EIHÄN UNOHDETA HUUMORIA?

march 13, 2020, Personal

Monesti mulla on mielessä jokin hauska juttu tai tarina, mutta jätän sen täällä kertomatta, sillä pelkään, että jos joku vaikka pahastuisi siitä. En nyt tietystikään puhu mistään törkeästä tai syrjivästä vitsistä, vaan ihan arkisista kommelluksista. Löydän aina mieleni sopukoista kulman, mistä joku tulee kuitenkin sanomaan ja jätän tarinan kertomatta, etten vaan kaivaisi verta nenästäni, kun anonyymissä interwebsissä saa köniin ihan pyytämättäkin. Julkisessa työssä tulee tosiaan miettineeksi sanomisiaan paljon, toisinaan jopa liikaakin.

Laitoin eilen InstaStoriesiini pilke silmäkulmassa havainnon, minkälaisia hyviä lieveilmiöitä tästä karanteenista voi tulla. Baby boom, kun koko kansa on vaan neljän seinän sisällä vailla tekemistä, kun työpaikat ja kuntosalit ovat sulkeneet ovensa. Ei enää juhannusvauvoja maaliskuussa vain karanteenivauvoja joulukuussa! Mietin hetken, että uskallanko postata kyseistä stooria, sillä on sanomattakin selvää, että lapsia ei vaan tehdä ja se on monelle (ihan jo omassa lähipiirissäni) herkkä asia. Luotin kuitenkin omien seuraajieni medialukutaitoon, sekä siihen että he tuntevat minut yhtä hyvin kuin omat ystävänikin. En koskaan haluaisi pahoittaa kenenkään mieltä, vain päinvastoin, löytää jotain hauskaa ja positiivista ahdistavasta tilanteesta.

Ilokseni vastaanotto oli ihan huikea! Sain eilisen päivän aikana satoja viestejä siitä, kuinka pelastin päivän tuomalla vähän positiivista näkökulmaa tällaisena aikana, kun uutiset ovat synkkää luettavaa ja ahditus on todellinen. Stooreja jaettiin eilisen aikana yli 500 kertaa, joka on varmasti omalla kohdallani ihan ennätysmateriaalia. Meikäläisen huulipunavinkit eivät tosiaan ole lähteneet ihan samaan henkeen viraaliksi.

Vaikka kyseessä olikin vain muutama hassu InstaStories-klippi, niin mulle tuli tosta todella hyvä mieli. Tärkeimpänä se, että huumoria ja positiivista asennetta ei saisi koskaan unohtaa. Erityisesti tämmöisenä hetkenä, kun uutiset (…ja pörssi) on todella synkkää luettavaa, on tärkeää löytää vertaistukea ja syy nauraa – kyllä tästä yhdessä selvitään!

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *