Saamani yritystuki – kiitos ja anteeksi.

”Business Finlandin tuki on kehittämistuki. Se on nyt tarjolla elinvoimaisille yrityksille, joilla on talous kunnossa ja liiketoiminta terveellä pohjalla. Yrityksille, joilla on mahdollisuus osallistua myös omalla investoinnillaan haettavaan kehityshankkeeseen tässä Koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa. Tuki tulee käyttää esimerkiksi uusien liiketoimintojen, palvelujen, ratkaisujen, tuotannon tai työn organisoimisen suunnitteluun ja toteutukseen.

Tukea ei saa käyttää esim. kiinteisiin kustannuksiin kuten vuokriin, laskuihin tai korvaamaan menetettyjä tuloja. Tuella on tarkoitus varmistaa, että yritykset häiriötilanteen jatkuessa edelleenkin pysyvät toimintakykyisinä ja elinvoimaisina työllistäjinä.”

Näin kuvailtiin maaliskuussa vapaaseen hakuun asetettua De minimis- tukea, jota oli mahdollisuus julkisen ohjeistuksen mukaan anoa Business Finlandilta.  

Hain tukea todennäköisesti ensimmäisten joukossa. Ilahduin tosi paljon siitä, että oman perusliiketoiminnan hiljentyessä Koronan vuoksi, voisin tuella alihankkia pitkään suunniteltua audio- ja videopalveluiden ja -tuotteiden kehitystyötä asiantuntijoilta ja käyttää vapautunutta aikaani yhteistyöhön näiden tahojen kanssa sekä tuen avulla työllistää heitä. 

Tuolloin mediassa kerrottiin BF.n tukipaketin olevan ensimmäinen monien joukossa ja hallituksella olevan valmisteilla monenlaisia jaettavia tukia erityyppisien toimialojen ja tilanteiden parantamiseksi. Oli luvassa ravintola-alan yrityksille omansa, yksinyrittäjille omansa ja ylipäätään pienyritysten tulonmenetystä korvaavaa tukea haettavaksi. 

En osannut ajatella, että tämä Business Finlandin kehityshankkeisiin tarjottu ja saamani tukipäätös vie selviytymismahdollisuuksia yrityksiltä, jotka tarvitsevat rahaa peruskustannusten kuten vuokrien maksamiseen tai ylipäätään hengissä säilymiseen. Ja että siksi sen hakeminen olisi epäreilua ja kohtuutonta. 

Viime päivien keskustelu median ja yleisön toimesta osoittaa, että näin kuitenkin on. 

Kun vielä eilen illalla myös hallitus ja osa ministereistä totesivat, että tukipäätökset on tehty virheellisesti ja/tai niitä on myönnetty väärille tahoille, on päivän selvää, että yritykseni palauttaa välittömästi tälle osoitetun kehitystuen täysimääräisenä.  

Toivon sydämeni pohjasta, että hallituksen uusi ponnistelu jakaa tukia oikeudenmukaisesti tässä hämmentävässä maailman ajassa onnistuu paremmin ja korjaa kipeimmät epäkohdat. 

Uskon myös, että minun yritykseni kehityshankkeelle tulee toinen, otollisempi hetki. 

Jokainen, joka minut tuntee tai minua kanavissani seuraa tietää, että olen aina heikko-osaisten puolella ja kaikkea kurjuutta vastaan. Pyrin toimimaan kunniallisesti ja avoimesti ja aina parhaan tietoni mukaan. Tällä kertaa tieto muuttui matkan varrella enkä osannut lukea tilannetta oikein. 

Pyydän anteeksi, mikäli olen pahoittanut kanssaeläjien mieliä tai järkyttänyt jotakuta toimillani ja tietämättömyydelläni.