RASKAUS Q&A

Olette Instagramin puolella laittaneet ihan hurjasti viestejä ja kysymyksiä raskauteen liittyen. Youtubeen tein muutamia viikkoja sitten Q&A videon, mutta sen jälkeen kysymyksiä on tullut lisää. Hypätään siis teidän kysymysten pariin!

Äitiyspakkaus vai raha?
Ehdottomasti pakkaus! Sen pitäisi itse asiassa saapua ihan pian. Huikeaa että meillä on Suomessa mahdollisuus tällaiseen pakkaukseen, nimittäin siinä on hurjasti kaikkea vauvalle hyödyllistä aina vaatteista hygieniatarvikkeisiin.

Oliko nimi vaikea päättää?
Ei ollenkaan! Itse nimi on vielä salaisuus, mutta meillä oli sekä tytölle että pojalle nimet valmiina.

Tuleeko lapselle kansainvälinen nimi?
Meidän sukunimi on kansainvälinen, joten oli luontevaa valita myös etunimeksi kansainvälinen nimi. Meille oli tosin tärkeää että nimi on silti suomalaisen suuhun helppo ja että se lausuttaisiin mahdollisimman monella kielellä samalla tavalla. Voitte vaan kuvitella, että esim. Espanjassa Joachimin nimi tuottaa hieman haasteita ?

Mihin rattaisiin päädyitte?
Päädyttiin Bugaboo Fox 2 -rattaisiin. Luotin tässä Joksun ja Lindan asiantuntemukseen, sillä he molemmat fiilistelee rattaita ja tutki jokaista yksityiskohtaa ja ominaisuutta hyvin tarkasti. Myös teiltä tuli ylivoimaisesti eniten suosituksia Bugaboon rattaista. Ne saapuu ensi kuussa liikkeeseen ja päästään jo vähän fiilistelemään, kun kärräillään ne sieltä kotiin.

Meinaatteko ottaa doulan?
Ollaan ystävän suosituksesta otettu yksityinen synnytysvalmennus, mutta synnytykseen ei olla suunnittelemassa doulaa, eikä se välttämättä poikkeusaikana olisi edes mahdollista puolison tullessa synnytykseen.

Jännittääkö synnytys / onko toiveita synnytyksen suhteen?
Sitä voisi kuvailla positiiviseksi jännitykseksi ja innostukseksi! Odotan sitä vähän samalla tavalla kuin joskus teini-ikäisenä tandem-hyppyä, että olisi yhden elämänkokemusken rikkaampi. Ja onhan se nyt ihan mieletöntä nähdä ja tutustua siihen tyyppiin, joka on tuolla masussa helmikuusta lähtien möyrinyt.

Tällä hetkellä ei ole mitään erikoisia toiveita, kun tiedän että asiat voi mennä niin monella tapaa ja kaikkeen ei voi vaikuttaa. Odotan kuitenkin kaikkia vinkkejä, mitä saan synnytysvalmennuksesta takataskuuni. Ystäväni nimittäin sanoi että synnytysvalmennnuksen ja siitä opittujen vinkkien ansioista synnytys meni todella smoothisti!

Miten olet pärjäillyt ADHD:n kanssa raskausaikana?
Ehdin melkeen vuoden syömään lääkitystä, jonka lopetin positiivisen raskaustestin jälkeen. Ensimmäinen kolmannes meni lockdownissa, mikä pyyhki kalenterin tyhjäksi ja oli sinälleen pehmeä lasku raskausarkeen. Toisaalta töiden peruuntuminen ja taloudellinen epävarmuus loi oman stressinsä uuteen elämäntilanteeseen. Toinen kolmannes oli pitkälti kesäloma-aikaa, joten sekin meni ihan ok, mutta nyt viimeisen kolmanneksen kohdalla kiireisen arjen keskellä olen kokenut haasteita. Käyn aika kovilla ylikierroksilla, rauhoittuminen on vaikeaa ja keskittymiskyky on todella koetuksella. Teen paljon huolimattomuusvirheitä (mistä pääsin lähes kokonaan eroon lääkityksen alla), unohtelen ja turhaudun. Ei mitään maailman vakavampia asioita toki ja onneksi Joksukin on meikäläiseen tällaisena huithapelina tottunut. Loppusuoralla kuitenkin ollaan, joten kaiken kaikkiaan on mennyt paremmin, mitä olisin kuvitellut.

Mikä on yllättynyt raskaudessa?
Voinko vastata että ihan kaikki? ? Esimerkiksi se kuinka yhtäkkiä jännitän tulevaa, siinä missä normaalisti olen go with the flow -tyyppi, joka luottaa aina siihen että pärjää. Toki luotan siihen että asiat järjestyy ja äidin rooli löytyy luontaisesti, mutta raskaus on tuonut esille sellaisia pieniä epävarmuuden tunteita, joita en ole aikaisemmin tuntenut. Yrittäjyyden ja äitiyden yhdistelmä vähän jänskää, etenkin kun ei ollenkaan tiedä minkälainen lapsi siellä masussa kasvaa. Muistutan itseäni usein siitä että oma äitini on pienyrittäjä ja kasvatti meidät yksinhuoltajana ja hyvin hänkin klaarasi! On ollut myös huippua lukea mm. Natan ja Ainon positiivisia postauksia pikkulapsiarjesta.

Sen lisäksi olen ollut todella yllättynyt siitä kuinka hyvä raskaus kohdalleni osui ja miten hyvin olen voinut. Niin paljon erilaisia tarinoita kuulleena olen ollut tästä omasta raskaudesta ihan äimistynyt! Miten on mahdollista, että voin nyt raskaana paremmin kuin ennen raskautta? Olen jo vitsaillut Joksulle että koskas ryhdytään yrittämään seuraavaa ? Noh eiköhän katsota tämä viimeinen kolmannes ja synnytys ensin kuitenkin, kyllä tässä ehtii vielä fiilikset ja olot muuttumaan. Tähän asti tämä on kuitenkin ollut ihan mieletön matka ja nautin tästä ajasta hurjasti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 comments

 1. Jonna September 2, 2020

  Kiva teksti ja tsemppiä vielä loppu raskauteen! Oli mukavaa, että postaus oli heti aamusta luettavissa. Itse tykkään lukea blogeja läpi aamuisin :)

  Reply
  • Alexa September 2, 2020

   Kiitos paljon! ? Kiva kuulla ja kiitos palautteesta! Mun pitää useammin laittaa livetys siis aamuksi ? xx

   Reply