RASKAUSVIIKOT 30-32

september 16, 2020, pregnancy

viikko 30

Beben status: Bebe on keräkaali! Nyt koko alkaa tuntumaan ihan uudella tapaa ja on hurjaa tuntea mahan läpi selkeitä kokonaisia raajoja. Välillä tyyppi tosiaan venyttelee jalkoja niin, että mahaa silittäessä pystyn tuntemaan koko jalan tai pepun pystyssä. Niin outoa! Myös liikkeet on ihan uudella tasolla, voitte kuvitella kun keräkaali liikuttaa käsiä ja jalkoja samaan aikaan, niin aikamoinen porekylpy on mahassa.

Mun status: Energiat on edelleen ihan tapissa ja olen maailman eniten fiiliksissä ihan kaikesta. Jopa vähän haikea olo siitä, että kohta tämä raskausaika on ohi. Olen ihmetellyt sitä että kova nälkä ei ole vaivannut, vaikka kuvittelisi toisinpäin, että nyt vauvan kasvaessa vauhdikkaasti oma energiantarve lisääntyisi hurjasti. Pyrin kuitenkin syömään monipuolisesti ja vähintään neljästi päivässä. Aamupalaksi olen syönyt puuroa kera raejuuston, marjojen ja pähkinöiden. Se on niin hyvää ja siitä saa tosi hyvin energiaa lounaaseen asti. Lounaan olen yleensä syönyt ulkona töiden lomassa ja illalla ollaan tehty usein uunikasviksia, riisiä ja kalaa tai kanaa – jälkkäriä tietty unohtamatta!

Cravings: Maailman oudoin mieliteko iski yksi päivä, nimittäin vegelasagne. En ole koskaan aikaisemmin itse tehnyt tota, mutta meinaan kyllä lähipäivinä kokkailla. Täytteiksi himoitsen pinaattia ja sieniä, se on niin hyvää!

viikko 31

Beben status: Bebe on kooltaan 1,5-1,7kg, eli ihan kunnon paketti kannettavaksi. Hän tykkää olla mitä ihmeellisimmissä asennoissa, mikä ei ole kantajalle aina niin mieluisaa. Yksi päivä kävellessä tyyppi painoi mun lonkkaluita ja koitin paijata häntä liikkeelle. Sanoin vielä ääneen että “liiku nyt siitä” ja edellä kävelevä katsoi vähän pahasti 😂

Mun status: Niin hullua lukea edellisviikon muistiinpanoja energisyydestä, kun tällä viikolla on taas ollut ihan eri fiilis! Eka raskausviikko niin, että en ole enää pärjännyt ilman päikkäreitä. Bebe vie kyllä siis selkeästi meikän energioita!

Cravings: Tony’s Chocolonely Caramel Sea Salt!!

viikko 32

Beben status: Kookospähkinä! Ja niin hurja vauhti mahassa että huhheijaa. Vauva on kokonsa puolensa n. 39 senttiä ja kaikki viisi aistia toimii.

Mun status: Nyt tuntuu ihan utopistiselta lukea noita viikon 30 fiiliksiä, kun olen ollut niin paljon väsyneempi! Toki viikkoja on tullut muutama lisää ja myös työtahti on ollut aika kova, joten se varmasti vaikuttaa. Yritän saada työhommia maaliin syys-lokakuussa, jotta voin sitten laskettua kohden rauhoittua ja keskittyä bebeen sekä meidän uudenlaiseen arkeen. Nyt kun työtahti on kovempi, niin olen karsinut rasitusta treenien puolesta ja treenailen rauhallisesti kahdesti tai aivan maksimissaan kolmesti viikossa, että kokonaiskuormitus ei mene liian suureksi. Tämän mahan kanssa pyöriminen kuormittaa jo kroppaa ihan itsestään. Neuvolassa todettiin myös että maha on ottanut pientä kasvuspurttia ja päässyt ns. normaalien käyrien sisään. Jee!

Cravings: Edelleen Tony’s Chocolonely Caramel Sea Salt!

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *