RASKAUSVIIKOT 30-32

viikko 30

Beben status: Bebe on keräkaali! Nyt koko alkaa tuntumaan ihan uudella tapaa ja on hurjaa tuntea mahan läpi selkeitä kokonaisia raajoja. Välillä tyyppi tosiaan venyttelee jalkoja niin, että mahaa silittäessä pystyn tuntemaan koko jalan tai pepun pystyssä. Niin outoa! Myös liikkeet on ihan uudella tasolla, voitte kuvitella kun keräkaali liikuttaa käsiä ja jalkoja samaan aikaan, niin aikamoinen porekylpy on mahassa.

Mun status: Energiat on edelleen ihan tapissa ja olen maailman eniten fiiliksissä ihan kaikesta. Jopa vähän haikea olo siitä, että kohta tämä raskausaika on ohi. Olen ihmetellyt sitä että kova nälkä ei ole vaivannut, vaikka kuvittelisi toisinpäin, että nyt vauvan kasvaessa vauhdikkaasti oma energiantarve lisääntyisi hurjasti. Pyrin kuitenkin syömään monipuolisesti ja vähintään neljästi päivässä. Aamupalaksi olen syönyt puuroa kera raejuuston, marjojen ja pähkinöiden. Se on niin hyvää ja siitä saa tosi hyvin energiaa lounaaseen asti. Lounaan olen yleensä syönyt ulkona töiden lomassa ja illalla ollaan tehty usein uunikasviksia, riisiä ja kalaa tai kanaa – jälkkäriä tietty unohtamatta!

Cravings: Maailman oudoin mieliteko iski yksi päivä, nimittäin vegelasagne. En ole koskaan aikaisemmin itse tehnyt tota, mutta meinaan kyllä lähipäivinä kokkailla. Täytteiksi himoitsen pinaattia ja sieniä, se on niin hyvää!

viikko 31

Beben status: Bebe on kooltaan 1,5-1,7kg, eli ihan kunnon paketti kannettavaksi. Hän tykkää olla mitä ihmeellisimmissä asennoissa, mikä ei ole kantajalle aina niin mieluisaa. Yksi päivä kävellessä tyyppi painoi mun lonkkaluita ja koitin paijata häntä liikkeelle. Sanoin vielä ääneen että “liiku nyt siitä” ja edellä kävelevä katsoi vähän pahasti ?

Mun status: Niin hullua lukea edellisviikon muistiinpanoja energisyydestä, kun tällä viikolla on taas ollut ihan eri fiilis! Eka raskausviikko niin, että en ole enää pärjännyt ilman päikkäreitä. Bebe vie kyllä siis selkeästi meikän energioita!

Cravings: Tony’s Chocolonely Caramel Sea Salt!!

viikko 32

Beben status: Kookospähkinä! Ja niin hurja vauhti mahassa että huhheijaa. Vauva on kokonsa puolensa n. 39 senttiä ja kaikki viisi aistia toimii.

Mun status: Nyt tuntuu ihan utopistiselta lukea noita viikon 30 fiiliksiä, kun olen ollut niin paljon väsyneempi! Toki viikkoja on tullut muutama lisää ja myös työtahti on ollut aika kova, joten se varmasti vaikuttaa. Yritän saada työhommia maaliin syys-lokakuussa, jotta voin sitten laskettua kohden rauhoittua ja keskittyä bebeen sekä meidän uudenlaiseen arkeen. Nyt kun työtahti on kovempi, niin olen karsinut rasitusta treenien puolesta ja treenailen rauhallisesti kahdesti tai aivan maksimissaan kolmesti viikossa, että kokonaiskuormitus ei mene liian suureksi. Tämän mahan kanssa pyöriminen kuormittaa jo kroppaa ihan itsestään. Neuvolassa todettiin myös että maha on ottanut pientä kasvuspurttia ja päässyt ns. normaalien käyrien sisään. Jee!

Cravings: Edelleen Tony’s Chocolonely Caramel Sea Salt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 comments

 1. emmanen September 16, 2020

  Eikö ole hullua miten vauvan kasvu ei jakaudu ollenkaan tasan raskausajalle. Puoliväliin mennessä ne on vasta joku 300 grammaa ja vielä viikolla 31 reilusti alle 2kg. Silloin kun sitä jo tuntee olonsa isoksi ja painavaksi ja totuus on, että vauva bulkkaa itsensä vielä viimeisten muutaman viikon aikana tyypillisesti sinne 3,5 kilon kieppeille. :D Hullua. Itsellä alkoi juuri 19. viikko toisen lapsen raskautta ja innolla odotan, että liikkeet alkaa kunnolla tuntua! Ihanaa loppuodotusta <3

  Reply
  • Alexa September 16, 2020

   Siis on kyllä ihan älytöntä ? Nyt alkaa tosiaan tuntumaan, eikä vanhat tutut asennot luonnistukaan ihan normaalisti! Mutta kreisiä kuinka just toi bulkkikausi on lopulta todella lyhyt koko raskausajasta ja omalla kohdallani kovin nälkä oli taas siellä ekalla kolmanneksella. Toki siellä kehittyy silloin juuri kaikki tärkeimmät sisäelimet ja elintoiminnot, niin ei ihmekään että kroppa vaatii rutkasti energiaa. On tämä ihmeellistä ja ja ihanaa aikaa! Hei ihanaa odotusaikaa sinne! ? xx

   Reply
 2. Minna September 16, 2020

  Ihana kuulla, että oot osannu nauttia omasta raskausajasta! Näytät kyllä kukoistavalle <3 Hah, mua ärsytti ku mulle kokoajan kommentoitiin raskausajan glowsta (olo tai mieliala meinaan ei ollu aina ihan glow tai flow), mut tässä mä sit oon jakamassa samaa ilosanomaa eteenpäin :D Ihanaa syksyn aikaa sinne!

  Reply
  • Alexa September 16, 2020

   Voi kiitos ihana! ? On kyllä käynyt niin hyvä tuuri tän raskauden suhteen, kun mennyt niin smoothisti! ❤️ xx

   Reply
 3. miki September 16, 2020

  You look amazing!
  Miki x

  http://www.littletasteofbeauty.com/

  Reply
  • Alexa September 17, 2020

   So sweet of you thank you! ? xx

   Reply
 4. LindaJ September 20, 2020

  Hei kiitti vaan uudesta suklaalöydöstä, tuo Tony’s oli aivan taivaallisen hyvää??

  Reply
  • Alexa September 20, 2020

   Hei jee, ihanaa että tykkäsit ?? xx

   Reply