RASKAUSVIIKOT 20-21

june 30, 2020, pregnancy

VIIKKO 20

Beben status: Bebe on artisokka, jolla on kädet ja jalat. Tunnen hentoja liikeittä aina satunneisesti iltaisin, mikä on ihanaa!

Mun status: Unentarve on toistaiseksi vähentynyt ja tasaantunut. Enää ei ole väsyttämään iltayhdeksältä ja aamuisin tunnen itseni myös pirteämmäksi kuin edeltävinä viikkoina. Tämä on tosi varmasti vaan mukava välivaihe, mitä nyt olen netissä silmäillyt edessä olevia viimeisen kolmanneksen vaivoja. Onneksi tässä on vielä pari kuukautta toista kolmannesta jäljellä, eli ei auta kun nauttia kesästä ja tästä hyvästä olosta! Ja eipä niitä kaikkia vaivoja toisaalta kaikille aina tulekaan, heh fingers crossed…

Otin edellisen viikon treenien kannalta rauhallisemmin ja tällä viikolla kroppa tuntuu palautuneelta ja energiseltä. Tälle viikolle buukkasin pari pilates-tuntia, yhden pt-treenin ja yhden padel-tunnin. Tuntui super hyvältä!

Cravings: Ei viikkoa ilman cravingsejä! Tän viikon selkeä cravings oli Bounty-jäde, jonka nappasin useampana päivänä kaupasta mukaan. Niin hyvää! Sen lisäksi oon fiilistellyt ihan super paljon mysliä ja jogurttia. Joko kotona aamupalaksi tai sitten päivällä kahvilassa. Alapuolella olevassa kuvassa on Reloven acai-bowl ja se on tosiaan niin hyvää.

viikko 21

Beben status: Raskaus on puolivälissä! Jee! Vitsit miten hyvä fiilis. Hedelmäkarttojen mukaan bebe on nyt porkkananipun kokoinen, onpa outo vertauskuva. Tähän saakka sikiöt kasvaa suht samaa vauhtia, mutta nyt puolivälin jälkeen yksilölliset erot alkaa nostamaan päätään. Kasvuvauhti on nyt tosiaan kova, nimittäin vauva kerryttää painoa keskimäärin n. 30% viikossa.

Mun status: Tällä viikolla energiatasot ovat taas vaihdelleet. Muutamana päivänä olen ollut energiaa täynnä, treenaillut ja hyötyliikkunut työpäivien ohessa. Toisina olen taas ollut äärimmäisen väsynyt, eikä energiaa ole riittänyt mihinkään ylimääräseen. Varmasti tämä hellekin tekee tehtävänsä ja väsyttää jo ihan itsessään, vaikka ihanaa tämä lämpö onkin. Juttelin tästä vetämättömästä olosta mun PT:n kanssa ja hän uskoi että saattaisi olla nestetasapainossa tsekattavaa. Pitää siis muistaa juoda riittävästi vettä!

On ollut ihanaa tuntea beben liikkeitä päivittäin! Treenaillessa myös lisääntyvä paino alkaa tuntumaan, esim. lantionnostoissa tuntuu kuin olisi pieni käsipaino vatsan päällä. Jännää nähdä miltä treenaaminen tuntuu kun bebe kasvaa entisestään. En halua kuitenkaan ottaa siitä mitään paineita, fiiliksen mukaan mennnään.

Masussa on myös tapahtunut vähän muutoksia! Nyt en enää heräile ihan litteällä vatsalla, vaan se alkaa oikeasti jo näkymään – jee!

Cravings: Alkuviikosta ajattelin, että kääk, eikö mulla ole mitään mielitekoja tällä viikolla? Vitsi vitsi. Juhannusviikonloppuna Instafeedit vilisi toinen toistaan upeampia täytekakkuja ja kyllähän sitten meikäläisenkin oli sellainen tehtävä! Normaalisti olen kohtuullisen hyvä leipomaan, mutta tämä meni kyllä ihan penkin alle. Tein pienen pohjan itse, kostutin sen huonosti ja laitoin liian vähän täytteitä – fail! Miten voi täytekakun mokata?! Se oli varmaan ensimmäinen leipomus, jonka opin tekemään jo ala-asteella. Eipä tosiaan ton kerran jälkeen jäänyt hirveästi houkuttelemaan, ehkä mä siis pysyn niissä letuissa tästedes! 😂

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *