MITÄ KUULUU

Ah tämä viikko on ollut niin ihana! Joksu on tämän viikon isyyslomalla ja on ollut ihanaa puuhastella kaikkea yhdessä. Alkuviikosta käytiin ensimmäistä kertaa kuukausiin kahdestaan syömässä meidän 11.vuosipäivän kunniaksi. Mentiin lounaalle, jotta Miltonin hoito olisi mahdollisimman helppo järjestää lounaspäikkäreiden aikaan. Paikaksi valikoitui Bardot, joka oli tosi positiivinen yllätys! Ihana lista, josta olisin voinut tilata ihan mitä vain. Haluan vielä jossain vaiheessa mennä testaamaan paikan brunssia, jota on kehuttu kovasti.

Sen lisäksi olen ehtinyt treenaamaan poikkeuksellisesti kahdesti, kun Joksu on pystynyt chillaamaan Miltonin kanssa. Mä olen maailman huonoin tekemään kotitreenejä, enkä nauti niistä ollenkaan, joten oli kivaa päästä PT:n kanssa kunnolla treenailemaan. Muuten arki on ollut aika samanlaista, eli tavallista vauva-arkea ja vähän töitä siinä lomassa. Unohtamatta muutamia ihan super mahtavia asioita, mitä on viime päivinä tapahtunut! Ensinnäkin meidän ullakkoprojekti on viimein alkanut!!! Kolmen vuoden odotuksen jälkeen. Teen siitä ihan oman postauksen remppablogiin viikonloppuna tai viimeistään ensi viikolla. Sen lisäksi Milton on oppinut nukkumaan läpi yön!!! Nyt uskallan sanoa sen ääneen, kun sitä on jatkunut jo viikon. Toki taantumia voi tulla, mutta tuo taito on selvästi nyt olemassa. Voin tehdä tosta ihan oman postauksen, jos mun havainnot asiaan liittyen kiinnostaa? Muuten postailen enemmän 4kk kuulumisia ensi viikolla.

Näiden mahtavien uutisten ohella meidän arki muuttuu nyt aika hauskalla tavalla, kun mun äiti ja isäpuoli muuttaa meidän alakertaan – salkkarit much? Väliaikaisesti toki vain remppaa pakoon, mutta koko kevääksi kuitenkin! Millä tuurilla meidän alakerrasta (oikeesti kerrosta alempana) vapautui just nyt vuokrattava kolmio ja äiti vielä sai sen? Niin huikeeta! Ollaan vitsailtu, että lasketaan Milton jollain pikku korilla ikkunasta alas heille kyläilemään. Hahah, no ei sentään. Äidin muuttaminen naapuriin helpottaa varmasti meidän arkea, kun lastenhoitoapua on niin helposti saatavilla, jos pitää vaikka joku työhomma hoitaa tai haluaa käydä kaupassa ilman vaunuja.

Työasioista puheen ollen! Olen niin innoissani, että päästiin viimein lanseeraamaan Almadan villakangastakki! Takki on valmistettu pehmeästä kashmirin ja villan sekoitteesta. Ollaan pyritty pitämään hinta silti kohtuullisena , sillä meidän tavoitteena on tuoda markkinoille ajattomia ja laadukkaita vaatteita kohtuulliseen hintaan. Takki tehdään Portugalissa samalla tehtaalla kun meidän muut vaatteet. Hitsi kun saisin kertoa, että mitä muita brändejä olemme siellä tehtaan hihnoilla nähneet…. Sanotaanko näin, että useita niistä saa Net-a-Porterilta. ? Uusia droppeja on tulossa pian lisää, eli kannattaa ottaa @almadalabel Instagramissa seurantaan, jos haluatte pysyä ajantasalla.

Muuten tämä kevät vähän jännittää mua, kun pitää yrittää sovittaa vauva-arkea ja töitä yhteen. Marras-tammikuun hiljensin lähes kokonaan kamppiksilta ja päivitin somea vaan fiilispohjalta. Nyt töitä on taas enemmän ja samalla myös vauva vaatii enemmän aktiviteettejä kuin vastasyntyneenä, niin jännää nähdä, että miten tämä kaikki lutviutuu yhteen. Yritän valita muutaman päivän viikosta kun teen enemmän töitä ja muutaman päivän omistan vain vauvalle. Ei kannata yrittää multitaskata kaikkea samaan aikaan, koska silloin ei saa lopulta juuri mitään aikaiseksi. Onneksi Joksulla on isyyslomaa vielä pari viikkoa kevään aikana ja toi äidin muuttaminen alakertaan jeesaa varmasti myös. Ei tässä auta kun opetella uutta arkea ja olla itselleen lempeä. ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 comments

 1. Hiphei February 25, 2021

  Ihanaa kun korostat pikkulapsiajan äitiyden positiivisia puolia!❤ En käsitä ajatusta että raskaita aikoja siinä pitäisi erityisesti painottaa, sehän on nyt tutkittukin että kielteinen puhe vaikuttaa negatiivisesti kun parit miettivät lasten hankintaa. Joten kiitos myönteisyydestäsi?

  Reply
  • Alexa February 25, 2021

   Voi ihanasti sanottu, kiitos! ❤️ Mä yritän olla nimenomaan aina optimisti, sillä uskon, että se vaikuttaa myös omaan mieleen positiivisesti ? xx

   Reply
 2. miki February 25, 2021

  You two are A M A Z I N G!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

  Reply
  • Alexa February 26, 2021

   Thank you! ❤️ xx

   Reply
 3. Jenni S. Big mamas home February 26, 2021

  Kyllä se arki siitä lutviutuu. Ihan varmasti. ? Löydät kyllä varmasti ne teille oikeat tavat tehdä ja toimia. Mä yhdistän täällä koulun ja kaksi leikki-ikäistä yh-arkeen.

  Reply
  • Alexa February 26, 2021

   No just näin! ? Huh, tossakin on varmasti ihan oma hommansa! Tsemppiä! ?

   Reply
 4. Anna February 26, 2021

  Hei, alkuun pahoittelut tämän podcastianne koskevan kommentin jättämisestä tänne; en omista Instagram-tiliä, joten toivottavasti palaute pääsee tätä kautta perille.

  Olen kuunnellut Nonsense-podia sen alkuajoista lähtien. Teette Lindan kanssa hienoa työtä tarjoamalla meille kuulijoille monipuolista sisältöä, keskustelua vaikeistakin aiheista ja vertaistukea tarjoamalla. Itselleni välittyy podia kuunnellessa usein tunne, että olisin kavereiden kanssa juttusilla! Kiitos siis siitä! :)

  Viime aikoina podianne on valitettavasti ollut vaivaannuttavaa ja hämmentävää kuunnella. Teidän kahden jutut eivät jotenkin tunnu nyt sopivan samaan podiin, sillä tunnutte elävän tällä hetkellä todella erilaisissa tilanteissa. En tarkoita sitä, etteikö eri elämäntilanteissa olevat voisi jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan, mutta on välillä todella hämmentävää kuunnella, kun toinen kertoo todella rankoista ajoista ja jopa traumatisoitumisesta, ja hetken kuluttua toinen mainostaa loistavaa seksielämää ja täydellistä palautumista. En usko että olette koostaneet jaksot näin tarkoituksella, ja en tiedä oletteko huomanneet tätä itse, mutta kuulijana jaksoista ei tunnu saavan tällä hetkellä mitään irti.

  En tarkoita tällä kommentilla sitä, etteikö raskaus, synnytys ja vauva-arki saisi olla helppoa. Se voi olla sitä, kuten sinun tapauksessasi on käynyt, ja sen saa kyllä sanoa ääneen! On myös hienoa, ettei kaikkea äitiyteen liittyvää demonisoida, vaan tuodaan niitä erilaisia ja hyviäkin tarinoita esille. Mitä haen tällä takaa on ehkä se, että podianne kuunnellessa on todella ristiriitaiset ja vaivaannuttavat fiilikset, kun samoihin jaksoihin on sisällytetty toisen todella rankka tilanne ja toisen täydelliseltä kuulostava tilanne (tiedän ettei kenenkään elämä ole täydellistä, mutta siltä se kuulostaa vertautuessaan edellä mainittuun). Ehkä kuulijana olisi helpompi asennoitua jaksojen kuunteluun, jos tällä hetkellä äitiyteen ja vauva-arkeen liittyvät jaksot olisi teidän kahden välillä eriytetty. Tällöin olisi ehkä helpompi vastaanottaa sinun helpompaa tilannettasi ja kokemuksia sen saralta, ja toisaalla keskittyä taas Lindan vaikeampiin kokemuksiin ja niiden kanssa elämiseen.

  Reply
  • Alexa February 26, 2021

   Hei kiitos kommentistasi ja palautteesta. Se oli tosi hyvin ja rakentavasti muotoiltu ja varmasti siksi mulle tuli siitä myös ikävä fiilis. Tosi harmillista, että koet asian noin. Siviilissä eikä työssä tapani ole koskaan painaa ketään alas, saati aiheuttaa mielipahaa omilla sanoillani. Arkielämässä me käydään Lindan kanssa näitä kokemiamme asioita päivittäin läpi ja se on tietysti keskusteluna ihan erilaista, kun alle tuntiin purkitettu jakso, johon on ympätty molempien kokemuksia elämää mullistavista asioista. Toisaalta koetaan, että on myös sisällön kannalta hyvä, että voidaan tuoda täysin erilaisia kokemuksia jaksossa läpi ja osoittaa, että asiat voi mennä tosi monella tavalla. Se luo realistisen käsityksen vauva-arjesta kuulijoille ja tuo samalla myös erilaisia kokemuksia ja näkökulmia pöytään. Vaikka onhan se tietysti ikävää ja epäreilua, että joillain menee asiat paremmin kun toisilla (ihan kaikissa elämän asioissa) ja koen hurjasti empatiaa kaikkia niitä kohtaan, jolla on ollut vaikeampaa. Mutta kukaan meistä ei voi tietysti kohtaloaan valita… Ja rehellisyyden nimissä olen kyllä kipuillut sen kanssa, että saako hyvästä onnesta vauva-arjessa hehkuttaa. Erityisesti siksi, koska Lindalla on niin erilainen tilanne, enkä haluaisi aiheuttaa kuvailemaasi skenaariota. Mutta kiitos joka tapauksessa ajastasi, että jaksoit nähdä vaivaa ja antaa palautetta. ❤️

   xx

   Reply
 5. Anna F February 26, 2021

  En jostain syystä pystynyt kommentoimaan Annan kommenttiin, joten laitan sen nyt tähän erikseen. Ymmärrän toisaalta, mitä Anna kommentissaan tarkoittaa, mutta samalla olen hieman eri mieltä. Itse koen kahden lapsen äitinä, että olen saanut sekä Alexan että Lindan kertomuksista vertaistukea, koska meillä on ollut välillä aikoja kun lasten kanssa elämä on mennyt todella hyvin ja välillä on ollut taas raskaampaa. Koen arvokkaana, että molemmat sekä Linda että Alexa on rehellisesti jakanut omat kokemuksensa podissa. Koska niinhän se on, että vauva-aika kuten muukin elämä on täynnä iloisia asioita ja välillä raskaampia vaiheita. Toki toivon kovasti, että Lindallakin vauva-arki helpottaisi, mutta uskon, että hänkin on antanut monelle samassa tilanteessa olevalle kaivattua vertaistukea. Toisaalta taas Alexan hyvät kokemukset vauva-ajasta antaa nekin arvokasta tietoa, että vauva-aika voi olla myös helpompaa, eikä kaikilla se ole vain pelkkää selviytymistä. Sekava kommentti, mutta halusin vain tulla sanomaan oman mielipiteeni podista, että olen tykännyt siitä, miten monipuolisen kuvan se antaa lapsiperheen arjesta. :)

  Reply
  • Alexa February 26, 2021

   Hei kiitos paljon, tulipa hyvä mieli tästä! ❤️ xx

   Reply
 6. Mk February 26, 2021

  Odotan innolla 4 kk vauvakuulumisia ja teidän rytmiä. Koska minulla vauva hieman päälle 4 kk ja täällä nukutaan 30 min-tunnin pätkissä yöt. Eli omat unet jää ihan mittättömiksi. Sanotaan, että kuin luin tuon että teillä nukutaan täydet yöt niin kyyneleet valuivat pitkin poskia koska ajattelin miksi minä en onnistu. Miksi joudun olla lapsestani välillä erossa (viemään yöksi hoitoon) että saan edes hetken nukkua. Mutta ei se multa pois ole että jollain muulla menee hyvin ja tiedän että täältäkin vielä noustaan :) alku meni meilläkin hyvin mutta 3 kk kohdalla tapahtui öihin muutos ja edelleen jatkuu. Mutta innolla odotan teidän rytmim lukemista yms jos siitä saisi edes pientäkin vinkkiä tänne. Meillä yhden kerran on jopa nukuttu 7 h putkeen niin jaksan uskoa että vielä tulee se päivä kun unet palautuu ennalleen. Tämä on vain vaihe.

  Reply
  • Alexa February 26, 2021

   Voi kuinka ikävä kuulla! ?❤️ Kuten sanonit, niin nämä on onneksi vaiheita, vaikka välillä yön pimeinä tunteina se ei tunnu oikein lohduttavan. Kovasti tsemppiä sinne, toivotaan että helpottaisi pian! ? xx

   Reply
 7. Kirsi February 26, 2021

  Hei, pakko jakaa ajatuksia edelliseen kommenttiin liittyen, että minusta on ollut tosi mielenkiintoista kuulla podcast-jaksoissa eri puolia ja näkökulmia raskaudesta, synnytyksestä ja vauva-arjesta, eikä siinä ole ollut mitään vaivaannuttavaa, vaikka saman jakson aikana on käsitelty vaikeita ja rankkoja kokemuksia niiden kivojen ja onnistuneiden lisäksi! Päinvastoin mielestäni tämä on juuri parasta teissä, että kerrotte kokemuksistanne rehellisesti ja kuuntelijana saan myös enemmän irti teidän erinäköistä kokemuksista!

  Rakastan teidän podcast-jaksoja, parasta kun niiden avulla motivaatio lenkille lähtemiseen nousee aina ihan hurjasti!!

  Onko muuten tuo teidän uusi ihana takki kuinka “true to size”? Yleensä käytän itse s-kokoa. :)

  Reply
  • Alexa February 26, 2021

   Voi kiitos ihana! Tulipa hyvä mieli, eli kiitos hurjasti tästäkin palautteesta. ?? Takki on true to size, eli ottaisin S-koon. Mulla on myös S. ❤️ xx

   Reply
 8. Mermar February 27, 2021

  Kuva Miltonista ja sinusta on niin ihana.

  Reply
 9. Suvi March 1, 2021

  Ihanalta kuulostaa teidän arki ? Ymmärrän mitä Anna kommentillaan tarkoittaa, toisaalta olen myös vähän erimieltä. Meidän esikoisen vauva-aika oli hyvin samankuuloista kuin Lindalla ja nyt meidän kuopus on 5kk ja on ollut hyvin tyytyväinen ja “helppo” vauva. Molempien blogista löytyy siis paljon samaistumispintaa ☺ Ja uskon että teilläkin on ollut omat haasteenne, että olette päässeet nauttimaan täysistä öistä, ei ne ole itsestäänselvyys. Päirytmin ylläpito ja itsenäiseen nukahtamiseen opettaminen vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä, lopussa kuitenkin kiitos seisoo ☺

  Reply
  • Alexa March 1, 2021

   Kiitos! ❤️ Jep, turha lähteä vertailemaan, kun vauvat on uniikkeja yksilöitä siinä missä aikuisetkin. Ja mitä sisältöihin tulee, niin varmasti molemmat kerromme avoimesti ja rehellisesti vauva-arjen kuulumisia, oli ne sitten minkälaisia tahansa. ❤️ xx

   Reply
 10. Jenni March 17, 2021

  Hei ihanaa kuulla että joku muukin inhoaa kotitreenejä! Oon koko koronavuoden kipuillut asian kanssa ja jotenki mahtavaa kuulla ettei oo yksin asian kanssa, koen vaan että oon epäonnistunut treenaaja kun kotona ei hommat maistu… :D Kiitos siis tästä, toivotaan et päästään pian taas salille!

  Reply
  • Alexa March 17, 2021

   Joo siis en pysty yhtään keskittymään kotona treeneihin ja tuntuu, että niistä ei saa oikein mitään irti… Oon kunnostautunut nyt sitten kävelijänä, kun en oikeen tykkää juostakaan ? Mutta joo, toivotaan että ajat pian normalisoituisi. ? xx

   Reply