7 x SARJAVINKKI VIIKONLOPPUUN

En ole pitkään aikaan jakanut täällä sarjavinkkejä, joten kerralla tulisi nyt useampi vinkki kehiin. Sopivasti näin viikonlopun kunniaksi, niin saatte telkkarimaratonit käyntiin!

A Million Little Things

Tästä sarjasta puhuttiinkin podissa loppuvuodesta ja uusi kausi on itse asiassa juuri alkanut C MORE:ssa. Katsottiin Joksun kanssa tämä ensimmäinen tuotantokausi alle viikossa ja koukkuun jäätiin. Tykästyin sarjan omalaatuisesta ja kiehtovasta tyylistä. Se on samaan aikaan hauska, jännittävä, koskettava ja ajatuksia herättävä – aikamoinen kombo siis! Oli myös virkistävää syventyä miesporukan dynamiikkaan, epävarmuuksiin ja sielunmaailmaan. Sarja osaa myös yllättää monet kerrat, eli juoni ei ole todellakaan ennalta arvattavissa.

EXIT

Parhaiten EXIT:iä voisin kuvailla sanomalla The Wolf of Wall Street meets Solsidan. Norjalaisessa (todellisiin tarinoihin pohjautuvassa) fiktiivisessä sarjassa seurataan multimiljonäärejien “normaalia elämää”. Meininki on hyvin saman kaltaista kun The Wolf of Wall Street-elokuvassa, eli juhlia on päivästä toiseen, päihteitä kuluu ja perhe-elämä kärsii. Solsidan-maustetta tuo skandinaavinen kulttuuri ja ajanhermolla oleva huumori. Sarja on rehellisesti sanottuna aika järkyttävä, mutta samalla todella koukuttava. Sarja on katsottavissa YLE Areenalta.

Vakuum

Pakko antaa erityismaininta myös yhdelle suomalaiselle sarjalle! Bongasin alkuvuodesta tämän ruotsinkielisen Vakuum-sarjan YLE Areenasta ja se oli ihastuttava! Oli ihanaa nähdä Etelä-Helsingin tuttuja kulmia ja uppoutua nuorten suomenruotsalaisten henkilöhahmojen elämään. Täytyy myös kehua sarjan tiimiä, sillä visuaalinen toteutus oli ihan huippu. Kauniisti kuvattu ja värimääritelty, mutta säilyttäen kuitenkin vähän vlogimaisen tunnelman. Pidin myös siitä, että sarjassa käsiteltiin tärkeitä aiheita, mutta ei retosteltu liian raffilla sisällöllä – tosi raikas tuulahdus!

Kevin Hart: Don’t Fuck This up & Taylor Swift: Miss Americana

Haluan nostaa muutaman henkilödokkarin, jota on viime aikoina tullut tuijoteltua. Rehellisesti sanottuna Kevin Hart tai Taylor Swift eivät ole henkilöinä koskaan minua erityisesti puhutelleet, mutta tämmöiset uradokkarit on ihan parhaita! Näitä voi katsoa melkeinpä kenestä vain, kunhan dokumentti on vaan tuotettu kiinnostavalla tavalla. Molemmat löytyy Netflixistä.

Justin Bieber: Seasons

Sisäinen teinini täällä hei! Justin Bieberiltä tuli vastikään myös dokumenttisarja Youtubeen ja se on mun mielestä huippu! Justin ja hänen tiiminsä kertoo avoimesti Justinin urasta, henkilökohtaisesta elämästä ja haasteista. Vaikka sarja on toki tehty uutta levyä promoamaan, niin siihen on silti panostettu – päästään jopa vieraaksi Biebereiden häihin! Pakko myös mainita, että Hailey Bieber vaikuttaa aivan ihanalta! Jalat maassa ja todella symppiksen oloinen kaikin puolin. Pitää antaa Justinille kyllä uusi mahdollisuus, kun hän lähtee taas kiertueelle!

Killer inside: The Mind of Aaron Hernandez

Jos olet katsonut Making a Murderer -dokumentin tai The People vs O.J. Simpson, niin kiinnostut takuulla tästä! Tuore dokumenttisarja syventyy edesmenneen huippu-urheilijan Aaron Hernandezin elämään ja erityisesti hänen elämänsä synkempiin puoliin. Huippu-urheilijaa syytettiin useasta murhasta, jotka oli toteutettu samaan aikaan, kun hän pelasi uskomattoman hyvää kautta NFL-kentällä. Synkkä, mutta kiinnostava dokumentti! Netflixistä löytyy tämä otsikon nimellä kulkeva dokumentti ja CMORE:sta löytyy myöskin vastaava, joka kulkee nimellä Aaron Hernandezin tarina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 comments

 1. Emmi February 21, 2020

  Kiitos sarjavinkeistä, nämä ovat aina kivoja postauksia! :)
  Jos muuten tykkää rikosdokumenteista/sarjoista, niin netflixissä on myös tosi mielenkiintoinen sarja kuin Manhunt:Unabomber, suosittelen!

  Reply
  • Alexa February 21, 2020

   Jee, kiva kuulla! Ja pitää tutkia toi suositus, kiitos ? xx

   Reply
   • Elin February 21, 2020

    Kiitos näistä!? Onko mitään leffavinkkejä?

    Reply
    • Alexa February 23, 2020

     Hitsi ei oo just nyt! ?❤️ xx

     Reply
 2. Petra February 23, 2020

  Mulla oli tuohon Exitiin aluksi niin vahvat ennakko-odotukset ja huonot vibat, että sanoin mun Miehelle että saat katsoa sen ihan yksinäsi – mutta en kadu, että muutin mieleni, sarja oli ihan huikea, tosi surullinen kylläkin, hyvin alakuloista, että oikeasti tietyllä tapaa raha ja rikkaudet ei tee onnelliseksi vaan päinvastoin sillä saadaan paljon surua ja murhetta aikaan. Mä jäin miettimään, että jos noi tyypit olis ihan tavan keskiluokkaisia ihmisiä niin olisiko ne onnellisia? Ja onko tuo moraalittomuus ja tunteettomuus jotenkin sisäsyntyistä vai onko se tullut rikkauksien mukana ja johdosta.
  Oli miten oli, odotan toista kautta- jonka tuosta lopusta saattaisi ymmärtää olevan tulossa.

  Reply
  • Petra February 23, 2020

   … siis ei VÄLTTÄMÄTTÄ tee onnelliseksi.
   Onhan toki ihmisiä, jotka osaa käsitellä vaurauttaan oikein ja saa sen avulla myös onnea elämäänsä,

   Reply
  • Alexa February 23, 2020

   No juurikin näin! Mun mielestä sarjassa oli nimenomaan pintaa syvempi merkitys, joka saa varmasti monen ihmisen ajattelemaan. Toista tuottaria todellakin odotellessa, vaikka välillä jaksot sai täälläkin ahdistuksen tuntumaan kurkussa asti ?❤️ xx

   Reply