RASKAUSVIIKOT 24-25

viikko 24

Beben status: Bebe on munakoiso! Kasvutahti on edelleen huimaa. Viikon alussa n. 565 ja viikon lopussa 665 grammaa. Jestas! Tyyppi liikkuu nyt tosi aktiivisesti ja se tuntuu välillä mahassa siltä kuin vuoristoradassa olisi.

Mun status: Oma vointi on ollut tosi hyvä ja olen tykännyt tästä raskauden vaiheesta tosi paljon. Raskaus näkyy ulospäin, mutta olo ei ole vielä yhtään “raskas” tai maha ei tunnu olevan tiellä vielä. Kävin neuvolassa myös kolmatta kertaa ja sain lähetteen sokerirasitukseen, joka on viikolla 25. Kiloja on tässä vaiheessa tullut alkuraskaudesta lähtien n. 5kg ja se tuntuu ainakin tisseissä!

Mun pilates-valmentaja ja pt lomailee nyt, niin on tullut otettua treenien osalta vähän paussia. Sen sijaan olen koittanut kävellä ja hyötyliikkua, mutta en kuitenkaan ota ylimääräisiä paineita siitä.

Cravings: Leipäcravingsit ovat tulleet tauon jälkeen takaisin! Miten hyvältä maistuukaan leipä salaatilla juustolla ja kurkulla mmm. Tällä viikolla olen myös syönyt joka ilta jälkkäriksi “banaanijädeä”, johon tulee siis pakastettua banaania ja lusikallinen maapähkinävoita. Niin helppoa ja ihan sairaan hyvää!

viikko 25

Beben status: Bebe on tällä viikolla kukkakaali. Viikon alussa hän painaa 680 ja viikon lopussa 790 grammaa. Kohta se on jo kilon tätä vauhtia!

Mun status: Tällä viikolla mulla on ensimmäistä kertaa ollut mielialanvaihteluita! Tähän asti olen ollut tosi hyväntuulinen ja iloinen ja ehkä siitäkin syystä noi huonot fiilikset ja itkukohtaukset tuntui tosi vahvalta kontrastilta aikaisempaan. En osaa tarkalleen edes kohdentaa tota huonoa fiilistä, mutta parhaiten sitä kuvaa sellanen pms-harmitus. Eli vähän kaikki ottaa päähän, huolettaa, väsyttää ja oma peilikuvakaan ei oikein miellytä. Olen huomannut että treenaaminen ja kevyt saunominen parantaa onneksi vähän fiiliksiä. Toivottavasti tämä ei ole tosiaan pysyvä tila!

Tähän kommenttina näin jälkikäteen, että onneksi ei ollut ainakaan toistaiseksi pysyvä tila. Nyt viikolla 26 taas hyvät fiilikset.

Sokerirasitus oli myös tällä viikolla ja se oli yllättävän ok! Paasto ei tuottanut haasteita, kun lähdin labraan suoraan sängystä. Litku ei ollut itsessään mehutiivistettä kummempaa, mutta huono olo iski kyllä sen jälkeen. Otin onneksi kuulokkeet labraan mukaan, niin kuuntelin podeja ton kahden tunnin hengailun ajan ja nukahtelin tuoliin aina välillä. Tuloksista ei soitettu, joten oletan että kaikki on ok. Varmuuden saan siihen ensi viikolla neuvolassa.

Cravings: Tällä viikolla on ollut paljon kaikkia grillijuhlia ja synttäreitä, niin ei ole oikeastaan edes kerennyt tulemaan mitään mielitekoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 comments

 1. Nuu July 28, 2020

  Tää raskausajan blogisarja on niin kiva! Tää on joka kerta ollut sellaista kivaa hyvän mielen luettavaa, niinkuin sun blogi yleensäkin :)
  Hei sun pitäisi muuten nähdä omat labratulokset ja muutenkin hoitajien ja lääkäreiden kirjaukset Omakanta.fi -osoitteesta, jos sokerirasituskoe mietityttää.
  Ihanaa loppuraskautta, kiitos kun pidät lukijat matkassa <3

  Reply
  • Alexa July 28, 2020

   Hei ihanaa kuulla, kiitos! ? Ja oon kurkkaillut Kantaa, mutta ei oo jostain syystä vieläkään päivittynyt sinne! Mulla on ollut aikaisempien labrojen kanssa myös viiveitä. ? xx

   Reply
 2. Pelkkää sydäntä July 28, 2020

  Voi Alexa…olet niin ihana ja nätti, taitava mutta hei oikeasti: olisiko aivan mahdotonta jättää nuo bebet ja cravingsit ja ihan vaan kuten ovatkin kirjoittaa ne vauvaksi ja mieliteoiksi. Samoin lokaatiot, broccolit, brecut, ym ym. ?‍♀️Osaat aivan varmasti kirjoittaa mielenkiintoisesti äidinkieltäsi, ethän englanniksi aiemmin postauksia kääntäessäsi heittänyt sinne tänne suomenkielisiä sanoja!

  Reply
  • Alexa July 28, 2020

   Kiitos palautteestasi! Bebe on meidän “työnimi” vauvalle, jota käytän puhuessanikin, niin tuntuisi hassulta käyttää täällä jotain muuta. Sivustoni on blogi eikä uutissivusto ja siitä syystä on mielestäni tärkeää että persoonani tulee tekstissä esiin. Puhekielessäkin tulee jonkun verran viljeltyä lainasanoja ja kaiken maailman kummallisuuksia, niin siitä syystä niitä välillä vilisee tekstissäkin. Myönnettäköön että kirjoittaminen ei ole ylipäätään suurin vahvuuteni, vaan mielestäni ulosantini on videolla tai podissa hiukan kirjoitettua luontevampaa. xx

   Reply
 3. Emma July 28, 2020

  Saako kysyä, millä perusteella sulle tehtiin sokerirasitustesti vai tehdäänkö se kaikille odottajille? Oon ymmärtänyt, että testi tehtäisiin vain, jos on bmi yli 25 tai aiemmin on ollut raskausdiabetes. Nimimerkillä esikoistaan ekalla kolmanneksella odottava täällä jo stressailee tulevaa ja kaikki tuntuu niin uudelta. :)

  Reply
  • Alexa July 28, 2020

   Se tehdään nykyään lähes kaikille, kun se on kovin yleistä. ? THL:n tilastojen mukaan sokerirasituskokeen tulos oli vuonna 2017 poikkeava 19,0 %:lla synnyttäjistä ja raskausdiabetes todettiin 15,6 %:lla synnyttäjistä. Labrassa oli ihan jonoks asti jengiä sokerirasitukseen ? Ja hei kovasti onnea sinne, älä turhia stressaile. ❤️ xx

   Reply
  • Lila July 28, 2020

   Ensisynnyttäjälle tehdään jo pelkästään senkin takia jos ikä on yli 25 vuotta :) terkui neuvolan th

   Reply
 4. Mari July 28, 2020

  Moikka! Olisin halunnut tiedustella oletko tehnyt jo videon dyson corallesta? Olis kiva kuulla kokemuksista.. Kumpi on sinun mielestä parempi airwrap vai coralle? Kiitos ?

  Reply
  • Alexa July 29, 2020

   Oon tehnyt vaan IG Stories-tuton joskus aikaisemmin! Airwrap on toki monipuolisempi, kun se kuivaa myös ja voi muotoilla märkään tukkaan, mutta riippuu ihan omasta käytöstä. Jos tykkää enemmän raudoista ja suoristamisesta, niin toki Coralle on silloin käyttäjälle parempi valinta. ☺️? xx

   Reply
 5. miki July 29, 2020

  During this pregnancy you are glowing :)
  Miki x

  http://www.littletasteofbeauty.com

  Reply
  • Alexa July 29, 2020

   Aww so sweet of you, thank you!! ?? xx

   Reply
 6. Selina August 2, 2020

  Moikka! Ihana seurata sun raskautta tällai blogin välityksellä kun aika samoilla viikoilla mennään. Mä saanut aina neuvolasta ohjeen soittaa sinne päivystysaikaan kuulemaan tulokset sokerirasituksesta – eivät soittele tuloksista perään. Toki eri neuvoloissa voi olla eri käytäntöjä.

  Reply
  • Alexa August 3, 2020

   Jee hei ihanaa kuulla, onnea sinne myös! ❤️ Mulle sanottiin että soittelee jos on jotain, mutta tosiaan tällä viikolla neuvola, niin saa vielä varmuuden. ? xx

   Reply