RASKAUSVIIKOT 24-25

july 27, 2020, pregnancy

viikko 24

Beben status: Bebe on munakoiso! Kasvutahti on edelleen huimaa. Viikon alussa n. 565 ja viikon lopussa 665 grammaa. Jestas! Tyyppi liikkuu nyt tosi aktiivisesti ja se tuntuu välillä mahassa siltä kuin vuoristoradassa olisi.

Mun status: Oma vointi on ollut tosi hyvä ja olen tykännyt tästä raskauden vaiheesta tosi paljon. Raskaus näkyy ulospäin, mutta olo ei ole vielä yhtään “raskas” tai maha ei tunnu olevan tiellä vielä. Kävin neuvolassa myös kolmatta kertaa ja sain lähetteen sokerirasitukseen, joka on viikolla 25. Kiloja on tässä vaiheessa tullut alkuraskaudesta lähtien n. 5kg ja se tuntuu ainakin tisseissä!

Mun pilates-valmentaja ja pt lomailee nyt, niin on tullut otettua treenien osalta vähän paussia. Sen sijaan olen koittanut kävellä ja hyötyliikkua, mutta en kuitenkaan ota ylimääräisiä paineita siitä.

Cravings: Leipäcravingsit ovat tulleet tauon jälkeen takaisin! Miten hyvältä maistuukaan leipä salaatilla juustolla ja kurkulla mmm. Tällä viikolla olen myös syönyt joka ilta jälkkäriksi “banaanijädeä”, johon tulee siis pakastettua banaania ja lusikallinen maapähkinävoita. Niin helppoa ja ihan sairaan hyvää!

viikko 25

Beben status: Bebe on tällä viikolla kukkakaali. Viikon alussa hän painaa 680 ja viikon lopussa 790 grammaa. Kohta se on jo kilon tätä vauhtia!

Mun status: Tällä viikolla mulla on ensimmäistä kertaa ollut mielialanvaihteluita! Tähän asti olen ollut tosi hyväntuulinen ja iloinen ja ehkä siitäkin syystä noi huonot fiilikset ja itkukohtaukset tuntui tosi vahvalta kontrastilta aikaisempaan. En osaa tarkalleen edes kohdentaa tota huonoa fiilistä, mutta parhaiten sitä kuvaa sellanen pms-harmitus. Eli vähän kaikki ottaa päähän, huolettaa, väsyttää ja oma peilikuvakaan ei oikein miellytä. Olen huomannut että treenaaminen ja kevyt saunominen parantaa onneksi vähän fiiliksiä. Toivottavasti tämä ei ole tosiaan pysyvä tila!

Tähän kommenttina näin jälkikäteen, että onneksi ei ollut ainakaan toistaiseksi pysyvä tila. Nyt viikolla 26 taas hyvät fiilikset.

Sokerirasitus oli myös tällä viikolla ja se oli yllättävän ok! Paasto ei tuottanut haasteita, kun lähdin labraan suoraan sängystä. Litku ei ollut itsessään mehutiivistettä kummempaa, mutta huono olo iski kyllä sen jälkeen. Otin onneksi kuulokkeet labraan mukaan, niin kuuntelin podeja ton kahden tunnin hengailun ajan ja nukahtelin tuoliin aina välillä. Tuloksista ei soitettu, joten oletan että kaikki on ok. Varmuuden saan siihen ensi viikolla neuvolassa.

Cravings: Tällä viikolla on ollut paljon kaikkia grillijuhlia ja synttäreitä, niin ei ole oikeastaan edes kerennyt tulemaan mitään mielitekoja.

13 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *