CHANEL-LAUKUN HUOLTO

kaupallinen yhteistyö: Fennia

Saan usein kysymyksiä miten uskallan käyttää arjessa arvolaukkuja ja miten pidän niistä huolta?  Designerlaukut ovat arvokkaita, mutta ainakin omalla kohdallani ehdottomasti käyttöön tarkoitettuja. Laukkua on turvallista keikuttaa olkapäällä, kun omat suosikkilaukut on vakuutettu Fennialla ja huoltoakin varten on löytynyt loistokumppani. Käytön myötä vuosien kuluessa elämä alkaa näkymään laukun ulkonäössä, mikä toisaalta tuo laukkuun myös ihanaa ajan patinaa. Kaikkia vahinkoja ei kuitenkaan voi patinan alle laittaa, joten siksi olen vakuuttanut arvolaukkuni Fennialla, jossa on täydellisesti muotoiltu palvelu täydellisesti muotoiluille laukuilleni! 

Laukkujen huoltaminen on aikaisemmin tuottanut minulle hieman päänvaivaa, ja teiltä saatujen kysymysten perusteella en ole ollut yksin. Pelastuksekseni löysin Helsingistä aivan mahtavan yrityksen, Arkivé Atelierin, joka on erikoistunut vaatteiden ja nahkatuotteiden huoltamiseen. Enää ei siis tarvitse lähettää laukkua huollon toivossa ulkomaille, vaan tällaisia mahtavia ammattitaitoisia tekijöitä löytyy myös Suomesta. 

Tadaa – tässä on laukkuni ennen ja jälkeen huollon. Vaalea nahka oli ottanut väriä mm. mustasta villakangastakista sekä farkuista, ja ajattelin, ettei laukku olisi enää pelastettavissa. Onneksi löysin tämän kotimaisen palvelun ja otin Arkivé Atelieriin yhteyttä. Sain heiltä hinta-arvion (n. 250€) ja jätin laukun viikoksi huollettavaksi. Kun sain laukkuni takaisin (laukku oli siis putsattu ja maalattu kauttaaltaan), en meinannut tunnistaa sitä samaksi! Se on nyt aivan kuin uusi, ja laukku sai huollon myötä täysin uuden elämän. 

Suurkiitos Arkivé Atelierin mimmeille huikeasta käsityöstä. Sitä tämä huolto on nimittäin ollut, kun ketjukin on irrotettu ja maalattu pieteetillä. 

Mikä ihmeen laukkuvakuutus?

Huoltamisen lisäksi mieleen tuli myös toinen asia, josta muistuttelen ystäviäni tuon tuosta, eli kotivakuutus. Monelle ei tule mieleenkään, että omaan kotivakuutukseen voisi sisällyttää arvoesineiden kuten taiteen, designin tai laukkujen vakuutuksen. Koskaan kun ei voi tietää, mitä tapahtuu, eikä kaikki ole aina itsestä ja omasta menemisestä kiinni: kerran vappuruuhkassa joku tuntematon kaatoi nimittäin juomat laukulleni, ja nahka imaisi nesteen siten, että laukusta tuli käyttökelvoton. Silloin tosiaan turvauduin vakuutukseeni –onneksi sellainen löytyi!

Olen todella iloinen siitä, että olen saanut tehdä tämän vuoden Fennian kanssa yhteistyötä, sillä vakuutukset ovat olleet minulle henkisen rauhan takia tärkeitä jo vuosikausia. Vitsailenkin aina siitä, että voisin olla toiselta ammatiltani vakuutusmyyjä, kun olen aina ystävilleni muistuttamassa vakuutuksien tärkeydestä. 

Vakuutusten hinta on mielestäni pieni suhteutettuna niiden tuomaan mielenrauhaan. Oli kyse sitten sairausvakuutuksista, yrittäjän elämään liittyvistä vakuutuksista tai tällaisesta irtaimistosta, niin suosittelen lämpimästi ottamaan asioista selvää! Omalla kohdallani vakuutus on monessa kohtaa pelastanut, mutta ennen kaikkea tuonut turvan tuntua ja rohkeutta arkeen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 comments

 1. miki December 18, 2020

  OMG they transformed this Chanel. Seems brand new!
  Miki x

  https://littletasteofbeauty.com/

  Reply
  • Alexa December 18, 2020

   I know, it’s mind-blowing!! ? xx

   Reply
 2. Hanna December 18, 2020

  Fennian arvoesineille otettava vakuutus korvaa siis myös arvolaukun huollon jos laukku on ajan saatossa kulunut tai ottanut väriä eri vaatteista, vau!! Täytyy pyytää tarjous sieltä ?

  Reply
  • Alexa December 19, 2020

   Käytöstä tulevaa kulumaa ei toki kata, mutta jos haavereita sattuu muuten, niin silloin vakuutus tulee toki kyseeseen. Pahoittelut mikäli postaukseni johti harhaan! Halusin tosiaan tuoda tätä huoltoasiaa esille vakuutuksen lisäksi, sillä tämmöisenä laukkuhifistelijänä pidän molempia tosi kiinnostavina asioina, joita harva tulee ajatelleeksi. ? xx

   Reply
 3. Henna December 20, 2020

  Hei, tämä oli hieman epäselvää. Maksatko siis erikseen luksuslaukkujen (alle 5000e) vakuutuksesta vai puhutko nyt vain todella kalliiden, yli 5000e arvoesineistä? Minulle on Fenniassa luvattu kirjallisesti, että alle 5000e luksuslaukut kuuluvat ihan normaaliin kotivakuutukseen, ja että ne korvataan uuden hinnan mukaan koska niiden arvo nousee. Eli jos olen ostanut Chanelin 2000e vuonna X, mutta se tuhoutuu vuonna Y jolloin uusi maksaa kaupassa 3000e,niin vakuutus korvaa uuden hinnan (eli 3000e). Siksi mietin, kun puhut “arvoesineiden vakuuttamisesta” että meinaatko tässä nimenomaan yli 5000e esineitä? Vai onko tekstisi tarkoitus kertoa, että luksuslaukuille pitäisi aina ostaa erillinen arvoesinevakuutus?

  Reply
  • Alexa December 23, 2020

   Minulla on useampi vintagelaukku ja siitä syystä olen ottanut erillisen vakuutuksen niille. Hyvä että olet itsekin pohtinut omaa aarrettasi ja sen vakuutusta ? Jotta saat vastauksen mitä juuri sinun ottamasi vakuutus kattaa, niin ota yhteyttä Fennian asiakaspalveluun, sieltä saat vastauksen ja voit tarvittaessa päivittää vakuutustasi, jos se on tarpeen.? xx

   Reply