Yummy Oatmeal

Olen joskus aikaisemminkin tainnut todeta että puuro on mulle herkkuruokaa. Voisin syödä sitä vaikka päivän jokaisella aterialla! Olen huomannut että monella saattaa olla väärä käsitys puurosta, ja siksi pelkästään ajatus siitä tuo kylmät väreet. Puuron voi valmistaa monella tapaa, ja siinä voi onnistua tai epäonnistua varsin radikaalisti. Mä en pidä liian vetisestä puurosta, mutta en myöskään sellaisesta paksusta liisteristä.

Kun vettä (tai vaikka mantelimaitoa) on oikeessa suhteessa ja hiutaleet laadukkaita (esim. Eloveenan hiutaleita & leseitä), niin siitä on hyvä lähteä liikkeelle. Mun mielestä puurossa pitää olla myös sopivasti suolaa, sillä muuten elämys on liian hailakka. 

Kun perusasiat on kunnossa, niin voidaan lähteä hifistelemään lisukkeilla. Mä syön puuroni raejuuston kera (menikö mun puurouskottavuus nyt totaalisesti?), sillä hiilari+protsku kombo pitää nälän hyvin kurissa lounaaseen sakka. Ja sitä raejuustoa siellä joukossa tuskin huomaa. Normaalisti otan kylkeen vielä marjoja ja / tai vadelmamehukeittioa, ja siinä on aamiainen mun makuun!

Viikonloppuna (ja reissussa) saatan kuitenkin villiintyä ja viimeksi päälle heitin seuraavat lisukkeet:
Banaaniviipaleita, mustikoita, saksanpähkinöitä, kookoshiutaleita ja kanelia. Siis ihan super herkullista, suosittelen! :)

You know I’m a oatmeal junkie. I eat it every single day for breakfast and it’s sooo good. I usually eat it with cottage cheese (it’s actually really good, even though it sounds gross) and berries, but sometimes I want try something new. Last week I tried this combo: Banana slices, blueberries, walnuts and coconut flakes – it was so yummy! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 comments

 1. Noora April 18, 2014

  banaanin ja saksanpähkinöiden kanssa puuroon sopii mun mielestä vaahterasiirappi tosi hyvin! (Le pain quotidienista tuttu resepti) ei ehkä se terveellisin mutta on kyllä hyvää :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 18, 2014

   Joo mä maistoin sitä siellä :D Ihan sairaan hyvää todellakin! xx

   Reply
 2. Natali April 18, 2014

  I love to put cottage cheese in my oatmeal too, I always get so much energy from that combo!

  P.S. i think I saw you yesterday walking on Uudemankatu, you looked beautiful :)

  http://lartoffashion.blogspot.com

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 18, 2014

   Yeah it’s so delicious! Oh really? Thanks so much! :) xx

   Reply
 3. Emmi April 18, 2014

  Variaatio kyllä piristää niinkin perusruokaa kuin puuroa oikein mielekkäällä tavalla :) http://finestprocrastination.blogspot.co.uk/

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 18, 2014

   Juuri näin! ;) xx

   Reply
 4. Gabriela April 18, 2014

  Actually I don’t like walnuts:) but with another nuts it could taste delicious!!!♥

  http://anetagabriela.blogspot.com

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 18, 2014

   Yeah! :) Pecans for example? :) xx

   Reply
 5. Niina M. April 18, 2014

  Moi Alexa! Täysin postauksen aiheeseen liittymätön kysymys, mut on niin ajankohtainen että pakko kysyä: Minkä kokoinen se sun suurempi Chanelin laukku on, onko sulla sille ihan tarkkoja mittoja? Näin joskus sen sun blogissa ja siitä asti se on jäänyt kaivelemaan, se on vaan niiin “magee” :) Nyt oon ettiny samanlaista vintage-sivustoilta, mutta olis kiva tietää minkäkokoinen se sun laukku on, etten suotta etsi liian suurta tai liian pientä. Olis kiva jos mahtuis A4:n sisään, niin sillon pitää olla ainakin 30 cm leveä, hmm…. Se sun on kuitenkin aivan upea!! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 18, 2014

   Se on kyllä tosi kiva! 34 x 28cm on mitat! Toivottavasti löytyy vastaava:) xx

   Reply
 6. LadyBlue April 18, 2014

  Puuro on ihan ok, mutta raejuustoa en kyllä meinaa saada alas. En ole hirveesti kokeillu mitään “jänniä” lisukkeita puuron kanssa, pitäis varmaan koklata! Mut hei, videopostausta jossain vaiheessa jooko jooko? ;) Ihan vaikka vaan kuulumisia ja sellasta.

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 18, 2014

   Haha mutta jos sen raejuuston sekottaa puuron tekovaiheessa joukkoon, niin se sulaa joukkoon! Kannattaa hei todellakin kokeilla kaikkea jännää, etenkin just pähkinät ja kaneli on ihan super hyvää ja loraus (mikä sana…) agavesiirappia tai muuta mums! :)

   Ja joo pitäis saada enemmän taitoa noiden videoiden tekemiseen :D Haluisin että ne ois laadukkaita! xx

   Reply
 7. Anonymous April 18, 2014

  Perus Elovena + 80g raejuustoa + hillat (lakat “helsingiksi”) = parasta! Joka ilta oikee odotan, että aamu tulee ja pääsen syömää puuroa. :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 18, 2014

   Oi nam! Sama juttu :) Aamu on päivän parasta aikaa! xx

   Reply
 8. Nea April 18, 2014

  Jos oot yhtään maapähkinävoin kaveri, niin hyvää herkkupuuroa saa kun maustaan ihan ton normipuuron kanelilla ja sitten viipaloi banaanin mukaan ja heittää nokareen maapähkinävoita sinne myös.. On sitten niin hyvää!
  Hyvää pääsiäistä! xo

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 18, 2014

   Oi kuulostaa hyvältä nams!:) xx

   Reply
 9. Riinie April 18, 2014

  Mä oikein odotan jokaista aamua,että voin syödä aamupuuroni! :) mun herkkupuuro on täysjyväkaurahiutaleista tehty puuro, päälle nokare kookosöljyä ja kanelia.nam!suosittelen kokeilemaan ;)

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 18, 2014

   Ah kuulostaa ihanalta! Selkeää telepatiaa, nimittäin rojahdin just sängylle ja mietin mun huomista aamupuuroa haha :D Pienet on ilot! xx

   Reply
 10. Paula April 18, 2014

  Olen koukussa kauraleseistä tehtyyn puuroon, ja raejuustolla tietty ! Ihana blogi :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne April 18, 2014

   Great minds think alike ;) Kiitos! xx

   Reply