What am I reading?

Kuten arvata saattaa, en ole mikään suurin lukutoukka. Muutaman kirjan olen kuitenkin lukenut ja niistä olen ollut niin hullaantunut, että olen lukenut ne useaan kertaan! Ajattelin nyt esitellä lempikirjojani, niin saadaan hyvä kiertämään :) 
 
Olen aina pitänyt “todentuntuisista” kirjoista, valitsen yleensä elämänkerran tai muuten vaan kirjan joka omaa realistiselta kuullostavan tarinan. 
1. Lauren Conradin L.A Candy sarja on ihan paras! Eipä mikään ihme, että LC pokkasi siitä New York Timesin Bestsellerin ykkös tittelin.  Kolmesta L.A Candy-sarjan kirjasta lempparikseni voisin nimetä Sweet Little Lies-kirjan.

2. Tuomas Vimman Helsinki 12 on ehdottomasti mun all-time favorite. Syitä on monia! Miljöö on niinkin tuttu kun Punavuori, jossa olen asunut melkein koko elämäni. Vimma pyörii tutuissa ravintoloissa ja baareissa, sekä eksyy lapsuudenkotini porttikonkiin! Vimma on aivan h*lvetin lahjakas kirjoittaja ja juoni vie mennessään mukana! Plussana  se kaikki muotihöpötys mikä tarjoillaan side orderina. (Teksti on aika pornoa, en suosittele alle 15-vuotiaille)

3.Tuomas Vimman ns. jatko-osa, Toinen antaa aivan uudenlaisen näkökulman ensimmäiseen osaan.  Ja se on kyllä kaikessa nerokkuudessaan fantastinen.
4.Vimman Gourmet on sitten jo aivan eri stooria, mutta pidin siitäkin kovasti. Vimmalla on ihanan ronski ja provosoiva ote tässäkin teoksessa. Jos et ole ruokafanaatikko, niin älä tuhlaa aikaasi :)

5.Legendaarisen aikuisviihdetähden Jenna Jamesonin elämänkerta on todella shokeeraava, koskettava ja ennen kaikkea viihdyttävä. Jamesonin elämä on ollut niin villiä, että kerrottavaa riittää. Tässä kertomuksessa pidin erityisesti suorapuheisuudesta ja hypystä tuntemattomaan (aikuisviihteen maailma…) JJ:n elämänkerta on sen verran rivo, että se on muistaakseni K-18.

6.Ei Menny Niinku Strömsössä-kirja on viihdettä ja myötähäpeää parhaimmillaan. Pokkari on pullollaan “vähän sinnepäin” menneitä ruokia ym. askarreita. Tämä oli parasta viihdettä kun oli koulussa tylsää.

7.Tyylikirjoja olen lukenut tähän asti hyvin vähän, mutta LC:n kirja kyllä iski! Yksinkertaiset  kampausohjeet antoivat sellaisen fiiliksen että “kyllä mäkin tohon pystyn” ja kirja oli loistava apu esim. vaatekaappia inventoidessa. 

1. & 2. Sofi Fahrmanin kirjat ovat saavuttaneet suuren suosion Ruotsissa. Ystäväni Lintu kehui näitä sen verran vuolaasti, että pakkohan mun on nuo lukea! En ole vielä selvittänyt että saako noita Suomeksi tai Englanniksi, mutta hätätapauksessa Ruotsikin taipuu :)

3.Kenenkäs muun kuin tutun Tuomas Vimman uusin teos Raksa. Nimi ei kylläkään kuullosta hirveän houkuttelevalta, mutta kun Vimma on minua tähänkin asti niin kovasti viihdyttänyt niin pakkoahan se on läpi lukea. Eräässä arvostelussa todettiin myös että kirja on “Viihdyttävä selviytymisopas remonttia suunnitteleville”, joten tämähän osui aivan loistavaan aikaan!

4.Whitney Portin True Whit-kirja on kiehtonut minua kauan, se on varmasti oikein hyvää hömppää arjen keskelle.
The City-ohjelma onkin jo todistanut että Whitneyn elämä on takuulla mielenkiintoinen. Enpäs ole tätä koskaan Suomalaisesta tai Akateemisesta saanut, joten pitäisi varmaankin tilata nyt kun Booky:n kamppis on meneillään :) 

 

Mun on tosiaan pitänyt tehdä tää postaus jo ties kuinka monta kertaa, mutta olen aina unohtanut!
Nyt sain inspiraatiota tästä Booky.fi:n kampanjasta , jossa on mukana Lauren Conrad:in L.A Candy-sarja ja myöskin haluamani True Whit-kirja. Pitäsi ehkä viimeinkin tilailla sellanen, kun sitä ei paikallisten kirjakauppojen hyllyistä löydy! :) (Huomasin myös ilokseni että kyseiseltä sivustolta löytyy kaikki haluamani kirjat… Pitäisi varmaankin tehdä vähän isompi tilaus että pääsisin taas lukemisen makuun
!)

 *

Jos teillä on vinkata jotain hyviä kirjoja niin antakaa palaa vaan :) 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 comments

 1. Noora February 15, 2012

  Omistan kanssa ton LC:n Style kirjan ja sieltä löytyy kyllä inspiraatioo ja vinkkiä joka lähtöön! Seuraavaks ajattelin tutustua tohon L.A Candy sarjaan ku sitä on niin paljon kehuttu kaikkialla.

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 15, 2012

   Siis lue ehdottomasti toi L.A Candy sarja! Se on niin koukuttava ja siinä tulee virkistettyä englannin kielitaitoakin samassa. On myös hauskaa arvuutella että kuka hahmoista on esim. “Audrina” tai “Lo” ja silmät oikeasti aukeaa sille karulle totuudelle L.A:stä ja julkisuudesta. Mutta joo, sormet syyhyten odotan jo neljättä osaa!:D

   xx

   Reply
 2. Jossu February 15, 2012

  Hahaa ehdottomasti hanki käsiisi nuo Fahrmanin pokkarit ja lupaan että muikeat naurut on taattu! :D Mäkin olen laiskahko lukemaan koulun pakollisia ja lehtiä kummempaa, mutta nuo olen lukenut jopa putkeen ja hekotellut yksikseni ääneen ;)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 15, 2012

   Oi vitsi ootan jo et pääsisin niiden pariin:D Tosin toi on sitten ensimmäinen kirja mitä luen ruotsiksi, på riktigt! Mut nojoo se on kuitenkin kotikieli siinä mielessä että sitä kuulee joka helskutin päivä, niin kylhän se tossa menee ;) Kattelinkin just tossa hintoja aj eipä kyllä paljoa maksa! Pakko tilaa :D

   xx

   Reply
 3. N February 15, 2012

  Tuo Strömsö -kirja on kyllä ihan paras päivän piristäjä! Jos kaipaa todellista aivot narikkaan -luettavaa, niin Plum Sykesin Manhattanin blondit ja Erojuhlat Manhattanilla sopivat tarkoitukseen loistavasti ;). Ihanan kevyttä muotimaailmasatiiria, mutta teksti on silti sujuvaa, hyvää ja osuvaa.

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 15, 2012

   Joo todellakin :D Hei kiitos paljon vinkeistä, ne on aina tervetulleita! Tuntuu jotenkin niin urpolta mennä kirjakauppaan ostamaan vaan “joku kirja”, niin tämä auttaa kyllä kovasti. Noita Manhattan-kirjoja on kyllä aikaisemminkin suositeltu, pitäis kokeilla! ;)

   xx

   Reply
 4. Anonymous February 15, 2012

  Suosittelen Eric Daman “You know you want it” nimistä kirjaa.
  Kyseinen herra on puvustaja sarjassa Gossip girl.

  Esipuheen on kirjoittanut Leighton Meester.

  Kirja sisältää paljon eri asukokonaisuuksia ja sitä voisi verrata Lauren Conradin Style-kirjaan.

  Sex and the city Kiss and tell-kirja on myös mahtava, jos Sinkkuelämää kiinnostaa.

  Kirjassa on tietoa sarjan henkilöistä, jaksoista, kuvia asukokonaisuuksista ym.

  Vogue beauty kauneuden kirja on myös mielenkiintoinen. Kirjasta löytyy kaikkea mahdollista liittyen kauneuteen.

  Katariina

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 15, 2012

   Uuuu kuullostaapa mielenkiintoiselta toi You know you want it! Aivan ihanalta siis. Sinkkuelämää kiinnostaa totta kai, eli pitäis vissiin mennä selailemaan tota kirjaa ;) Oi vitsi kauneusvinkkejäkään ei oo kyllä koskaan liikaa! Mähän tarviin kohta kirjahyllyn :D

   xx

   Reply
 5. Anonymous February 15, 2012

  Nyt on pakko tulla kertomaan, että sun blogi nous just mun lemppariks! Olet aivan ihana, alexa! Jatka samaan malliin! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 15, 2012

   Oikeasti? :) Voi vitsit kuinka ihanaa kuulla! Tämmöset inspaa mua niin paljon polkemaan eteenpäin niin ylä – ja alamäessä ;) Kiitos sinulle paljon!

   xx

   Reply
 6. Luisa^ February 15, 2012

  Mä oon jonkun aikaa jo seuraillu blogias ja musta on tosi kiva kun lisäät tänne tämmösiä omia asioita. Ne tekee blogeista mun mielestä aina persoonallisia :) Tottakai itsekin tykkän muodista, vaatteista, koruista jne… Niistä löytyy blogeja ihan pullollaan, mutta mielenkiintoisen blogista tekee välillä nämä omat mielipiteet eri asioista. Tai tätä mieltä minä olen ja siksi tykkään blogistasi. Ajattelin vain kertoa :p

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 15, 2012

   Hihii kiitoksia:) Joo jotenkin alkaa välillä itseäkin kyllästyttämään oma naama ja päivänasut. Jotkut ei tykkää näistä ja jotkut tykkää :)
   Mun mielestä on vaan just kivaa postaa vähän kaikkea! Ja hei kiitos tosi paljon, ihana kun kommentoit niin ahkerasti :)

   xx

   Reply
 7. Anonymous February 16, 2012

  kuinka monta noista laurenin kirjoita on siis käännetty suomeksi?

  ps. sait takuuvarmasti uuden lukijan! ^^

  -mari

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 16, 2012

   Jee kiva kuulla :) Tietääkseni L.A Candyjä ei olla suomennettu, mutta mielestäni LC on käyttänyt niissä hyvin helppoa englantia :) Style-kirja löytyy myös suomennettuna!

   xx

   Reply
 8. miiu February 16, 2012

  adlibris.fi on usein halvempi kuin tuo booky, kuten tuossa whitneyn kirjassakin =)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 16, 2012

   Aaa okei :) Haha oon vähän laiska selailemaan!

   xx

   Reply
 9. Anonymous February 17, 2012

  okei kiitos tiedosta! mulle on sanottu että koska enkkuni ei ole mitä parhain niin kantsisi lukea joku kirja englanniksi, ehkä aloitan niistä:D

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 17, 2012

   Jep kannattaa alottaa :D Mun mielestä ne kyl just tosi helppoa luettavaa ja takuulla laajentaa sanavarastoa ;)

   xx

   Reply
 10. Anonymous February 19, 2012

  Voisitko kirjoittaa yhdyssanat yhteen? :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 19, 2012

   Virheet ovat inhimillisiä :)

   Reply