Wedding Q&A


Häistä tulee tosi paljon kysymyksiä ja hääpostauksia on myös toivottu, joten ajattelin vastata yleisimpiin kysymyksiin mitä olen teiltä saanut. Myös muita häihin liittyviä postauksia saa toki toivoa, kun itse en oikein tiedä mistä kertoisin.

Miksi menette Italiassa naimisiin?
Miksipä ei! Puhuimme jo pitkään ennen kihlausta siitä että haluamme mennä ulkomailla naimisiin. Molemmista Italia tuntui oikealta vaihtoehdolta, emmekä edes miettineet mitään muuta vaihtoehtoa. Kun kävimme hääpaikassamme, niin tuli entistä varmempi olo siitä että valinta oli oikea.

Minkälainen bride-to-be olet?
Olen (ainakin omasta mielestäni) todella rento morsian. Varmaan moni ystäväkin on ihmetellyt kuinka lungisti otan, enkä tartu pikku juttuihin. Tärkeintä on että pidetään kiva päivä läheisien kanssa.

Kuinka kauan olette olleet yhdessä?
Kohta 8 vuotta!

Koska häitä vietetään?
Ensi toukokuussa! Aika menee vielä niin nopeasti, onpa jännää.

Miksi polttarit olivat jo kesällä?
Se oli kyllä paras yllätys! Tytöt olivat miettineet että säiden puolesta kesä on mukavampi ajankohta kun kevät, jolloin saattaa tulla vaikka räntää taivaalta – vaikka kyllähän se porukka sen tunnelman aina tekee. Oli kyllä mahtavaa että moni ulkomailla asuva ystävänikin pääsi juhlimaan. Unohtumaton päivä!

Mistä meinaat ostaa mekon?
Näillä näkymin Helsingistä. Parin viikon päästä on sovitus!

Maksatteko vieraiden lennot?
Valitettavasti budjetti ei ole ihan niin suuri. Onneksi meidän perheet ja ystävät ovat ottaneet tämän todella ilolla vastaan ja suurin osa heistä yhdistää häät pidempään lomamatkaan Italiassa.

Hoidatteko virallisen puolen myös Italiassa vai juhlia ennen Suomessa?
Tultiin siihen tulokseen että on helpompaa ja fiksumpaa hoitaa paperiasiat Suomessa kuntoon ja pitää sitten juhlissa muodollinen seremonia.

Tuntuuko häiden järjestäminen ulkomailla vaikealta?
Ei ollenkaan! Halutaan aika simppelit juhlat ihan ruoasta koristeluihin, niin järjestely ei vaadi meiltä suurta panosta. Ei myöskään palkattu hääsuunnittelijaa, sillä paikka on itsessään niin kaunis että sillä pääsee jo pitkälle ja hyvä seura luo sen tunnelman.

Kuka on kaasosi?
Mulla on monta hyvää ja läheistä ystävää, joten päätin olla valitsematta. Useampi heistä asuu vielä muualla kun Helsingissä ja yksi heistä on menossa samoihin aikoihin itsekin naimisiin. Eli fiilistelen häitä yhtä lailla kaikkien ystävieni kanssa ja just hyvä niin!

Mitä odotat eniten hääpäivältä?
Sitä että saadaan viettää ainutlaatuinen päivä ja juhlistaa meidän rakkautta läheisten kesken. Tulee tuskin koskaan toista päivää kun ollaan kaikki, ystävät ja perhe koko konkkaronkka reissussa yhdessä. Päivä kaikkine ohjelmine kiitää varmasti nopeasti ohi, joten haluan olla täysin läsnä koko päivän ja nauttia siitä täysillä.

Why did you choose to organise a destination wedding in Italy?
It was an obvious choice for both of us, we just immediately thought that it’s the right place. It’s not that we don’t love Helsinki, we really do, but we wanted to have an outdoor wedding in May and the weather is really unpredictable here. 

Are you a bridezilla? 
I don’t think so, I’m really laid-back! I just want to have a wonderful day with my hubby and our families and that’s it. 

How long have you been together?
Almost eight years now! 

When the wedding will take place?
Next May, so exciting!

Why was your bachelorette party already in the summer?
You shouldn’t ask me haha! But it was such a cool surprise. I think the girls wanted to have a lovely summery day, so summer was the only option because in February-March the weather is pretty brutal here. 

Have you found the dress yet?
I have a fitting in Helsinki in two weeks. I’ll keep you guys posted!

Are you sponsoring your guests flights to your wedding?
Unfortunately the budget isn’t that big, I wish we could! But I’m glad all of the guests are really excited about coming to Italy. 

Are you going to do the official part in Helsinki or Italy?
Helsinki just right before the trip, it’s much easier. 

Is it hard to organise a destination wedding?
It depends for sure, but it’s not for us because we don’t want an extravaganza party. Just a simple ceremony and a cozy dinner with our loved-ones. 

Who is your maid of honor?
I decided not to choose one. I have a lot of great friends and I didn’t feel like choosing one. 

What are you most exciting about?
Just enjoying the day the most with our family and closest friends. It’s definitely an unique situation to have all of them gathered, especially in Italy. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

19 comments

 1. Taru October 15, 2017

  Kuulostaa just hyvältä! Luin aiemmin jotain kommentteja missä oli vähän sellaista sävyä että miksi pitää yrittää olla erikoinen ja mennä ulkomailla naimisiin ja miksi vieraiden pitää vauvautua ostamaan lennot ja matkustaa ulkomaille. Mutta mun mielestä sulla on just oikea asenne; häät saa olla just sellaiset kuin pari itse haluaa joten miksi ei Italiassa jos se tuntuu kivalta ajatukselta. Ei siihen tarvi mitään syvällisiä perusteluja! Samoin jos vieraat on halukkaita lentämään ulkomaille juhlimaan niin kiva, jos joku ei halua tai pysty niin ei sen pitäisi olla maailmanloppu kummallekaan osapuolelle, vaan hääparia voi sitten onnitella muulla tavalla kuin tulemalla paikalle eikä siinä ole mitään pahaa tai loukkaantumisen syytä kellekään.

  Mun mielestä Suomessa vietetään ihan liikaa sellasia perinteiden sanelemia häitä joissa puolet vieraistakin on sellaisia joita hääpari ei edes tunne tai halua välttämättä paikalle mutta kutsuttava oli ettei kukaan suutu yms. Eikä perinteissä mitään vikaa ole jos niistä tykkää mutta kun vaan kaikki muistaisi että se on oma juhla ja tekisi omat päätökset eikä seuraisi muiden odotuksia.. tai kritisoisi muita heidän valinnoista.

  Reply
  • Alexa October 15, 2017

   Voi ihana kommentti, tulipa hyvä mieli! ? Just näin. Meidän läheiset oli nimenomaan innoissaan tästä jo ihan ajatuksen tasolla, niin ei nähty mitään ongelmaa järjestää häät siellä. Mun mielestä on todella ok järjestää häät myös Helsingissä, juuri ystävän kanssa suunnittelen heidän häitään ja niistä tulee ihan super ihanat. On kotikaupungissa kuitenkin se oma tunnelmansa, mutta meille toi “karkaaminen” tuntui oikealta ratkaisulta. ? xx

   Reply
 2. Marianne October 15, 2017

  Ihana postaus, kiitos että jaat tämän ison elämän tapahtuman kanssamme :)
  On ilo saada seurata teidän reissua! <3
  xx
  http://mariannelle.com/

  Reply
  • Alexa October 15, 2017

   Voi ihana olet! ? xx

   Reply
 3. linda October 15, 2017

  Heippa! Olis kiva saada sellanen joululahjaidea postaus,nain ennen joulua ja hyvissa ajoin. Etenkin miesten joululahja vinkit olis tervetulleita.:)

  Reply
  • Alexa October 15, 2017

   Kiitos toiveesta, laitetaan mieleen! ❤️ xx

   Reply
  • Sini October 15, 2017

   Joo just samaa postausta toivoisin! Haluaisin ostaa lahjat ajoissa, välttyy pahin stressi ainakin sen myötä :)

   Reply
   • Alexa October 15, 2017

    Pitää alkaa keksimään ideoita! :D xx

    Reply
 4. Mari October 15, 2017

  Onko valokuvaaja jo valittuna? :) onko yksi vieraista, paikallinen vai lennätättekö suomesta?

  Reply
  • Alexa October 15, 2017

   On joo, Suomesta! :) xx

   Reply
 5. Elina K. October 15, 2017

  Ihanaa, että piditte unelmasta kiinni ja menette ulkomailla naimisiin :) Se ei ole niin tavallista joten varmasti saa aikaiseksi myös hämmennystä kuin myös ihastelua. Upeata, että saatte lähimmät ja tärkeimmät ihmiset mukaanne ikimuistoiseen päivää myös Italiaan. Ja mikä ihana syy lomailla siellä hetki myös pidempään! Enkä myöskään malta odottaa niitä upeita hääkuvia, mitä niissä uskomattomissa maisemissa saa – vau.

  Reply
  • Alexa October 16, 2017

   No on kyllä ihanaa! En malta odottaa! ? xx

   Reply
 6. Hanna October 16, 2017

  Moi Alexa! Oon huomannut että et ole ollenkaan aktiivinen instastoryssä tai snapchatissä ? Moni varmasti seuraisi sun ihan tavallista elämää myös siellä, tai ainakin minä tykkäisin seurata kun seurailen blogiakin ??

  Reply
  • Alexa October 16, 2017

   Heippa! Joo en oo pitkään aikaan ollut aktiivinen kummassakaan, kun on vähän kädet täynnä kaiken muun sisällön kanssa… Snapchatista tavallaan tykkään, mutta siinä on se haaste että seuraajat pitää houkutella sinne erikseen. Instassa se seuraajakunta jo on, mutta multa lähtee aina seuraajia jos teen stooreja Suomeksi… Eli en ole oikein löytänyt sopivaa tapaa tehdä noita juttuja ja olen myös viime aikoina tullut siihen tulokseen että haluan olla enemmän läsnä hetkissä jatkuvan kuvaamisen sijaan.

   Olen koittanut kompensoida tätä snapchat-rakoa videoilla! Tosin nyt viime viikkoina en ole ehtinyt tekemään niitäkään, mutta tällä viikolla olisi tarkoitus kuvata useampi, jotta pääsisin taas niiden kanssa vauhtiin! :) xx

   Reply
 7. ems October 16, 2017

  Moi Alexa! Tämä kysymys ei nyt liity mitenkään häihin, mutta ajattelin, että huomaat sen tässä helpommin kuin vanhemmissa postauksissa. Olen ihaillut vanhaa asuntoanne ja intoasi remontoimiseen. Sinulla on superhyvä maku! Olen ostamassa poikaystäväni kanssa ensimmäistä asuntoamme, ja haluaisimme juurikin remppakohteen, jotta saamme kämpästä omannäköisen. Tajusin kuitenkin juuri, että kerrostalossa moniin asioihin (esim. seinän purkaminen) tarvitsee varmaan taloyhtiön luvan. Saako kokemuksesi mukaan tällaisen luvan helposti? Ja ei kai erikseen tarvitse vielä lupia esim. rakennusvirastosta tai vastaavasta? Kiitos, jos ehdit vastata! Asiat tuntuvat niin monimutkaisilta kun samaan aikaan tutkii oikotietä, käy näytöissä, viestittelee pankin ja kiinteistönvälittäjien kanssa ja sitten pitäisi vielä päästä puolison kanssa yhteisymmärrykseen, mikä asunto nyt oikeasti halutaan :D Nostan hattua, että olette miehesi kanssa taas ryhtymässä tähän projektiin!

  Reply
  • Alexa October 16, 2017

   Nykyään lupien saaminen on helpompaa kun lupa tarvitsee hakea vaan taloyhtiöltä, tämä muutoshan tuli vasta tämän vuoden vaihteessa. Me ollaan molempiin remppoihin jouduttu hakemaan kaikki luvat rakennusvalvonnasta asti :D Mutta kyllä luvat menevät yleensä taloyhtiössä helposti läpi, kunhan mitään isoa riskiä muutokseen ei liity. En toki oli asiantuntija, näin mututuntumalta vastaan :D Tsemppiä projektiin, onhan se aikamoista! Mutta palkitsevaa! :) xx

   Reply
   • ems October 16, 2017

    Kiitos superisti nopeasta vastauksesta! Blogissasi lukijakin tuntee kyllä aina oloaan arvostetuksi. Toivottavasti jatkat kauniilla ja ammattitaitoisella tyylilläsi vielä pitkään!

    Reply
    • Alexa October 16, 2017

     Voi kiitos ihana olet! ? xx

     Reply
   • ML October 17, 2017

    Periaatteessa asuntoon tehtävistä muista kuin pintoihin liittyvistä maalaus- tai tapetointitöistä on aina tehtävä kirjallinen muutostyöhakemus taloyhtiölle ja esim. keittiön isompien muutostöiden valvomiseen tarvitaan aina asunto-osakeyhtiön nimeämä valvoja (tarkistaa mm. sähkö- ja lvi -työt). Netistä löytyy ohjeita siihen, mihin töihin lupaa ei tarvita ja tietenkin voi aina kysyä neuvoa taloyhtiön isännöitsijältä. Vuoden 2017 vaihteessa tuli myös voimaan asbestilaki, joka velvoittaa kaikista purettavista rakenteista (kaakelit tms.) tehtäväksi näytteenoton, jossa selvitetään, ettei tasoitteissa tai esimerkiksi muovimattojen liimoissa ole asbestia. Seiniä ei voi purkaa ilman lupaa, itsekin jouduin aikanaan epäselvässä tilanteessa hakemaan insinööritoimiston lausunnon purettavaksi halutun seinän osalta, että se ei ollut kantava rakenne ja sen sai siten purkaa. Ja tämähän vei tietenkin aikaa ja euroja ja kiristi hermoa, mutta onneksi on ollut kaiken vaivan väärti, näin muutama vuosi ison remontin jälkeen ajateltuna. Sitä paitsi kannattaa aina muistaa, että tämä kaikki on omaksi turvaksi, jos jotakin menee pieleen.

    Reply