WEDDING PLANNING

Ollaan oltu muuten todella rennolla fiiliksellä häiden suunnittelun suhteen, mutta nyt kun toukokuu lähenee niin olen muutamaan kertaan nähnyt jännittäviä unia. Viime yönä olin unohtanut hakea mekon, en ollut ohjeistanut hääpaikkaa millään tavalla, eikä kampaaja saapunutkaan. Siinä mielessä hyvä, että nyt osaan ainakin hoitaa nämä tilanteet tosielämässä!

Olen saanut paljon kysymyksiä siitä että miten me hoidamme suunnittelupuolen. Osallistuuko molemmat ja miten tehtävät jakautuu? Olemme molemmat yhtä lailla suunnittelemassa yhteistä päiväämme, mutta myönnettäköön että todella rennolla otteella ollaan menty – take it as it comes. Emme ole siis pitäneet sen kummempia suunnittelupalavereja, vaan tehty päätöksiä pikku hiljaa. Mieheni kontolla on organisointi (exceliä kun rakastaa) ja minä taas puolestani hoidan yhteydenpidon hääpaikan kanssa. Halutaan pitää rennot ja mukavat juhlat meidän läheisille, eikä mistään koristeista tarvitse stressata kun juhlapaikka on itsessään niin kaunis. Toki muutamia yksityiskohtia ollaan mietitty ja ajattelin jakaa ne nyt teidän kanssa, kun kovasti näiden perään olette kyselleet. Täältä löydät Wedding Q&A, jossa vastaan teidän yleisimpiin kysymyksiin.

Hääsuunnitelmia

•Pionit. Meille oli itsestään selvää että hääpaikkaa tulee koristamaan pionit, sillä ne kukkivat juuri silloin Italiassa. Saadaan tuoreet kukat hääpaikan lähistöltä helposti ja olen siitä todella onnellinen! Meidän päälinjaus koristelun suhteen on kukat ja kynttilät, juuri muuta ei noin kauniissa paikassa tarvitsekaan.

•Värimaailma on muodostunut tässä matkan varrella, eli suosimme valkoista, mustaa ja kultaa – ripauksella vaaleanpunaista.

•Morsiusneitoja ei sellaiseen traditionaaliseen tapaan ole, eli jokainen on saanut päättää mitä päälleen haluaa laittaa – tosin väristä olen antanut pienen vinkin. Minulle on kuitenkin tärkeää että kaikki viihtyy asuissaan.

•Olen jo tehnyt päätöksen meikin ja hiuksien suhteen (ne jäänee arvoitukseksi), mutta kenkien suhteen olen vielä kahden vaiheilla. Olen vuosia ihaillut Manolo Blahnikin Hangisi-kenkiä, mutta uudet kengät pitäisi ainakin ajaa sisään ennen h-hetkeä. Ne ovat myös aika tyyriit, joten sävyn pitäisi olla sellanen että ne saa käyttöä myös tulevaisuudessa. Toinen vaihtoehto on se että menen olemassa olevilla Valentinon Rockstudeilla, sillä ainakin tiedän että ne on mukavat.

•Seremonia ja illallinen pidetään ulkona. Se on ollut meidän pitkäaikainen haave! Toki meillä on plan b sadesään varalle, mutta ei piru vie sada!

•Haluttiin panostaa valokuvaajaan ja palkattiin meidän kuvaajaksi Patrick Karkkolainen. Olen Patrikin kanssa kuvannut aikaisemminkin ja luotamme häneen, kun hän on nimenomaan erikoistunut hääkuvauksiin. Videokuvaajaa pohdittiin myös, mutta ratkaistaan se toisella tavalla kun vieraiden joukosta löytyy paljon taitavia videokuvaajia, jotka tarjoutuivat auttamaan. Videomatskua halutaan vaan lähinnä omaksi iloksi, jota voidaan sitten fiilistellä vielä vuosien päästä.

•Häihin osallistuu n. 70 henkilöä. Emme olisi uskoneet että lähes kaikki kutsut pääsevät Italiaan, mutta olemme siitä enemmän kun otettuja! Rakkaat vieraat sen tunnelman ennen kaikkea luo.  

Jos teitä kiinnostaa, niin voin vilauttaa hääkutsuja teille myöhemmin. Olimme niihin ihan super tyytyväisiä ja saimmekin niistä paljon kehuja. Muuten uskon että hääpostaukset painottuu kesälle, kun on matskua omista häistä. Ihan kaikkea en tule toki jakamaan, mutta varmasti fiiliksiä ja vinkkejä tulee tänne blogin puolelle. Tiedän että moni teistä on myös menossa tulevana kesänä naimisiin, eli ihania suunnitteluhetkiä sinnekin! ♥

I have been getting a lot of questions regarding our wedding planning, so I thought that I would share some thoughts about it.

•Pionies. They are blooming in Italy during May, so we are definitely decorating with pionies – my favourite flowers! 

•Our color “theme” is black, white and gold with a touch of rosé pink. 

•I don’t have bridesmaids, so the girls are wearing whatever they feel comfortable with. 

•I’m sure about my wedding makeup and hair, but I’m still struggling with my shoe decision! I have been craving Manolo Blahnik Hangisi shoes for forever, but I’m still a bit doubtful. They are quite pricey and the color should be wearable in the future as well… My other option would be my Valentino Rockstud shoes, which I already own and love. 

•The ceremony is going to be held outside, that’s not traditional in our culture, but it has been a dream of ours for years. 

•We hired Patrick Karkkolainen to shoot our wedding, because I already know him and he is specialised in wedding photography. 

•There will be around 70 guests attending, we are so humbled about the fact that almost everyone is attending. 

If you are interested, I can show our invitations later! We really loved them, they were perfect. I think I don’t have time to shoot them before I travel to NYC, but later on. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

32 comments

 1. Jenni S. |big mamas home February 4, 2018

  Hääjuttuja on ihana lukea. Varsinkin kun ollaan saatu idea meidän tärkeään päivään juuri blogeista. Varmaan pari vuotta vielä suunnitellaan, että tytöt olivat vähän isompia. Me kun suunnittelemme pien karkumatkaa ihan kaksin. ;)

  Reply
  • Alexa February 4, 2018

   Jee, ihana kuulla! 😍 Ihania suunnitteluhetkiä sinne! xx

   Reply
 2. Nea February 4, 2018

  Pionit on kyllä kauniita, ja uskon muutenkin että teidän häistä tulee ihan upeat ja tuut näyttämään niin kauniilta 😍😍 ehdottomasti hääkutsut jakoon!!

  Reply
  • Alexa February 4, 2018

   Voi ihana olet! ❤️🙏 xx

   Reply
 3. Vierailija February 4, 2018

  Hei ihanuus!
  Hääkutsusi olisi kiva nähdä. 😍 Ihaniainspiraatiokuvia. 😁 Tuon Gardajärven paikka on täydellinen häiden pitoon.😘
  Toivoisin inspiraatiopostausta niille, jotka pitävät häänsä Helsingissä. Tiedät varmasti paikoista paljon ystäviesi häistä johtuen.

  Reply
  • Alexa February 4, 2018

   Jee, kiitos ihana! 😍 Joo itse asiassa ihan pian on tulossa postaus asiaan liittyen, kun kuvattiin yhdet kamppiskuvat sellaisessa hääpaikassa! xx

   Reply
 4. Erika February 4, 2018

  Ihana lukea hääjuttuja ja olisi todella mielenkiintoista nähdä teidän kutsut kun juuri omia ollaan viilailemassa kesän häihimme :)

  Reply
  • Alexa February 4, 2018

   Hei ihana kuulla! 😍 Ja huikeita suunnitteluhetkiä sinne! xx

   Reply
 5. Marianne February 4, 2018

  Aivan ihana lukea teidän hääsuunnitelmia, kuullostaa satumaiselta!
  Kiitos että jaat tämän merkittävän päivän kanssamme :) <3
  xx
  http://mariannelle.com

  Reply
  • Alexa February 4, 2018

   Jee huikeeta! 😍 xx

   Reply
 6. Iida February 4, 2018

  Meidän häistä tuli tammikuussa puoli vuotta ja kaiholla muistelen tätä aikaa vuosi sitten kun suunnittelut olivat käynnissä! Ihanaa olla naimisissa ja toivottavasti joku ystävä menisi pian naimisiin ja saisi olla mukana häähuumassa! :D

  http://www.rantapallo.fi/iidamaria/

  Reply
  • Alexa February 4, 2018

   Häät on parhaita! 😍 Yksi mun parhaista ystävistä menee onneksi kuukausi meidän jälkeen naimisiin, niin saan pysyä hääkuplassa pitkään! ❤️ xx

   Reply
 7. Jekku February 5, 2018

  Hangisi-mallista löytyy myös 7 cm korko, supermukavat mutta silti ihan korkkareiden näköiset, ei mutkään kitten heelit. Kauniit kuin korut, suosittelen! (Lähin myyjä taitaa olla Tukholman Savannah, jos nettikauppoja ei lasketa ja haluat sovittaa, on kyllä tts).

  Reply
  • Alexa February 5, 2018

   Mä itse asiassa testasin niitä Dubaissa ja ne 7cm oli kyllä just täydelliset. Onhan ne ihan mielettömän kauniit! 😍🙏 xx

   Reply
 8. norppu February 5, 2018

  Voi vitsit kuulostaa ihanalta, nauttikaa suunnittelusta ja odotuksesta! Patrikin valinta oli varmasti erinomainen päätös. Hän kuvasi meidänkin häät, ja vieläkin tulee kylmät väreet joka kerta niitä katsoessa :) <3

  Reply
  • Alexa February 5, 2018

   Voi kiitos ihana! 😍 xx

   Reply
 9. Annie February 5, 2018

  Oletko päättänyt, aiotko jakaa itse hääpäivän tapahtumia/kuvia blogissa? Itse pidän häitä jotenkin “yksityisenä” tapahtumana, joten minua ei ainakaan haittaa, jos et kaikesta raportoi lukijoille :) Tosin muotiblogista kun on kyse, niin sinun hääpäivän outfittisi kiinnostaisi ;) Toki olisi ihanaa nähdä myös kuva onnellisesta hääparista, mutta ymmärrän erittäin hyvin jos ei miehesi halua kuvaansa blogiin. Tsemppiä suunnitteluun!

  Reply
  • Alexa February 5, 2018

   Kuten postaukseen kirjottelinkin, niin varmasti tulen jotain jakamaan. Uskon että muutamia hääkuvia, vinkkejä ja fiiliksiä tulen jakamaan, mutta en mitään liian henkilökohtaista (esim. videoa tai puheista jne.) siitä päivästä. Eli hääpostauksia on tulossa kyllä! 😘 xx

   Reply
 10. Carian February 5, 2018

  Wooooeii! I’m super excited for your wedding and I’d love to read all about it. So yes, I’d love to see the invitations! <3

  Have lots of fun in NYC, girl!

  xx Carian

  Reply
  • Alexa February 5, 2018

   Aww so sweet of you! Thank you 😘 xx

   Reply
 11. vveronika February 5, 2018

  It’s so you!! I married last August but still feels like yesterday. Enjoy these last months because the wedding days will just go like a flash, bam! its over :-) I was truelly depressed for like 1 week after the wedding haha!
  We had an outside wedding in a botanical garden, my husband is British and this Emily Bronte feeling was just perfect. I would be sooo interested to know what you think about our photos: @vvercsi on instagram
  I’m really looking forward to see the photos of your wedding, it will be a dream in Italy!
  About shoes: I had a short dress so thats why for me it was important what shoe I wear. But with long dress you won’t really have the opportunity to really show it off. In the end I think that day is so special anyway, so overwhelming (positively!) that you won’t care what shoes you are wearing :-)

  Reply
  • Alexa February 5, 2018

   Aww you are so sweet! I loved your dress and the photos, so pretty! 😍🙏 I’m so excited about everything, can’t wait! I’m happy one of my best friends gets married 1 month after our big day, so I can stay in the wedding bubble for a while 🙈❤️ xx

   Reply
 12. Sofia February 5, 2018

  Hei Alexa! Kysyisin, mitä mieltä sinä olet siitä, kannattaako nahkapohjaisia kenkiä käyttää suutarilla ja laittauttaa jonkinlaiset pohjat ? Minä olen juuri hankkinut itselleni juurikin hääkengiksi parin Hangisi – kenkiä ja ne ovat minulle ensimmäiset nahkapohjaiset. Minäkin olen haaveillut niistä vuosia ja oli ihana vihdoin toteuttaa tämä kenkähaave. Hieman kuitenkin pelottaa, kuinka äkkiä pohja on ihan kamalan näköinen, mutta netistä löytyy todella eriäviä mielipiteitä siitä, kannattaako pohjille laittaa mitään suojaa. Onko sinulla kokemusta tai mielipidettä tästä?

  Reply
  • Alexa February 5, 2018

   Kyllä mä laittaisin pohjan, yleensä laitan aina. Se suojaa myös kengän kärkeä hiukan ja pehmentää askellusta. Lucky you, onnea uusista unelmakengistä ja ihanaa suunnittelua! ❤️ xx

   Reply
 13. Emppu February 5, 2018

  Onpas ollut hauska seurata häävalmistelujanne, itse olen menossa myös naimisiin ulkomailla toukokuussa, kohteena Santorini. 😊 Tänä vuonna meillä tulee 9 vuotta yhteiseloa täyteen, taitaa ajallisestikin mennä aika yksiin teidän kanssa, jos nyt oikein muistelen… Hauska sattuma 🙂

  Eipä olisi enää pitkään! ❤ Ihanaa odottelua sinnekin!

  terkuin
  Emppu

  Reply
  • Alexa February 5, 2018

   Oi ihanaa! 😍 Mahtavia suunnitteluhetkiä sinne! xx

   Reply
 14. Anni February 5, 2018

  Muistan kun kirjottelit polttareistasi ja tuntui, että häihin on vielä ikuisuus, mutta eihän tässä enää ole kuin muutama kuukausi :D Teillä tulee olemaan varmasti ikimuistoiset häät<3 Meinaatko muuten vaihtaa sukunimesi avioliiton myötä?

  Reply
  • Alexa February 5, 2018

   No älä muuta sano! 😍🙏 Dagmar pysyy toki ja sillä teen töitä jatkossakin, mutta Aavarinne vaihtuu. 🙈 xx

   Reply
 15. Anna February 6, 2018

  Lydia Millen on ainakin hehkuttanut Manolon kenkiä paljon Youtube-kanavallaan ja sanonut voivansa tepastella niillä koko päivän pitkin Lontoota! Jos vaan houkuttaa niin uskon kyllä että pienellä sisäänajamisella menisi hyvin se pääpäivä niilläkin popoilla :-)

  Reply
  • Alexa February 6, 2018

   Mä katsoin itse asiassa myös hänen videon hetki sitten! Eiköhän ne ole hyvät 😍🙏 xx

   Reply
 16. Sofi February 6, 2018

  Kiitos tästä postauksesta! Oli kiva lukea hääsuunnittelujen etenemisestä tarkemmin. :) Ihanaa reissua NYCiin!

  Reply
  • Alexa February 6, 2018

   Jee kiva kun tykkäsit! 😍 Mä en usko että tulen jakamaan mitään tarkempaa, kun koen että vieraille ei jää sitten mitään yllätyksiä jos paljastan täällä kaiken etukäteen. Toivottavasti ymmärrät! xx

   Reply