Voimapuuron Resepti

june 5, 2017, Food

Jatketaan tänään vielä ruokateemalla! Viime kesänä pariin otteeseen snäppäilin aamupuorotuokiostani ja moni silloin kyseli “Voimapuuron” reseptiä. Reseptin sisältö vaihtelee fiiliksen mukaan, mutta tärkeintä on se että kaurahiutaleiden (hiilareiden) lisäksi puurossa on myös proteiinia ja rasvaa, sillä se takaa sen että nälkä pysyy pitkään loitolla ja päivä saa hyvän startin. Viime aikoina aamupuuroni on näyttänyt tältä: 1 dl kaurahiutaleita, 2,5dl vettä, ripaus suolaa, 1/2 tl Voimaruoan kookosöljyä, 2 valkuaista ja chia-siemeniä. Päälle reippaasti marjoja ja kookoshiutaleita. Ihan super hyvää ja pitää nälkää useamman tunnin. Valkuaiset voi myös korvata raejuustolla ja pähkinöitä voi halutessaan lisätä. Kookosöljy saattaa tuntua jännältä lisäykseltä puuroon, mutta se tekee koostumuksesta ihan täydellisen ja antaa ripauksen tarvittavaa rasvaa. Muistan aikoinaan kun ravintoon perehtynyt ystäväni sanoi näin “Ihmisen kroppa on kuin auton moottori, se tarvitsee myös rasvaa toimiakseen”. Niinhän se on. Siksi pyrinkin huolehtimaan siitä että rasvaa löytyy (proteiinin lisäksi) jokaiselta aterialta jossain muodossa ja kyllä nälkä pysyy paremmin.

You have been asking about my daily “power” breakfast, so here’s the recipe. 1dl oatmeal, 2,5dl water, a hint of salt, 1/2 tsp (Voimaruoka) coconut oil, 2 egg whites and chia seeds. Top with fresh berries and coconut flakes.That may sound a bit weird, but it’s so yummy and it keeps my satisfied for hours! Let me know what you think if you are about to try it! Have a lovely day!

Syy miksi juuri tänään aiheesta kirjottelen, on Voimaruoan kampanja johon minua pyydettiin mukaan. Olen käyttänyt Voimaruoan superfoodeja (360 vanilja joka päiväisessä käytössä!) toista vuotta, joten oli kivaa lähteä tekemään yhteistyötä. Voimaruoalta on nimittäin juuri tullut markkinoille uusi 200ml pakkauskoko puhtainta kookosöljyä, jonka kehittelemiseen Voimaruoan tyypit käyttivät useita kuukausia. Tämän uudistetun Sentrifugoidun kookosöljyn puhtaus tarkoittaa käytännössä sitä että öljyn tuoksu ja maku on erityisen raikkaita ja koostumus pehmeää, eli tuote sopii myös normaalia kookoksen tuoksua arastavalle. Miksi Voimaruoka lähti kehittämään uutta kookosöljyä? “Kun valmistetaan normaalia kylmäpuristettua kookosöljyä, niin kylmäpuristuksen yhteydessä lopputuotteeseen menee kookospähkinän lihasta kuitu- ja proteiinijämiä, jotka näkyvät parhaiten öljyn ollessa sulaa purkin pohjalle kertyvänä höttöisenä sakkana. Nämä kookoslihan jäämät tuovat lopputuotteeseen voimakasta kookoksen makua ja tuoksua sekä pahimmillaan mikrobeja. Mikrobit pilaannuttavat öljyn ja tuovat härskiintyneen tuoksun ja maun. Voimakas kookoksen tuoksu ja maku öljyssä kertovat myös usein korkeammista käsittelylämpötiloista” Tämä oli itselleni täysin uutta tietoa ja siksi oli pakko ottaa sitaatti tänne teillekin luettavaksi. Tämä uusi kookosöljy säilyy avattuna myös huoneenlämmössä, mutta muistakaa käyttää aina puhdasta lusikkaa että purkkiin ei kerry bakteereja.

Ja hei, jos menette Ruohonjuureen tai Life-myymälöihin Voimaruoka-ostoksille, niin saatte 25ml kookosöljyn kaupanpäälle. Myös minun tämän päiväisestä Instagram-kuvasta löytyy huikea kilpailu, jossa voitte voittaa itsellesi 300€ lahjakortin Voimaruoalle –  itselleni se tarkottaisi varmaan vuoden superfoodeja!

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *