Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vinkkejä arjen organisoimiseen

april 4, 2018, Personal

Kirjottelin tammikuussa uudenvuodenlupauksesta, eli siitä että pysyisin järjissäni kaikkien suurien projektien keskellä. Yrittäjänä useimmiten hommaa riittää vuorokauden ympäri muutenkin, mutta tänä vuonna aikataulua kuormittaa myös häät ja asuntoprojekti. En rehellisesti sanottuna ole koskaan ollut näin työllistetty, mutta onnekseni teen maailman mielekkäintä työtä ja edessä häämöttävät projektit ovat myös unelmieni täyttymyksiä. Eli asiat ovat todellakin mallillaan! Suurin haaste itselleni on ns. henkisen kovalevyn täyttyminen, kun suuria eri tyyppisiä projekteja on  samaan aikaan niin paljon. Helposti voi käydä niin että päivät juoksee menemässä, niin hädin tuskin kerkeää ajattelemaan ja yöt menee välillä sängyssä pyörien kun ajatuksia ja ideoita on niin paljon. Kun unettomia öitä oli viime syksynä tarpeeksi monta takana, niin päätin että on löydettävä keino ajatuksien, ideoiden ja tehtävien helppoon organisoimiseen. Niin että ne on fiksusti ylhäällä, helposti löydettävissä, eikä ainoastaan pääkopassa epämääräisenä sumuna.

Googlasin erilaisia appeja helpottamaan elämää ja päädyin Microsoftin OneNoteen, joka on osoittautunut loistavaksi. Latasin sen sekä koneelleni (saa myös Applen tuotteisiin) että puhelimeeni ja aloin tekemään virtuaalisia muistikirjoja jokaiselle projektille. Yksi blogille, toinen yritykselleni, asuntoprojektille, hää-suunnittelulle ja henkilökohtaiselle elämälle. Jokaiseen muistikirjaan voi tehdä osioita, joka helpottaa organisointia. Esim: Blogi -> Postausideat / Kampanjat / to do. Postausideoihin listaan tietysti ideoita mitä haluan toteuttaa, kampanjoihin tulevia tai mahdollisesti tulevia kampanjoita aikatauluineen ja to do-listalle tärjeysjärjestyksessä hoidettavia asioita. Kun eri aiheet on omissa kansioissaan, niin kiireessäkin niihin on helppo päästä kiinni. Ohjelma on aina auki koneellani ja olen käyttänyt sitä nyt päivittäin usean kuukauden verran. Se on kyllä mullistanut maailmani! Nyt kun ajatukset, ideat ja tehtävät on jatkuvasti fiksusti ylhäällä, niin ne ei kummittele mielessäni nukkumaanmenoaikana. Samalla tuntui kuin päästäni olisi vapautunut hurjasti tilaa uusille ideoille ja ajatuksille, kun ei tarvitse enää pinnistellä vanhojen ideoiden muistamiseksi.

Toinen organisoimiseen liittyvä asia jota olen aina vaalinut, on puhelimen kalenteri. Kirjoitan jokaisen tapaamisen ja deadlinen aina ylös, oli sitten kyseessä kavereiden leffailta, bisnestapaaminen tai työhön liittyvä deadline. Asetan jokaiselle merkinnälle hälytyksen, yleensä päivää aikaisemmin. Silloin saan siitä muistutuksen hyvissä ajoin, eikä tarvitse erikseen stressata unohtamista. Voin rehellisesti sanoa että tämä muistutus on pelastanut minut monet kerrat unohtamiselta ja se helpottaa arkeani huomattavasti. Toki varmasti perinteinen kalenteri tai muu muistikirja voi sopia jollekin paremmin, mutta itselläni sähköiset apuvälineet toimii paremmin.

Kolmas organisoimiseen liittyvä asia on sähköpostit. Luen viestit yleensä heti, mutta aina ei ole mahdollisuutta vastata samantien. Liputan aina tärkeät sähköpostit ylös, jolloin ne löytyy omasta kansiostaan. Olen ottanut tavoitteeksi sen että vastaisin meileihin aina saman päivän aikana ja aina vastaamisen jälkeen siirtäisin ne aiheen mukaan (remppa / blogi / henkilökohtainen jne.) omiin kansoihin. Päivän loppuun mennessä inbox olisi siis tyhjä.

Tässä oli muutamia niksejä arjen hallintaan liittyen, jota jokainen voi soveltaa omaan elämään sopivaksi. Toivottavasti joku teistä sai täystä myös hiukan apua!

I just wanted to tell you a couple of tips which helped me to organise my life. I have a lot of projects going on at the same time and it sometimes affects my sleep, because I have so many thoughts in my head that I just can’t fall asleep. I was really struggling last fall with this, so I really wanted to find a solution. I googled the best apps to help me get more organised in my life and I ended up using Microsoft OneNote, which is so good! I have separate folders for my blog, my company, my wedding, my personal life etc. And then I have multiple pages in the folder for different topics, for example: My blog -> ideas / campaigns / to do. It has really changed my life for better! I always have it open on my computer and I always write all of my thoughts and to do’s there, so they don’t mess with my mind during the night time. I also feel like I have more space in my head for new thoughts, when the “old thoughts” are somewhere safe – sounds pretty weird right?! 

I’m also relying on my iPhone’s calendar a lot, which helps me to remember everything from schedules to deadlines and meetings. I’m writing down everything there (whether it’s a dinner date with my friends or a deadline to a project) and I also set an alarm, to remind me to be on time. I’m rarely late and that’s why! Hope this helped you a bit to get more organised, if you are struggling with multiple projects at the same time – like me! 

Photos by Vilma p.

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *