VIIMEISET RASKAUSVIIKOT 38-39

viikko 38

Beben status: Raskaus on nyt täysiaikainen ja vauva painaa n. 3 kiloa.

Mun status: Yöt alkaa olemaan aika levottomia, eli asennon etsimistä, harjoitussupistuksia ja vessassa ravaamista. Mutta luojan kiitos vasta nyt! Tunnen kyllä kiitollisuutta siitä että raskaus on mennyt niin mukavasti tähän saakka – ja kuuluuhan tämäkin asiaan. Jotkut yöt menee kahdella vessakäynnillä, toisinaan herään taas tunnin välein ja muutamasti olen valvonut koko yön. Yleinen energiataso on heräilystä huolimatta yllättävän ok.

Olen järjestänyt työkuviot niin, että voin nyt ottaa aika rennosti ja puuhastella fiilispohjalla. Muutamana päivänä viikossa kaipaan vaan lepoa ja toisinaan taas ohjelmaa, joten jaksamisen mukaan mennään.

viikko 39

Beben status: Neuvolassa tarkastettiin että pää on nyt kiinnittynyt ja tyyppi on valmiina tulemaan, eli synnytys voi alkaa koska vain.

Mun status: Vielä tämän viikon alussa voin tosi normaalisti. Kävin toimistolla, hieronnassa ja ulkona syömässä. Tälläistä rallatteluako nämä vikat päivät on? Ehei, olin niin väärässä! Maanantai-iltana ensimmäistä kertaa aloin tuntemaan kuukautiskipuja muistuttavia tuntemuksia. Sairaalakassia ei ollu todellakaan pakattu, eikä eväitä hankittu.

Siinä kivuissa sitten silmät ristissä pakkasin kassia, kun ei ollut mitään havaintoa siitä että eskaloituuko tilanne yön aikana. Sain nukuttua lämpötyynyn kanssa yöni yllättävän hyvin. Seuraavana päivänä kipu oli päiväsaikaan jatkuvaa kevyttä jomotusta, mutta illalla alkoi taas kivuliaat säännölliset supistukset. Jälleen sain ihmeen kaupalla nukuttua hyvin ja seuraavana päivänä sama rumba, tosin supistukset alkoivat jo päivällä. Eniten tässä kohtaa otti päähän tietämättömyys. Kuinka monta päivää näitä supistuksia tulisi kestää, laskettukin on vasta 8 päivän päässä… Ei mitään toivoa että saisi enää mitään fiksua aikaiseksi, mutta onneksi kalenterista oli helposti pyyhittävissä ne vähät tapaamiset mitä olin tälle viikolle sopinut. Otin tosi rauhallisesti, kävin rauhallisilla kävelylenkeillä ja kuumissa suihkuissa.

Monesti sanotaan että äiti vaipuu tässä kohtaa omiin oloihinsa ja ainakin omalla kohdallani voin tämän allekirjoittaa. Ei ollut ollenkaan sosiaalinen fiilis, halusin vaan levätä ja kerätä voimia synnytykseen.

Cravings: Tällä viikolla tuntuu että kaikki jotenkin muuttui! Sen lisäksi että halusin olla enimmäkseen omissa oloissani, niin kivut ja epämukava olo vei ruokahalun kokonaa. Jouduin muistuttaa itseäni syömään, jotta saisin tankattua tarpeeksi energiaa lähenevää synnytystä kohden.

Tämä jäi tosiaan viimeiseksi viikko-päivitykseksi ennen synnytystä! Palaan varmasti jonkinlaisen synnytyskertomuksen kera ja jaan teille sairaalakassi-vinkkejä ja muita fiiliksiä myöhemmin.

Nämä kuvat on muuten otettu viikko ennen synnytystä ja voin sanoa että muutama päivä ennen synnytystä (heh ja toki etenkään nyt jälkeen) on kaikkea muuta kuin hehkeä olo. Kroppa meni niin koville tuossa lopussa, että kestää varmasti hiukan palautua. Onneksi ei ole mihinkään kiire ja tärkeintä on antaa kropalle ja mielelle aikaa adaptoitua täysin uuteen ihanaan elämänvaiheeseen. Tulen varmasti kertomaan palautumisesta enemmän hiukan myöhemmin. Esimerkiksi Youtube-video voisi olla hyvä konsepti samaan henkeen kun nuo raskauspäivitykset? Mutta nyt takaisin vauvakuplaan. ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 comments

 1. Aino November 4, 2020

  Aivan älyttömän paljon onnea koko perheelle! <3 On ollut ihana seurata sua ennen raskautta ja nyt raskauden ajan, oot niin mahtava ja huipun oloinen tyyppi :) Kaikkea hyvää teille <3

  Reply
  • Alexa November 4, 2020

   Voi kuinka ihana kuulla hei, kiitos paljon! ?❤️ xx

   Reply
 2. Hh November 4, 2020

  Niiiin hurjan paljon onnea! <3 Ihanaa, että voit viime metreille asti noin hyvin kaikin puolin! En malta odottaa, että päästään kuulemaan/näkemään teidän pikku perheen ensifiiliksiä ja meininkiä :) Olisi tosi kiinnostavaa kuulla myös synnytyskertomus, jos sitä haluat valottaa meille! Itellä vielä tämä kolmas kolmannes jäljellä eli perästä tullaan :)

  Reply
  • Alexa November 4, 2020

   Kyllä tuun varmasti kirjottamaan / kertomaan synnytyksestä ? Ja kiitos hei hurjasti ja tsemppiä viimesiin hetkiin! ❤️ xx

   Reply
 3. miki November 4, 2020

  you look stunning !!
  Miki x

  https://littletasteofbeauty.com/

  Reply
  • Alexa November 4, 2020

   Thank you! ❤️❤️ xx

   Reply
 4. Minna kortesalmi November 4, 2020

  Nauti joka hetkestä ja vauvan tuoksusta, säilö sitä sydämeen.
  Se tuoksu on hurmaavinta maailmassa, toivottelee äiti x 6

  Reply
  • Alexa November 4, 2020

   Kiitos ihana, niin on ?❤️ xx

   Reply
 5. Jessi November 4, 2020

  KIitos, ihanaa lukea kuulumisia. Onnea vauvasta!

  Reply
 6. Pauliina November 4, 2020

  Superpaljon onnea teidän perheellenne sinne vauvakuplaan! <3

  Blogisi on todella tasokas. Monenlaisia vaatevinkkejä on sieltä löytynyt omaankin elämään, ja sinun tyylisi on kerrassaan huikea!

  Reply
  • Alexa November 5, 2020

   Voi kiitos paljon, ihana kuulla! ❤️ xx

   Reply
 7. Pirx November 5, 2020

  Hei,

  Oikein paljon onnea koko perheelle!
  Ihanat postaukset aina ja etenkin ihailen tuota tuoreinta :) way to splash the news! Niin muun muassa vauva onkin jo tullut :)
  Näytät todella kauniilta niissä viime kuvissakin ja oikein paljon tsemppia, blissia ja iloa sinne vauvakuplaan!

  Reply
  • Alexa November 5, 2020

   Hei kiitos paljon! ? xx

   Reply
  • Heippa November 5, 2020

   Iiiks mä en kestä <3 oon seurannut sun blogia ja nyt tätä matkaa ja kulkenut vähän samoissa viikoissa, synnytin just toisen lapsemme 39+1. Mielettömästi onnea ja tervetuloa vanhemmuuteen <3 se on uskomaton juttu ja opettaa niin paljon, ennen kaikkea itsestään.

   Reply
   • Alexa November 5, 2020

    Voi ihana! Kiitos ja onnea kovasti myös sinne ? Tämä aika on parasta mitä tiedän! ❤️ xx

    Reply
 8. EM November 5, 2020

  Paljon onnea vauvasta!

  Reply