Viikot 7-9 vauvan kanssa

Viikot 7-9 ovat olleet ehdottomasti parasta aikaa tähän asti! Toki on omalla tavalla maagista olla vastasyntyneen kanssa, mutta ensimmäisen lapsen kohdalla sitä on niin pihalla ja hormonipäissään, että ekoista viikoista ei osaa samalla tavalla nauttia. Kuten viime viikolla kirjottelinkin, niin viikot 4-6 oli meillä (ja varmasti monella muulla) haastavia, joten oli ihanaa saapua rauhan satamaan viikolla 7. Milton on ollut viikosta seitsemän lähtien niin aurinkoinen, että ei mitään rajaa! Hän hymyilee ja nauraa paljon hereillä ollessaan, enkä saa tuosta tyypistä tarpeekseni. On ihanaa saada vauvaan kunnon kontakti ja myös viimein tulkita hänen tarpeitaan – toki välillä vaihtelevalla menestyksellä. Olen myös pistänyt merkille, että heti tämän aurinkoisen jakson alettua vaipat ovat vähentyneet huomattavasti. Tiesin että ne ajan saatossa vähenee, mutta jo näin nopeasti! Suolisto on selkeästi nyt kehittyneempi ja se on varmasti myös syy vauvan paremmalle fiilikselle.

Luonteenpiirteitä on myös pikku hiljaa alkanut erottumaan. Herra on tosi reipas ja sosiaalinen, kuten äitinsä ? ja samalla kärsivällinen ja tarkkaavainen, kuten isänsä. Hän voi istua ja tuijottaa meidän olohuoneen tauluja herkeämättä vaikkapa puoli tuntia aivan innoissaan. Mikä ihana tyyppi!

Meillä oli myös 2kk neuvola, jossa saatiin paljon hyvää palautetta. Pituutta on tullut 10cm syntymästä ja paino lähes tuplaantunut. Fiilis on ihan huippu, kun ensimmäinen kuukausi meni lisämaitoja lämmittäessä ja painokontrolleissa ravatessa. Suurin hyppy painoon oli tullut vasta nyt lisämaitojen lopetettua, tiheän imun jälkeen.

Nyt on nautittava tästä suvantovaiheesta, sillä viimeistään parin viikon päästä on taas luvassa tulta ja tappuraa. Silloin 3kk tiheän imun kausi on varmaan kutakuinkin käynnissä ja siihen päälle vielä muutamat rokotukset. Palaillaan siis asiaan!

Kohokohdat: Naurut ja hymyt, vähentyneet ? vaipat ja huomattavasti parempi ymmärrys tarpeista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 comments

 1. Päivi January 11, 2021

  Ihanan iloinen ja suloinen vauva. On kyllä ihanan nauravaiset silmät, kunnon hurmuri <3

  Reply
  • Alexa January 12, 2021

   No sanopa muuta ?❤️ xx

   Reply
 2. Miki January 12, 2021

  Your baby is amazing!! Such a cutie pie!!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

  Reply
  • Alexa January 12, 2021

   ❤️❤️❤️ xx

   Reply
 3. Jenni S. Big mamas home January 13, 2021

  Tuo on kyllä niin maagista aikaa. ? Toivottavasti sen saisi itsekin kokea vielä kerran.

  Reply
  • Alexa January 14, 2021

   No sanopa muuta! ?❤️ xx

   Reply
 4. MUMMELI January 13, 2021

  Ihana, Ihana Vauva!!!!!

  Reply
 5. Mer January 14, 2021

  Hei otitteko Rotarokotteen? Vaikuttiko se vauvaan mitenkään? Eikös se tule tuossa 2kk tarkastuksessa. Minulla vauva 6 viikkoa….

  Reply
  • Alexa January 15, 2021

   Otin joo! Ei vaikuttanut kyllä mitenkään, oli ihan hyvän tuulinen siitä huolimatta eikä tullut mahavaivojakaan. ? xx

   Reply
 6. Lien January 15, 2021

  Voinko kysyä, miten teillä mennään iltaisin unille? Oman 8-viikkoisen kanssa se on yhtä tutinnostelua ja väsyttämistä…

  Reply
  • Alexa January 15, 2021

   Meillä ekat 2kk nukahti tissille, mutta nyt ollaan opetettu itse nukahtamaan. ? Aloitetaan jo 19-19:30 aikaan valmistelut, eli himmennetään valoja ja luen iltasatuja. Sen jälkeen syötän ja Joksu kapaloi sekä kuuntelee muutamat tuutulaulut Milton sylissä ennen kun laskee sänkyyn. Muutamana ensimmäisenä iltana hiukan vastusteli tätä uutta tapaa, mutta tottui parissa päivässä ja nukahtaa itsekseen. Luulen tosin että tämä on myös temperamenttiasia, sillä hän on todella kärsivällinen ja rauhallinen tapaus muutenkin. Tuttia en ole käyttänyt koskaan nukuttamisessa, juuri sen takia, että sitä saisi sitten olla koko ajan nostamssa ? Mutta hei hurjasti tsemppiä sinne, kyllä se varmasti vielä paremmaksi muuttuu! Meille käänteentekevä muutos oli tuo riittävän aikaisin unille laitto, sen jälkeen ei olla kärsitty ollenkaan yliväsymys-episodeista! ? Teen tästä vaikka oman postauksen, kun itseäkin kiinnostaa nämä unihommat. xx

   Reply
 7. ? January 18, 2021

  Ethän sä oikeasti pidä parin kk:n ikäisellä tuollaista aikuisten mallista pipoa mikä näkyy instassa? Siinähän jää todella herkät pienen niska ja osa päätä täysin paljaaksi?! Ei kai vauva ole mikään trendivaatteisiin puettava nukke…?

  Reply
  • Alexa January 18, 2021

   Mulla on siinä päällä ollut huppu ja vauva toppapussissa, että kyllä siinä on ihan lämmin ollut – huoli pois! ☺️ Nyt kylmemmillä säillä kypäräpipo alla. xx

   Reply