VALEKAMPAAJALLA

Muutama viikko sitten koin Tukholmassa hyvin mielenkiintoisen kampaajakokemuksen. Olin nimittäin buukannut itselleni pesun ja föönauksen (onneksi en sentään väriä ja leikkausta!) ihan keskustassa sijaitsevasta salongista ja homma meni hyvinkin erikoiseksi. Kun saavuin paikalle, niin omistaja ohjasi minut hänen äitinsä hoiviin, joka ei selkeästikään ollut kampaaja koulutukseltaan. Kun istahdin tuoliin, niin tyyppi laittoi mulle kapan päälle – siis villakangastakin päälle? Riisuin takin alta ja jatkoimme matkaa pesupaikalle. Pesupaikalla homma eskaloitui niin että shampoota oli sekä silmissä että korvissa ja otteet oli sen verran laiskat että tukka ei tullut kunnolla edes puhtaaksi. Siinä penkissä istuessani en voinut olla nauramatta, sillä tilanne tuntui vaan nii älyttömän koomiselta – olen selkeästi valekampaajalla!

A few weeks ago I experienced a very interesting hairdressing experience in Stockholm. I had booked an appointment at a salon in the city center for a wash and blow-dry (luckily no color or cut) and from the moment I stepped into the salon, everything seemed a bit off. When I arrived the owner directed me to his mother who clearly wasn’t a hairdresser at all. When I then sat down this lady was about to put the cape on top of my coat – I mean a wool coat??  I took my coat off obviously and we continued to the washing chair where it all escalated big time. I had shampoo both in my eyes and ears and her grip was so gentle that my hair was dirty even after the wash. While sitting in the chair both eyes itching, I could not help but laugh because the situation was so ridiculously comical – I was clearly sitting on a fake hairdressers chair!


Pesun jälkeen oli föönauksen aika ja sekään ei mennyt ihan nappiin. Fööniä liikuteltiin suuntaan jos toiseen ja tyyppi vaan pörrötti mun tukkaa tyvestä raivokkaasti. Loppuhuipennus oli suoritusrautakiharat (postauksen kuvat eivät muuten liity tähän tarinaan!), jotka ei myöskään menneet ihan nappiin. Rautaa käänneltiin vähän minne sattuu ja lopulta sain varmasti puoli pulloa hiuslakkaa, niin että tukka oli lakasta aivan märkä. Ulos astuessani taivas repesi ja ehkä onnekseni sain tuon kokemuksen jälkeen ihan luonnon pesun tukalle. Kokemus oli niin koominen että en edes viitsinyt valittaa. Lähdin kampaajalta siis pari kymppiä köyhempänä, mutta yhden hyvin jännittävän kokemuksen rikkaampana.

After the hair was “washed” it was time for the “blow-dry”. The hairdryer was blowing to all directions and no brush was used. The sloppy work was finalized with awful curls made with a straightener and a bottle of hairspray (the pictures on this post are not related to this story!). As I stepped out it started pouring heavily and luckily for me, I got my hair washed by nature, haha. The whole experience was so comical that I didn’t even bother to complain – at least I got a good story to tell!

Even & Odd Sunnies
Mango Sweater & Skirt
Chanel Bag
Gucci Shoes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

24 comments

 1. Susanna May 29, 2019

  Ei hitto 😂🤣

  Reply
  • Alexa May 29, 2019

   Joo siinä oli kyl tarinaa kerrakseen 😂 xx

   Reply
 2. Valekampaajiakin siis on. Tuo kuulostaa aika hurjalta. Onneksi kyseessä oli tosiaan vain pesu ja föönaus.

  Reply
  • Alexa May 29, 2019

   No älä muuta sano 😅 En halua tietää että mitä olisi tapahtunut jos olisi ollut väri ja leikkaus 😅 Tai olisi ollut varmaan ihan viihdyttävä lopputulos 😂 xx

   Reply
 3. Linda May 29, 2019

  Siis apua! Ei ole kampaajakokemus, mutta sain anopiltani jonkun hemmetin kuponkikasvohoidon erääseen töölöläiseen “kauneushoitolaan”. Siinä tehtiin kasvo-, käsi- ja jalkahoito. Olin tuolloin raskaana ja tyyppi kysyi englanniksi jos voi laittaa jotain ihmeainetta kasvoilleni. Sanoin, että ei käy kun en tiennyt mikä oli kyseessä, ilmeisesti jokin happo. Hän sitten ehdotti että voi soittaa LÄÄKÄRILLEEN voiko raskaana olevan kasvoille laittaa happoa. Nainen oli sairaan pelottava ja halusi että menen mahalleni makaamaan mikä ei siis onnistunut mahani takia. Hän sitten peitti silmäni jalkahoidon ajaksi?! Voi kuulostaa dramaattiselta mutta odotin vaan koska minut paloitellaan. Huoneessa kävi myös joku mies jossain vaiheessa. Selvisin hengissä, mutta tuotteet haisivat myös eltaantuneelta. Nainen ei suostunut päästämään minua pois ennen kun joisin kupin teetä ennen lähtöäni. Huijasin että minulla oli kova kiire ja mies tulossa hakemaan. Sain teen mukaan ja heitin sen heti kadulle päästyäni menemään. Voin kertoa, että jos hoito on halpa ja “liian hyvä ollakseen totta” se myös on sitä. En enää menisi vaikka lahjaksi saisin. Googlasin kyseisen yrityksen jälkikäteen enkä ollut selkeästi ainoa jolla huono kokemus. Niistä tarinoista löytyi kyllä myös kampaajakokemuksia samasta salongista.

  Reply
  • Alexa May 29, 2019

   Huh voi jestas 😅 Mutta toi on niin totta että yleensä liian halvassa voi olla joku koira haudattuna. Joskus nuorempana kun mun oli yksinkertaisesti pakko mennä Helsingin halvimpaan sokerointiin (rautatieaseman citycenteriin), niin se oli kyllä myös ihan oma lukunsa 😅 Välillä tyyppi koitti ottaa kaikki pois yhdellä kerralla ja siinä oli kyllä itkussa pidättelemistä 😂 xx

   Reply
 4. Päivi May 29, 2019

  Apua, onneksi huumori ja vesisade pelasti päiväsi :)

  Näen sieluni silmin ko nainen sinun hiusten kimpussa ” hääräilee” :)

  Reply
  • Alexa May 30, 2019

   Huumori todellakin auttaa aina 😂 Olisi pitänyt videoida koko homma! xx

   Reply
 5. Henna May 30, 2019

  Mistä tuo ihana hiuksissasi oleva pinni/solki on ostettu

  Reply
 6. Linda May 30, 2019

  Haha, onneksi tuolla katastrofaaliselle kokemukselle voi jälkikäteen vaan nauraa! :DD Vaikka sinänsä tuollaisessa räpellyksessä ei olekaan mitään hauskaa.

  Mun yks ystäväni meni viimeisenä päivänä Vitnamin lomallaan halpaan hierontaan (siis käsittääkseni myös paikallisella mittapuulla edulliseen) vähän keskustan ulkopuolella. Hieronta oli ollut oikein jees ja öjlykin tuoksui hyvälle. Kaikki hyvin kunnes lentokoneessa ihoa alkoikin kuumottamaa ikävästi… ja sit alkoi kans tulla punaisia paiseita selkään ja jalkoihin, joita oli siis hierottu. Koneen laskeuduttua Eurooppaan se olikin sit suoraan sairaalaan, missä ihmeteltiin että mitä h*lvettiä sun iholle on levitetty. Onneksi tilanne saatiin tasaantumaan sairaalassa, tosin iho ei ollut vielä edes kahden ja puolen viikon kuluttua ihan toipunut tästä, kun ystäväni tätä stooria mulle kertoi ja esittei pilkkujaan. Ajattelin jakaa tän tarinan, jos joku sattuu tän lukemaan ja ehkä miettii kahteen kertaan missä kannattaa säästä.

  Reply
  • Alexa May 30, 2019

   Huh ei saakeli 😅 Tossa vaiheessa ei tosiaan olisi naurattanut meikäläistäkään! xx

   Reply
 7. Meri May 30, 2019

  Herrejösses 😂 Mä olisin varmaan alkanut nauramaan holtittomasti. 😅

  Reply
 8. Aino May 30, 2019

  Olipa aikamoinen kamnpaajakokemus!

  Olen yrittänyt tavoitella sinua liittyen asiakkaani tuotenäytelähetykseen, jonka haluaisin laittaa tulemaan sinulle jo ensi maanantaina 3.6. . Onkohan meilini tullut perille, vai onko se hukkunut bittiavaruuteen?

  Reply
  • Alexa May 30, 2019

   No älä muuta! 🙊 Hetkonen tarkistan! ❤️ xx

   Reply
 9. Amanda May 31, 2019

  Moikka!
  Sun ja lindan täyteainekokeilut kiinnostaa sillä on ruvennut muutama otsajuonne/-ryppy häiritsemään.

  Onko teillä ollut mielessä kasata mitään tietopakettia siitä miten homma toimii, kauan vaikutukset kestää, millä summalla saa hyvää jälkeä, mitä aineita suositellaan tai esim. vinkata tekijöistä? Netti on pullollaan tietoa mutta kaikissa jokin epäilyttää kun on joko liian silotellut mallikuvat tai ei tarpeeksi tietoa/kuvia tuloksista. Osaisitko yhtään vinkata miten olette tekijöitä löytäneet?

  Reply
  • Alexa June 2, 2019

   Tärkeintä on tosiaan valita sellainen klinikka, jolla on asiantunetemusta ja taitoa, ja joka suorittaa toimenpiteitä turvallisesti ja osaavalla tavalla. Näissä jutuissa kannattaa myös miettiä, että ei mene hinta edellä – halvalla harvoin saa hyvää. Mielummin maksaa vähän enemmän ja saa asiantuntevaa palvelua. Itse kävin korjaamassa (huonosti täytetyt) huuleni Tukholmassa Shapeby-klinikalla, mutta Suomesta en valitettavasti osaa suositella mitään. 😞 xx

   Reply
 10. xod May 31, 2019

  Onneksi ei tullut sen kummempaa tai peruuttamatonta vahinkoa :D Voiskohan paikasta jättää arvion johonkin että muutkin tietäis varoa? :D
  Tosi ihana asu muuten!

  Reply
  • Alexa June 2, 2019

   No älä muuta 😂 Kiitos ihana! ❤️ xx

   Reply
 11. Riitta June 2, 2019

  Moi! Minkä malliset sun Illestevan aurinkolasit on? Tahtoo kanssa😄

  Reply