UUDEN ASUNNON TYYLI

Edelleen ollaan viimeistä starttilupaa vaille valmiita aloittamaan, mutta eiköhän sekin kohta saada. Tullaan siis laskemaan tiiliä katolta ja huputtamaan talo, joten tarvitaan kaupungilta tuohon aloittamiseen virallinen päivämäärä. Aikamoinen projekti tosiaan! Mutta musta tuntuu että muut on malttamattomampia kuin minä itse, kun olen ollut vähän sillä asenteella että se alkaa kun alkaa. Eipä tässä ole ollut kiire mihinkään, kun väliaikainen asunto on todella viihtyisä.

Moni teistä on kuitenkin kaivannut katsausta meidän remontin inspiraatiokansioon, niin fiilistellään vähän tässä odotellessa!

Kohde on ullakkoasuntona tietysti moderni ja se vaikuttaa myös remontin suunnitteluun. Tällä kertaa ei ole siis suunnitteilla kattorosetteja tai muuta vanhaan taloon ominaista. Sen sijaan mietitään miten saadaan uniikista kohteesta mahdollisimman paljon irti esim. valaistuksen avulla. Kattoon tulee myös pitkä kattoikkuna, joka luo varmasti erityisen tunnelman asuntoon.

Kalanruotoparketista ja marmorista pidetään edelleen, joten niitä tullaan varmasti valitsemaan myös tulevaan kohteeseen

Tummat yksityiskohdat viehättää, joten lasioviin tulee todennäköisesti mustat karmit ja keittiö tulee olemaan myöskin tumma – messinki yksityiskohtineen.

Sisustusta en ole vielä ihan hurjasti miettinyt, mutta modernimpi asunnosta varmasti tulee. On kyllä huikeaa että päästään kohta hommiin! Heti kun hommat käynnistyy, niin päivittelen täällä ahkerasti.

We are still patiently waiting for our final permission to start our renovation. The idea is to remove tiles from the roof and hood the house so we need an official date from the city to get started. Quite a project indeed! Even though it’s been a long time coming, I feel like good things take time and I’m not as impatient than one could imagine.

However, many of you have longed for a sneak peak of the inspiration and style that we are going for in the new apartment. One of the main goals is to get the most out of the unique attic apartment by focusing on the light. There will be a long skylight in the ceiling which will surely create a special atmosphere in the apartment. Marble and fishtail parquet are both much liked so those will chosen as surfaces. Dark details appeal to us as well, so we have decided on a dark kitchen and black frames to glass doors.

I haven’t planned the interior quite yet, but we will keep it modern. I’m so glad to get started soon and when the renovation finally begins I will let you know – stay tuned!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 comments

 1. Sara August 28, 2019

  Toivottavasti viimein aloittamaan kunnon lailla tuon projektin. Nuo inspiskuvat ovat ihan huikean kauniita. En kyllä malta odottaa, että pääsemme seuraamaan uuden kotinne rakentamista.

  Reply
  • Alexa August 29, 2019

   Toivotaan! ?❤️ xx

   Reply
 2. Taija August 28, 2019

  On kyllä uskomatonta kuinka kauan aikaa kaikki se byrokratia vie? Jotain pari vuotta jo? Itselle tulis jo hermoromahdus, mut varmaan se lopputuloksen ajatteleminen auttaa ? Muista sit kertoa kun starttaa ?

  Reply
  • Alexa August 29, 2019

   No älä muuta sano ? Tässä on ollut muutamia erikoistekijöitä, mutta eiköhän kohta päästä starttailemaan… Onneksi on ollut kaikkea muuta mielekästä projektia näinä vuosina, niin ei ole ehtinyt hermoilemaan tota projektia. ? xx

   Reply
 3. Emilia August 30, 2019

  Ah siitä tulee mieletön!! ❤️ ihania inspiskuvia!

  Reply
 4. Piia August 30, 2019

  Jännää!?
  Pohditko missään kohtaa että vanhenevatkohan nuo mustalla freimatut lasiovet, samaan tapaan kuin tekoliuskekivet kaapistojen välitilassa ym. tai mietelausetekstit tai valkoiset lattiat tai kokomustat keittiöt? Siis että niistä jo hyvin pian näkee vuoden jolloin remppa on tehty. Kauniithan ne on todella mutta jotenkin miellän ne muotioikuksi..??

  Reply
  • Alexa August 31, 2019

   Samaa kysyttiin silloin kun laitettiin edelliseen kotiin marmoria kylppäriin ja keittiön välitilaan ja hyvältä näyttää edelleen. ? En mä kauheesti tommosia tosiaan mieti, vaan luotan omaan makuun. Eikä toisaalta mikään ratkaisu ole lopullista, aina voi vaikka viiden vuoden päästä vaihtaa jos siltä tuntuu. ? xx

   Reply
  • Petra September 1, 2019

   Samaa ajattelin..
   Marmori on tyylikästä aina, klassikkokamaa. Meillä oli kotona mun lapsuudessa kylppärin lattia marmoria, siis 70-80-luvulla, ja yhä se vaan on kaunista!
   Nuo lasiovet ja -seinät on vähän jo nyt kärsineet inflaation kun niitä näkee niin kaikilla, samanlaisena, mustat kehykset ja lasi ?. Se jotenkin haiskahtaa hetken trendiltä.
   Mutta kertakaikkiaan tuli mitä tuli teillä sisustukseen, tuosta asunnosta tulee siis niiin u p e a !!! Voi hyvänen aika ?

   Reply
   • Alexa September 2, 2019

    Se on ihan totta! ? Ja hiffaan kyllä mitä haette takaa, se ruudukko-lasi on kyllä varmasti trendijuttu, mutta en usko että pelkät mustat karmit itsessään vanhenee – tai nähtäväksi jää ? Mutta saa nyt nähdä koska päästään aloittamaan, toivottavasti vielä tämän vuoden puolella ?❤️ xx

    Reply
 5. Merja August 31, 2019

  Marmoria on aina ollut, joskus se on enemmän suosiossa joskus vähemmän. Klassiset parkettilattiat, hollantilais-ja vinolautaparketti tekee asunnosta heti arvokkaan ja tyylikkään näköisen. Valkoinen ja musta sisustus ei vanhene koskaan, väriä voi laittaa joukkoon pienempinä annoksina, tunnelman mukaan. Oikein hyvät visiot teillä uudesta kodista. Odotan jatkoa innolla.

  Reply
  • Alexa September 1, 2019

   Juurikin näin! ? Toivottavasti päästään joskus projektiin käsiksi ?❤️ xx

   Reply
 6. LindaJ September 3, 2019

  Siis wau, on kyllä sellainen viba, että tästä tulee kyllä teidän upein kämppä ikinä ? oon jo myyty näiden inspiraatiokuvien perusteella, tuo musta on evvvvvrything ???

  Reply
 7. Jenna January 8, 2020

  Heippa! Tämä puoli blogista on pysynyt hipihiljaa jo pidemmän aikaa. Onko rakennusprojekti etenemässä?

  Reply
  • Alexa January 8, 2020

   No älä muuta sano! Kyllä se etenee siis, mutta meillä on ollut tosi paljon haasteita sen suhteen. Varmasti niitäkin avaan jossain vaiheessa, kun saataisiin vaan homma startattua. ? Ensimmäinen työmaapalaveri pitäisi olla nyt alkuvuodesta, mutta en kyllä uskalla sanoa että koska eka naula lyödään kattoon ? Mutta palataan piakkoin tälläkin puolella! xx

   Reply
 8. claire June 1, 2020

  Im so excited to hear more,I keep waiting for an update :)

  Reply
  • Alexa June 1, 2020

   It might take some time ? The entire process is on hold due to the COVID-19. ? xx

   Reply
 9. jenni koskinen July 23, 2020

  Hei ihanan inspiroivaa, käyn itse remonttia läpi parhaillaan, ja kaikenlaiset hyvät ideat on kullanarvoiset! Näistä kuvistasi bongasin metallikiinnikkeisen mutta simppelin pallovalaisimen! Haen vastaavaa toilettiini, siis seinämalli! Voisitko jakaa mikä valaisin kyseessä ja mistä saatavilla? Kiitos :-) nimim. epätoivoinen

  Reply