UUDEN ARJEN RUTIINIT

kaupallinen yhteistyö: Lumo-kodit

Kodin rooli meikäläisen arjessa on viime aikoina ollut varsin suuri. Ennen arki oli pitkälti matkalaukkuelämää, joko laukut oli pakattu tai purkamatta. Tämän vuoden myötä matkustaminen on jäänyt arjesta kokonaan ja varmasti meidän jokaisen kohdalla kodin ja sen viihtyvyyden merkitys on kasvanut suuresti. Toki nyt erityisesti vastasyntyneen kanssa kotona tulee vietettyä aikaa enemmän kuin koskaan ja toimiva arki on käsitteenä musiikkia korvilleni.

Pienen vauvan kanssa arki on tosiaan välillä aikamoista säätöä, joten kaikki mikä helpottaa arkea (oli se sitten vaipparoskis kylppärissä tai Postin pakettiautomaatti taloyhtiössä) on ainakin meille tervetullutta. Meikäläisestä on myös tullut siivoushullu, mitä en olisi nähnyt tapahtuvan! Kun paikat on kotona järjestyksessä on ylimääräistä säätöä edes pikkasen vähemmän.

Suurinosa teistä varmasti tietääkin, että ollaan asuttu Lumo-vuokrakodissa Helsingin keskustassa viimeisen kahden vuoden ajan. Nyt uuden arjen myötä kodin merkitys on korostunut ja olen ollut niin tyytyväinen että vauva syntyi juuri tänne. Eiranrannan lenkkimaastot on ihan vieressä (vaunulenkille kun mennään säällä kuin säällä) ja asunnon pohjakin on meille kolmelle ihan loistava. Vaikka talo on itsessään vanha, niin se on kunnostettu kokonaan muutamia vuosia sitten ja sen myötä täällä kyllä toimii kaikki. Vaunuvarastoon pääsee esteettömästi ja tuo aikaisemmin maininttu Postin automaattikin löytyy talosta – todellinen arjen pelastaja!

…mutta sitten niihin uusiin rutiineihin!

Aamuisin Joksu ottaa kopin Miltonin hoitamisesta, jotta mä saan nukkua toisen yö/aamusyötön jälkeen klo 6-8:30. Kun heräilen ennen yhdeksää, niin syötän Miltonin ja sen jälkeen leikitään ja hengaillaan muutama tunti. Syön aamupalaksi melkein poikkeuksetta puuroa ja kofeiinitonta kahvia, kun pikkusen maha ei kestä kofeiinia.

Puolenpäivän aikaan lähdetään vaunulenkille, joko asioille keskustaan tai sitten rannan kautta Kaivopuistoon ja Katajanokalle. Monesti joku ystävä tai mun äiti liittyy seuraan. Käveltyjä askelia tulee poikkeuksetta 10 000 joka päivä. Tämä on kyllä yksi ihan lempparijutuista meidän arjessa! Lenkin lomassa syön yleensä lounaan tai haen jotain matkalla kotiin. Pienen vauvan kanssa on sen verran hommaa kotona, että illallisen kokkaaminen on riittänyt ja lounas on ollut ihana oma hetki päivään kun vauva nukkuu vaunuissa.

Lenkin jälkeen kotona on vuorossa Miltonin ruokavuoro ja koitan tässä kohtaa käydä meilit ja muut pakolliset työjutut läpi Miltonin nukahtaessa imetystyynylle. Sopivassa kohtaa taas vähän leikitään ja vietetään aikaa, mutta näinä ekoina viikkoina tyyppi väsähtää aika nopeasti ja viihtyy paljon rinnalla.

Illalla tehdään Joksun kanssa yhdessä illallista ja sen jälkeen rauhoitetaan koti iltatoimia varten. Joka toinen ilta Milton pääsee kylpyyn ja me vuorotellen saunotaan – ihan täydellistä! Loppuilta menee pitkälti imettäessä (jep, siihen menee parhaimmillaan koko ilta) ja makkarissa hengaillessa jonkun kepeän sarjan (workin’ momsille iso suositus!) pyöriessä taustalla.

Ekan kuukauden ajan tyyppi nukahti ilman erillistä nukuttamista, mutta nyt 6 viikon kohdalla illat on vähän vaihtelevia. Välillä päällä on känkkäränkkä ja välillä hän taas nukahtaa helposti. Sain tosin hyvän ohjeen laittaa poika nukkumaan vielä silloin kun hän on pirteä ja se on toiminut useimmiten tosi hyvin. Varsinaisia yöherätyksiä on ollut tähän saakka vain yksi, kolmen ja neljän välillä, ja seuraava on jo aamun puolella yleensä kuuden aikaan. Sellasia rutiineja on kerennyt täällä muodostumaan viimeisien viikkojen aikana! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 comments

 1. Hv76 December 14, 2020

  Aivan ihanaa lukea näitä postauksiasi❣️Olet jotenkin sujahtanut äidinrooliin niin luontevasti. Tulee oikein haikeus omien lasten vauva-aikoja?

  Reply
  • Alexa December 15, 2020

   Voi kiitos miten ihana kuulla! ❤️ xx

   Reply
 2. miki December 14, 2020

  Congratulations for your baby! I’m so happy for you!
  Miki x

  https://www.littletasteofbeauty.com/

  Reply
  • Alexa December 15, 2020

   Thank you lovely! ❤️ xx

   Reply
 3. Emmi December 14, 2020

  Montako kertaa päivässä teille tulee siis imetyksiä? Onko hän pelkällä rintaruokinnalla? ?

  Reply
  • Alexa December 15, 2020

   Meillä oli alkuun korvike mukana, kun vauva oli syntyessään niin pieni, mutta jätettiin se tiheän imun jälkeen pois. Nyt en ole pitänyt edes lukua imetyskerroista kun korvike on jäänyt, kun tahti on selkeästi kovempi tuon muutoksen jälkeen. Vauva varmaan tilailee lisää maitoa, kun pullo on jäänyt pois. ? xx

   Reply
 4. Reetta December 14, 2020

  Hei Alexa ja onnittelut perheenlisäyksestä. Ihanaa, että olette saaneet terveen pojan. Kiitos näistä positiivisista vauva-arki -kuvauksista! Ihan huippua, että sulla riittää virtaa vaunulenkeille ja palautumisesi on sen sallinut. Vaikutat ottavan äitiyden todella maanläheisesti mikä on ihanaa. Matkaasi äitiyteen on ollut mukava seurata, kaikkea hyvää teille.

  Reply
  • Alexa December 15, 2020

   Voi miten kauniisti sanottu, ihan liikutun! ? Kiitos kovasti ❤️ xx

   Reply
 5. Satu December 19, 2020

  Ihanaa vauva-arkea sinne. Olipa mukava lukea postauksesi.

  Minulle, kolmen lapsen äidille, heräsi yksi tyhmä kysymys sun postauksesta: miten “leikitään” vastasyntyneen kanssa?

  Ihanaa joulua sinulle ja pienelle perheellesi.

  Reply
  • Alexa December 19, 2020

   Kiitos paljon! ? Leikillä meinaan ihan yleistä seurustelua, pehmokirjojen räpeltämistä, maha-aikaa ja sen sellaista ?? xx

   Reply
 6. omppu December 22, 2020

  Toi maha-aika on ihanaa. Toinen tuhisee ja on lähellä. Maailman parasta. Onnea uudesta perheenjäsenestä, näin jälkikäteen.

  Reply
  • Alexa December 23, 2020

   No älä muuta ❤️ Kiitos! ? xx

   Reply