Q&A: URHEILU & HYVINVOINTI

Minkälaiset treenirutiinit sulla on? 
Normaalisti treenaan PT:n kanssa 2-3 kertaa viikossa, kerran privaatisti ja pari kertaa pienryhmässä. Sen lisäksi en tee oikeastaan salitreeniä ollenkaan, ellei joku kaveri pyydä treeniseuraksi. Treenien lisäksi tulee tehtyä pyörälenkkejä ja pelattua padelia kavereiden kanssa. Nyt kesällä salitreenejä on ollut vähemmän ja on tullut enemmän nautittua ulkoilmasta nimenomaan pyöräilyn ja padelin muodossa. Ensi viikolla taas takaisin rytmiin!

Miten tasapainoilet kiireisen elämän ja urheilun välillä? 
Paras vaihtoehto on lyödä viikon treenit lukkoon etukäteen, niin silloin tulee myös kiireisimpinä viikkoina tehtyä ne treenit. Toki pitää myös tunnustella omaa oloa ja muuta kuormitusta, välillä lepo treeneistä on myös ihan paikallaan. Mutta suunnittelu on ehdottomasti a ja o!

Millä salilla käyt ja kuka on sun PT?
Ihan huikea Kanerva Ahonala, jonka kanssa ollaan nyt treenailtu 1,5 vuotta ja toivottavasti monta upeaa vuotta edessä.  Käyn Core Trainersillä Hernesaaressa, jossa on siis ainoastaan PT:n pitämiä tunteja. Sinne ei voi mennä yksikseen treenaamaan, mutta tykkään nimenomaan treenata mun huikeen PT:n kanssa.

Tell me about your work out routines?
I’m working out 2-3 times a week with my PT, and besides that I’m just doing some fun activities with my friends, like biking or playing padel. 

How do you keep yourself in shape when having such a busy life?
The best thing is to schedule you workouts beforehand, but resting is also important when having a lot going on in life. 

Which gym is your favourite gym in Helsinki and who is your PT?
I love Core Trainers and Kanerva Ahonala is my beloved PT.

 

Onko sulla tavotteita treenaamisen suhteen?
Ei oikeastaan! Oon oppinut olemaan paljon armollisempi itselleni, aina ei tarvitse suorittaa. Mutta myönnettäköön että on kyllä siistiä huomata kun treeneissä sujuu jotkut jutut yhtäkkiä paremmin! Esimerkiksi Kanervan myötä mun kehonhallinta on parantunut tosi paljon ja siitä on paljon hyötyä kaikissa eri treeneissä.

Mikä pitää sut motivoituneena?
Klisee, mutta hyvä olo! Se vaan vaikuttaa niin paljon mieleen, että se pitää motivoituneena. Myös se että on löytänyt itselleen mieluisan tavan treenata, niin motivoi. En tiedä saisinko itseäni enää yksin salille vääntämään montaa kertaa viikossa, sillä se ei samalla tavalla inspiroi kun PT:n pitämät ryhmätreenit. Mutta nimenomaan tärkeintä on löytää se itselle mieluisin treenimuoto, oli se sitten tennistä, juoksua tai crossfitia. Myös ajatus siitä että on mummona teräsmummo (tai että pääsee edes vessanpöntöltä ylös), niin motivoi!

Mites se triathlon?
Hahah! Meikä tais innostua pari vuotta sitten kun löysin pyöräilyn, mutta kuten sanottu, kaikilla elämän osa-alueilla ei tarvitse suorittaa! Eli pyöräily pyöräilynä, ei ainakaan toistaiseksi ole tarkoitus mennä kisailemaan.

Miltä merkiltä löytyy parhaat treenivaatteet?
Lululemonilla on ihan sairaan hyviä treenivaatteita, joskin aika tyyriitä. Reebokin uusista treenikamoista oon tykännyt tosi paljon, erityisesti uudet lux-leggingsit on ihan parhaat. Adidaksella on tietty myös vaikka ja mitä ihanaa! On-merkin treenikengät on huippuja, meidän salilla melkein kaikki suosii niitä.

Do you have any #goals in mind regarding exercising?
Noup! I just want to feel good, such a cliche, but that’s true! The good feeling also keeps me motivated in a long term.

How about that triathlon? 
I know I got a bit carried away when I started cycling, but currently I just want to enjoy cycling and not compete. I figured that I don’t need to do everything in life 120%

Whats your favourite sports brand?
Lululemon has amazing clothes, I also love Reebok’s new lux leggings and adidas has been my go-to brand for years. On Running does my favourite workout shoes. 

Minkälainen ruokavalio sulla on? 
Syön tosi vapaasti, mutta tärkeintä mulle on pitää verensokeri tasaisena, eli syödä viisi kertaa päivässä. Ideaalipäivä: aamupalaksi pari kananmunaa ja puolikas avokado,  lounaaksi lämmin ruoka (esim. tämä), välipalaksi smoothie, illalla taas lämmin ruoka ja iltapala. Syön myös pari kertaa viikossa lounaan ulkona, enkä ole ehdoton herkkujen suhteen. Syön niitä silloin kun tekee mieli.

Suositko kasvispainotteista, gluteenitonta tai maidotonta ruokavaliota?
Olen kyllä aika lailla sekasyöjä, eli en ehdoton missään. Huomaan suosivani punaisen lihan sijaan enemmän kalaa ja maidon / jogurtin korvaan kauratuotteilla, mutta en ole siltikään ns. kokonaan maidoton.

Could you tell me about your diet?
I don’t really follow any specific diet, the most important thing is to eat five times a day. An ideal day would be following: 2 eggs and 1/2 avocado as a breakfast, coconut chicken and rice for lunch, smoothie for an afternoon snack, fish and vegetables as a dinner and then smoothie as an evening snack. I do eat out a couple of times a week and I eat candy every now and then as well. 

Are you a vegeterian, gluten-free or dairy-free?
Noup. I do prefer fish over red meat, but I do eat everything. I don’t really consume milk or yogurts, I love oat milk and oat yogurt, but I still consume some dairy products like goat cheese and protein bars.

Treenivaatteet adidas ja kengät On.  | saatu blogin kautta

Leave a Reply

Your email address will not be published.