Tulppaanirakkaus

[kaupallinen]

En ehkä osuvempaa yhteistyötä olisi osannut itselleni keksiä, kun tulppaaniyhteistyö! Kuten te tiedätte, niin olen leikkokukkien suurkuluttaja ja talvisin meidän kotia koristaa aina tulppaanit. Hollanti on varmasti tulppaanimaana tunnetuin, mutta Suomesta saa myös kotimaisia tulppaaneita. Näissä kuvissa käsivarsillani on Espoossa kasvaneet tulppaanit, eikö olekin mahtavaa? Pienenä vinkkinä siis että kannattaa kukkaostoksilla suosia nimenomaan suomalaisia tulppaaneita, sillä kotimaiset kukat ovat laadukkaita, tuoreita ja kestäviä – samalla tulee myös tuettua suomalaista työllisyyttä.

Selasin yhteistyön tiimoilta Kauniisti Kotimainen -sivustoa ja opin että kasvihuone on monen nuoren ensimmäinen työpaikka. Olisinpa itsekin tiennyt sellaisesta mahdollisuudesta nuorena, olisi nimittäin ollut meikäläisen unelmakesätyö! Löysin sieltä myös toisen mielenkiintoisen faktan, nimittäin suomalaiset ostavat maailman kolmanneksi eniten tulppaaneja väkilukuun suhteutettuna – boom! Hyvä me.

I couldn’t imagine a better collaboration for me than a tulip collab! As you guys know, I’m a huge fan of fresh flowers and I always buy tulips during the winter months. Most of us think about Holland when thinking about tulips, but we actually have local tulips in Finland as well. I’m trying to buy local flowers always when I see them, because they are really fresh and it’s important to support the local companies as well.

Muistan kun muutin ensimmäiseen kotiini, niin ainakin minulla oli opettelemista leikkokukkien hoidossa. Elin siinä uskossa että jokaista lajiketta saa ympäri vuoden ja että niitä hoidetaan samalla tavalla, vähän vettä ja sillee. Moni ystäväkin kääntyy yleensä puoleeni, mikäli leikkokukkien hoito askarruttaa. Siispä ajattelin että jaan teille tulppaanien hoito-ohjeet, jotta teidänkin kukat kestäisivät hyvinä mahdollisimman pitkään.

Tulppaanien hoito-ohjeet

♥ Leikkaa veitsellä pari senttiä varsista pois
♥ Laita tulppaanit maljakkoveteen kääreineen noin puoleksi tunniksi, jotta varret napakoituvat.
♥ Kun tulppaanit ovat imeneet vettä, ota kääre pois
♥ Asettele tulpaanit maljakkoon vähään kylmään veteen.
♥ Muista leikata varret ja vaihtaa vesi päivittäin.
♥ Nauti!

I remember when we moved into our first apartment, I barely knew how to take care of flowers. I bet most of you already do, but I still thought that it would be fun to share my best tulip tips. 

♥ Cut 1-2cm from the base of the stem
♥ Keep them wrapped the first time you put the bouquet into a vase
♥ Wait about 30 minutes and take off the wrapping
♥ Place the tulips into a vase, with a small amount of cold water
♥ Remember to cut the base of the stem and change the water daily. Enjoy!

Pienenä vinkkinä myös kerrottava, että pyydän aina floristia sitomaan kimpun ja ottamaan uloimmat lehdet tulppaaneista pois. Se saa kimpun näyttämään entistä ehommalta ja tekee hoitamisesta paljon helpompaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

17 comments

 1. Marianne February 2, 2018

  Tulppaanit ovat niin kauniita ja tuovat piristystä sisustukseen :)
  Ihanaa viikonloppua, Alexa <3
  xx
  http://mariannelle.com

  Reply
  • Alexa February 2, 2018

   Ihanaa viikonloppua sinnekin! ❤️ xx

   Reply
 2. JokiJohanna February 2, 2018

  Tulppaanit on niin ihania ja kauniita! Mutta nykyisin en voi enää niitä ostaa kun on utelias kisuli ja ne ovat heille myrkyllisiä jos syövät :( mutta muiden luona voi ihastella kauneuksia ja hankkia itselle joitain muita ihanuuksia :D

  Reply
  • Alexa February 2, 2018

   No on! 😍 Voin kuvitella että kissa varmasti innostuu niistä vähän liikaa… xx

   Reply
 3. Tulppaanityttö February 2, 2018

  Tulppaanit on kauniita mutta ei tulisi mieleenkään maksaa kimpusta €25. Täällä muualla Euroopassa saa kimpun muutamalla eurolla, ei ehkä ihan yhtä isoa mutta riittävän ison. Ei voi kuin ihmetellä noita Suomen hintoja ja miten siellä on varaa elää. Jokin on pielessä.

  Reply
  • Alexa February 2, 2018

   Tiedän mitä tarkoitat, olen joskus aiheesta täällä kirjottanutkin. Suomessa on kyllä todella kallista ylipäätään. Elintarvikkeet, eläminen ja ihan työntekijän palkkaaminenkin 😓 Mutta on tässä maassa enemmän hyviä puolia! xx

   Reply
 4. Eveliina J February 2, 2018

  Hei, olen jo jonkin aikaa miettinyt onko tulppaaneissa tai ruusuissa ns. paremmin ja vähemmän hyvin kestäviä lajeja? Ja tiedätkö kuinka kauan esim. lajien näiden tulisi kestää hyvinä maljakossa? 😊

  Reply
  • Alexa February 2, 2018

   Eroja löytyy kyllä. Mulla suomalaiset tulppaanit kestää yleensä pitkään hyvinä, ulkomaalaisissa on vähän tuuripeliä. Ruusuissa ehdottomasti Avalanche-lajike on paras ja pitkäkestoisin, ainakin mun mielestä. 🙏 xx

   Reply
 5. Natali February 2, 2018

  Ha, I’m a tulip lover too! Roses and tulips are my favourite flowers and I’m so happy to see them now “popping” up everywhere in Helsinki’s flower shops.

  https://lartoffashion.com

  Reply
 6. Linda February 2, 2018

  Ei tulppaanikimpusta sentään 25 euroa tarvi maksaa! s-ryhmän kaupoista saan 10kpl kotimaista tulppaanikimpun n. 4 eurolla :)

  Reply
 7. Jade February 3, 2018

  Olen ikäni ollut tulppaaneihin hulluna. Syntymäpäiväni ovat tammikuussa, jolloin tulppaanikausi on parhaimmillaan. Asiaa edistää myös se, että tulppaani ei juurikaan tuoksu ja on näin myös tuoksuherkälle se oikea valinta. Tällaiselle simppelille ihmiselle myös tulppaanin eleetön muotokieli tuo mielenrauhaa. Ihanaa että kaupoissa on tosiaan kotimaisia tulppaaneja joka lähtöön, voimme kaikki edistää muutaman euron panostuksella Suomen taloutta. Iso kimppu valkeita tulppaaneja Aalto-maljakossa, viikonloppu edessä, puhdas koti ja raikas talvi-ilma. Nämä tuovat hyvää mieltä.

  Reply
  • Alexa February 3, 2018

   No juuri näin! 😍🙏 Ja hei ihanaa synttäriä jälkikäteen! xx

   Reply
 8. mmm February 3, 2018

  Jos kotoa löytyy viileä tila (ikkunavälikkö, kylmä kuisti tms.) voi tulppaanit viedä yöksi saamaan kylmähoitoa. Tämä tuo about viikon lisäaikaa vrt. koko ajan huoneenlämmössä oleva kimppu :)

  Viime vuonna omaan kukkapenkkiin nousi miehen Hollannista tuomien tuliaissipulien ihanat, keltaiset kukat. Syksyllä laitoin maahan yli sata sipulia lisää, vaikka mitä lajikkeita, katsotaan mitä tuolta nousee <3

  Reply
  • Alexa February 3, 2018

   Hei hyvä vinkki! 😍🙏 xx

   Reply
 9. Jenni S. | big mamas home February 3, 2018

  Ihanat kuvat. Ja hyvät ohjeet. Harva taitaa tietää, että tulppaanit kannattaa laittaa hetkeksi veteen kääreineen. Meilläkin tulppaanit kuuluvat kalustukseen tähän aikaan vuodesta. :)

  Reply
  • Alexa February 3, 2018

   Jee, kiva kuulla! 😍 Todellakin, ne tuo niin paljon iloa arkeen! xx

   Reply