Tulppaanirakkaus

february 2, 2018, Inspiration

En ehkä osuvempaa yhteistyötä olisi osannut itselleni keksiä, kun tulppaaniyhteistyö! Kuten te tiedätte, niin olen leikkokukkien suurkuluttaja ja talvisin meidän kotia koristaa aina tulppaanit. Hollanti on varmasti tulppaanimaana tunnetuin, mutta Suomesta saa myös kotimaisia tulppaaneita. Näissä kuvissa käsivarsillani on Espoossa kasvaneet tulppaanit, eikö olekin mahtavaa? Pienenä vinkkinä siis että kannattaa kukkaostoksilla suosia nimenomaan suomalaisia tulppaaneita, sillä kotimaiset kukat ovat laadukkaita, tuoreita ja kestäviä – samalla tulee myös tuettua suomalaista työllisyyttä.

Selasin yhteistyön tiimoilta Kauniisti Kotimainen -sivustoa ja opin että kasvihuone on monen nuoren ensimmäinen työpaikka. Olisinpa itsekin tiennyt sellaisesta mahdollisuudesta nuorena, olisi nimittäin ollut meikäläisen unelmakesätyö! Löysin sieltä myös toisen mielenkiintoisen faktan, nimittäin suomalaiset ostavat maailman kolmanneksi eniten tulppaaneja väkilukuun suhteutettuna – boom! Hyvä me.

I couldn’t imagine a better collaboration for me than a tulip collab! As you guys know, I’m a huge fan of fresh flowers and I always buy tulips during the winter months. Most of us think about Holland when thinking about tulips, but we actually have local tulips in Finland as well. I’m trying to buy local flowers always when I see them, because they are really fresh and it’s important to support the local companies as well.

Muistan kun muutin ensimmäiseen kotiini, niin ainakin minulla oli opettelemista leikkokukkien hoidossa. Elin siinä uskossa että jokaista lajiketta saa ympäri vuoden ja että niitä hoidetaan samalla tavalla, vähän vettä ja sillee. Moni ystäväkin kääntyy yleensä puoleeni, mikäli leikkokukkien hoito askarruttaa. Siispä ajattelin että jaan teille tulppaanien hoito-ohjeet, jotta teidänkin kukat kestäisivät hyvinä mahdollisimman pitkään.

Tulppaanien hoito-ohjeet

♥ Leikkaa veitsellä pari senttiä varsista pois
♥ Laita tulppaanit maljakkoveteen kääreineen noin puoleksi tunniksi, jotta varret napakoituvat.
♥ Kun tulppaanit ovat imeneet vettä, ota kääre pois
♥ Asettele tulpaanit maljakkoon vähään kylmään veteen.
♥ Muista leikata varret ja vaihtaa vesi päivittäin.
♥ Nauti!

I remember when we moved into our first apartment, I barely knew how to take care of flowers. I bet most of you already do, but I still thought that it would be fun to share my best tulip tips. 

♥ Cut 1-2cm from the base of the stem
♥ Keep them wrapped the first time you put the bouquet into a vase
♥ Wait about 30 minutes and take off the wrapping
♥ Place the tulips into a vase, with a small amount of cold water
♥ Remember to cut the base of the stem and change the water daily. Enjoy!

Pienenä vinkkinä myös kerrottava, että pyydän aina floristia sitomaan kimpun ja ottamaan uloimmat lehdet tulppaaneista pois. Se saa kimpun näyttämään entistä ehommalta ja tekee hoitamisesta paljon helpompaa.

17 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *