Training with PT

Kirjottelinkin pari viikkoa sitten PT:n palkkaamisesta ja nyt on toka treeni Johannan kanssa takana. Huh olen fyysisesti aivan puhki, mutta henkisesti onneni kukkuloilla – juuri niinkuin kovan treenin jälkeen kuuluukin olla. Sopivan PT:n löytäminen ei ole itsestäänselvyys, sillä mulla on entuudestaan kurjiakin kokemuksia. Sellasia, josta jäi käteen ainoastaan huonot fiilikset. Meitä on niin moneen, että on toisaalta selvää ettei kaikkien kanssa vaan klikkaa. Mulla meni kauan ennenkuin uskalsin harkita uuden PT:n ottamista, mutta nyt meidän treenejen jälkeen olen vakuuttunut siitä että ollaan tehokaksikko pitkään. Treeni on haastavaa ja intensiivistä, mutta Johanna todella on mieletön motivaattori.

No sitten ohjelmiin! Mulla on kaksi erilaista koko vartalolle kehitettyä ohjelmaa, joita voin sitten miksata aikataulujeni mukaan. Ideaali on se että pystyn tekemään noi, käymään lenkillä ja joogassa. Mutta tosiaan kun mitään erityisiä tavoitteita ei ole, niin en ota aikatauluista stressiä. Mulle sopii tämä yksijakoinen ohjelma varsin hyvin, sillä salille lähtiessä ei tarvitse jäädä arpomaan että mitäs sitä tänään tekisi. Ohjelmat on “patteritreenejä”, jotka pistävät samalla myös sykkeet koville. 

Mulla ei ole ollut harrastusta vuosiin, joten todella piristävää käydä Johannan kanssa välillä treenailemassa. Tähän loppuun haluaisinkin kysyä että haluaisitteko jotain treenipostauksia kehiin? Ja jos niin minkälaisia? Mulla on ollut aika vähän liikuntapostauksia ylipäätään, ja niitä aina säännöllisen satunnaisesti toivotaan. Muuten jatkan tietysti samaan tuttuun tapaan :) 


Mun söpöin ja dissatuin sheikkeri hahah!

I just finished my second session with my personal trainer Johanna! I’m exhausted, but really excited at the same time. I’m glad I found someone like Johanna to be my mentour, because she really keeps me motivated. Sounds weird because I don’t have any specific goals in my mind, I just work out because it makes me happy and it keeps my mind in balance. 

I’m doing strenght training at least twice a week, then hot yoga and some cardio. But I’m not taking stress about working out, because it should be fun and shouldn’t cause stress! And hey, let me know if you have sport-related (or basically anything) posts on your wishlist! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 comments

 1. Eeva February 3, 2014

  Joo kiitos, treeni jutut on aina kivoja! Tykkään just lukea miten muut treenaa ja siitä voi aina saada myös lisä kiksejä omaan treeniin. Myös kaikki treenivaatteet on niin ihania et niittenkin takia on kiva niitä postauksia lukea :D

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 3, 2014

   Joo siis mielelläni tekisin useemmin jotain sporttijuttuja tänne! Heh edes kerran kuussa siis! Pitää jutella Johannan kanssa että mitä se tuuma :) Mietin just et haluaisittekohan te videoita vai mitä hih? :) xx

   Reply
 2. anonymous February 3, 2014

  you don’t need any strenght training. your arms and shoulders are too masculine. you need to work on your legs and butt,because they look big and fat.
  these exercises are making your figure not prettier, but uglier.

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 3, 2014

   Firstly, I train to be healthy and feel happy. If someone does not like my figure, I don’t mind, cause I train only for myself. :)

   Secondly, even if you’d really trying to be helpful and kind, your comment is really rude and could cause some real damage to someone’s health and body image.

   Reply
 3. Jee February 3, 2014

  Treenipostauksia ehdottomasti! Otin juuri pt:n, jotta saisin itseni treenaamaan. Olisi kiva saada hyviä treenivinkkejä myös sulta :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 3, 2014

   Kiva kuulla! Huippua :) Onnea harjoituksiin! xx

   Reply
 4. Mariia February 3, 2014

  Tosi kivan näköiset sporttiliivit! Saako udella mistä ne on ja minkälaiseen rasitukseen ne on tarkoitettu? Olen etsiskellyt kivan näköisiä liivejä intensiiviseen hyppyjä/juoksua sisältävään treeniin ja noi näyttää tosi kivoilta! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 3, 2014

   Noi on Victoria’s Secretiltä! Ihan huiput kylläkin, ja todella tukevat. :) xx

   Reply
 5. aino February 3, 2014

  Miksi dissatuin XD?

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 3, 2014

   Hahha siis kaikki dissaa tota mun sheikkeriä! :D Ihan äidistä lähtien! xx

   Reply
 6. Anna February 3, 2014

  Ei vitsi kaikki treenijutut on niin toivottuja!!! Ite oon aikamoinen jumppahiiri eli tulee käytyä kaikki perus pumpit, stepit ja attackit pariinkin kertaan viikossa, mutta haluaisin alkaa käymään myös enemmän salilla. Ainut ongelma vaan on, että mulla ei oo tietoakaan mitä siellä tekisin?! Salireissu päätyykin usein siihen, että teen niillä peruslaitteilla ihan sattumanvarasessa järjestyksessä joitakin epämääräisiä toistoja ja lähden kotiin sillä fiiliksellä, että ainakin tuli käytyä. Ois siis ihan huippua kuulla esimerkiksi sun lempiliikkeitä, erityisesti vapailla painoilla – jos niitä edes käytät! :) ja en tiedä miten perusteellisia postauksia ajattelit kirjoitella, mutta esim. myös sellainen “miten koostaa salitreeni”-postaus ois hauska, vaikka sun mietteitä siitä montako eri liikettä kannattaa sisältää yhteen treeniin tms. Nää nyt oli ihan mieleen tulleita juttuja, en siis tosiaan halunnut kuulostaa mitenkään vaativalta! Mainitsit tossa yhdessä kommentissa jotain videoista – en malta odottaa mitä hauskaa keksitkään, hihii :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2014

   No hei jumppahiiri! :D Siinähän tulikin mulle jo kouralinen hyviä vinkkejä, kiitos! Pitääkin Johannan kanssa höpötellä ja katsoa että mitä keksittäisiin :) xx

   Reply
 7. Anna February 4, 2014

  Wow, luckily Alexa is a confident and happy girl and she understands not to listen to this kind of crap. But like she said, someone else could be affected by this in a seriously dangerous way.. It’s so sad to see that there are still people who think comments like this are ok.
  Huhhuh mitä tekstiä! Ei vitsi Alexa oot oikeesti ihan tykki, siis niin mun girlcrush, en kestä :) oot just niin itsevarma ja vaikutat kaikinpuolin vahvalta tyypiltä, high five! Taitaa olla kirjottajalla pikkasen vääristynyt kropan kuva, jos sulla muka isot jalat ja maskuliiniset kädet, hah, sääliksi käy ennemmin häntä :/ Ai että kun sais omankin rungon noin timmiin kuntoon kun sulla niin kyllä kelpais. Ihanaa viikonjatkoa sulle :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2014

   Jeps, kaikkea sitä kuulee! Eniten mua nimenomaan harmittaa se, jos kommentoija ei ymmärrä minkälaiset seuraukset tämän kaltaisilla kommenteilla voi jollekin ihmisille olla. Toivottavasti hän siis lukee mun vastauksen, ja miettii edes hetken ennnekuin jatkaa vastaavanlaista toimintaa…

   Mutta siis vau! Ihan mielettömiä sanoa, kiitos kovasti! :) Ja samoin sinulle, ihanaa keväänodotusta! :)

   xx

   Reply
 8. Pipsa-Terveen Hyvää February 4, 2014

  Sulla on mieletön kroppa, kova työsi näkyy! Olisi tosi hauskaa saada jotain treenipostauksia, esim. workout playlistejä (joita oletkin aiemminkin postannut ja joista olen kovasti pitänyt), motivaatiovinkkejä, päivän ruoka- ja liikuntapäiväkirjoja sekä jotain hyviä liikkeitä tai treenejä joista olet pitänyt. Myös sellainen postaus, jossa kerrot mitä uutta olet oivaltanut PT:n kanssa treenaamisen myötä, olisi erittäin tervetullut :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2014

   Voi kiitos:) Joo workout playlistit on ihan kingejä! Pitääkin alkaa selailemaan uusia biisejä. Ja hei mielettömän hyviä vinkkejä, kiitos näistä! Pitääkin alkaa funtsimaan:)! xx

   Reply
 9. soofia February 4, 2014

  Ehdottomasti treenipostauksia tulemaan! Jonkunlainen treenivideo kuulostais hyvältä ja ois kiva jos tekisit postauksen sun päivittäisistä syömisistä :p
  Täytyy sanoa, että ihailen suunnattomasti sun rohkeutta olla just sellanen kun haluat! On aina mukavaa nähdä ihminen joka ei mene sieltä mistä muutkin menee ;)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2014

   Noniin kannatusta näyttää olevan tarpeeksi ;) Ja hei voi vitsit, kiva kuulla, kiitos kovasti:)

   Voin summata sulla tähän mun perus päivän syömiset:
   -Aamulla kahvi ja puuro (+ mehukeitto, raejuusto)
   -Lounaalla useimmiten lihaa ja kasviksia ja välillä lisäksi quinoaa
   -Välipalaksi maitorahka (välillä pelkästään, ja joskus marjoja tms. sekotettuna)
   -Illalliseksi lihaa/kalaa ja kasviksia, tai salaatti
   -Iltapalaksi rahkajogurttia+marjoja/hedelmiä/pähkinöitä

   Mutta en siis noudata mitään diettiä tms orjallisesti. Jos tekee mieli niin voin herkutella tai lähteä vaikka ulos syömään. Kerran me vaan eletään!:) xx

   Reply
 10. emma February 4, 2014

  moi! olis kiva kuulla tuosta pt:n hankkimis -prosessista: minkälaisia tietoja ja keskusteluja piti vaihtaa ja käydä ennenkuin hän sai treenin laadittua, miten usein näette, tuliko joku yllätyksenä tms. :)
  sit olis kiva kuulla mitkä liikkeet/lihakset susta on kivoimpia treenata salilla, mitkä taas skippaisit mieluiten :)

  treenipostaukset on aina kivoja, kun ne on muiden aiheiden lomassa. tsemppiä salille!

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2014

   Treffattiin kerran ennen varsinaisen treenin alottamista. Höpötettiin siitä minkälainen urheilutausta mulla on ja miksi haluan PT:n jne. Täytin myös “esitietolomakkeen”, jossa on kaikki huomioonotettava (sairaudet, loukkaantumiset jne.) summattuna.

   Treffataan Johannan kanssa joka toinen viikko. Se on musta todella sopiva väli tavata! Välillä voidaan tietty tavata useammin tai harvemminkin, se on ihan sopimisesta kiinni.

   Apua mikäköhän ois mun inhokki… Ehkä askelkyykyt? Mutta tässä patteritreenissä kyllä tykkään oikeastaan kaikista liikkeistä kun treeni on niin super monipuolinen! Ja kun yhteen sarjaan kuuluu kolme liikettä, niin liike ehtii melkeen vaihtua ennenkun se alkaa maistua puulta :)

   Vastasin nyt tähän kommenttiin kaikki, niin saat haluamasi tiedot ilman odotusaikaa ;) xx

   Reply
 11. annika February 4, 2014

  Moikka! Et ehkä halua sun treeniohjelmia täällä jakaa, mut jos haluisit niin oikein innolla lukisin. Treenipostaukset muutenkin on jesjes!!

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2014

   Joo pitää vähän kysellä Johannalta! En haluu torpedoida sen bisneksiä, vaikka eri jutut sopii tietty eri ihmisille! Mutta varmasti jotain on tulossa:) xx

   Reply
 12. Lauren February 4, 2014

  I really would like a post about the essentials you need for running or somthing like that. I need to start doing domething active this summer and next winter. But I have no idea what I really need. I would really live it if you could help me out. ^^

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2014

   Sure! Well my running essentials are headphones, Asics running shoes, leggings and a top during spring / summer time. :) xx

   Reply
 13. Jossu February 4, 2014

  Mua kiinnostaisi sun saliohjelmasi ja miten se on rakennettu (itse olen vailla inspistä kun oma 3-4-jakoinen ohjelmani alkaa tympiä..) :)
  Sulla on ihanan terve ja järkevä asenne ruokailuun ja treenaamiseen; loistava esikuva! Itse pyrin samanlaiseen rentouteen ja pikkuhiljaa babystepsein sinnepäin mennään, mutta tie on pitkä ja mutkainen. Kellekään en syömishäiriötä tai edes sinnepäin en toivoisi.. :/ Hännät pystyssä :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2014

   Joo siis mielelläni kyllä jakaisin ainakin toisen saliohjelmista! Tota patteria on vähän vaikeeta selittää, niin video ois nimenomaan hyvä! Pitää kysyä että onko se Johannalle ok. Hei super paljon voimia sinne, kyllä se siitä!:) xx

   Reply
 14. esmw February 4, 2014

  Lisää treeni postauksia, niistä saa ihanasti motivaatiota liikkumaan :D

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2014

   Jee, coming up!;) xx

   Reply
 15. Ellu February 4, 2014

  Onpan ääliömäistä toimintaa. En ymmärrä miksi pitää noin tylysti puhua – siinä taas yksi esimerkki kateellisista lukijoista :) Alexa sä oot upea nainen ja moni havittelee juuri tuollaista kroppaa! Meidän pitäs ottaa sun asenteesta mallia!

  Reply
 16. k February 4, 2014

  mistä suomessa ostat quinoa? :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2014

   Ruohonjuuresta oon ostanut :) xx

   Reply
 17. kitiiii February 4, 2014

  olis ihan mahtavaa jos kertoisit millasia noi sun patterit tai noi sun ohjelmat on:)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2014

   Joo! :) xx

   Reply
 18. Kim February 5, 2014

  Would you be able to create a post talking about your favourite workout moves? Perhaps you could provide us with some training tips? I think that you have a beautiful body! :) <3
  -Kim xx

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 5, 2014

   Sure!:) Thanks so much:)! xx

   Reply
 19. Cara February 5, 2014

  Kvinoaa saa nykyisin ihan perusmarkettienkin valikoimista, useaa eri laatua jopa. Löytyy yleensä gluteenittomien tuotteiden ja/tai riisien, pastojen ym. vierestä.

  Reply
 20. Saramaria February 5, 2014

  Huh oon ihan shokissa tosta yhdestä kommentista! Yleensä en lue kommentteja mut nyt klikkasin kommenttiboksiin vain koska halusin tulla katsomaan miten kaikki kehuu sun kroppaa -ja mihin kommenttiin törmäsinkään! Kyseisellä kommentoijalla on varmasti hyvin paha olla itsellään kun tuollaisia laukoo, toivottavasti saisi asiansa järjestykseen. Huolimatta tuosta kommentista, pakko sanoa että kroppasi on upea ja näytät fyysisesti hyväkuntoiselta ja toimivalta. J is the lucky man!

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 5, 2014

   Täytyy sanoa että itsekin hetkeksi pysähdyin, nimittäin harvoin ton sorttisiin kommenttiehin törmää. Toivon että kysyinen kommentoija ymmärtää tämän kaltaisien kommenttejen seuraukset, eikä jatka tämmöistä herjaamista. Voi nimittäin koitua jollekin vielä kohtaloksi!

   Mutta vau, kiitos kovasti kauniista sanoistasi ja tule hei jatkossakin kommentoimaan!:) xx

   Reply
 21. Eeva February 5, 2014

  Moikka! :) Mä harvoin kommentoin oikeestaan mihinkään blogiin mutta nyt on pakko kyllä nostaa peukku näille treenipostauksille! Sulla on ihan huikee kroppa, ei voi muuta sanoa. :) Sopivan lihaksikas mutta supernaisellinen. Todellakin treenivinkin otetaan myös täällä korvan taakse, samoin kuin ruokavinkin ja etenkin treenibiisit! :) Vaikka joskus sanoitkin että et halua tehdä blofistasi mitään uuhfitness4ever-rahkablogia niin silloin tällöin sporttipostaukset on tosi piristäviä! :)
  Jatka samaan malliin, ihanaa kevättä sulle!

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 5, 2014

   Voi vitsit kiitos kovasti!:) Ilo mielin laitan jatkossa satunnaisesti treenijuttuja kehiin! Urheilu on intohimo siinä missä muoti ja sisustuskin. Mutta nimenomaan vanhalla tutulla linjalla jatketaan muuten! :) Hyvää kevättä sinnekin:)! xx

   Reply
 22. Sini February 7, 2014

  Moikkaa Alexa!

  Musta sun kaikki liikuntaan/ruokaan/terveyteen liittyvät postaukset ovat olleet tosi kivoja. Sulla on mielestäni ihanan terve suhtautuminen elämään, jotenkin susta huokuu kadehdittava itsevarmuus. Oot kyllä myös ihan huikean kaunis ja varmaan tehnyt paljon duunia kroppasi eteen (tai sitten sulla vaan on ihan mielettömät geenit?) Miten voikin olla naisellinen lantio, mutta kapea vyötärö; se on mielestäni aika harvinaista nykyään!

  Siitä tulikin mieleen; mistä olet löytänyt hyviä housuja/farkkuja? Mulla on suht suuri vyötärö-lantio-suhde enkä meinaa löytää istuvia housuja/farkkuja. Jos siis olen ksittänyt oikein omaat itsekin naisen lantion mutta kapean vyötärön. :) Vinkkeä housuista/farkuista otetaan vastaan!

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 7, 2014

   Jee voi että kiva kuulla, kiitos kovasti! :) Mä oon kovasti tykännyt Acnen Skin5 mallista, kantsii tsekata esim. Gaudetesta saa hyvän palvelun kera!:) xx

   Reply
 23. marks February 8, 2014

  mistä hankit personal trainerisini?:)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 8, 2014

   Johannalla on yritys nimeltään Bealive :) Sivuilta löytyy lisätietoa! xx

   Reply
 24. Minttu Pyrhönen February 9, 2014

  Voi vitsi mun kommentti hävis johonki! No yritän muistaa..Upea postaus Alexa ja sä oot upea ja timmissä kunnossa! Kamalia kommentteja jotkut laittaa. Itse olen miettinyt PTn hankkimista, just tänään luin Fit-lehdestä kiinteytymisestä ja mietin missä vika kun teen kaiken oikein ja paino vaan nousee eikä senttejä lähde. Mutta hierojan mukaan tällä viikolla on lihakset varsinkin reisissä enemmän rautaa kuin aikaisemmin että varmaan siis lihaksista tullut se paino. Mutta vähän kuitenkin haluaisi pois. Oletko saanut haluamiasi tuloksia PTn kanssa? Millä salilla muuten käyt? :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 9, 2014

   Voi hitsi, kiva että jaksoit kirjoittaa uudestaan :)! Hei ensinnäkin, kiiitos huikeesti upeista sanoistasi! ja hyviä pointteja sulla:) Mä luin saman jutun Fit -lehdestä, ja vaikka sen tarkoitus oli varmasti olla hyödyllinen, niin mä olin suorastaan järkyttynyt. Siinä kehotettiin “punnitsemaan ja mittamaan itsensä joka viikko”, laskemaan kaloreita ja painotettiin sitä kuinka pitää syödä vähemmän kun kuluttaa. Musta toi teksti oli sinänsä oudossa kontekstissa kun Fit -lehti ei kuitenkaan ole suunnattu ylipainoisille, ja kuvittelisin että tommoiset jutut voivat altistaan ihmiset jopa syömishäiriön partaalle… Ehkä mun pitäisi kirjoittaa palaute sinne toimitukseen, se juttu vaan jotenkin särähti pahasti korvaan. Haha oli pakko avautua tästä :D

   Mutta siis niin! Mä en ole muuten punninnut itseäni vuosiin, sillä koen että vaa’an lukemalla ei ole väliä kun treenaa. Lihas painaa enemmän kun läski ja jos urheilee paljon niin paino saattaa nousta vaikka mitat pienenisivätkin!:) Mutta tosiaan mä oon hirmu tyytyväinen itseeni tälläisenä, eikä mulla ole mitään fyysisiä tavotteita. PT:n kanssa ollaan treenattu vasta kuukausi, mutta ainoaan tavoitteeseeni olen jo päässyt eli “balanssiin”. Treeni luo mulle mielettömän hyvän fiiliksen ja se vaikuttaa mulla kaikkiin elämän osa-alueisiin! Musta tuntuu että olen tällä hetkellä parhaassa kunnossa, sekä henkisesti että fyysisesti ja haluan pitää siitä kiinni!:)

   Huuuuh tulipa pitkä selostus ilman mitään sen kummempaa punaista lankaa!:) Mutta hei suosittelen ehdottomasti PT:n hankkimista (ja Johannaa!) oli sitten tavotteet mitä tahansa:)

   xx

   Reply
 25. Minttu Pyrhönen February 10, 2014

  Kiitos kun vastasit! :) Joo siis luulen että suurin osa ymmärtää ton perusidean että syö vähemmän kuin kulutat, mutt tuosta Fit-jutusta sai sen kuvan että pitäis vielä liikunnan lisäksi kasvattaa kalorivajetta se noin 500kcal mikä olis ihan hullua! En itse laske kaloreita mutta tiedän suurinpiirtein paljon syön että pitäisi olla ok. Mut olet oikeassa tuo voi herkimillä/tietämättömillä altistaa pahempaan. :/ Vois palaute olla ihan hyvä. Kiva et mä en ole ainoa joka avautuu! :D Tiedän että lihas painaa enemmän kuin läski ja oon suht pitkä (173cm) mut se on varmaan tää median ja ympäristön luoma paine kun sanoo että pitäisi painaa jonkun tietyn verran vaikka millä uhalla muuten on jotain väärin.

  Tunnen myös että olen tällä hetkellä paremmassa kunnossa fyysisesti ja henkisesti kuin ikinä ja tavoitteena olisi ehkä juosta puolimaraton keväällä. Ja punnerruksia haluaisin jaksaa enemmän vaikka niitä suorin vartaloin kyllä jaksan, on sen verran kuitenkin voimaa kun sitä massaa on ;) ja aikanaan myös uinut kilpaa ym. joten sitä lihasta on jäänyt ja rakenne on erilainen kuin monilla. Olen myös perheen lyhyin että noi pituusjutut ehkä vähän vaikuttaa.

  Tulipas taas selitettyä omaa elämäntarinaa, toivottavasti jaksat lukea! :D hehe. Mä aina välillä tosiaan punnitsen ja tuntuu et vähän haluis pois, muuten oon tyytyväinen kun tunnen et lihasmassaa tosiaan on. Ja vaatekoko normaali 38(-40) mikä mallimaailmassa luokitellaan plussaksi, ihan hullua. Pitää miettiä sitä PTtä. Vähän punnitsen salivaihtoehtoja kun ennen olin Esportissa, nyt Unisportissa ja TöölöGym mietityttää. Esportissa ihanasti jumppia ja hot jooga ja Töölössä taas kunnolla salilaitteita mut vähemmän jumppia. Unisportissa sali aina täynnä eikä kiva :( onko kokemuksia?

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 10, 2014

   Joo siis mä oon myös käynyt TöölöGymillä joskus! :) Tykkäsin kyllä paljon, mutta vaihdoin koska etäisyys kotoota oli liian pitkä. Sanoisin että se ja Esport on parhaat vaihtoehdot Stadissa:) Tsemppiä! xx

   Reply
 26. alina February 12, 2014

  You look faaaaabulous! Keep going!

  Reply
 27. Misty February 13, 2014

  What a rude person to leave a comment like that on Alexa’s blog. You must be very ugly on the inside.

  Reply