Tips for Great Outfit Photos

Saan usein kysymyksiä käyttämästäni kamerasta, asetuksista ja linsseistä. Kaikennäköistä on tullut kokeiltua, mutta viimeisen vuoden aikana varusteet ja säädöt ovat aika lailla vakiintuneet. Heh olisinpa tiennyt näistä enemmän blogiurani alussa – no tekemällä ainakin oppii! En ole tosiaan ammattilainen, joten pahoittelen jos tekstissä on jotain faktavirheitä. Toivottavasti saatte tästä kuitenkin jotain irti, ja kysyä saa tietysti! :) 

You have been asking a lot about my camera and lenses! So I thought that I could give you some tips for taking better outfit / street  style photos. 

I’m currently using a Canon 6D camera with three lenses. For my favorite outfit pictures I use Canon’s 85mm 1.8. It works well together with my camera and it’s definitely the best lens for portraits (50mm lens is also a good one!)

When taking outfit pictures I’m trying to keep the ISO as low as possible, also F-number is usually something between 2.0 and 3.0 and that’s the secret for the blurry background. It’s also important to check that there is space between the model and the background (if it’s a wall), otherwise the background won’t be blurry. The shutter sould be more than 1/85 to make sure that the pictures are sharp. I’m using the RAW picture format, which makes it easier to retouch (if the pictures are overexposed etc.) and the picture quality is way higher than when using the JPEG format. I hope that these tips helped you, happy photoshootings! :) 


Kamera
Käytän tällä hetkellä pelkästään täysikennoista Canon 6D järjestelmäkameraa.

Objektiivit 
Canon 85mm f/1.8 Täydellinen linssi (täysikennoiseen kameraan) asukuviin! Tarpeeksi valovoimainen, ja takaa hyvän syväterävyyden oikeilla asetuksilla. 

Canon 50mm f/1.4 Todella valovoimainen ja hyvä objektiivi. Käytän tätä suurimmaksi osaksi ruoka – ja “tuotekuviin”, käy hätätapauksessa myös asukuviin. Mikäli omistat pienikennoisen (mikä kenno?)  kameran, niin tämä on paras linssi asukuviin.  

Canon 24-105mm f/4 Hyvin monipuolinen zoomi, ja tuo vaihtelua kiinteille linsseille. Tämä on esimerkiksi reissussa paras, koska tällä voi ottaa laajoja maisemakuvia tai tarvittaessa vaikka niitä asukuvia. 


Asetukset

M = Manuaali 

ISO Mielellään alle 400, jotta kuvanlaatu ei kärsisi. 

F-luku  Alle 3, mikäli haluat perinteisille asukuville tyypillisen sumuisen taustan. F-luvulla eli aukolla pystyt vaikuttamaan valovoimaan ja syvätervyyteen eli siihen kuinka skarppi / “blurri” kuva on. Myöskin objektiivilla ja kuvattavan etäisyydellä on vaikutusta lopputulokseen. (Lisää syväterävyydestä täällä!)

Valotusaika Mielellään enemmän kuin 1/85. Suhteutan tämä valoon sekä F-lukuun ja ISO:on nähden. 

Tarkennus Jotta saisin kuvattavan mahdollisimman skarpiksi, ja taustan “blurriksi” tulee tarkennus säätää erikseen. Valitsen “neliön” joka on kameraa kääntäessä ylimpänä eli kuvattavan kasvojen kohdalla. Jos käyttää “valikoivaa” tarkennusta, niin tausta ei välttämättä “blurraannu” halutusti. 

Kuvaformaatti RAW. Mikäli haluaa viedä asian seuraavalle tasolle, niin kannattaa kuvata RAW-muodossa. Kuvat eivät “pakkaannu”, joten se mahdollistaa monipuolisemman jälkikäsittelyn (jos kuva on ylivalottunut tms.)  ja lopputulos on parhaimmillaan julistekoossakin tarkka. 

Pakko vielä loppuun mainita että en siis itse kuvaa asukuviani! Kuvaaja on viime aikoina vaihdellut, mutta asetukset ja välineet ovat olleet pitkälti samat. Kuvan varsinaiseen sisältöön mulla ei ole oikeastaan vinkkejä, pidän omissa kuvissani eniten “street style” -hengestä. En myöskään pidä erityisesti poseeraamisesta, vaan haluan että huomio on enemmän asussa ja fiiliksessä kuin minussa. Pinterestistä saa myös paljon hyviä vinkkejä asu – ja muotikuviin! :) 


Leave a Reply

Your email address will not be published.

31 comments

 1. Milla February 20, 2014

  Moi Alexa! Kiva kun annoit vinkkejä kuvaamiseen. Mulla on ollut jo pitkään mielessä järkkärit ostaminen, se ei sit ookkaan maailman helpoin juttu kun vaihtoehtoja on niin paljon ja just toi termistö ei oo ihan hallussa :D saa nähdä. Kuitenkin niin silmää hiveleviä kuvia saa otettua ja varsinkin matkoilla olis kiva että tulee laadukasta jälkeä. Ps näytät taas niin upeelta kuvissa <3 mahtavaa kevään odotusta toivottaa pitkäaikainen lukijasi :))

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2014

   Tosi kiva että tykkäsit! Usein multa just kysellään vinkkejä, ja ajattelin kerrankin koota ne yhteen postaukseen! Eipä sitä itsekään tiennyt mitään kun alotti :D Kiitos kovasti ja samoin sinne! :) xx

   Reply
 2. Terhi February 20, 2014

  Tosi kiva että jaoit sun tipsis kuvaamisessa : ) hienoja kuvia sulla nimittäin on aina!! : )

  http://www.terhisuanto.blogspot.com

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2014

   Joo ilman muuta! Voi kiitos:)! xx

   Reply
 3. Carian February 20, 2014

  Great tips, thank you! Love your blog! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2014

   I’m glad you like them! :) Thanks! xx

   Reply
 4. Leanne Marie. February 20, 2014

  This has been helpful! Thanks for the post! :-)
  Leanne @ http://WWW.LEANNE-MARIE.COM

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2014

   Great to hear:)! xx

   Reply
 5. Sara February 20, 2014

  These tips are so helpful, thank you for sharing them Alexa! Can you maybe do a post in the future on how you edit your pictures? I always love the look of your pics and I want to learn more about editing.

  X Sara

  http://windowonmywardrobe.blogspot.com/

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2014

   Sure! I’ve been thinking about doing that anyway! :) xx

   Reply
 6. Anna February 20, 2014

  Love your blog! Thanks for those tips – since I started blogging few months ago, I had a lot of problems with taking pictures. ;)
  Greetings from Poland!

  http://white-charm.blogspot.com/

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2014

   Great! Good luck with blogging!:) xx

   Reply
 7. Voguerka February 20, 2014

  Lovley post Dear :) Although, I know all these rules (or my faince does casue he takes pictures) it’s nice to have it all in one place. And these are realy useful tips! Lovely person you are! Love you more and more!

  Daria
  http://voguerka.blogspot.com

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2014

   Aww thanks so much!:) xx

   Reply
 8. Anna February 20, 2014

  Thank you so much for this tips, Alexa! Since I started my own blog, I guess your tips will be a great help. Your outfit pictures are always amazing! :) have a lovely day <3

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2014

   Great, you too:)! xx

   Reply
 9. Kira February 20, 2014

  Hei muru! Tiedätkö sisko opetti että tolla meidän 6D rungolla saa parhaimman tarkkuuden, kun asettaa tarkennuksen aina kehikon keskipisteeseen! Kuulemma Canonilla se pieni vika, että tarkennuskohdan kaa kikkailu saattaa aiheuttaa pientä feilua kuvassa. Meki ennen kohdistettiin aina kasvoihin aukuvissa, mutta huomattiin ettei se olekkaan tällä kameralla aina se paras lopputulos. Sulla on kyl toisaalta aina niin terävät ja upeelaatuset kuvat, että en näe mitään eroa ite kuvissa, mutta kokeile ja vertaa ens kerralla kun otat kuvia! Pus.

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2014

   Kiitos vinkistä kulta! Kukaan muu ei olekaan koskaan maininnut asiasta, joten pitää ehdottomasti kokeilla ensi kerralla:) xx

   Reply
 10. Sasha February 20, 2014

  Great post! This doesn’t help me since I don’t have a fancy camera with all this functions, but will keep it bookmarked for someday…:D You always have the best outfit photos, and even home photos, or just daily snaps! You and Marianna are my favourite!
  http://www.whatsashawears.com

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2014

   Aww thanks so much! Yeah, maybe in the future then! ;) xx

   Reply
 11. JereVii February 20, 2014

  Todella hyvä postaus ja sai kyllä paljon hyviä vinkkejä irti! Vielä kysyisin, että käytätkö ikinä salamaa, tai kuvailetko hämärän aikaan, jos kuvailet pienemmässä valaistuksessa, niin millaisilla säädöillä?

  http://omanelamanikuningas.blogspot.fi

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2014

   Voi kiva kuulla, mukavaa! :) Mulla ei toistaiseksi ole salamaa, vaikkakin olen sen ostamista miettinyt. Jotenkin on laiskottanut, kun tiedän että sen käyttämisessä riittää opeteltavaa :D Pimeemmässä nostan vähän ISOa ja jälkikäsittelen valoa aika reippaasti, RAW -kuvat kun antavat sen mahdollisuuden :) xx

   Reply
 12. madde February 20, 2014

  Hei, kun tuo valoitusaika on “enemmän kuin 1/85” niin tarkoittaako se tässä nyt että esim. 1/10, joka on siis suurempi luku kuin 1/85? Eli ajatellaanko nyt siis samalla lailla vai tarkoittaako tuo “enemmän kuin” sitten esim 1/100, jossa 100 on enemmän kuin 85 :D Kiitos kovasti vinkeistä!

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2014

   Haha siis tarkoitan just nimenomaan – > 1/100 :D Aina niin vaikea ilmaista kun noi termit on niin ristiriitaisia haha :)! xx

   Reply
 13. Yvonnelaura February 21, 2014

  Great tips! Thanks for the post!

  http://www.thetouristoflife.com

  Reply
 14. Stella February 21, 2014

  Tosi hyvä postaus, kiitos hyvistä vinkeistä! Täytyykin ryhtyä kuvaamaan tolla RAW:lla niinkun tosi moni on suositellut. Muunnatko kuitenkin (tai kuvaajasi) kuvat sitten jpg-tiedostoiksi, vai joksikin muuksi? Itse kuvaan 50mm 1.8 objektiivilla, mutta sillä on vaikea ottaa asukuvia xx

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 21, 2014

   Joo muunnan jpg-tiedostoksi photarissa :) xx

   Reply
 15. Kirsikka February 21, 2014

  Kiitos hyvistä vinkeistä, Alexa! Ihana muuten tuo vihreä takki/paita tuossa kolmanneksi viimeisessä kuvassa. Mistä hankit sen?

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 21, 2014

   Zaran aleista viime kesänä :) xx

   Reply
 16. Marjo February 22, 2014

  Pakko sanoa samaa, mutta tosi ihana ja hyödyllinen postaus lukijoita ajatellen! <3
  http://forever-day.blogspot.fi

  <3: Marjo

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 22, 2014

   Voi kiva kuulla!:) xx

   Reply