Timberwise Herringbone

_MG_4151
Tässä ensimmäisessä kuvassa lattian sävy näyttää suhteellisen samalta kun luonnossakin. Olen todella tyytyväinen sävyvalintaamme.
_MG_4158

Heippa tännekin puolelle! On ollut tosiaan sen verran kiire tämän loppuspurtin kanssa, että en ole ehtinyt juuri blogihommia tekemään. Nyt koti alkaa olemaan asuttavassa kunnossa, niin pystyn taas mukavasti päivittelemään. Ideoita on vaikka kuinka paljon!

Lattiasta on tullut sen verran kyselyitä, joten ajattelin aloittaa sillä. Kyseessä on siis kotimaisen parkettivalmistajan Timberwise Oy:n Herringbone -kalanruotoparketti, johon ihastuin ensisilmäyksellä Ravintola Brondassa. En ollut eläessäni nähnyt niin isoa kalanruotoparkettia, enkä sen jälkeen malttanut olla ajattelematta sitä. Käytiin Habitare -messuilla katsomassa eri vaihtoehtoja, ja mallipaloja pyöritellen päädyttiin “Handwashed Cream” versioon. Sattumalta sama lattia sattui olemaan Nixin messuosastolla juuri meidän Silvia -keittiön kera, joten nähtiin heti livenä koko komeus. Päätös tehtiin aika nopeasti, ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Jokainen täällä meillä vieraillut on kiinnittänyt erityishuomiota upeaan parkettiin, joten valinta taisi olla napakymppi.

Olohuoneen työtila -postaukseen tuli mielenkiintoista keskustelua suomalaisesta ja eestiläisestä tuotannosta / työvoimasta. Vaikka työmiehet tulivatkin rapakon toiselta puolen, niin kyllä meillä suosittiin myös kotimaisia tuotteita. Esimerkiksi juuri tämä parketti on kotimaiselta valmistajalta, kuten myös keittiön – ja vaatehuoneen kalusteet. Mikäli aihe kiinnostaa, niin kannattaa kurkata tuo postaus!

Hi guys! Sorry for the radio silence. I have been so busy the past couple of days, but now I can finally announce that we have moved! The renovation is done, but I have still a lot of decorating to do. 

Let’s start with the parquet. It’s Handwashed Cream Herringbone parquet by a Finnish brand called Timberwise. It was love at first sight. I saw the parquet at Bronda last spring and since then I have been dreaming about it. It wasn’t the cheapest option, but it’s totally worth every penny. The first thing my friends have noticed about the apartment is the floor, so I guess the pick was top notch ;) 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

25 comments

 1. Rula February 17, 2015

  Very nice floor indeed ! Natural and simple, definitely you ! I also like the mirror you simply left on the floor, it really looks amazing. xxx

  Reply
 2. souphie February 17, 2015

  mä niin rakastan tota parkettia ja voi miten upealta näyttää!! käyn joka päivä kattomas tän blogin nykyään:D ja joskus pakko saada samanlainen parketti sit omaan kotiin… oon tykänny semmosesta valkolakatusta parketista mut kyl toi on vielä ihanampi!

  Reply
  • Alexa February 17, 2015

   Se on aivan ihana, unelmien täyttymys! Oon niin ilonen että onnistuttiin valitsemaan juuri se oikea sävy monesta vaihtoehdosta. Lattia on kuitenkin sen verran iso pinta, että mallipalasta on loppupeleissä aika vaikea visualisoida kokonaisuutta. Ihana kuulla! Lupaan tuottaa tänne paljon mielenkiintoista materiaalia ;) xx

   Reply
 3. Sofia F February 18, 2015

  Hei, kyselin silloin aiemmassa postauksessa mahtaako teille tulla herringbone -kuvioon reunalaudat ja vastasit myöntävästi. (https://www.pinterest.com/pin/510032726525885395/) Kävikö matkan varrella jotain? Ehkä en silloin vain osannut selittää mitä tuolla reunalaudalla tarkoitin :) Nämä jutut kiinnostavat siis oman ammatin kautta. Nevertheless, aivan upea lattia! Jatkan täällä omasta unelma-asunnosta haaveilua kuviesi kautta. Ihanaa että teidän haaveenne toteutuu :)

  Reply
  • Alexa February 18, 2015

   Haha mä sekoilin! Niin monta juttua päätettiin samaan aikaan, että en pysynyt itsekään kärryillä :) xx

   Reply
 4. Reetta V. February 18, 2015

  Ihana lattia! Voisin itsekin harkita vastaavaa, ellei nykyisessä kodissani olisi niin kaunista valkoista lankkulattiaa. :)

  Reply
 5. P February 18, 2015

  Siis WAU! Samalla kivasti “erilainen”, mutta kuitenkin niin klassisen näköinen! Täydellinen lattia!

  Reply
  • Alexa February 18, 2015

   Eikö vain!! :) xx

   Reply
 6. Jonna February 18, 2015

  Aivan järjettömän upea lattia! En ehkä ole aiemmin niin ihastellut kalanruotoparkettia, mutta tässä teen kyllä poikkeuksen :) Ja niin kaunis sävy, tuo kivasti vähän lämpöä muttei kuitenkaan liikaa!

  Reply
  • Alexa February 18, 2015

   Eikö vaan! Oon tosi ilonen että kokeiltiin tätä kalanruotoa ihan perinteisen parketin sijaan :) xx

   Reply
 7. Kaisa February 18, 2015

  Ihana yksityiskohta, miten tuossa Missonin sisustustyynyssä on tuo samainen siksak-kuvio kuin tuossa parketissakin. Ja kaikki sointuu niin kauniisti yhteen, todella onnistunut kokonaisuus!

  Reply
  • Alexa February 18, 2015

   Haha ihan totta muuten! Kiva kuulla :) xx

   Reply
 8. Paola February 18, 2015

  Hi Alexa! I haven’t write in your blog for a very long time. If you remember I used to write in your old web site from time to time :) I have to tell you that, as a deco addicted, I loved your apartment blog. Please, keep blogging stuff about your new home. I really really love your floor, it’s my dream one :D Regards from Spain!

  Reply
  • Alexa February 18, 2015

   Hi Paola! So nice to hear from you again! Thanks so much and have a lovely week! xx

   Reply
 9. marika February 18, 2015

  Näyttää kauniilta. Innolla odotan lisäpostauksia. Ylemmässä kuvassa näkyy penkki. Osaatko kertoa siitä tarkemmin? Samantapaista suunnittelen meille yhteen syvennykseen.

  Reply
  • Alexa February 18, 2015

   Kiitos! Se on Boknäsista. Tykkään siitä hurjasti! Merkki oli Flamant ja hinta n. 600€ xx

   Reply
   • marika February 18, 2015

    Kiitos! Täytyypä käydä katsastamassa :).

    Reply
 10. Sara February 18, 2015

  Vau, teidän koti näyttää ihan mielettömältä! Harvemmin näkee kalanruotoparkettia noin tyylikkäänä ja sävy on muutenkin just perfecto ;) Innolla jään odottamaan sisustuspostauksia…

  Reply
  • Alexa February 18, 2015

   Kiva kuulla, kiitos! :) xx

   Reply
 11. Sanna February 18, 2015

  Aivan ihana lattia ja täydellinen sävy :)

  Sitten kun olette päässeet kunnolla asettumaan, niin kiinnostaisi kovasti kuulla, miten teidän keittiö on toiminut käytännössä. Harkitsen myös vastaavaa keittiötä, mutta olen miettinyt miten käytännöllinen se on, kun toisella puolella ei ole laskutilaa, esim onko miten vaivalloista kuljettaa tavarat aina toiselle puolelle keittötä. Jos on käytännöllinen niin haluan myös tuollaisen keittiön! :)

  Reply
  • Alexa February 18, 2015

   Heippa!

   Joo totta kai. Mä käytän pöytää myös laskutilana, joten sitä on mun mielestä ihan tarpeeksi! Edellisessä asunnossa sitä oli vielä vähemmän, joten tämä on jo luksus :) xx

   Reply
 12. J August 7, 2015

  Moikka, minkä levynen tuo yksi “palkki” on ? kun niitä on ilmeisesti 2 kokoa?

  Reply