TILANNEKATSAUS

Reissusta kotiuduttua oli ensimmäisenä pakko käydä vilkaisemassa tilannetta asunnolla. Tasoitukset on kokonaisuudessaan hoidettu, ja putkityöt viimein tehty. Kylpyhuoneen marmorit (120×60 jaiks) pitäisi tulla nyt tulevalla viikolla, joten sitten kylpyhuonekin alkaa saamaan uutta ilmettä. Keittiö asennetaan reilun viikon päästä, joten lattian asentaminen tulisi hoitaa nyt tulevalla viikolla.

Urakoitsija juuri tiedusteli multa että mihin suuntaan kalanruoto asennetaan. Ties mitä juttuja sitä joutuu oikein miettimään! Päädyttiin kuitenkin siihen että kuvio asennetaan leveyssuunnassa niin että se osoittaa ikkunoista tulevaa valoa kohden. Tuo asennussuunta myös antaa illuusion leveämmistä huoneista, ja sehän passaa. En malta odottaa että pääsen näkemään parketin luonnossa!

The renovation is moving forward! The ceiling looks amazing, I’m really satisfied with it. They will also install the down lights next week and I bet the end result will be gorgeous. The huge marble tiles will be delivered next week and I can’t wait to see them in action on our bathroom walls. The bathroom has progressed slowly, but it’s finally moving forward. 

The kitchen will be installed the week after next week, so there’s a bit rush installing the parquet. The fishbone floor is pretty slow to install, so they should be starting asap. 

kuva-3
Tässä näkymään olkkarista. Takana näkyy kylpy – ja työhuoneen oviaukot. Asunnossa oli valitettavasti todella rumat “uudet” ovet, joten teetämme vanhanaikaiset peiliovet jokaiseen huoneeseen mittatilauksena. Makuuhuoneen oviaukko on valtava (nyt en muista mittoja tarkkaan), ja siihen tulee upeat pariovet.

Kuvan vasemmassa yläkulmassa näätte pienen loven. Olen pantannut tietoa siitä! Meille tulee nimittäin valkokangas, kun rakas avomieheni on siitä niin monta vuotta puhunut. Mulle asia on yhdentekevä, joten annoin periksi kun en halunnut alkaa turhaan riitelemään. Se on kyllä suloista kuinka hänen silmänsä hohtaa hänen puhuessa tulevasta valkokankaasta! Taisi olla sen arvoista antaa tässä asiassa periksi. Kangas menee onneksi rullalle katon sisään, ja se laskeutuu sieltä kaukosäätimen avulla. Ei siis mikään jäätävä esteettinen ongelma! :)

kuva-1
Tässä on (huono) kuva makuuhuoneen katosta. Tykkään kovasti lopputuloksesta, ja noi listat on muuten huomattavasti nätimmät livenä. Spotit asennetaan pian tuohon alaslaskettuun kohtaan, ja kokonaisuudesta tulee varmasti todella kiva ja ennen kaikkea toimiva!
kuva-2
Tuo ikkunan yläpuolella oleva lovi on tehty valoverhoja varten. Hankimme siis olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen samanlaiset valkoiset harsomaiset verhot kun tässä nykyisessäkin asunnossa. Ne tuo tietynlaista kotoisuutta ja pehmeyttä kokonaisuuteen. Lopputulos on myös ihanan siisti, kun verhotanko ja muut härpäkkeet jää alaslasketun katon sisään. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 comments

 1. adele December 7, 2014

  Mä niin nautin tästä remppablogista. Välillä jo mietin, että mitäs sitten, kun teidän koti on valmis ja blogin päivitys loppuu. En halua tämän blogin loppuvan :)

  Olen aivan hulluna asuntoihin. Käyn asuntonäytöissä, tarkistan päivittäin uudet myyntiin tulleet kohteet oikotiellä ja kun helmi osuu kohdalle, tallennan kuvat koneelle inspiraatio-kansiota varten. Vaikka en ole nyt toista asuntoa ostamassa (tykkään tämän hetkisestä kodistamme), opiskelen myynti-ilmoituksista taloyhtiön tiedot, tehdyt remontit ja suunnittelen pohjaa katsoessa, miten sitä muokkaisin ja miten asunnon remontoisin.

  Aah, harrastuksensa kullakin :)

  Ei ole tarkoitus olla patronizing, kun sanon tämän: ihailen kuinka osaava ja taitava olet noin nuorella iällä. Asunnon osto, perusteellinen remontointi, kaikki päätökset, yksityiskohdat, työn etenemisen valvonta ja ongelmatilanteiden korjaaminen jne. voi olla todella stressaavaa. Ja sitten vielä pitäisi osata nähdä raakavaiheessa, miltä lopputuloksen tulisi näyttää ja tehdä kaikki ratkaisut tätä silmällä pitäen.

  Vaikutat olevasi omassa elementissäsi sisustusalalla :)

  Reply
  • Alexa December 8, 2014

   Tiedätkö olen ihan samaa mieltä! Tykkään kovasti pitää tätä toista blogia, enkä tiedä miten osaan elää ilman tätä. Täällä mulla on rennompi fiilis, voin kirjotella vapaammin ja napsia kännykällä kuvia. No mutta, mun pitää keksiä jotain uutta!

   Mä teen tota ihan samaa asuntojen kanssa! Rakastan selailla niitä oikotiellä, ja vaan haaveilla ikuisesti. Mulla on muutama “ultimate dream” talo keskustassa (Kaartinkaupungissa), ja tutkistelen niitä aina ihan innoissani. Mielessäni ei ole vetää seuraavaa remppaprojektia nyt ehkä pariin vuoteen, mutta seuraavaksi haluan kyllä muuttaa sinne.

   Voi kuinka mukava kuulla! Tulipa tosi hyvä mieli kauniista sanoistasi. Harva tietää kuinka rankkaa remontoiminen on, se on vähän kun olisi toinen (heh mulle kolmas) kokopäivätyö. Onneksi kiitos seisoo lopussa! :) xx

   Reply
 2. Linda December 8, 2014

  Täällä kans yks tyttöystävä, jolle on tiedossa makkariin tv ja valkokangas/elokuvahuone heti kun muutetaan miekkosen kanssa ihan ikiomaan asuntoon :’) Onneksi vielä asumisoikeusasunnossa voi hiukan jarrutella niitä villeimpiä mielihaluja.. Ja voi itse sisustaa oman makunsa mukaisesti.

  Reply
  • Alexa December 8, 2014

   Haha no mutta ehkä mekin sitten salaa nautitaan siitä ;) xx

   Reply
 3. Niina December 8, 2014

  Hei Alexa,

  saisinko kysyä missä teetätte asuntoon ovia? Meillä on suuri remontti edessä heti alkuvuodesta 2015 ja ovien teettäminen tulee myös ajankohtaiseksi.

  kiitos :)

  Reply
  • Alexa December 8, 2014

   Heippa! Tilattiin viimeksi Perinne Ovet -firmasta, ja ollaan oltu niihin todella tyytyväisiä!:) xx

   Reply
 4. Satu December 8, 2014

  Hei!

  Upealta kuulostaa kaikki suunnitelmat! Saanko kysya mista tilasitte tuollaisen valkokankaan? Avokki haluaisi tuollaisen myos, mutta itse olen pistanyt hanttiin sen rumuuden takia. Tuollainen piiloon meneva olisi aika taydellinen.

  Reply
 5. soofia December 8, 2014

  Voi että kun tykkään tästä sun remppablogista (kin)! Niin paljo erilaisia ratkaisuja mitä itselleni ei olisi tullut mieleen:)
  Me lukijat odotetaan varmaan yhtä paljon lopputulosta mitä tekin!

  Reply
  • Alexa December 8, 2014

   Tosi kiva kuulla! Ja ihanaa että tykkäätte, vaikka teen tätä aika rennolla kädellä :) Täällä kovasti myös odotellaan, onneksi ollaan voiton puolella!:) xx

   Reply