The Infamous Banana Pancakes – A Blueberry Edition

Kaikki lähti siitä kun menin sinne mistä kaikki hyvät ideat alkaa eli Pinterestiin. Löysin jo kulttimaineeseen pääseiden banaanilettujen päivitetyn version, jota kertaalleen kokeilin. Sain aikaiseksi paistettua smoothieta, joten tein reseptistä oman versioni johon ette tule varmastikaan pettymään:) 
 
Eli jos olette missanneet koko banaanilettu hypetyksen, niin kerron pikaisesti mistä koko hommassa on kyse. (Resepti löytyy täältä) Eli se oikeasti koostuu vain kahdesta raaka-aineesta! Resepti sopii siis diettaajille, maitoallergikoille ja keliakiasta kärsiville. Ja nämä letut maistuvat kaikessa yksinkertaisuudessaan mielestäni paremmalta kuin tavalliset letut, varmaankin juuri banaanin makeuden vuoksi. No nyt päästään sitten tähän päivitettyyn versioon! En voi edes sanoin kuvailla kuinka sairaan hyvältä nämä mustikka-baananiletut maistuivat, teidän on siis kokeiltava:)
 
Tarvitset (kahdelle)
3 banaania
3 munaa
1 dl mustikoita (tai oman fiiliksen mukaan, käytin sulatettuja pakastemustikoita)
(0,5 dl kookoshiutaleita vaihtoehtoinen)
 
Heitä kananmunat, banaanit (ja kookoshiutaleet) blenderiin, anna hurista hetki. 
Heitä mustikat viimeiseksi ennen paistoa joukkoon, mutta älä laita blenderiä enää käyntiin! (muuten saat sitä smoothieta…)
 
Moni on kysynyt sitä miten saan noin kauniit letut aikaiseksi. Teen niin että laitan levyn ensin 7/10 (lämpötila), annan lämmetä  2-3 minuuttia ja jäähdytän levyn 6/10 lämpötilaan ennen paistamista. Lopputulokseen vaikuttaa tietysti myös rasva. Itse käytin paistamiseen kookosrasvaa, sillä letut “liukuvat” sen avulla tarpeeksi. 
 
//You probably remember my banana pancakes recipe? Well the one was a hit and I got so curious that I started to make different variations of it and this is definitely the best so far! I can’t even describe how good this tastes (not to mention that it’s healthy as well) so you need to try it yourselves!

All you need is
3 bananas
3 eggs
1 dl blueberries
(0,5 dl coconut flakes, this is additional)

Blend bananas and eggs (+ coconut flakes) in a blender. Before frying throw blueberries to the dough, but don’t put the blender on anymore! (otherwise you will get a blueberry smoothie…) Then heat a frying pan to medium heat (I prefer to heat it until hot first and then let cool down a little bit) and cook each side until golden brown.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

26 comments

 1. Julia March 21, 2013

  Amazing pancakes! <3 I could eat them everyday so I’m sure I’ll try the recipe. Kisses! :D
  http://50mmodreams.blogspot.com

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 21, 2013

   Me too;)

   xx

   Reply
 2. Anonymous March 21, 2013

  Jos tykkää paljon banaanista niin kannattaa jättää niitäkin palasia vähän isommiksi ja lisätä osa vasta blenderin jälkeen. Tosi hyvää niinkin! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 21, 2013

   Hei tosi hyvä vinkki! Koklaan ens kerralla ;)

   xx

   Reply
 3. Annina March 21, 2013

  Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. Normi banaaniletut ovat olleet jo syksystä asti lemppareita! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 21, 2013

   Todellakin! Voin sanoa että nää on vielä potenssiin kymmenen;)

   xx

   Reply
 4. Jade March 21, 2013

  Siitä lähtien kun julkaisit tämän reseptin, oon tehnyt näistä herkkuletuista monta eri versiota. Mullakin oli aluksi sama ongelma kuin monella, ne eivät vaat pysyneet kasassa. Sitten sain kaverilta vinkin, että kannattaa laittaa kaksi munaa per banaani! Sen jälkeen ei ole ollut tätä ongelmaa :) tämä vinkiksi kaikille niille, jotka eivät saa kaikesta yrityksestä huolimatta lettuja pysymään kuosissaan :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 21, 2013

   Jes, kiitos vinkistä!:) Mä en suostu luopumaan omasta reseptistä, kun se on niin hyvin toiminut:D Haha! Mutta joo rasvalla ja pannun kuumuudella (mahdollisesti myös pannulla) on kyllä vaikutusta lopputulokseen!

   xx

   Reply
 5. Anonymous March 21, 2013

  Oon itsekkin tehnyt noista banskuletuista tosi monta eri versiota, yksi hyvä on pistää makeuttamatonta kaakaojauhetta sekaan niin saa vähänniinkuin suklaalettuja :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 21, 2013

   Hyvä vinkki! Ah tämä on yksi syy miksi rakastan tätä blogia, vinkkejen vaihto! ;)

   xx

   Reply
 6. VERAANDA March 21, 2013

  Very much I love pancakes!

  http://www.veraanda.blogspot.ru

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 21, 2013

   ;)

   xx

   Reply
 7. LadyBlue March 21, 2013

  Kuulostaa kyllä tolkuttoman hyviltä! En ole uskaltanut kokeilla etten jää koukkuun ;) Joskaan täähän ei mikään epäterveellinen herkku onneksi ole :)

  http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 21, 2013

   Joo siis tää oli melkein parempaa kun mikään mustikkapiirakka! I’m in love! Ja koukkuun jäät, takuulla!

   xx

   Reply
 8. Christina Klein March 21, 2013

  It looks nice ;)

  xx
  Christina Klein
  http://bychristina.blogspot.com/

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 21, 2013

   It sure does;)

   xx

   Reply
 9. Anonymous March 21, 2013

  Banaanilettureseptiä jakaessa kukaan ei ikinä mainitse, että taikina haisee ihan helvetin pahalta. Suorastaan biojäteastialta. Itselläni kokeilu kaatui jo taikinavaiheeseen hajun vuoksi! Seuraavaksi pyykkipoika nenässä testaamaan, jos aion maistamiseen asti päästä.

  Nimimer. banaanin hajua vihaava :D

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 21, 2013

   Haha ehkä nää on niitä kuuluisia makuasioita, mä nimittäin pidän siitä tuoksusta:)

   xx

   Reply
 10. Anonymous March 21, 2013

  Nam! Ihan ykkösiä, mustikkaversio myös laitettava kokeiluun!:) vinkki jos haluaa joku aamu vähähiilarisemman version niin sekoittaa 3 munanvalkuaista ja (vanilja)protskujauhetta ja paistaa pannulla isolla lämmöllä! Miksei tähänkin voisi heittää mustikoita joukkoon! Jättegott! Ps. Huonetuoksu Zarrolta ostettu, kaveri toimi kuriirina;)! -Liisa-

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 22, 2013

   Hei tosi hyvä vinkki! Kun kelasin pitää tossa huhtikuun lopussa sellasen kuukauden tiukan putken taas että vedettäs just rasvat aika minimiiin, niin mietin tota voisin sillon halutessani syödä näitä lettuja mutta nimenomaan ilman keltuaista. Aloin miettimään noita suhteita että miten ne muuttuu keltuaisen jättäessä pois, joten toi oli loistava vinkki;)

   Hei loistavaa että sait huonetuoksun itsellesi! Minkä valitsit? Niitä onkin mennyt hurjasti viime aikoina, enkä kyllä ihmettelekään:)

   xx

   Reply
 11. Julia LK March 21, 2013

  Hahaa! Näin tässä kävi: http://accordingtojlk.blogspot.fr/2013/03/bananas.html
  Oli kyllä tajuttoman hyviä. Kuten normaali lättytaikinaankin, laitoin näihinkin paistoöljyä taikinaan, enkä pannulle, silloin lätyt kuin lätyt pysyy paremmin kasassa :) Kiitos tästä vinkistä, tarvii jatkossa kokeilla eri variaatioita. Mietin just että meniskö tollainen esimerkiks juustokakun pohjasta?

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 22, 2013

   Wow! Sähän onnistuit mielettömän hyvin. Ja hauskasti kirjoitettu;)

   xx

   Reply
 12. fashion-love-fascination March 21, 2013

  omg, you have an amazing blog! I follow you now, and please visite me and like me on facebook too! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 22, 2013

   Thanks:)

   xx

   Reply
 13. Tella March 24, 2013

  Tää sun blogi on ihan huikee ! Noi pannarit on niin mahtavia, kun makeanhimo iskee ja voisi mättää jonkun kakun naamariin, mutta nuo ovatkin pelastuksena paljon terveellisempi vaihtoehto ! :) Mun on pitäny kokeilla näitä jo pitkään, mutta variaatioita on niin paljon (protskujauheellakin saa kuulemma hyviä), että en oo vielä kerennyt päättämään mitä kokeilis heh… :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne March 24, 2013

   Hihi voi kiitoksia:) Noni nyt vaan koklaamaan!

   xx

   Reply