The apartment – plans, inspirations

Erkkerin ikkunat Fredalle ja muut sisäpihalle
 Tässä olisi meidän lähtökohtainen suunnitelma. Älkää välittäkö mun tekemästä kuvasta, musta ei selvästikään tuu arkkitehti! Mutta tarkoitus olisi tehdä asunnosta vähän avarampi ja lisätä avokeittiö olohuoneeseen, jotta seurustelu ja ruokailu sujuisi mutkattomasti. Täytyy vaan pitää sormet ristissä, että taloyhtiö / hallitus ja rakennusvirasto hyväksyy meidän suunnitelmat. 
 
Surface

 

 
 
Kuten kuvista näkee, niin haluttaisiin tummat lattiat ja valkoiset seinät. Ei mitään hirveän jännää, mutta täytyy säilyttää diskreetti linja mikäli me myymme asunnon joskus. 
 
Kylppäriin ajateltiin laittaa tumma lattia ja vaaleat seinät. Voi olla että suunnitelmat vielä muuttuu, mutta alla on vähän tyylillisiä inspiskuvia. WC tulee todennäköisesti olemaan kokonaan tumma. J suunnitteli myös spotteja sekä lattiaan että seinään, jottei yöllä unentokkurassa tarvitsisi laittaa täysiä tehoja päälle :)
 
Bathroom
 
 

 

 

 
Kitchen
 
Living room

 

 

 

 

 Eli keittiöstä, ruokailutilasta ja olohuoneesta tulisi tehdä yhteinäinen seurustelutila. Jee!
 
Bedroom

 

 

 

 Makuuhuoneesta haluaisin mahdollisimman simppelin ja eteerisen. 
 
Office

 

Meillä ei ole vielä tarkkaa suunnitelmaa siitä että mitä tosta ex-keittiöstä tehdään, mutta työhuone vaikuttaisi ehkä luonnollisimmalta ratkaisulta. Toisaalta se olisi työhuoneeksi aika kookas, joten voi olla että suunnitelmat vielä muuttuu. Haluan kuitenkin että kaikilla huoneilla on joku funktio, ettei synny mitään jämähuoneita ;) 
 
//
So here’s our plan for the apartment! Our master plan is to make the apartment a bit more spacious by moving the kitchen to living room. We would like to pour a few walls down as well. It’s smart to keep those surfacesquite plain and discrete (dark hardwood floors, white walls) , so in the future the apartment is easy to sell. 


 P.S terveisiä sille ihanalle lukija naikkoselle, joka kävi mua tänään duunissa moikkailemassa :) 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 comments

 1. Jossu December 3, 2011

  Ooh ihanaa ku pääsette remppaamaan kämpän ihan omannäköiseksi! Silloin kun mekin muutettiin yhteen oli ihanaa kun sai suunnitella, selailla kuvia ja unelmoida ja lopuksi toteuttaa niitä. Sisustustakin arvostaa ihan toisella lailla kun siinä näkyy oma kädenjälki, vaikkakin sitten maalatussa seinässä, mutta silti!

  Asiasta kukkaruukkuun: mitä hajuvettä käytätä yällä hetkellä? Ihan puhtaasta mielenkiinnosta :D
  Ainiin! Ja kiitänpä sua vielä MAC-postauksista, joiden rohkaisemanaa kävin Stockalta hakemassa uuden meikkivoiteen, eli Studio Fixin. Suunnitelen jo uutta keikkaahuulipunan haku ajatuksissa. Ostin Kicksistä uuden punan, joka harmikseni kuivattaa huulet hiekkapaperimaisiksi ja kun noita MACin punia niin moni kehuu niin ajattelin seuraavaksi satsata hieman. Käytätkö yleensä punaa sellaisenaan ja koetko sen kuivattavan, vai käytätkö esim. kiiltoa päällä?

  Reply
 2. ALEXA December 3, 2011

  Joo todellakin. Tää fiilistely on ihan parasta! Ja jopa duuniin on tullut enemmän intoa, kun osaa fiilistellä asiakkaiden puolesta ihan eri tavalla :)

  Jee ei mitään, perkele mun pitäis saada kohta sponssi MACilta :D Huomenna on todennäköisesti tulossa meikkipostaus ja ens viikolla toinen!
  Studio Fix on tosi tosi hyvä, vaihdan siihen taas ens kerralla! Mee ihmeessä hakemaan punakin. Mulla kestää nimittäin koko illan! Laitan aina alle prep+prime huulen pohjustuksen (miten turhamainen ihminen voi olla? :D) ja sitten siihen päälle rajauksen ja punan. Lopuksi joskus jopa “puuteri jarrut” ympärille, jottei puna lähde leviämään :) Mutta näistäkin on tulossa videota asap!

  <3 xx : A

  Reply
 3. Anonymous December 3, 2011

  miksi ette tee niin, että nykyisestä olohuoneesta tulisi makuuhuone ja vanhan keittiön ja makuuhuoneen tilalle tulisi avonainen keittiö/olohuone rarkaisu, tietysti se vaatisi paljon seinien kaatamista, mutta voisi olla parempi ratkaisu. Minusta se voisi olla parempi ratkaisu, tosin en tiedä asuntonne ja huoneiden kokoa :) tsemppiä remppaamiseen!

  Reply
 4. Heidi December 3, 2011

  Wow, on oikea lottovoitto, että saitte Punavuoresta oman asunnon. It’s a huge deal! Paljonko asunto maksoi? :)

  Reply
 5. ALEXA December 3, 2011

  Anonyymi:
  Toki sekin kävi mielessä, mutta olohuoneen ikkunat+erkkeri on meluisalle Fredalle niin ei ihan nukkuminen natsaisi :( Nyk. Olohuone on myös makkariksi aika iso ja muiden huoneiden ikkunat on takapihalle, niin siksi näin! ;) Toki kivaa kuulla muidenkin ideoita, sillä mikään ei ole vielä varmaa!

  Heidi:
  Joo todellakin upeeta! Tosin oon asunu tossa vastapäätä 12 vuotta, niin Freda on ihan mun kotikatu :) En halua paljastaa hintaa, mutta sanotaan että hyvä diili tehtiin! :)

  xx

  Reply
 6. kardemumma December 3, 2011

  Mulla tuli sellanen mielee, että jos tuosta entisestä keittiöstä laittais työhuoneen + vierashuone. Eli laittaa jonkun levitettävän sohvan, nii saa sitten vieraat siihen majotettua. Tää oli vaa ehotus sitte.

  Reply
 7. ALEXA December 3, 2011

  Joo jotain sellasta varmaan kaavaillaankin :) Olis ihanaa rakentaa sinne joku Loft-henkinen parvi tms! Aika paljon tulee sinne tilaa kun kaataa ton seinän ja toi käytövä vapautuu tosta!

  xx

  Reply