THAILAND

Pitkän pohdiskelun jälkeen päätettiin poikaystäväni kanssa matkakohde talvelle. Pohdiskeltiin tosiaan Thaimaan ja Balin välillä, ja loppupeleissä Thaimaa vei voiton. Miksi? Lyhyemmät lennot, parempi ruoka, ja edullisempi reissu. Balille voidaan lähteä vaikka ensi vuonna kun rempat on hoidettu alta pois.

Ajankohta on tammikuun viimeinen viikko, ja perillä ollaan kokonaiset yhdeksän päivää. Ajankohta on todella täydellinen, sillä joulukuu menee pyhiä viettäessä ja tammikuussa tarvitsee jo pientä piristystä. Yhdeksän päivää on myös mitä mainioin aika, ettei koti-ikävä ehdi yllättämään. Ollaan kokonaisuudessaan kolmessa eri kohteessa, nimittäin Khanomissa, Koh Samuilla ja Bangkokissa. Aika nopealla tahdilla vaihdetaan, mutta mä olen nopean toiminnan nainen!

Mikäli teillä on vinkkejä reissuun, niin ne on enemmän kun tervetulleita! Linda jo ehtikin hehkuttamaan mango sticky ricea ja taivaallisia hierontoja, en malta odottaa reissua!

We just booked a trip to Thailand! It’s so dark and cold in Finland that I can’t wait to go there. We are traveling the last week of January, which is the best time to travel. I can get myself through December thinking about Christmas and then it’s January already. We are staying in Thailand for nine days and we have three different locations during the vacation.  First we are heading to Koh Samui, then the trip continues to Khanom and the last destination is Bangkok. Pretty intense, but it’s nice to see different places. 

Let me now if you have any special Thailand tips, I could really use your help! Linda already told me about the delicious mango sticky rice and the heavenly massages. Can’t wait!

IMG3230-14_657_480_DEFAULT_resize IMG3564-1_657_454_DEFAULT_resize main45674_691_2000_JPG_scale
Photos by Linda Juhola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 comments

 1. LadyBlue November 20, 2014

  Ihanaa! Tammi-helmikuu on just hyvä aika lähteä vähän pakoon talvea. Meillä tulee jäämään reissut väliin vähäksi aikaa (sniif), joten ihanaa katsella edes toisten kuvia. Ja sitten pakollinen kysymys: Missä hotelleissa yövytte :) ?

  Reply
  • Alexa November 20, 2014

   Joo älä muuta sano! :) Buukattiin Aava Resortiin (vaan nimen takia, right?) pari yötä ja Renaissance Koh Samui:lle neljä. Bangkokista en ole vielä varma, siellä oli liikaa valinnanvaraa :D xx

   Reply
 2. Emmaus November 20, 2014

  Koh Samuilla kannattaa käydä vesiputouksilla fiilistelemässä. Muutenkin saari on tosi kiva, koska vaikka se on turistien tiedossa, saa siellä silti nauttia omasta rauhasta :)

  http://scotlandstyle.blogspot.fi/

  Reply
  • Alexa November 20, 2014

   Ihana kuulla, kiitos:)! xx

   Reply
 3. Noora November 20, 2014

  Koh Samui on aivan ihana paikka! hieronnoissa kannattaa ehdottomasti käydä. Suosittelen myös vierailua Namtok Hin Latin -vesiputoukselle, jonne pääsee helposti vaikka taksilla :) Ja Bangkokissa air train on ainakin omasta mielestä helpoin ja nopein liikkumistapa, mutta tuc tuc ajelu kannattaa myös kokea!

  Reply
  • Alexa November 20, 2014

   Suurkiitos vinkistä! Bangkokissa molemmat kulkupelit on itse asiassa koettu, ja air train oli mun mielestä vähän ahdistava kokemus :D Liikaa ihmisiä ja pelko taskuvarkaista hrr… Ollaan siellä tosiaan vaan yksi päivä, joten kauheesti ei ehditä puuhailemaankaan :) xx

   Reply
 4. emppu November 20, 2014

  Kannattaa tsekata Bangkokin Courtyard by Marriott! Aivan mahtava hotelli, mielestäni parempi kuin esim. saman kaupungin Shangri-La.

  Reply
  • Alexa November 20, 2014

   Suurkiitos vinkistä:)! xx

   Reply
 5. Sopa November 20, 2014

  Bangkokissa ei missään nimessä kannata mennä muualle hotelliin ku joen varrelle! Joelta tulee mukava tuulenvire ja kulkuyhteydet (lautat ja/tai sky train) ja näkymät on jeesh. Ite suosittelen Hiltonia, ai-van upea hotelli, paras missä oon ikinä ollut. Aamupalasta unelmoin edelleen viikottain, ihana allasalue, hotellin omalla lautalla pääsee kahdelle eri pysäkille tois puol jokkee (toisella on skytrain-asema, toisen vieressä on monta hyvää hierontapaikkaa), aivan hotellin vieressä (siis kirjaimellisesti joku 20 metrin päässä) on Khlong san market, eli kuja jossa on pikkupuoteja (manikyyrin saa viidellä eurolla) ja ihania ruokakojuja. Oi Bangkok ❤️

  Reply
  • Alexa November 20, 2014

   Voi kiitos vinkistäsi! Meillä on niin vähän aikaa, että on hyvä käyttää se vähäinenki aika tehokkaasti hyväksi:) xx

   Reply
 6. Anna November 22, 2014

  Moikka!

  Olisi kiva kuulla mihin lennätte ja miten siirrytte eri paikkojen välillä? Olen poikaystäväni kanssa suunnitellut myös matkaa Thaimaahan, mutta 2 vikkoa yhdessä paikassa ei ole meitä varten. Olisi myös kiva tietää vähän budjetista (tarkoitan vain matkaan, en siellä olemiseen). Kiitos :)

  Reply
  • Alexa November 22, 2014

   Ollaan toistaiseksi varattu vaan Helsinki – Bangkok -lennot, mutta tarkoitus olisi lentää sieltä Koh Samuin kentälle. Sieltä on taas suht lyhyt matka Khanomiin, joten se taittuu varmasti laivalla ja autolla. xx

   Reply
  • matka edessä November 24, 2014

   Moikka!
   Ollaan itse tosiaan lähdössä maaliskuussa thaimaahan, 2,5vk edessä. Lentojen hintoihin varmasti vaikutti se ettemme mene sinne sesonki aikaan mutta jos niitä jaksaa kytätä ja ettiä voi käydä yhtö hyvä tuuri kuin meillä ja saada suorat lennot hki-phuket 600€.
   Poikaystäväni on käynyt useamman kerran thaimaassa, juurikin ns reppureissaamassa, ja mitä häneltä kuullut niin maan sisäiset lennot ovat kohtuu halpoja ja nopeita jos vaihtaa kaupunkia, Saarille useimmiten mennyt botskilla (kestöö muutaman tunnin mutta mikäs siinä kannella oltaessa ottaen aurinkoa) ja sen jälkeen esimerkiksi bussilla ym.. -näin ollen jos vaihtaa useamman kerran paikkaa ei paikan vaihdokset tule todella kalliiksi.
   http://www.minnethaimaassa.com/ kannattaa katsoa kyseinen sivusto, sieltä pystyt lukemaan eri saarista ym jonka avulla helpompi hahmottaa minne haluatte mahdollisesti mennä.

   Reply