TARINOITA LOMAKUVIEN TAKAA

march 19, 2019, Personal

Lomalta oli paljon ihania kuvia, mutta kuvien taakse liittyi myös tarinoita!

Tämä ensimmäinen kuva otettiin kun pyöräiltiin Clifonista Sea Pointiin ja pyörä oli lähellä lähteä pitkäkyntisen matkaan. Pysähdyttiin nimittäin ihailemaan maisemia (pyörä hieman loitompana) ja yhtäkkiä kaksi miestä lähestyy meitä. Toinen yrittää kiinnittää meidän huomion pyytämällä että otettaisiin vain hänestä kuvia ja toinen oli jo “ihailemassa” pyörää. Ehkä olen hieman skeptinen, mutta päätettiin pelata varman päälle ja napata pyörä toisen miehen ihailusta meille. Yhtäkkiä kuvia ei enää haluttukaan ja tyypit lähtivät matkaansa – huh!

We got so many beautiful pictures in Cape Town, but I got some stories to tell as well!

When we were taking this photo, I think we were really close to getting our bike stolen. We were admiring the beautiful view and the bike was a few meters from us and then all of the sudden a man asked us to take photos of him, while his friend was “admiring” our bike behind our backs. Maybe I’m just being suspicious, but the atmosphere was just so weird. When we took our bike closer to us, the guy wasn’t interested in photos anymore.

Meillä oli välilasku Lontoossa, niin päätettiin että kun kerran sitä kautta mennään, niin vietetään siellä samantien päivä ennen matkan jatkamista kohti Kapkaupunkia.

Kun lähdetiin pyörimään kaupungille, niin päätin laittaa korkkarit jalkaan ja vasta hotellilta lähdettyämme Joksu ilmoitti että hän haluaisi mennä kävelylenkille Hyde Parkiin. Siinä sitten talsin kilsan jos toisenkin koroissa, varmasti hiukan huvittavan näköisenä. Kävelylenkin jälkeen mentiin Saint Aymesiin kahville ja vuosipäivän kunniaksi halusin meistä muistokuvan. Kuvaajaa ei tietenkään ollut mukana, joten pyysin jotain ystävällistä kadunmiestä ottamaan – ei suinkaan kiusallista! Kameran ruudusta löytyi tasan kaksi kuvaa, tämä ja toinen jossa olen juuri nousemassa ylös. Tulihan tästä ihana muisto silti!

We had a layover in London, so we wanted to enjoy the city before continuing our trip to Cape Town. We were celebrating our 9th anniversary and I wanted to have a picture as a memory, so we asked a stranger to take it. He took literally two different photos, this one and one where I’m about to stand up – but it turned out to be cute anyway!

Mun ystävä Linda oli meidän perheen kanssa ensimmäistä kertaa Kapkaupungissa, joten kierrettiin tietysti myös nähtävyyksiä uudelleen. Mentiin Simon’s Townin kuuluisalle pingviini-rannalle, mutta nousuvesi yllätti meidät ja pingviinien luokse ei meinannut millään päästä (viime vuonna kysyinen kohta oli hiekkarantaa ja pingut oli siellä ihan tyytyväisenä) Joksu kyllä rohkeana ui sinne, mutta me päätettiin jättää seikkailut välistä ja ihailla pinguja rannan toiselta puolelta aidan takaa.

We went to see the penguins again again, but this time the water was much higher than last time. Last time there was a sand beach and this time the water was so high that we would have needed to swim if we wanted to chill with the penguins. So we skipped, but at least we saw them from far!

Moni on varmasti nähnyt Kapkaupungin upeat värikkäät talot. Kyseinen alue on Bo-Kaap ja se on yksi ruuhkaisimmista alueista keskustassa. Tämä kuva näyttää ihanan seesteiseltä, mutta ympärillä pörräsi monta turistia nappaamassa kuvia, autot tööttäili ympäriinsä ja aurinko porotti täyttä häkää.

I’m sure most of you have seen pictures of the infamous colourful houses of Cape Town. The area is called Bo-Kaap and it’s definitely pretty! But it’s also full of tourists taking photos and the traffic there is also pretty chaotic, cars honking and driving like crazy. But I still love this photo!

Mulla oli vähän vatsaongelmia koko reissun ajan, mutta en silti halunnut että Lindalta jäisi ikoninen Lion’s Head kokematta. Sinne on tosiaan sellainen tunnin kiipeäminen ja sama reissu alas, eli siinä saatiin sitten jännittää että selviääkö meikäläinen kiipeämisestä ilman puskareissua – huh kaikesta huolimatta selvittiin!

To be honest, I had some issues with my stomach during our trip. I still wanted to show my friend the famous Lion’s Head, but it takes at least one hour of hiking to get up there. I was pretty nervous if I would get some cramps or just simply poop in my pants while hiking, but I’m definitely happy I didn’t. Haha!

Joksu ehdotti tämän kuvan ottamista ja mä tyrmäsin sen kertaalleen sanomalla että vastavalo on kuitenkin kova, tila on liian ahdas ja ei siitä tule mitään. No tulipas, go Joksu!

My husband wanted to take this photo and I told him that it’s not going to work, but I guess he was right! He has become such a great photographer!

20 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *