SUOSIKKI AAMUPALA

Jostain syystä tänä keväänä olen kokenut aamupalat kovin haastaviksi. Joko on kiire paikkaan x tai sitten ei vaan tee mieli. Niin outoa, koska ennen rakastin nimenomaan aamupalaa! Nyt viime viikkoina olen löytänyt tähän ratkaisun, sillä huomaan että aamupalan syöminen pitää energiatasot huomattavasti parempana läpi päivän. Teen nimittäin chia-puddingin jääkaappiin illalla valmiiksi, lisään aamulla päälle marjoja ja lusikoin ennätysvauhtia huiviin ennen hissiin syöksymistä. Niin hyvää, eikä vie aamusta yhtään extra aikaa. Ja jotta chiapuuro ei jäisi ihan tylsäksi, olen löytänyt salaisen ainesosan, nimittäin ruusuveden! Sitä saa mm. Ruohonjuuresta ostettua ja se on niin hyvää. Myös appelssiininkukkavesi on herkullista ja sopii mm. banaanipannaritaikinaan hyvin.

Rosewater Chia Pudding

Tarvitset: 1,5dl kauramaitoa, 0,5dl ruusuvettä, 4 rkl chiansiemeniä
(jos haluat tehdä tästä jälkkärin, niin lisää siirappia ja kardemummaa)
Sekoita ainekset blenderissä ja laita jääkaappiin yöksi tekeytymään.

This rose chia pudding has been my go-to breakfast the past few weeks. So easy to make and so delicious! Just mix together 1,5dl oat milk, 0,5dl rose water and 4tbsp chia seeds. Then refrigerate it covered overnight. The next morning, the chia should have swelled and the pudding will be fairly thick. Serve it in bowls topped with berries and flaked coconut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

7 comments

 1. Roosa May 16, 2019

  NAM tää kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä, pakko laittaa kokeiluun <3

  Reply
  • Alexa May 16, 2019

   Todellakin siis 😍 xx

   Reply
 2. Mia May 17, 2019

  Ihanan kuuloinen resepti ja helppo :) Mutta onko ainesosat pakko sekoittaa blenderissä, vai riittäisikö pelkkä käsin sekoitus?

  Reply
  • Alexa May 17, 2019

   Sheikkeri (sellanen proteiinisheikkeripullo) toimii myös hyvin! 😍 xx

   Reply
 3. Sini May 17, 2019

  Kuulostaapa mielenkiintoiselta tuo ruusuvesi! Pitäisi kyllä joskus testata :)

  Reply
  • Alexa May 17, 2019

   Suosittelen! 😍🎉 xx

   Reply
 4. Juuli May 19, 2019

  Muistaakseni ravintosuositusten mukaan chiansiemeniä tulisi syödä enintään 1rkl päivässä. Kannattaa ehkä tarkistaa vielä pussin kääntöpuolelta suositus annostuksesta, vaikka terveellisyydestään hypetetty ruoka-aine kyseessä onkin.

  Reply