KIIRE

_MG_1716

NYC:in videoblogiin tuli paljon kommentteja, mutta seuraava niistä jäi mieleeni erityisesti; “Hirviä hoppu teillä taas. Tulee sellanen fiilis, että ei pysty itse nauttimaan, ku kauheessa kiireessä vaan vetää taksilla paikasta toiseen ja kokoajan seuraava tapahtuma mielessä.” Kommentti sai minut pohtimaan sitä kuinka erilaisia ihmisiä sitä onkaan, itse kun en videoa katsoessa edes kiinnittänyt “kiireeseen” huomiota. Arkielämässäkin nautin nopeasta tahdista ja siitä että ympärillä koko ajan tapahtuu. Ehkä meitä on moneen junaan tässä asiassa, mutta itse saan energiaa olemalla, noh, energinen. Se ei toki tunnu siltä että elämä vilistäisi silmissä ohi, vaan minulle se on elämäntapa – joka on varmasti monelle kanssayrittäjälle tuttua. Olen myös oppinut taidon nauttimaan lyhyistä hetkistä kiireen keskellä, oli se sitten kiireetön aamuhetki omassa sängyssä, sunnuntainen hot joogatunti tai pyörälenkki kaverin kanssa. Toisinaan mieli ja kroppa tarvitsee myös kunnon nollausta ja satunnaisesti pidänkin täyslepopäiviä. Silloin unohdan työt ja arjen kiireet, enkä edes rasita kroppaa treenaamalla. Viimeksi sunnuntaina tulikin pidättyä tällainen nollauspäivä ja sen jälkeen olikin taas rutkasti energiaa lähteä kohti uutta viikkoa. Energistä takatalviviikkoa ja rentouttavaa hiihtolomaa!

People always ask me how I’m able to work and travel all the time, what keeps me going. I just simply love what I do and that keeps me driven. I love to be active, because I get a lot of energy of being surrounded by people and doing things all the time. It doesn’t feel like life just passes by, quite the opposite, I feel like I’m living the life to the fullest. Of course there are days that I feel like I need to rest and calm myself down, and every now and then I like to spend “boring Sundays” by relaxing and just sleeping most of the day. At the end of the day I’m feeling pretty bored, but also super energised and ready for the upcoming week. I love that concept! 

_MG_1763

Päällä on NYC:istä ostettu Tosphopin pusero (en toistaiseksi löytänyt samaa nettikaupoista) ja vanhat liehuhousut Tigerilta. Vaikka reissun ekana päivänä todistettiinkin lumimyrskyä, niin loppua kohden sää alkoi olemaan todella keväinen.

I’m wearing this new blouse from Topshop and I totally love it. Even though there was a snow storm in the beginning of our trip, the weather really changed during the days. At the end of the trip it felt like spring at its best. 

_MG_1733 _MG_1788 _MG_1780 _MG_1773 _MG_1785

Ray-Ban Sunnies from Zalando*
Topshop Shirt (also obsessed with this similar dress!)
Tiger of Sweden Pants (similar here!)
Valentino Bag 
Acne Shoes (similar here!)

postaus sisältää mainoslinkkejä

Leave a Reply

Your email address will not be published.

32 comments

 1. Natali February 21, 2017

  Oh wow, I’m obsessed with your lace top, so pretty!!
  You’re looking like a true girl boss in this outfit. :)

  https://lartoffashion.com/how-to-wear-pink/

  Reply
  • Alexa February 21, 2017

   Aww thanks so much Natali! :) xx

   Reply
 2. Katariina February 21, 2017

  No muotiviikollahan, varsinkin Nykissä kiire on ihan ymmärrettävää :D

  Mutta oon ihan oikeesti huomannut, että tuollainen tehokas ja aikaansaava elämäntyyli tekee hyvää. En tiedä mikä siinä on, mutta pieni hoppu ja energisyys arjessa tekee itsenikin onnelliseksi (ja pitää silloin tällöin päätään nostavan lievän masennuksen loitolla). Ehkä se juju on juuri siinä, että kun tietää saaneensa paljon aikaan, voi niitä vaapaapäiviä/-hetkiä pitää hyvällä omallatunnolla ja nauttia niistä lataillen akkuja :)

  Kivaa viikkoa Alexa! :)

  Reply
  • Alexa February 21, 2017

   No just näin! Hyvin kiteytetty. Ihanaa viikkoa sinnekin! :) xx

   Reply
  • tiia February 21, 2017

   Tämä on myös mun kohdalla ihan totta! Olin hetken aikaa työtön (siis täysipäiväinen opiskelija – muulloin olen AINA tehnyt opiskelun ohessa töitä), ja huomasin että ilman päälle painavia deadlineja ja varsinaista tarvetta nousta sängystä en saanut mitään tehtyä. Ja lopulta jo muutamaan kertaan läpikäyty masennusjakso uusiutui. Omalla kohdallanikin kiire on siis erittäin jees ja jollain kieroutuneella tavalla nautin todella hektisestä työstä. Siihen euforian tunteeseen koukuttuu, kun kaikki on lopulta purkissa.

   Näissä kuvissa tosin ihanan seesteinen tunnelma <3

   Reply
   • Alexa February 21, 2017

    Voin samaistua kyllä tarinaasi! Muistan kun olin pari vuotta sitten Tukholmassa kuukauden vailla tekemistä ja vaikka idea hotelliaamiaisista ja rennosta pyörimisestä Östermalmilla kuulostaa ihanalta, niin viimeistään viikon jälkeen olin jo todella passiivinen. Jopa salilla käynti tuntui ponnistelulta, joka kuulostaa aivan älyttömältä. Vaikka välillä palsuissa juokseminen ja kaikki bloggaamiseen liittyvä “ylimääräinen” rassaakin ja siihen vielä Zarron hommat päälle, niin todettua on että kiire itselläni vaan toimii :D Se kun saa paljon aikaiseksi, siinä on vaan sitä jotain! xx

    Reply
  • Kaksa February 21, 2017

   Voi kyllä! Niin samaa mieltä ?

   Reply
 3. Westend Mum February 21, 2017

  Kiirettä ja rentoutumista siinä suhteessa, että itsellä on hyvä olla :)
  http://westendmum.fi

  Reply
 4. souf February 21, 2017

  En kyllä itsekään ihan ymmärtänyt tota kiireen ja taxilla kulkemisen kummastelua edellisen postauksen kommenteissa. Mitä oon NYCin muotiviikoista lukenut, niin toimittajathan valittelee ettei ehdi edes syödä näytösten välillä mitään muuta kuin ehkä satunnaisia pikku kokkaripaloja, totta kai siellä on kiire :D. Itse ainakin tykkään matkoilla tehdä ja nähdä mahdollisimman paljon, olin syksyllä lyhyellä visiitillä Nykissä ja ehdin parissa päivässä nähdä melkolailla jokaista kaupunginosaa siellä, ihan vaan koska oli koko ajan menossa. Ei kai sinne Atlantin toiselle puolelle kannata mennä hotellihuoneeseen makoilemaan :) Ja oman lisänhän teille tuo tähän vielä matkan työluonne. Tuskin mikään yritys haluaa lennättää ihmisiä ulkomaille lepäilemään laakereilla, vaan sitten otetaan siitä lyhyestäkin ajasta kaikki irti ja mahdutetaan mahdollisimman paljon aikatauluun.

  Oli tosi kiva vlogi taas kerran, ja tuli kunnon matkakuume takaisin Nykiin kun näki vähän tuttuja kulmia! Kivaa viikon jatkoa sulle :)

  Reply
  • Alexa February 21, 2017

   WORD! Kiitos ihana!! :) xx

   Reply
 5. jaana February 21, 2017

  Hei, olen seuraillut blogiasi useamman vuoden ja täytyy sanoa, että olet niin sanotusti oikealla tiellä. Olet positiivinen ja ahkera kaikessa mikä ruudun tälle puolelle näkyy. Terveisiä äidillesi, hänellä on hieno tyttö.

  Reply
  • Alexa February 21, 2017

   Voi kiitos, olipa kauniisti sanottu! :) xx

   Reply
 6. Veera February 21, 2017

  Vitsi mä tykkäsin näistä kuvista jotenki erityisen paljon, ihanan harmoninen fiilis! Teidän NYCin matkaa on ollut ilo seurata ♥ ja AH toi paita!

  Reply
  • Alexa February 21, 2017

   Voi kiitos paljon ihana! :) xx

   Reply
 7. Veera February 21, 2017

  Aivan ihana tuo paita! Niin kaunis! Täältä saa aina inspiraatiota omaan pukeutumiseen :-)
  https://byveera.blogspot.fi/2017/02/fossil.html?m=1

  Reply
  • Alexa February 21, 2017

   Voi kiitos paljon! :) xx

   Reply
 8. hansssu February 21, 2017

  Aivan ihana asu, varsinkin tuo paita on todella ihana!!<3

  En itse videota katsoessa kiinnittänyt huomiota tuohon kiireen tuntuun. Olen itsekin sitä mieltä, että juuri esim. töissä pieni kiire on vain hyvä asia. Tällöin asiat tulee hoidettua ripeästi ja päivä tuntuu tehokkaalta. Sitten taas, jos on hirveän rento päivä töissä niin tuntuu, että ei jaksaisi tehdä mitään eikä saa mitään aikaiseksi.

  Reply
  • Alexa February 21, 2017

   No just näin! Oon samaa mieltä :) Ja kiitos! xx

   Reply
 9. Johannam February 21, 2017

  Ihania kuvia! Tykkään myös tästä asusta jotenkin erityisen paljon :-) Energistä viikkoa sinne! ;-)

  Reply
  • Alexa February 21, 2017

   Voi kiitos ja samoin :) xx

   Reply
 10. sofia February 21, 2017

  Härligt inlägg. Kram //Sofia. ( http://www.sofiacm.com )

  Reply
 11. Jenni S. / big mamas home February 21, 2017

  Meitä on tosiaan moneen junaan. Itse pidän siitä, että on tekemistä, mutta kaipaan useamman rennon päivän viikossa jaksaakseni juoksupäiviä paremmin.

  Reply
 12. Anu February 21, 2017

  Hah! Niin tuttua tää ainainen kiire! Mulla on lapset 8kk, 2v ja 4v ja elämä todellakin ihan älytöntä menemistä ja tekemistä koko ajan. Vielä just myytiin asunto ja muutettiin ihan uuteen joten on vielä ylimääräistä puuhaa. Mut se on totta että nauttii sit iha kunnolla niistä luksushetkistä kun vaikka päivän päätteeksi katsoo Jonin päivän jakson netistä pepsimax lasillisen kera!

  Reply
  • Alexa February 22, 2017

   No siis just näin!! :) xx

   Reply
 13. JULIA February 22, 2017

  Heips! Kaunis ja tyylikäs nainen kuvissa! Terkkuja San Fransiscosta :)

  Reply
  • Alexa February 22, 2017

   Voi kiitos ihana! :) xx

   Reply
 14. Soile February 22, 2017

  Olen löytänyt blogisi vasta muutama viikko sitten, olen kyllä todella vaikuttunut. Teet työsi huolella ja lopputulos on laadukas!
  Kiireeseen voi suhtautua eri tavoin, mutta tärkeintä kuitenkin kuunnella itseään ja huolehtia omasta jaksamisestaan sekä löytää sopiva balanssi työn ja vapaa-ajan välille:) Itse olen opetellut nauttimaan pienistä arkisistakin hetkistä, joita helposti pitää itsestään selvyyksinä. Pienet lapseni ovat olleet tässä erinomaisia opettajia.

  Reply
  • Alexa February 22, 2017

   Voi kuinka mukava kuulla, kiitos kovasti Soile! :) xx

   Reply
 15. Sannahof // Unelmamaja February 22, 2017

  Upeita kuvia jälleen! Ja kohdallani pitää myös paikkansa tuo, kun on paljon tekemistä ja viilettää tukka putkella, saan niin paljon enemmän aikaiseksi ja olen energisempi. Toisaalta vastapainona osaan olla myös maailman laiskin ja mukavuudenhaluisin olento maan päällä. Etenkin nyt, kun opiskeluissa on todella kevyt vaihe menossa. Hankala saada itseään tekemään oikein yhtään mitään, vaikka juuri nyt aikaa olisi enemmän kuin koskaan ennen!

  Hiukan pisti hymyilyttämään maininta takatalvesta näin helmikuussa ;) Suomen leveyksillä kuitenkin eletään virallisesti vielä ihan täyttä talvisesonkia aina ensi kuun loppuun saakka, vaikka rannikkoalueilla juuri talvisista keleistä ei ole tainnut päästä nauttimaankaan.

  Reply
  • Alexa February 22, 2017

   Voi kiitos :) Haha, mulle tämä on takatalvi kun olin jo henkisesti valmistautunut siihen että kevättä eletään! :D Tosin realistista on se että vielä huhtikuussakin tulee lunta… xx

   Reply