Smile?

army-green-trench2
Saan eniten rakentavaa palautetta poseerausmaneereistani. Useat toivoisivat enemmän kuvia hammashymyn kera, mutta se ei vaan tunnu itselleni yhtään luonnolliselta. Vaikka positiivinen ja naurava ihminen olenkin, niin kuvissa hymyileminen ei vain jostain syystä luonnistu ollenkaan. Olen viimeisillä kuvauskerroilla laittanut ekstraeforttia hymykuviin yleisön pyynnöstä, mutta täytyy sanoa että ei musta hymytyttöä tule! Nämä kuvat ei ole ehkä pahimmasta päästä, mutta yleensä näytän kuta kuinkin Frendien Chandlerilta kihlajaiskuvassa. Toiveenne on kuitenkin kuultu, joten lupaan harjoitella tätä vielä!

Hymystä tuli mieleen että olen jo todella pitkään miettinyt hampaiden oikomista. Onko jollain teistä kokemusta Invisalign -hoidosta? Kiinnostaisi kuulla kokemuksia!

I’m usually not smiling much in the pictures, because I don’t feel comfortable smiling. Most of the times I look like Chandler (from Friends) in the episode when he was taking his engagement photo with Monica. Awkward! Haha totally love the episode by the way. You have been asking for seeing me smile, so here I am, awkwardly smiling. I’m trying to practice more though, maybe I’ll be a smiling champion some day!
army-trench-coat4 hammas-hymy

Photos by: Linda Juhola

Gina Tricot Jacket (similar here!)
Acne Dress (similar here!)
Topshop Pumps (similar here!)
Saint Laurent Bag (find here!)

postaus sisältää mainoslinkkejä

Leave a Reply

Your email address will not be published.

66 comments

 1. Annmar June 16, 2015

  Hei Alexa! Olen nuori hammaslääkäri ja päätin kommentoida kirjoitustasi, kun sattuipa koskettamaan omaa alaani. Olen saanut Suomen uusimman tietotaidon hammaslääketieteestä, enkä anna neuvojani sinulle kaupallisesta vaan hammaslääketieteellisestä näkökulmasta. Mainitsemasi Invisalign-hoito ei ole minulle tuttu, mutta yleisesti voisin sanoa, että tuollaiset “esteettiset hoidot” hoitavat esteettisiä ongelmia. Mitä pienemmästä kauneusvirheestä on kyse, sitä parempi ennuste noilla hoidolla on. Olen kuitenkin kiinnittänyt jo aiemmin huomiota leukojesi rakenteeseen (ethän pahastu!) ja suosittelisin sinulle vielä keskustelua hammaslääkärisi kanssa. Mikäli sinulla on rakenteellisista syistä myös toiminnallista haittaa, ei esteettinen hoito ole riittävä. Voi olla, että sinun tapauksessasi paras tulos voitaisiin saada aikaa perinteisellä kiinteäkoje-hoidolla tai jopa leukakirurgian avulla? Nämä hoidot ovat pitkiä, jopa kaksi vuotta(!), mutta jos tähän päädytään, ei syy ole pelkästään esteettinen. Terveydellisistä syistä tehtävä leukakirurgia ja siihen liittyvä oikomishoito voidaan joskus tehdä jopa aikuisille julkisella sektorilla. Yksityisellähän nämä hoidot ovat kovin kalliita. Perinteisille kiinteille kojeille on tarjolla esteettisempiä kiinnitysvaihtoehtoja, joissa hampaisiin liimattavat braketit ovat kirkkaan värisiä. Tällöin muut eivät rautojasi juuri huomaa muuten kuin hampaiden pinnalla kulkevasta langasta. En tiedä oliko tämä vastaus, jollaista toivoit, mutta halusin kertoa oman näkemykseni :)

  Reply
  • Alexa June 16, 2015

   Kaikki vinkit ja ohjeet ovat tervetulleita totta kai, kiitos kovasti siitä! Olen ollut parissa konsultaatiossa (sekä julkisella että yksityisellä) ja molemmissa todettiin että se voidaan tehdä, mutta se ei ole välttämätöntä. Yläviisurit ollaan vedetty, mutta eniten palautetta olen saanut alaviisureista hammaslääkäreiltä. Ne pitäisi siis hoitaa lähiaikoina pois kiusaamasta, mutta oikominen on oikeastaan vain esteettinen juttu! xx

   Reply
   • Krista June 16, 2015

    Päätin kanssa osallistua omalta osaltani tähän oikomishoitokeskusteluun. Aloitin oikomishoidon aika tarkkaan vuosi sitten. Mulla on jo lapsena aloitettu oikomishoito, mutta silloin se tuntui jotenkin kestämättömältä, niin lopetin sen kesken (typerää – tiedän, mutta onneksi hoidon aloittaminen aikuisiällä ei ollut esteenä). Hampaani olivat todella suussa miten sattuu ja purenta oli pielessä. Painavin syy oikomishoidon aloittamiseen olivat siis esteettiset syyt.

    Mulla on siis kiinteät kojeet ja braketit ovat hampaiden väriset, joten näitä ei juurikaan huomaa. Tällä hetkellä ylähampaissa on olleet kojeet viime vuoden syyskuusta ja menneellä viikolla laitettiin kojeet myös alahampaisiin. Muutos on ollut käsittämätön – ihan muutamassa kuukaudessa hampaat on ihan erinäköiset. Jonkin aikaa tässä vielä menee, mutta en tyytyväisempi voisi olla. Toki muutamia haittapuoliakin on, kuten kiristyksen jälkeinen arkuus hampaissa ja suuhun tulevat “hiertymät” braketeista, mutta joka päivä mennään kohti täydellistä lopputulosta. Rohkeasti vaan juttelemaan hammaslääkärin kanssa eri vaihtoehdoista :)

    Reply
    • Alexa June 16, 2015

     Voi kiitos Krista tarinastasi!! :) xx

     Reply
 2. Tania June 16, 2015

  You look beautiful with smile!)
  You are such a cutie))
  smile! smile! smile!)

  kisses from Kiev^^

  Reply
  • Alexa June 16, 2015

   Aww thank you so much! :) xx

   Reply
 3. Milla June 16, 2015

  Kauniilta sä mun mielestä näissä kuvissa näytät! :) Mutta ymmärrän kyllä täysin ton hymyilyn vaikeuden. Yritän itse aina parhaani mukaan hymyillä kuvissa, mutta hammashymyä ei kyllä mun kasvoilla niissä juuri koskaan nähdä! Tuntuu vaan sen verran luonnottomalta. Olen kyllä muuten hyvin nauravainen ihminen :)

  Reply
  • Alexa June 16, 2015

   Noniin, jes! Sä ymmärrät :D xx

   Reply
 4. Smiling looks really good on you Alexa! And that coat as well, what a gorgeous piece!

  Haha the comparison with Chandler made me laugh, but trust me, that’s really not how you look in the pictures!

  X Sara

  http://windowonmywardrobe.blogspot.be/

  Reply
  • Alexa June 16, 2015

   Thank you so much sweetie haha! :) xx

   Reply
 5. Liisa June 16, 2015

  Alexa sä näytät todella kauniilta, kun hymyilet! :) Itseäni ei vakavammatkaan kuvat haittaa (itsekin tykkään yleensä vähän “poseerata” omissa kuvissa ;D), mutta sun hymy on tosi kaunis! :)

  Ihanaa kesää sulle!

  Reply
  • Alexa June 16, 2015

   Voi kiitos, ihana olet! :D xx

   Reply
 6. ColorOfBerries June 16, 2015

  Your smile looks really nice. You should smile more often:)

  https://colorofberries.wordpress.com/

  Reply
  • Alexa June 16, 2015

   Thank you so much!! :) xx

   Reply
 7. Karolina June 16, 2015

  Beautiful :)You should add more pictures with smile :)

  Reply
  • Alexa June 16, 2015

   Aww thank you so much! :) xx

   Reply
 8. Miia June 16, 2015

  Näytät ihanalta! :-) omaan silmään se oma hymy saattaa aina näyttää vähän väkinäiseltä, mutta kyllä mun mielestä kuka tahansa on kaunis hymyillessään!

  Reply
  • Alexa June 17, 2015

   Voi kiitos! Mä oon ihan häkeltynyt näistä kommenteista :D Ajattelin että muut tulee dissaamaan haha! Mutta joo totta se on, ja etenkin kun kuvat on kaikkea muuta kun tilannekuvia niin se hymy tuntuu vaan jotenkin jäiseltä. :D xx

   Reply
 9. Nessa June 16, 2015

  Sulla on kaunis hymy! :)

  Reply
 10. sofyache June 16, 2015

  you have a beautiful smile!)

  Reply
  • Alexa June 17, 2015

   Aww thanks so much! :) xx

   Reply
 11. emma June 16, 2015

  Tosi kauniilta näytät! :) teetkö sun kiharat ihan suoristusraudalla?

  Reply
  • Alexa June 17, 2015

   Voi kiitos! Teen kiharruspuikolla :) xx

   Reply
 12. sk June 16, 2015

  Voi miten kauniita kuvia! :) Sun pitää ehdottomasti jatkaa hammashymyilyn opettelemista kuvissa ;)

  Reply
  • Alexa June 17, 2015

   Voi kiitos! Mä yritän harjotella :D Siis voisin oikeesti tehdä kuvakoosteen niistä jäisimmistä hamsterihymyistä, niitä nimittäin riittää haha! xx

   Reply
   • sk June 17, 2015

    Hahaa niitä ois hauska nähdä! :D Olis mullekin jotain samaistuttavaa täällä blogissa… ;)

    Reply
 13. Sasha June 16, 2015

  You look nothing like Chandler, but good reference haha! C’mon you look lovely!
  xx
  Sasha

  Reply
  • Alexa June 17, 2015

   Haha Chandler <3 Thanks dear! xx

   Reply
 14. -S- June 16, 2015

  Fab Forty Something -blogin Marjukka käy kyseistä oikomishoitoa parhaillaan läpi ja on siitä välillä postaillutkin. Hyviä tuloksia, ainakin Marjukan kokemuksia seuranneena vaikuttaa siltä. Ehkä hänen blogistaan selaamalla tai jollain hakutoiminnolla löytyy oikomiskokemuksista. Tai voihan häneltä kysyä!

  Reply
  • Alexa June 17, 2015

   Kiitos super paljon vinkistä, pitää ehdottomasti käydä seurailemassa! :) xx

   Reply
 15. Pinja June 16, 2015

  Nää hymykuvat on ihania! :)

  Reply
  • Alexa June 17, 2015

   Voi kiitos ihana! :) xx

   Reply
 16. Jeay June 16, 2015

  Looking so good! Pidän kovin blogistasi :)

  Ps. Koska Zarron uudet verkkokauppasivut aukeavat?

  Reply
  • Alexa June 17, 2015

   Voi kiitos! :) Mä oon nyt ollut täällä Ruotsissa nyt niin jäänyt sen suhteen hommat kesken mutta ihan loppusuoralla ollaan! Oon tehnyt niitä yksin, niin sen takia ollut vähän hidasta puuhaa… xx

   Reply
 17. Natali June 16, 2015

  You are silly Alexa! You have a beautiful smile! Thank you for sharing these photos with us. :)

  http://lartoffashion.com

  Reply
  • Alexa June 17, 2015

   Aww thanks so much Natali! :) xx

   Reply
 18. Beata Sandell June 16, 2015

  Nyt oli pakko kommentoida! Ensinnäkin, sulla on todella kaunis hymy. Toiseksi mä voisin kertoa vähän omia kokemuksia noista “melkein näkymättömistä” raudoista. Mulla oli itselläni raudat noin seitsämän kuukauden ajan ja koko hoito kesti noin vuoden. Aika meni todella nopeasti ja rautoihin totuin pian, eihän niitä edes kukaan huomannut. Hampaiden oikominen oli itselläni päätös, johon olen todella tyytyväinen. Kalliista hoidosta huolimatta se oli todellakin sen arvoista. Juuri näiden näkymättömien rautojen otto oli mulle itsestään selvyys kun alettiin oikomista pohtia. Nykyään rakastan mun hymyä ja saan myös kauniista hampaistani paljon kehuja, eli suosittelen ;) Anyways mitä ikinä päätätkin rautojen suhteen niin halusin vain sanoa että se on niin pieni hetki kun ne suussa on, ja että ne kauniit hampaat jälkeenpäin on täysin “kärsimyksen” ja kustannusten arvoiset. Mun omissa hampaissani oli ns. Kaunesvirhe ja toinen etuhammas oli toisen päällä. Samaistuin muuten niin paljon tohon Chandlerin hymyily pätkään :-D hymyily kuvissa oli mulle pitkään vähintään yhtä tuskallista kuin tossa pätkässä.

  Ihanaa Juhannusta jo valmiiksi sulle Alexa !

  Reply
  • Alexa June 17, 2015

   Voi kiitos ihana, super rohkeiseva tarina asiaan liittyen! Kiitos siitä ja samoin sinulle! :) xx

   Reply
 19. Heli June 16, 2015

  Hei, mulla tulin mieleen yksi postausidea sun ja Lindan kuvia katsellessa. Ällistyneenä katselin sun ottamia kuvia Lindasta, ja siitä kuinka pitkältä hänen poseeraukset ja sinun kuvaus saivat Lindan näyttämään. Itse olen about samanpituinen, mutta omissa kuvissa näytän aina ihan tapilta :D haluaisitteko toteuttaa yhdessä tai erikseen vinkkejä imarteleviin kuva- ja poseerauskulmiin? :)

  Ja hymyä vaan, se tarttuu! :)

  Reply
  • Alexa June 17, 2015

   Voin kertoa heti salaisuuden! Laajakulmaobjektiivi ja kuvat vähän alakulmasta, niin ta-daaa pitkät koivet on taattu! Kiitos! <3 xx

   Reply
 20. rosa June 17, 2015

  Hei! Harvoin kommentoin blogiasi, vaikka luenkin sitä oikeastaan päivittäin. Tähän halusin kuitenkin rohkaista, sillä itse mietin viime vuonna pitkään rautojen laittamista juurikin esteettisistä syistä. Aluksi tuntui todella turhalta, mutta nyt kun raudat ovat olleet itselläni 8kk, niin en ole kyllä hetkeäkään katunut tätä prosessia. Lisäksi nyt kun peilistä hymyilee viittä vaille suora hammasrivi, en voisi olla onnellisempi.

  Halusin linkata muutaman kuvan oman prosessini alusta, sillä yksityiseltä saatavat tavalliset valkoiset/läpinäkyvät hammasraudat ovat mielestäni olleet loistavat. Rautoja hädin tuskin huomaa, eikä tämän prosessin aikana monikaan ole tajunnut että ne edes ovat minulla. Lämpimästi suosittelen, sillä pieneen esteettiseen ongelmaan näillä saa n. vuodessa valmiin lopputuloksen! :)

  http://rosaauroora.blogspot.fi/2014/11/new-smile-for-while.html

  Reply
  • Alexa June 17, 2015

   Super juttu! Kiitos kovasti avustasi! :) xx

   Reply
 21. S June 17, 2015

  Hei Alexa! Suosittelen tutustumaan myös Inman Aligner- menetelmään. Itse oiotutin hampaani esteettisistä syistä vuosi sitten tällä menetelmällä Medidentissä ja ainoa asia joka harmittaa on se, etten tehnyt tätä aikaisemmin! Hyvä lopputulos vain muutamassa kuukaudessa ja kojetta ei tarvitse käyttää koko päivää, itse käytin n. 12-16h päivässä. Oli ihanaa, että töissä ja muissa “julkisissa” tapahtumissa sai olla ilman rautoja. Itselläni on lapsena ja teininä ollut kiinteät raudat sekä ylhäällä, että alhaalla ja tähän en todellakaan olisi ollut valmis enää palaamaan, niin paljon ne aikoinaan häiritsivät puhumistani ja hymyilemistäni sosiaalisissa tilanteissa. Ja niin kuin joku taisinkin jo sanoa, että muutaman kuukauden “kärsimys” ja lovi lompakossa ovat todellakin lopputuloksen arvoisia :)

  Reply
  • Alexa June 17, 2015

   Heippa! Kiitos kovasti vinkistä! :) xx

   Reply
 22. Simone June 17, 2015

  Hallo Alexa,

  you have a very cute smile and you should show it really more often :D It is a totally different side of you, very sweet!
  And the outfit is great as always, your style is marvellous.

  Simone**

  Reply
 23. Jenna June 17, 2015

  Ihania hymykuvia, näitä olisi kiva nähdä useamminkin!:)
  Kasvosi näyttävät niin upean hehkuvilta, joten on pakko kysyä että korostatko/varjostatko kasvosi jollain tuotteella? :)

  Reply
  • Alexa June 17, 2015

   Heippa! Joo mä oon ihan contour & highlight hullu! :D The Balmin Mary Lou Manizer on ihan huippu korostuspuuteri ja varjot teen muutamalla eri tuotteella! Pitäis koittaa tehdä video kun pääsen kotiin! xx

   Reply
 24. Essi June 17, 2015

  Moikka! Mun poikaystävällä (22v.) on tällä hetkellä meneillään Invisalign-hoito. En siis osaa antaa omakohtaista arviota, mutta sivustakatsojana muutama juttu:
  – Hoito kestää n. 1,5 vuotta eli ei ole hirmunopeaa.
  – Maksaa useita tuhansia!
  – Miltein näkymättömät päällä, näyttävät oikeastaan vaan kiiltävältä pinnalta hampaiden päällä.
  – Kojeet päällä ei voi syödä, joten ne pitää aina ottaa pois ennen syömistä. Tämä ei oikeastaan muuten haittaa mutta ei voi napostella pitkin päivää :D

  Reply
 25. Simpukka June 17, 2015

  Moi Alexa, mulla on invisalignit ja oon tykännyt ihan super paljon :) voit laittaa mulle meiliä jos haluut kuulla tarkemmin kokemuksia :)

  Reply
  • Alexa June 17, 2015

   Kiva kuulla, kiitos kovasti avustasi! :) xx

   Reply
 26. jenny-kate June 17, 2015

  “Joey : Look down, look down, keep looking dow and the I look up (smile)” Best serie ever aha
  By the way : nice look ;)

  Reply
  • Alexa June 17, 2015

   Hahahah exactly :D I need to watch Friends tonight!! I also love the episode where Joey tries to learn French :D xx

   Reply
 27. camilla June 17, 2015

  Mullahan oli vuoden verran invisalign suussa. Kallista, kuin perkele (7000 pelkkä oikomishoito ja jälkihoito melkein saman verran päälle), mutta onhan se huomattavasti hillitympi ja huomaamattomampi, kuin tavalliset raudat.

  http://everything-has-beauty.blogspot.fi/2015/03/invisalign-oikomishoito.html

  Siinä saa vain olla tosi tarkkana itse, että hampaat pysyvät oikomishoidossa mukana, kun vaihtaa uuteen kalvoon. Jos nimittäin vaihtaa liian ajoissa, niin joku hammas jää jälkeen, eikä lopputulos ole suora. (jota ongelmaa ei tule normaaleissa raudoissa) Valitettavasti hammaslääkäri ei tästä asiasta tajunnut sitten mainita ajoissa. :D

  Reply
  • Alexa June 17, 2015

   Kiitos vinkistä Camilla! :) xx

   Reply
 28. Annn June 19, 2015

  Mäkään en tykkää yhtään hymyillä kuvissa niin että hampaat näkyy. Se tuntuu jotenkin teennäiseltä ja näyttää tökeröltä, jos yrittää väkisin tuoda hampaita esiin. :-D Mulla alahampais yksi hammas eri kohdas muusta rivistöstä, ja miettinyt sen oikomista joskus..mut en tiedä vielä.. minkälainen operaatio se sit oikee olis. Sun meikki muuten näyttää näni kuvissa tajuttoman hyvältä! Voisit vaikka tehdä postausta, miten tuon teit ja millä tuottein? ;-)

  Reply
  • Alexa June 19, 2015

   Joo oon samaa mieltä :D Joo mun on pitänyt tehdä meikkipohjasta (varjostus+korostus) ja silmämeikistä ja pitkään tutoa, mutta se on niin vaikeeta ilman kuvaajaa! Jo kaks kertaa kuvannut huonolla menestyksellä :D Mutta yritän taas kun tuun kotiin! xx

   Reply
 29. KK June 19, 2015

  Moi Alexa! Nyt osuit aiheessa niin lähelle omaa työtäni, että halusin tulla rohkaisemaan sua invisalign-hoidossa :) Teen siis työni puolesta invisalign-hoitoa yhteistyössä oikojan kanssa ja suosittelen lämpimästi varaamaan konsultointi ajan. Korjaus myös ensimmäiseen kommenttiin, että invisalign-hoito korjaa sekä purennan että estetiikan. Itselläni on ollut invisalignkalvot reilu puoli vuotta ja en ole katunut niiden ottamista päivääkään. Herään joka aamu iso hymy kasvoilla, kun huomaan, että hampaat ovat taas entistä suoremmat :)

  Reply
  • Alexa June 19, 2015

   Hei cool! Kiitos tosi paljon rohkaisusta! :) Työskenteletkö pk-seudulla? :) xx

   Reply
   • KK June 19, 2015

    Kyllä :)

    Reply
    • Alexa June 19, 2015

     Super juttu! Oon kyllä tosi kiinnostunut! :) xx

     Reply
 30. Katriina June 26, 2015

  Hei! Pakko sanoa että blogisi on ainut suomalaisblogi, jota tulee luettua. Sinulla on tyyliä. :)

  Reply
  • Alexa June 26, 2015

   Voi kiitos ihana kuulla! :) xx

   Reply