Remontti Osa 1

Tähän alkuun haluaisin kertoa uusille lukijoilleni että blogini on väliaikaisesti myös remppablogi.
Vuoden lopussa ostimme poikaystäväni kanssa asunnon ja nyt olisi tarkoitus rempata siitä täydellinen pikku koppi meille. Lupien saamisessa meni luvattoman kauan (ainakin kuusi viikkoa) ja viime maanantaina rakennusvirasto näytti meille vihdoinkin vihreää valoa. Eikun tuumasta toimeen sanoi J ja lähti lekan kanssa heilumaan (haha). 
 Ensimmäisenä hommana oli keittiön purkaus ja sehän sujui pojilta todella nopeasti. Keittiön raivauksen jälkeen vuorossa oli fyysisesti ehkä rankin vaihe eli väliseinän purkaus. Seinästähän tuli tavaraa yhteensä 4 TONNIA ja eilinen päivä meni niitä ulos kantaessa. Siis KYLLÄ minä olin siellä hengistyssuojain kasvoilla, pipo päässä kantamassa niitä pikku kiviä ulos. 
 

 

 

 

 

Keittiö purettuna olkkarissa (varastossa…) Saatiin onneksi keittiönkin jämät kuskattua ulos.

 

 

 

 

 
Kylläpäs sitä tilaa tuli lisää! Seuraavaksi olisi vuorossa tuon oven viereisen tolpan / kaapin kaataminen ja vessan seinien kaataminen / uudelleen rakentaminen. Ah vitsi odotan vain että saataisiin tämä pohja (mitä pikimmiten) kuntoon ja päästäisiin tekemään sitä uutta pintaa. Rempan arvioitu kesto on n. 2kk. 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 comments

 1. Tiia February 20, 2012

  Itse olisin hermoromahduksen partaalla noin valtavan remontin kanssa :D Mutta eihän siinä mitään jos aikataulussa pysytään ja on osaavat ihmiset tekemässä :) Tuosta tulee varmasti aivan täydellinen :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2012

   Joo no siis kiitos luojan mun ei tarvitse hirveästi puuhastella :D Hoidan vaan juoksevia asioita ja yritän ylläpitää raksan hyvää ilmapiiriä (öö millä paremmin kun jatkuvalla kaljan kuskauksella? :D) Toisinaan noita nakkeja kyllä tulee esim. rapun siivousta ja sen sellaista kivaa :D Mutta joo uskon kyllä että tosta tulee ihan loistava!

   xx

   Reply
 2. campanule bleue February 20, 2012

  olkaa onnellisia ettei mennyt 6 viikkoa kauempaa nimittäin itse olen odotellut lupia jo melkein 2 kk ja alkaa hermo vähän palaa rakennusvirastoon!=D

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2012

   2kk huh huh! Joo no meillä oli onneksi yksi firma arkkitehteineen hoitamassa näitä lupa-asioita että veikkaisin heidän hoputtaneen virastoa. Mutta joo kuten todettu, jokainen viikko on kallis! Pitäisi tosiaan saada toi meidän nykyinen asap vuokralle kun on vähän kallista ylläpitää kahta asuntoa :D

   xx

   Reply
 3. Luisa^ February 20, 2012

  Mä oon just viime kesän eläny 2 asunnon remontin keskellä niin 2kk kuulostaa aika nopealta! Hyvä jos saatte noin nopeasti :) mutta tiedät varmaan itekki että remobteissa ei koskaan tiedä jos joku menee pieleen ja taas alusta tai jotain muuta niin saattaa hyvin venyä :s mutta sitten kun se on val is niin odottaminen on sen arvoista :) onnea uudelle asunnolle!!

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2012

   Hahaa joo eli tiedät mistä puhun ;) Joo siis mä olen itse tosi optimistisella asenteella liikenteessä, se on valmis sitten kun se on valmis! Meillä on urakoitsijat onneksi omasta takaa, joten se on vain heidän ripeydestään kiinni. Onneksi ei tarvitse ulkopuolisia käyttää kun ns. pakolliset sähkärit ja putkaritkin löytyy lähipiiristä :) Mutta joo kesäksi uuteen kotiin vois olla mun motto :D

   xx

   Reply
 4. Anonymous February 20, 2012

  Ai hitsi miten ihana ja hauska, itseään liian vakavasti ottamaton blogi sinulla! Löysin vasta tänään….ja että äiskäsi on suuresti ihailemani Zarron sielu, se se vasta jotain! :D

  susa-

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2012

   Voi kiitos paljon :) Haha Zarron sielu, ihana! Kerron äidille paljon terveisiä :)

   xx

   Reply
 5. Anonymous February 20, 2012

  Hei, onnea remonttiin. Voi sitä hetkeä, kun pääsette nauttimaan valmiista kodistanne! Saitko sähköpostini? Kuvineen?
  LEHTORINNE design studio
  -Senja-

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2012

   Joo hei sain! Mulla on ollut niin hirveä kiire että en ole ehtinyt vastaamaan :D Postailen sen asian tiimoilta heti kun tuotantoon astuminen on vähän lähempänä! Eli varmaankin kuun alussa :)

   Kiitos paljon, onnea tarvitaan!

   xx

   Reply
 6. Ida February 20, 2012

  Ihanaa mua ei ainakaan haittaa yhtään remppablogi, päinvastoin tosi mielenkiinnolla odotan tulevaa :) Ja aivan ihana blogi ¨löysin¨tämän ps.i love fashionin kautta, ja aivan super ihanalta vaikuttaa ja mielenkiintoiselta. Tsemppiä remppaan ja ihanaa kevättä jos uskaltaa jo toivottaa, ainakin tänään kun aurinko paistaa! ;)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2012

   Hihi no mutta ihanaa että sä jaksat seurailla remppa pölyistä huolimatta :) Kiitos kovasti mun päivän piristämisestä ja ihanaa kevättä sinnekin, eiköhän se kohta tuolta tule! :)

   xx

   Reply
 7. Anonymous February 20, 2012

  WAU. Kyllä nuorilta kavereilta vaaditaan aika paljon päättäväisyyttä ja kärsivällisyyttä ryhtyä moiseen projektiin. Huh mikä homma! Asunnosta tulee varmasti amazing:) Itte kuolisin varmasti stressiin!

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2012

   Haha voi ihana kiitos :) Ei tässä auta kun optimistisena ja avarakatseisena lähteä remppaamaan! Olen jo elämäni aikana yhden epäonnistuneen (tai no ainakin aikatauluilta) putkirempan kokenut, joten tiedän miltä tuntuu odotella ja odotella ja asua evakossa :D Onneksi saa sentään asua omassa kämpässä siihen asti että remppa on täysin valmis :)

   xx

   Reply
 8. Anonymous February 20, 2012

  Joo, ymmärrän hyvin kiireesi. Jeps, me nähdäänkin sitten kun tuon tuotteita. Jatka blogin kirjoittelua samaan malliin! Jään aina odottelemaan uusinta postausta! :)
  -senja-

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2012

   Joo nähdään :) Ajattelin myös että voisin ehkä kotona ottaa pari kuvaa sen kanssa, niin saisin niistä enemmän minun näköisiä. Mutta tuotekuvissa oli hyviä detskuja :)

   xx

   Reply
 9. Anonymous February 20, 2012

  Hui kauhee minkä näköstä, itsekin sain kyllä kestää aika samanlaista remonttia pari vuotta sitte… Oli iha kauheeta käydä aina lähellä asuvien sukulaisten suihkussa ku kylppäri oli työn alla. :D

  Toivottavasti tulee kivan näkönen lopputulos, että ois ainakin odotuksen arvosta! ;)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2012

   Haha joo tässä on “vähän” työtä :D Onneksi on sen verran selvät suunnitelmat, ettei ole epäilystäkään lopputuloksesta :) Ja joo onneksi on katto pään päällä siihen asti että remontti on taputeltu!

   xx

   Reply
 10. iiti February 20, 2012

  Oo! Kauan odottamani ensimmäinen remppapostaus, jipii. Ihan mahtavaa, että luvat on nyt kunnossa ja hommat voi vihdoin aloittaa. Lykkyä tykö!:) Toivotaan, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan eikä tule mutkia matkaan.

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2012

   Haha jee ihanaa että kiinnostusta löytyy :) Kiitos paljon, onnea tarvitaan! Yleensä aina tulee vähintään pieniä vastoinkäymisiä, joten niitä odotellessa… No mutta meillä on ainakin osaava tiimi ja hyvää kannattaa odottaa ;)

   xx

   Reply
 11. iila February 20, 2012

  Oi, ootan mielenkiinnolla lopputulosta, tulee varmasti upea, sulla tuntuu olevan niin hyvä maku.:) Vähän myös ehkä kateellinen, haluisin kans laittaa tän mein asunnon melkein kokonaan uusiksi :D, tää on kyllä rempattu vissiin pari vuotta sitten mutta ei oikeen mun makuun, lasikuitutapetit ja harmaa laminaatti, mitä ihmettä.. :D

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2012

   Hihi kiitoksia :) Joo minäkin odotan että päästäisiin laittelemaan valaisimia paikalleen ja ah taidetta… Ja uusi sänky ja vaikka mitä :D Siellä sitten pyörittelen niitä ties kuinka kauan.. ihanaa!
   Hahhah tyypillistä :D Joo siis ton asunnon kylppäri rempattiin kans vuos sitten ja öö ei oo myöskään meidän makuun (yksi lasitiiliseinä, halvimmat allaskaapit) ja mikä pahinta, huonosti tehty duuni eli kaikki sätköt ja putket vedetty pintavetoina… Heheh uusiks menee :D

   xx

   Reply
 12. Anonymous February 20, 2012

  Joo. Tottakai!! :) Ota ihmeessä kuvia tuotteesta omassa käytössäsi. Ajatus olikin, että jokainen käyttäjä tekisi tuotteesta käyttäjän näköisen! Sinun ei siis ole pakko käyttää lähettämiäni tuotekuvia lainkaan. :)

  -senja-

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2012

   Jep, sen takia se onkin loistava tuote :) Mutta joo katsotaan se sitten lähenpänä, promoaminen on kyllä sitten ihan paikallaan kun saadaan se nettikauppaankin :)

   xx

   Reply
 13. annemaris February 20, 2012

  ihanaa että kirjoitat tästä rempasta. mua ittee henkilökohtasesti kiinnostaa hirveesti :D ja varsinkin kun niin nuorella iällä ostat ensimmäisen asunnon. itse asun lontoossa ja mietin jatkuvasti oman kämpän hankkimista ja sen sisustamista.. siinä on vaan omat riskinsä kun suomessakin nämä jutut on hankalia niin auta armias sitten tässä maassa jossa talojen rakentamista ei oteta niin vakavasti kuin esim. suomessa. mutta odotan innolla lisäraportteja remontista :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2012

   Jee tosi kivaa että löytyy kiinnostusta, mietin tosi pitkään että minkäköhänlainen vastaanotto tulee kun kirjoitan kuitenkin pääasiassa muodista ym. hömpästä :D Mutta hyvin uppoo vissiin!
   Voi ei, voin kuvitella että siellä se ei ole ihan helppoa :D Ja eipä vissiin halpaakaan, ei kyllä täälläkään. Pitäisi vissiin muuttaa Berliiniin :D

   xx

   Reply
 14. Anonymous February 20, 2012

  “Eikun tuumasta toimeen sanoi J ja lähti lekan kanssa heilumaan (haha). “

  LOL! :D repesin niin tolle (haha):lle.

  x

  Sanni

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 20, 2012

   Sanni mä tiedän :D Mä oon ällöttävä! Ja varsinkin sillon kun postaan yksin ja heitän jotain ihan omaa läppää! Hei kysyn äidiltä huomenna sitä pe päivää, ois oikeesti aivan huippu ja kaikenlisäksi saisin siitä tänne materiaalia!

   Pusujaaaa

   Reply
 15. Anonymous February 20, 2012

  Olen uusi lukijasi ja olen myös remppaamassa omaa, tulevaa asuntoani. Mielenkiinnolla odotankin kaikkia sisustuspostauksia, sinulla on niin kaunis maku!

  Vaikutat herttaiselta, mukavalta ja fiksulta ihmiseltä. Kaikkea hyvää sinulle ja tsemppiä remppaan! :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 21, 2012

   Jee loistavaa :) Sisustuspostauksia tulee varmasti paaaljon! Kämpän sisustus on jo nyt aika tarkkaan mietitty loppuun asti että kriiseltä pitäisi välttyä :D

   Voi kiitos paljon, aivan ihana kommentti :) Onnea takuulla tarvitaan!

   xx

   Reply
 16. affy February 21, 2012

  Oi oi!! Näyttää haastavan mielenkiintoiselta :D Opiskelen rakennusalalla, siitä siis tämä friikki innostukseni…

  Eikö tulekin hyvä fiilis, kun näkee miten saa tuhottua jotain epämieluista ja saa itse tehtyä siihen tilalle jotain paaljon parempaa? ;)
  Pidä meidät ajan tasalla rempasta, minua ainakin kiinnostaa. :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 21, 2012

   Hahahha :D Ai opiskelet no mutta hyvä hei vaan että kiinnostusta löytyy ;) No kyllä tulee hyvä fiilis! Ja jotenkin se kun näkee konkreettisesti miten siitä asunnosta muovautuu oman näkönen :)
   Pidän ehdottomasti!

   xx

   Reply
 17. RagDoll February 21, 2012

  Nyt jo huomattavasti avarampi! Siitä tulee kyllä upea. =)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 21, 2012

   Joo ihanaa onneksi! :) Kyllä vaan, se on tulos tulee olemaan kovan työn takana mutta eiköhän ahkerointi palkita :)

   xx

   Reply
 18. Anonymous February 21, 2012

  Mietin tässä, että minkä ikäinen olet kun kerran olet ostanut jo oman asunnon? Itse luulisin, että olisit noin 20 vuotta vanha. Uskon kyllä että teidän asunnosta tulee kyl aivan upea. Ja jos voit vielä tähän vastata et kuinka paljon neliötä teijän kämpässä on ja minkä hintanen oli?

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 21, 2012

   Täytän tänä vuonna 20, joten melkein oikeaan osuit ;) Kyllä siitä varmasti hieno tulee, laitan pääni pantiksi! Neliötä on muistaakseni 65 ja sinien ym. komeroiden kaatamisien jälkeen voi tulla vähän lisätilaakin. Hintaa en halua paljastaa :)

   xx

   Reply