REHELLINEN MIELIPIDE MICROBLADINGISTÄ

Kävin ensimmäisen kerran microbladingissa reilu vuosi sitten ja olen tehnyt aiheesta myös videon, jossa pureudun enemmän perusasioihin. Nyt vuosi microbladingin jälkeen ajattelin kirjoitella hieman kokemuksiani, jos jollain olisi tästä hyötyä.

Viime vuonna microblading eli kulmien kestopigmentointi oli vasta pienen porukan tiedossa, mutta tämän vuoden aikana homma on räjähtänyt käsiin. Tekijöitä on tullut ihan älyttömästi ja tuntuu että tuunattuja kulmia näkee katukuvassa yhtä paljon kun ripsienpidennyksiäkin. Hintahaarukka on tekijästä riippuen n. 200-500€ (sis. vahvistuksen) ja n. kuukausi pigmentoinnin jälkeen tehdään vielä vahvistus. Olen käynyt kahdella eri tyypillä fiksaamassa kulmia microblading-tekniikalla ja molempia heistä voin lämpimästi suositella.  Annika Kakko ja Riina on molemmat mielettömän taitavia tekijöitä ja herttasia tyyppejä!

Plussat
•Ei tarvitse enää meikata kulmia! Aamulla säästyy aikaa ja kasvot näyttää ihan ryhdikkäältä ilman meikkiäkin.

•Näyttää todella luonnolliselta, paremmalta kun mitä osaisin itse meikata

Miinukset
•Omaan hiukan rasvoittuvan ihon ja meikkaan paljon, joten kulmat haalistuu helposti. Myös “karvamainen” jälki haalistuu huomattavasti kuukausien kuluessa. Olen nyt vuoden sisään käynyt ainakin viidesti vahvistamassa kulmia, kun tykkään siitä että ne näyttävät skarpeilta ja siisteiltä.

•Suurinosa netissä olevista referenssikuvista on otettu juuri toimenpiteen jälkeen, jolloin kulmat näyttävät todella vahvoilta ja skarpeilta, ja se saattaa antaa epärealistiset odotukset lopputuloksesta.

•Toimenpide on hiukan epämiellyttävä, mutta jos selviää sokeroinnista niin selviää tästäkin.

Summa summarum, vaikka kulmat haalistuukin niin suosittelen silti microbladingia jos kaipaa vahvempia kulmia tai edes pientä ehostusta. Uskon että pysyvyys johtuu pitkälti ihotyypistä, joten jollain muulla saattaa jälki pysyä hyvänä pitkäänkin. Olen todella iloinen siitä että tällainen tekniikka on kehitetty nopeutamaan meidän aamuja!

Have you heard about microblading? Probably yes, because I feel like everyone is talking about it at least in Finland. It’s the newest and coolest way to make your eyebrows look super sharp and definied, unless you want them to be bold and bushy – every shape and color is basically possible. I had my first appointment 1,5 years ago and I’m totally hooked. I love the fact that I don’t need to do my brows (at all!) anymore and it gives such a lifted look to the entire face. But there are a couple of downsides of the procedure; I have pretty oily forehead, so the tattoo doesn’t last as long as it should. I have had my eyebrows microbladed 5 times during the past 1,5 years, even though 2 times should be enough. That’s definitely a bummer, but I still couldn’t imagine not doing it because it saves so much time during the busy mornings. I have tried three different technicians in Finland; KakkoBrows, RiinaBrows and La Chocola so if you live here, I can totally recommend them all. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

33 comments

 1. Anja October 13, 2017

  Olen muuten sama mieltä! Mullaki on rasvainen iho ja ne häviä 1-2 kuukaudessa. Ja kallista ja turhaa käydä nii usein vahvistamassa niitä. Lisäksi oli pikku kohta jossa väri säilyy nii huomasin et puolessa vuodessa kyl väri on muuttunut. Eli vähän pelottava minkäväriset kulmat saisi puolessa vuodessa jos väri pysyisi

  Reply
 2. Nelli October 13, 2017

  Ehdoton suositus täältä Noora Niemelälle Tampereella! Ammattimainen ja erittäin huoliteltu kädenjälki tällä mimmillä :)

  Reply
  • Alexa October 13, 2017

   Jee, mukavaa että saadaan lisää hyviä tekijöitä! ?? xx

   Reply
   • JJ October 13, 2017

    Meinasin myös tulla laittamaan saman kommentin. Tekijöissä ON ISOJA eroja, ja vaikka nyt paikassa jossa käyt lopputulos miellyttää silmää ei laatu välttämättä ole pitkällä aikajänteellä niin pysyvää kun oikeasti hyvillä tekijöillä. Kävin Noora Niemelällä ensimmäisinä asiakkaina ja kulmat ovat edelleen todella hyvät. En ole käynyt vahvistamassa vielä ensimmäisen kerran jälkeen (toki siis normaali vahvistus ekan kerran jälkeen tehty). Suosittelen häntä ja hänen kätensä jälkeä voi esim. Instassa seurata nooraniemelatmi nimimerkin takaa :) Hän tekee myös paljon vahvistuksia ja korjauksia muiden tekemiin kulmiin…

    Reply
    • Alexa October 13, 2017

     Ihan varmasti! Mutta myös ihotyyppi ja meikkaaminen vaikuttaa. Esim. Äitini on käynyt Annikalla ja hänellä on pysynyt hyvin, kun hänellä on erilainen ihotyyppi ja hän meikkaa huomattavasti vähemmän. ? xx

     Reply
 3. Maija October 13, 2017

  Huomasin myös itse aika nopeasti että karvamainen jälki puuroutuu tasaisemman väriseksi, mistä olin kyllä myös vähän pettynyt :) Olen myös huomannut, että sävy muuttuu aikaa myöden vähän harmahtavaksi, verrattuna niihin uunituoreisiin mustanruskeisiin kulmakarvoihin.

  Reply
  • Alexa October 13, 2017

   Olen samaa mieltä! Tylsää että myös väri muuttuu, luulin että se on omaa huolimattomuuttani kun käytän meikkiä niin paljon ja meikkivoide ja sen jämät saattaa taittaa väriä harmahtavaan suuntaan… xx

   Reply
 4. Elisa October 13, 2017

  Mun mielestä microblading tekniikka vaikuttaa hieman epäilyttävältä. Kulmia tehdessä terveeseen ja hyvin ohueen kulman ihoon viilletään useita haavoja, jolloin luonnollisesti syntyy arpi. Kulmia vahvistettaessa vähintään kerran vuodessa tai kuten sun tapauksessa useita kertoja, arpeutuminen jatkuu ja arpi paksuuntuu. Itseä huolettaa juurikin se, että miltä kulmat sitten näyttää 5v tai 10v päästä jos niiden laittamista jatketaan. Kasvaako niissä enää ollenkaan luonnollista karvaa vai onko tilalla vaan paksu arpi? Arpeutuminen riippuu toki haavan syvyydestä, mutta tekijän taitoonkaan en liikaa luottaisi, koska viilto tehdään kädellä ja syvyys on kuitenkin jokseekin sattumanvarainen (vrt. esim. tatuointikone).

  Somessa annetaan monista asioista turhan ruusuista kuvaa ilman mitään tutkimuksia tai pidempää näyttöä. Vaikka microblading kulmat onkin mielestäni tosi nätit, en itse niitä uskaltaisi ottaa juuri tästä syystä.

  Reply
  • Alexa October 13, 2017

   Olen itse pohtinut ihan samaa asiaa… Nimenomaan jos jotkut (esim kokemattomat) tekijät tekevät sen viillon sallittua syvemmälle, niin arpeutumista saattaa syntyä ja karvat eivät sitten enää kasva – ei hyvä! Uskon että olen itse ollut ammattitaitoisissa käsissä ja viillot on tehty “pintanaarmuina”, jolloin arpeutumista ei pitäisi syntyä. Mutta toki varman päälle pelaa, kun ei laita ollenkaan. ? xx

   Reply
 5. Heidi October 13, 2017

  Mä en jotenkin innostu tästä microplandingista itselläni vaikka muilla näen tosi kivoja ja siistejä kulmia. Mutta toisaalta en oo mikään mestari kulmien meikkaamisessa ja luonnostaan kulmat on lähes värittömät. Itse en uskalla myöskään värjätä kulmia.

  Reply
  • Alexa October 13, 2017

   Ei sitä kaikesta tarvitsekaan innostua! ? xx

   Reply
 6. Tinde October 13, 2017

  Mä kävin just Annikalla sun blogin innoittamana. Hurjan tyytyväinen jo nyt tähän ekaan kertaan. Vahvistukseen taidan pyytää astetta tummemman värin, kun nyt jo hiukan harmaantuneet alkuväristään. Mutta näistä en enää luopuis ?

  Reply
 7. Tiina October 14, 2017

  Mulla ei ole asiasta mitään kokemusta, mutta kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta. Jännä miten kaikki tuollaiset kauneuteen liittyvät jutut kehittyvät. Harvoin niistä vaan ihan täydellisiä saadaan. Itselläni oli aikoinaan ripsien pidennykset puolisen vuotta, mutta se vei omat ripset niin huonoon kuntoon, että päädyin sitten lopulta vaan tyytymään omiin ja luovuin pidennyksistä. Pidennykset olis kyllä ihanat ja helpottaisi aamuja, mutta toisaalta en taas halua luopua omista ripsistäni. Mulla on normaalisti mustat ja melko tuuheat ripset, suurin ongelma on lähinnä ripsien suoruus ja niitä saa aamulla taivutella pitkät pätkät. Pidennykset kuitenkin jotenkin “söivät” omat ripset todella ohuiksi ja harvoiksi. Onneksi palautuivat takaisin aika pian pidennyksen poiston jälkeen.

  Olisko muuten mitään vinkkejä millä aamuja voisi helpottaa ripsien osalta? Itse en ole kovin kartalla kaikista uusimmista hoidoista ja tekniikoista.

  Kulmakarvat mulla on onneksi todella tummat ja paksut. Ongelma on ennemminkin se, että niitä saa nyppiä jatkuvasti että pysyvät jotenkin ruodussaan. :) Mä luulen, etten koskaan microbladingia tule kokeilemaan, oon niin tottunut omiin kulmakarvoihin ja koen että paksut ja melko luonnolliset kulmakarvat on vähän niin kuin osa omaa persoonaa. Se on aina välillä hauskaa kun puhutaan siitä että paksut ja luonnolliset kulmat tulevat muotiin. Aika monta kertaa ovat tulleet ja menneet tässä reilun kolmenkymmenen vuoden aikana mutta mä pysyn silti omissani. :D

  Reply
  • Alexa October 14, 2017

   Ihan totta! Mulla oli myös ripsien pidennykset joskus viisi vuotta sitten, mutta silmät ei oikein tykänneet siitä liimasta ja sitten kyllästyin makoilemaan siellä huollossa niin usein ? Kyllä siinä meni tosiaan muutama kuukausi että omat ripset palautui ennalleen. Nykyään tosi moni hehkuttaa ripsien kestotaivutusta. Itselläni ei ole siitä kokemusta, mutta just näin yhdellä ystävällä ja hyvältä näytti!

   Ja hei onnekas jos sulla on omasta takaa hyvät kulmat! Mulla on myös tummat ja paksut, mutta vähän harvat ja hassun (kolmion?) malliset ? Microblading auttoi saamaan mallin paremmaksi ja kulmat muuten tasaisemman näköisiksi. xx

   Reply
   • Tiina October 14, 2017

    Kiitos vinkistä, täytyypä ottaa selvää tuosta kestotaivutuksesta. :)

    Reply
    • Emppu October 15, 2017

     Itselläni kanssa pitkät ja tikkusuorat ripset. Kokeilin aikoinaan ripsipermanenttiä ja se helpotti muutamaksi viikoksi taivuttelua. Vaatii kuitenkin sen uusimisen kuukauden välein, joten en ole jatkuvasti käyttänyt herkkien silmieni vuoksi, esimerkiksi kesäksi voin suositella.

     Aamurutiineihini kuuluu ripsien taivuttaminen niin, että lämmitän taivuttimen kevyesti föönillä ja vetäisen vedenkestävät ripsarit päälle. Toiminut tällä tavalla loistavasti viimeiset 10 vuotta ja voin suositella. Vähän nopeampi tapa kuin ilman lämpöä ja pysyy mielestäni paremmin :)

     Reply
     • Alexa October 15, 2017

      Hei just hyvä vinkki, kiitos! ? xx


 8. Tuulia October 14, 2017

  Pieni korjaus tekstiisi (koska olen itse käynyt Netalla viime keväänä) – hän siis tekee kulmien 3D-pigmentointia, ei microbladingia, joka siis on eri asia :) 3D-pigmentoinnit pysyvät kauemmin kuin microbladingit tosin jälki niissä ei ole yhtä tarkkaa kuin microbladindissa.

  Reply
  • Alexa October 14, 2017

   Ainiin, niinhän se olikin! Vaikka tekniikka ja lopputulos vaikutti hyvin saman tyyppisiltä. ? 3D pysyi minulla vielä microbladingiä huonommin… xx

   Reply
 9. Annie October 14, 2017

  Täysin off topic: En ole päässyt Lindan blogiin enää viikkoihin, mahdollisesti muutamaan kuukauteen, koska Lindan sivut ei lataudu oikeestaan ollenkaan. Näen vain puolikkaita päitä ja sitten koko sivut ja netti jumittautuu. Näin käy siis sekä tabletilla että kännykällä. Läppärillä onnistuu, mutta käytän sitä hirmu harvoin. Ties vaikka olisi muitakin Lindan lukijoita, joilla on sama ongelma ja asiaan kannattaisi kenties kiinnittää huomiota. Voisitko siis välittää Lindalle viestiä? Olisin tosi kiitollinen.

  Reply
  • Alexa October 15, 2017

   Voi ei!! Välitin tiedon Lindalle! xx

   Reply
 10. Emmi October 14, 2017

  Mitä sulla maksaa tuo huolto sitten kulmiin? Otin myös juuri itse microbladingit ja mulla rasvainen iho ja tuntuu ettei väri pysys, toivottavasti ei ihan 5x vuodessa joudu käymään ?

  Reply
  • Alexa October 15, 2017

   Yleensä jos menee vuoden sisään, niin sen saa tosi kohtuuhintaan. Tuskin viittä kertaa joudut menemään! ? xx

   Reply
   • Mytty August 24, 2020

    Mitä mieltä olet microbladingistä nyt muutaman vuoden jälkeen? Ootko vielä ottanut ja miten on pysynyt, vai ootko päätynyt muuhun ratkaisuun? Ainakin sun kulmat on yhä upeat!

    Oon itse ottamassa nyt light microbladingin ja muutaman kuukauden jälkeen iholta katoaminen rasvaisella iholla kuulostaa kyllä huimalle! 😩 Yli 300€:lla pitäisi saada kyllä VÄHINTÄÄN sen vuoden…

    Reply
    • Alexa August 24, 2020

     Mä en oo enää vissiin pariin vuoteen ottanut, enkä ottaisi! Mulla on nykyään vaan kulmien laminointi, jota uusin silloin tällöin. Ajan kanssa microblaidingin musteen sävy muuttuu iholla ja mulla on edelleen jämiä siellä sun täällä, vaikka periaatteessa pitäisi kulua pois. 😅 xx

     Reply
 11. papukaisa October 15, 2017

  Mua tässä mietityttää eniten se että tätä markkinoidaan poislähtevänä, väliaikaisena juttuna. Samahan se oli niiden kestopigmentointien kanssa 2000-luvun alussa. Muistan kun Ouluun tuli kestopigmentoinnit ja samat paikat alkoi aika pian tekemään myös “tatuointeja” eli siis kuvia kehoon, kosmeettisten töiden lisäksi. Mäki kävin sitten sellaisen laittamassa kun ajattelin että jos en sitte tykkää siitä niin sehän lähtee pois (luvattiin 2-5 vuoden kesto). Noh, tässä sitä ollaan 15 vuotta myöhemmin sama kuva edelleen ihossa, eikä se ole edes vaalentunut. Se on siis täysin normaali tatuointi, sen vaan on tehnyt kosmetologi. Olen sittemmin laittanut enemmänkin tatuointeja ja jutellut asiasta tatuoijien kanssa ja kaikki sanovat samaa; on täysin mahdotonta laittaa ihon alle neulalla väriä ja kuvitella että se sieltä pois lähtee. Tässä nyt tehdään vain viiltoja, ja sanoit että ne puuroutuu ja haalistuu mutta lähteeköhän se puuromainen mössö sitten kuitenkaan koskaan pois.. mä nimittäin nimenomaan haluaisin sellasen karvamaisen lopputuloksen, jos laittaisin kulmat. Jään mielenkiinnolla seuraamaan näitä lopputuloksia esim. 5v päästä!

  Reply
 12. vveronika October 16, 2017

  I would love to try but I’m afraid that it will discolor as tattoes sually do after sun exposure. You never had that experience?

  Reply
  • Alexa October 16, 2017

   Noup! But it would probably be a different case in Southern Europe, where the sun is shining most of the time. So I’m probably the wrong person to judge that. ? xx

   Reply
   • vveronika October 18, 2017

    yes, so true :) I’m in central Europe, so I think it’s a no form me :-( thanks for replying!

    Reply
 13. Norppu October 17, 2017

  https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005411963.html tässä hesarin jutussa avataan myös muita microbladingiin liittyviä riskejä, ja esim raskasmetalleja jotka voivat jäädä elimistöön. Fyi! xx

  Reply
  • Alexa October 17, 2017

   Joo mä luin myös ton! Tosi hyvä artikkeli ajankohtaisesta kauneusaiheesta! ? xx

   Reply