RASKAUSVIIKOT 28-29

viikko 28

Beben status: Bebe on munakoiso! Niin taisi olla jossain aikaisemmallakin viikolla, vähän riippuen siitä miltä sivustolta näitä tutkailee. Neuvolassa otettiin mahan mitta ja maha oli mittauksen mukaan normaalia pienempi viikkoihin nähden. Käytiin sitten vielä ultrassa tutkailemassa asiaa ja siellä todettiin että bebe on siro, mutta ei ole mitään syytä huoleen. Kaikki näyttää muuten juuri siltä miltä kuuluukin ja kasvuspurttia varmasti tulee. Lääkäri uskoi että bebe tulee painamaan n. 3 kg syntyessään, mitä taisin itsekin painaa.

Mun status: Tämä viikko oli vaihteeksi henkisesti vähän kuluttavampi. Heräsin useana yönä neljältä saamatta enää unta sen jälkeen. Tiedätte varmasti sen tunteen kun herää keskellä yötä ja pyörittelee kaiken maailman asioita päässään. Yleensä kaikki tuntuu silloin paljon dramaattisemmalta, mitä ne todellisuudessa onkaan. Viikko oli siis väsyttävä, mutta siitäkin selvittiin! Pohdiskelin yön pikkutunteina myös niitä vauvan herätyksiä ja totesin, että silloin tuolla valvomisella olisi ainakin joku muu funktio kun seinien tuijotus.

Cravings: Kuten aikaisemmassa viikkopostauksessa kirjoitin, niin pahimmat nälkäkohtaukset ja mieliteot jäi selkeästi ekalle kolmannekselle. Se oli jotain ihan infernaalista! Viime viikkoina on maistunut normaalia enemmän raejuusto ja kananmuna, eli bebellä on joku bodausvaihe selkeästi meneillään.

viikko 29

Beben status: Myskikurpitsa! Sillä alkaa oikeasti jo olemaan kokoa. Ultrassa myös todettiin, että pää on jo alaspäin eli hän on valmiina lähtöön. Tosin kokoa saisi kyllä vielä kerätä lisää ja ehtiihän sitä vielä kääntymäänkin viikkojen kuluessa. 11 viikkoa laskettuun ja yli 70% raskausajasta on jo takanapäin.

Mun status: Tämä viikko on taas ollut huomattavasti parempi! Olen nukkunut paremmin ja fiilis on ollut muutenkin tosi kohdallaan. Varmasti toi nukkuminen vaikuttaa kaikista eniten. Olen kaikella energialla laittanut beben huonetta kuntoon, tilaillut viimesiä tarvittavia asioita (äitiyspakkaus, turvakaukalo, unipesä jne.), siivoillut laatikoita ja niin edelleen. On ihanaa saada hommia valmiiksi ja kohta voi vaan fiilistellä ja odotella vauvan saapumista.

Cravings: Tosi random, mutta tällä viikolla mun on tehnyt mieli Eskimo ja Pingviini-jätskejä. Lapsuudesta tuttuja nekin, kuten suurin osa mun mieliteoista aikaisemmin! Normioloissa en ostaisi kyllä Eskimoa, se on vähän liian tylsä mun makuun, mutta nyt raskaana on tehnyt mieli siitä huolimatta just sitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 comments

 1. suski August 24, 2020

  Miksi bebe? Miksi et sano vauvaa vauvaksi? onko se jotenkin fancympaa sanoa,että bebe?

  Reply
  • Alexa August 24, 2020

   Rakkaalla lapsella on monta nimeä ? xx

   Reply
 2. Silja August 24, 2020

  Ääh noi aamuyön heräämiset on niin ärsyttäviä! Vauvan kanssa mulla on edelleen välillä vähän sama ongelma. Viime yönä syötin klo 4 ja vauva sammui sen jälkeen kuin saunalyhty, mutta minäpä olin yhtäkkiä pirteä ja aloin pyörittelemään päässä kaikkea ristiäisvalmisteluista kaiken maailman ikäviin asioihin. Ja kun parin tunnin kuluttua olin vihdoin saamassa unta, olikin seuraavan syötön aika ?

  Reply
  • Alexa August 25, 2020

   No just toi! ? Miten sitä yön pikkutunteina kaikki tuntuukin niin paljon dramaattisemmalta ja kun niitä alkaa pohtimaan syvemmin, niin ei ole tosiaan enää unesta tietoakaan ? Oon oppinut että mulle toimii se että syön puuroa (keskellä yötä ?), niin vaivun johonkin hiilariuneen sen jälkeen aika nopeasti ?❤️ xx

   Reply