RASKAUSVIIKOT 26-27

august 9, 2020, pregnancy

viikko 26

Beben status: Bebe on keräsalaatin kokoinen tyyppi. Hän painaa jo n. 900g ja osaa hengittää sisään ja ulos. Tyyppi reagoi jo mahan läpi kosketukseen ja liikkuu vilkkaasti.

Mun status: Ekat krempat havaittu! Alaselkäjumeja on tullut ja selkä on erityisesti pitkien kävelylenkkien jälkeen kipeä. Jalat tuntuu myös tosi voimattomilta aina loppupäivästä ja olen alkanut haaveilemaan jostain kylmäsukista tms. jotka voisi heittää pakkaseen ja illalla jalkaan – onko edes sellaisia olemassa?

Mutta pakko sanoa että en todellakaan halua tämmösistä pikkujutuista valittaa, kun olen jutellut monen huomattavasti epäonnisemman preggomaman kanssa. Oon tosi onnellinen ja kiitollinen siitä kuinka hyvin olen voinut ja kuinka pystyn toistaiseksi liikkumaan normaalisti ilman sen suurempia haasteita. Nämä on siis todellakin pieniä vaivoja, kun kuuntelee tarinoita hyperemeesistä tai vahvoista harjotussupistuksista. Toki omakin tilanne voi vielä moneen kertaan muuttua, mutta nyt nautin tästä että liikunta ja normaali elämä vielä luonnistuu pienistä krempoista huolimatta.

Cravings: Olen pistänyt merkille että noi pahimmat mieliteot oli selkeästi alkuraskaudessa. Silloin ne oli sitä luokkaa, että mieliteon iskiessä (nakkikeitto, juustoleipä, porkkanakakku – mitä näitä nyt oli?) kauppaan oli lähdettävä samantien oli kello sitten kahdeksan aamulla tai illalla. Tokan kolmanneksen lopulla nälkä ja mieliteot ovat tasaantuneet, eikä mitään ihmeellistä ole ilmaantunut. Toki edelleen treenipäivinä nälkä on vielä normaalia kovempi, mutta se on varmasti ihan normaalia, etenkin kun on toi kuula tossa tuomassa treeniin ja ihan hyötyliikuntaankin lisähaastetta.

Viikko 27

Beben status: Bebe on bataatti ja tällä viikolla ylitetään kilon rajapyykki. Kohdussa on kuitenkin vielä hyvin tilaa, joten liikettä tapahtuu hurjasti ja ne myös tuntuu entistä enemmän, kun tyypillä alkaa olemaan voimaa ja kokoa.

Mun status: Tokan kolmanneksen viimeinen viikko! Mitä ihmettä? Mihin tämä aika on mennyt. Kuten usein sanotaankin, niin toka kolmannes on kyllä ihan best! Ensimmäisellä kolmanneksella ei oikein uskalla vielä nauttia raskaudesta ja huoli on enemmän läsnä. Useimmilla olot vie silloin myös voimat. Toka kolmannes oli siis todellakin ihanaa aikaa, kun oli kertonut uutiset kaikille ja uskalsi myös nauttia raskaudesta ihan uudella tapaa. Fyysisiä vaivoja ei mulla tosiaan ole vielä hirveästi ollut, joten myös se on auttanut nauttimaan raskaudesta. Tosin olen saanut aika paljon “odotapa vaan…” varotteluja vikasta kolmannesta, joten katsotaan että mihin vaivat ja olot ajan kuluessa eskaloituu – stressaamatta kuitenkaan etukäteen.

Cravings: Mitään erikoisia mielitekoja ei tosiaan ole tälläkään viikolla ollut, mutta lohikeitto ja puuro on erityisesti maistunut.

Photos by Juuli Rönkä

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *