RASKAUSVIIKOT 22-23

viikko 22

Beben status: Bebe on papaya! Se kuulostaa oikeasti jo aika isolta. Oltiin alkuviikosta rakenneultrassa ja siellä näytti kaikki oikein mallikkaalta. Sukupuoli on ollut tosiaan tiedossa meillä jo pidempään, kun käytiin yksityisellä 4D-ultrasssa aikaisemmin. Se tuo kyllä niin paljon konkretiaa raskauteen, kun voi alkaa miettimään nimiä ja visualisoimaan tulevaisuutta ihan uudella tapaa.

Mun status: Yleisesti olo on tosi hyvä! Ei mitään sen suurempia vaivoja, mutta jaksamisessa on hiukan vaihtelua. Jos on tosi tapahtumarikas tai kuuma hellepäivä, niin olen erityisen väsynyt, mutta niin olisin todennäköisesti muutenkin.

Treenipäivinä nälkä on muuten ihan sairas! Siis loputon. Sillon mun on syötävä “kolmen ruokalajin” illallinen (mikä tarkoittaa siis pääruoan lisäksi puuroa, jogurttia, leipää, pähkinöitä tai mitä ikinä kaapista sattuu löytymään), että saan itseni kylläiseksi. Bebe kasvaa myös ihan jäätävää tahtia nyt, nimittäin koko loppuraskaus on vauvan “massakautta”.

Cravings: Tuli mieleen vaan hedelmäkarkit ja erityisesti Ässämix! Tosi random.

viikko 23

Beben status: Bebe on kasvanut isoksi mangoksi! Ja kasvuvauhti on tosiaan hurjaa. Tällä hetkellä bebe on reilu puolikiloa ja kolmen viikon päästä jo lähemmäs kilon. Siis miettikää, että hän tuplaa painonsa kolmessa viikossa? Mitä ihmettä! Ei siis mikään ihme, että mulla on hurja nälkä!

Mun status: Voimattomuus ja väsymys on lisääntynyt ja muistelin, että neuvolassa ohjeistettiin tässä kohtaa ottamaan viimeistään rautalisää. Ensimmäisen kolmanneksen aikana otetuissa verikokeissa kaikki näytti hyvältä, mutta nyt selkeästi bebe alkaa syömään meikän rautavarastoja ihan kunnolla! Alkuun voimattomuutta (erityisesti jaloissa) oli satunnaisesti ehkä kerran viikkoon, mutta nyt kun tätä esiintyy lähes päivittäin, niin on se alkanut vaivaamaan. Toivottavasti nyt vitskujen ja rautalisän myötä saadaan voimat takaisin!

Tähän vielä lisäyksenä jälkikäteen, että neuvolassa todettiin mun alhaisen verenpaineen ja helteen lisäävän tota voimattomuutta. Eli on tosiaan extra tärkeää juoda riittävästi vettä.

Cravings: Toinen rautaan viittava mieliteko on ollut liha! Oli pakko laittaa bologneset tulille, kun teki niin hurjasti mieli. Niin helppoa ja hyvää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 comments

 1. Jenni S. Big mamas home July 13, 2020

  Luen näitä juttuja pienen kateuden ja mielettömän nostalgian vallassa. Te saatte elää Lindan kanssa ihan mielettömiä aikoja. ? Ensiraskaus on niin uniikkia aikaa.

  Reply
  • Alexa July 14, 2020

   Ah on tämä kyllä ihan parasta! ?? Ei voi nyt kun nauttia ja fiilistellä! xx

   Reply
 2. Anskuuu July 14, 2020

  Moikka!
  Kävittekö Bulevardin sikiöseulonnassa? Itellä kohta eka ultra edessä ko.paikassa ja netissä vähän ristiriitaiset ohjeet siitä, saako tukihenkilö tulla mukaan vai ei ? miten teillä meni?

  Reply
  • Alexa July 14, 2020

   Käytiin joo! Ja tällä kertaa sai tulla. Ekalla kerralla ei vielä saanut. ?? xx

   Reply
 3. VV July 14, 2020

  Otatteko äitiyspakkauksen? :)

  Reply