RASKAUSVIIKOT 16-17

may 31, 2020, pregnancy

VIIKKO 16

Toka neuvola takana ja oli ihanaa kuulla taas sydänäänet ja todeta että bebellä on kaikki hyvin. Tämä oireettomuus on toki aivan ihanaa, mutta samalla huoli nostaa välillä päätään, kun kropassa raskaus ei tunnu. Etenkin kun ennen raskautta mielikuvat olivat täysin erilaiset, kun lähes kaikki läheiset ovat voineet pahoin alkuraskauden ajan. On tullut nyt huomattua, että jokainen raskaus on todella erilainen ja moni muuttuja on meistä riippumaton.

Beben status: Tyyppi on avokadon kokoinen ja raajat ja nivelet ovat kunnolla kehittyneet.

Mun status: Muuten vointi on hyvä, mutta päänsärky on alkanut piinaamaan. En löydä siihen mitään selkeää syytä, mutta harvemmin sitä raskausvaivoihin löytääkään sen kummempia selityksiä. Ulkoilu onneksi helpottaa ja särky ei ole onneksi jatkuvaa, vaikka sitä on joka päivä tällä viikolla esiintynytkin. Tilasin Amazonista myös sinistä valoa suodattavat lasit, jos se jollain tapaa helpottaisi, kun istun koneella pitkiä aikoja.

Olen erityisen iloinen siitä, että olen pystynyt treenaamaan normaalisti tähän saakka ja tunnen kehoni vahvistuneen. Jalan murtumisen jälkeen fyysinen kuntoni romahti ja lähdin rakentamaan sitä pikku hiljaa nollasta. Nyt tunnen ensimmäistä kertaa kropan olevan voimissaan ja siitä on toki iloa kun raskaus etenee.

Cravings: Arkiruoan lisäksi sämpylät! Olen syönyt melkein joka päivä sämpylän aamupalaksi tai välipalaksi, vähän täytteitä vaihdellen. Niiin hyvää! Sämpylän pitää olla myös rapeapintainen ja pehmeä sisältä. Herkusta löysin muutamia hyviä!

VIIKKO 17

Tämä viikko meni jotenkin erityisen hitaasti! Tuntuu, että muuten viikot ja jopa kuukaudet hujahtaa nopeasti eteenpäin. Olen alkanut odottelemaan, että puoliväli menee rikki. Eipä siihenkään ole enää kauaa! Seuraava ultra on vasta kuukauden päästä, sitä odotellessa.

Beben status: Bebe on nyt päärynä! Tuntuu noita hedelmä-karttoja katsoaessa, että kasvu alkaa nopeutumaan nyt. Päähän on alkanut kasvamaan jo hiuksia ja sormissa ja varpaissa on jo pienet kynnet.

Mun status: Viikko 17 oli edeltäjäänsä huomattavasti helpompi! Päänsäryt lähti onneksi tiehensä ja yöheräilyt ei enää ärsytä niin paljon. Menee niin rutiinilla, että kerran törmäsin peiliin, kun nukahdin matkalla sänkyyn.

Cravings: Samat vanhat klassikot. Sämpylät, sitrushedelmät, kananmuna, puuro ja tavallinen kotiruoka. Ainiin ja croissantit!! Suolasilla tai makeilla täytteillä.

19 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *