Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Q&A: Urheilu ja hyvinvointi

august 23, 2017, Fitness
This post is sponsored by Kari Traa

Kari Traa is different. Kari Traa is for the winners, the finishers but also for the quitters. For the runners, the sprinters and the walkers. For the elite, the amateurs and the wannabes. In short, Kari Traa does not distinguish between a good and a bad performance. The 2017 campaign urges girls all around to celebrate themselves after they’ve worked out. Training releases endorphins, which make you happier, a story that’s never been told as engagingly as this Kari Traa. By girls. For girls. Exclusively.

___________________________________________________________________________

Q&A: Urheilu & Hyvinvointi

Kyselin teiltä snäpissä että mitä haluaisitte tietää urheiluun ja hyvinvointiin liittyen, joten tässä tulisi pieni Q&A aiheeseen liittyen.

Oletko ihminen joka kokeilee aina uusia treenejä / lajeja vai onko sulla joku tietty rutiini jota seuraat?
Olen tosi kokeilunhaluinen ja avoimin mielin kokeilen kaikkea uutta. Urheilu on mulle tapa pitää hauskaa ja purkaa stressiä, ja uusien lajien kokeileminen on ihan parasta. Vuoden sisään on tullut hurahdettua pyöräilyyn, melottua, kiipeiltyä vuorilla ja opeteltua padelia. Mikään edellisistä ei edes tunnu “urheilusuoritukselta” vaan hauskanpidolta.

Oletko lapsena harrastanut urheilua, jos niin mitä?
Lapsena tuli myös kokeiltua vaikka ja mitä aina telinevoimistelusta balettiin. Pisimpään harrastin kilpacheerleadingiä HAC:ssa, muistaakseni ainakin kuusi vuotta.

Onko sulla tulevaisuuden tavoitteita urheilun tai hyvinvoinnin suhteen?
Koen voivani todella hyvin tällä hetkellä, elämä on balanssissa. Tulee treenattua, mutta myös nautittua matkustamisesta ja herkuttelusta. Toivon että pystyn ylläpitämään tämän hyvän fiiliksen myös tulevaisuudessa ja tietysti että pääsen mummona sängystä ylös!

Do you try different exercises or do you stick to your routine?
I love to try different things! Working out doesn’t have to be so serious, I love to have fun! This year I have been cycling a lot, I have also tried paddling and mountain hiking besides my normal gym work out sessions. 

Did you have a lot of active hobbies when you were younger?
Yes I did, I have tried it all from gymnastics to ballet. I really loved cheerleading, I did that for six years and we competed in national and international competitions. 

Do you have any goals for the future?
I’m feeling really good at the moment, physically and mentally as well. So I hope I can maintain this balance. I also exercise to be in a good shape in long term, I want to be a healthy and a happy granny one day. 

Miten pidät kuntoasi yllä kun matkustat niin paljon?
En ota siitä stressiä. Kaupunkilomilla tulee käveltyä niin paljon että en juurikaan treenaa, mutta rantalomilla tulee käytyä myös salilla tai tehtyä urheilullisia aktiviteettejä.

Onko sulla suosikkitreeniä?
Ennen tykkäsin tehdä HIIT-treenejä, mutta nykyään tykkään yhdistää voimaa, liikkuvuusharjoittelua ja HIIT:iä. Kiitos tästä PT-Kanervalle! Ihanaa haastaa itseä uudella tavalla.

Koetko olevasi hyvässä kunnossa?
Henkisesti kyllä ja kyllä treenaaminenkin sujuu mukavasti. Kropassa on kyllä myös rasvaa ja tulee aina olemaan, sillä en tavoittele alhaista rasvaprosenttia – miksi tavoittelisin?

How do you maintain your condition when traveling as much as you do?
I don’t take stress about it. If I’m traveling into a city where I’m walking a lot, I don’t work out at all. If I’m going for a relaxing vacation, I usually work out 2-4 times during that trip. 

Do you have a favorite work out?
I love to work out with my PT. We do different kinds of exercises and I love them all. 

Do you consider yourself being fit?
Mentally yes! I don’t have “body goals” and I’ll always have curves, because I’m not aiming for a low body fat percentage – why would I? 

Vaikutat tosi tasapainoiselta ja hyvinvoivalta, mutta onko sulla koskaan ollut ongelmia syömisen tai treenaamisen kanssa? Olisi kiva kuulla jonkun tunnetun ihmisen ajatuksia, koska nykyään tosi monilla nuorilla on ongelmia syömisen ja treenaamisen kanssa. 
Lähden aina kaikkeen täysillä mitä teen ja nuorempana oli haastavampaa löytää se kultainen keskitie, vaikka onneksi mitään vakavaa ei koskaan ollut. Luulen että tykkään niin paljon hyvästä ruoasta ja olen nälkäisenä ikävä tapaus, joten siitä syystä homma säilyy balanssissa. Olen myös oppinut sen että keho tarvii huoltoa ja lepoa toimiakseen, joten treenaan kohtuudella (keskimäärin 4 kertaa viikossa). Painoani en ole seurannut varmaan seitsemään vuoteen. Rakastan numeroita ja analytiikkaa, joten koen että se saattaisi mennä liian analyyttiseksi puuhaksi.

Miten huollat kehoasi?
Käyn hieronnassa (Helsingin Urheiluhieronta on tosi hyvä ja Uudenmaankadulla Onni) pari kertaa kuussa ja pyrin joogaamaan ja tekemään liikkuvuusharjoitteluja. Kotona tulee myös availtua paikkoja foam rollerin avulla.

You seem like a well-balanced person, have you ever had problems with eating or working out?
I’m always doing everything either 0% or 110%, so it took me a long time to find balance. I have never had a bad eating disorder or anything, but I definitely had struggles to find the perfect balance between eating and exercising when I was younger. I”m glad I did and also realized that we need to sleep and recover well between those intense workouts, so nowadays I’m feeling awesome! 

Do you have any tips for recovering?
Sleeping enough, and then yoga and massaging definitely! 

I’m wearing Kari Traa IDUNN bra

Photos by Linda Juhola

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *