Pyöräilyhommia

alexa-dagmar-pyora2

En olisi vielä hetki sitten uskonut että aikuisiällä voi vielä hurahtaa johonkin harrastukseen samalla tavalla kuin lapsena oli tapana. Niin sitä vain voi käydä! Alkukesästä aloitettiin lapsuudenystäväni Lindan kanssa pyöräilyharrastus ihan puolivahingossa, ja nyt se on sitten jo menoa. Muutama viikko sitten pyöräiltiin meidän faijan landelle saaristoon, ja siitä 150km reissusta meidän pyöräilyinto sai vaan tulta alleen. Se treenin jälkeinen hyvänolontunne kesti useamman päivän ja tuli sellainen olo että sama lenkki on vedettävä uudestaan pian. Tosin ensimmäisellä kerralla mentiin 1-vaihteisilla kaupunkipyörillä, mikä oli kyllä kokemus sekin.

Tuon reissun jälkeen aloin haaveilemaan maantiepyörästä ja ilokseni Larun Pyörästä kyseltiin josko haluaisin koeajaa ja tunnustella maantiepyörällä ajamista reissullamme. Täytyy myöntää että hiukan pelonsekaisin tuntein lähdin pyörää ajamaan, mutta muutaman kymmenen kilometrin jälkeen olin jo sinut uuden ajoasennon ja jalkavaihteiden kanssa. Ehkä paras asia oli se että jalkoja ei hapottanut enää samalla tavalla, kun kehonpaino jakautui huomattavasti tasaisemmin kun kaupunkipyörällä ajaessa. Mäet meni myös kevyemmin ja vauhti oli huomattavasti nopeampaa. Reissun päätteeksi päätin lunastaa pyörän.

It’s crazy how I have fallen for cycling this summer. I feel like a kid again! I would have never thought I would celebrate my book launch by cycling 150km (rather than going out), but that’s what I did this past weekend. It felt so refreshing to be out in the nature, relax and just focus on the cycling. That’s one of the reasons why I love cycling so much, it resets my mind from work-related things – I just simply can’t be online while cycling. I’m still feeling pretty ecstatic from the trip, it was definitely the best way to enjoy the last weekends of this summer.

 

raw-bite

Yksi mun suosikkipatukoista. Niin hyvää ja antaa kunnolla energiaa.

porvoo2 porvoo

Porvoo on kyllä yksi Suomen kauneimmista kaupungeista. Se oli meille vain nopea välietappi, ennenkuin jatkettiin sieltä matkaa saaristoon.

alexa-pyora

Vielä ei ole klossikenkiä! Halusin ensin tunnustella uutta pyörää ja totulla siihen, eli ei makeaa mahantäydeltä. Ehkä ensi kesänä uskallan opetella käyttämään klossikenkiä. Niin ja kuulemma Oakelyn lasit on “se juttu” pyöräilijöiden piireissä. Mä olen vielä tämmöinen amatööri ;)

alexa-dagmar-pyora4 alexa-dagmar-pyora5

Oikeanlainen pyörä (Focuksen pyörä Shimanon Ultegra 11-speed osasarjalla ja kevyellä hiilikuiturungolla) testiajolle valikoitui bikefit-mitoituksen avulla. Minä kun luulin että pyörää ostaessa valitaan vain kaupasta kivannäköinen ja tarkotuksenmukainen pyörä. Bikefit-mitotuksessa kartottiin kroppani rakennetta ja liikkuvuutta, sekä analysointiin ajoasentoa.  Kun kerroin tästä isälleni, niin hän oli himourheilijana suorastaan liekeissä. Olen alkanut miettimään pikatriathlonin vetämistä ensi kesänä ja sitä silmällä pitäen saatan mennä bikefit-sessioon vielä tulevaisuudessakin.

alexa-dagmar-pyora3 alexa-dagmar-pyora

Tiimikypärät.

porvoo3

Jälleen kerran loistava reissu! Pyöräilystä on tullut itselleni ihan loistava henkireikä, sillä se on ihan mahtava tapa nollata aivot, rentoutua ja nauttia luonnosta. Etenkin kun tekee paljon hommia tietokoneella, niin pyöräily on ihan loistavaa vastapainoa sille. Tämä oli jälleen hiukan normaalista sisällöstä poikkeava postaus, mutta ainakin viime kerralla pyöräilyhommat kiinnosti ainakin osaa teistä. Reittivinkkejä saa muuten jakaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

30 comments

 1. katri August 22, 2016

  Ihan huippua Alexa että oot innostunut pyöräilystä. Näin lukijana on tosi kivaa muutenkin, että sun blogistasi löytyy monenlaista sisältöä ja kaikkea ihan uutta ja aluksi erikoisen kuuloistakin. Meikki- ja laukkuvideoiden jälkeen ei tällaista ihan heti odottanut, mutta miksi ei! Mä ainakin tykkään :) Mukavaa uutta viikkoa!

  Reply
  • Alexa August 22, 2016

   Siis on oikeesti ihan mahtava fiilis siitä että on löytänyt itselleen uuden harrastuksen josta on innoissaan. Ei ole tällaista tunnetta ollut sitten lapsuuden :D Mietin itsekin että tällainen retkipostaus saattaa olla vähän yllättävä veto, mutta toisaalta miksi ei! Sisältöä en koskaan ole mitenkään määrittänyt, vaan kirjottanut kaikesta joka tuntuu mielekkäältä :D Kiitos ihana ja samoin sinne! :) xx

   Reply
 2. papukaisa August 22, 2016

  Jee triathlon, hyvä Alexa! Mä aloitin kyseisen lajin varovasti uintitekniikkakurssilla viime syksynä ja kevään vedin Helsinki Triahtlonin valmennusryhmässä. Tänä kesänä ehdin käydä kolmet kisat ja oon ihan koukussa! Jos innostut tosta ja haluut lisätietoja miten pääsin alkuun niin mä ihan mielelläni kerron omat kokemukseni! :)

  http://mminimalisticss.com/

  Reply
  • Alexa August 22, 2016

   Hei jes, loistavaa! Tota uintia mietinkin että siihen tarvitsisi enemmän perehtyä, joten pitää ehdottomasti kollailla syksyki joku kurssi. Ja hei mä jututan sua ens kerralla kun käyt Zarrossa ;) xx

   Reply
 3. L August 22, 2016

  Pitkät fillarilenkit on ehkä parhaita viikonloppu-urheiluja!
  Meidän perheen lempparireitti on Helsinki-Espoon rantaraittia, se on niin kaunis ja kiva tie westendiä ja kivenlahtea. Matkan varrelta löytyy ihana cafe ursula soukassa jossa pakollinen kahvi ja jäde tauko ;) Eli tietysty tollasta hc porvooreittiä vähä lyhkäsempi, mutta semmonen kiva feelgood retki!

  Reply
  • Alexa August 22, 2016

   Joo vitsi toi pitää mennä testaamaan joku sunnuntai, kiitos! :) xx

   Reply
 4. Tanja August 22, 2016

  Ihana postaus, uusia harrastuksia on mahtavaa löytää! Jos aina jumiutuu vanhoihin kaavoihin (vaikka elämä oliskin vaikka kuinka vaiherikasta), saattaa jäädä monesta ilosta paitsi. ;) Mä löysin muutama kuukausi sitten seinäkiipeilyn, menin siitä ihan sekaisin. :D

  Ihanaa viikkoa sulle!

  Reply
  • Alexa August 22, 2016

   Kiitos, ihana kuulla että tykkäsit! :) On kyllä niin mahtavaa löytää uusia harrastuksia, se tuo arkeen ihan uudenlaista intoa ja iloa! xx

   Reply
 5. eerin August 22, 2016

  Hellou, tää menee nyt tämän postauksen aiheen vierestä, mutta aattelin kuitenkin kysyä, kun ilmeisesti oot ahkera Zadaa-appin käyttäjä! Oon googletellut tietoa tosta appista, jos vaikka alkais itsekin myymään omia vanhoja vaatteitaan sen kautta, mutta yks asia mietityttää: kytkeekö appi facebook-kavereita jotenkin siihen omaan myyntiprofiiliin? Tai mainostaako se sulle sun facekavereiden myytäviä tai kenties mainostaako se sua sun facekavereille? :D En löytäny tähän mistään oikein tietoa ja periaatesyistä yleensä välttelen kaikkia tollasia sovelluksia, jotka “spämmää” facekavereita turhaan. :)

  Reply
  • Alexa August 22, 2016

   Joo käytän sitä paljon! :) Siellä voi valita että spämmääkö vai ei ja mä en tietenkään spämmää, kun en myöskään sellaisesta välitä :D xx

   Reply
 6. Annn August 22, 2016

  Pyöräily on kyllä kivaa ja etenki ntuollaisessa ihanassa kesäsäässä ja maisemissa :-)

  Reply
  • Alexa August 22, 2016

   No älä muuta sano! :) xx

   Reply
 7. Tiina August 22, 2016

  Ehdottomasti lukkopolkimet vielä messiin varsinkin jos ajaa pidempää matkaa, koko homma siirtyy ihan uudelle tasolle :) Niitä on myös saatavana sellaisena tuplamallina, jossa on sekä normipoljin että lukkopoljin (esim. http://m.bikester.fi/shimano-pd-t420-retki-kaupunkipolkimet-clickr-musta-355241.html). Noi on kaupunkiajossa kätevät, jos joutuu pysähtymään paljon liikennevaloihin ym. Klossien kanssa oppii pelaamaan tosi nopeasti vaikka aluksi ajatus siitä, että jalat on kokonaan kiinni polkimissa, kauhistuttaakin :)

  Reply
  • Alexa August 22, 2016

   Joo nimenomaan :D Nyt tuli totuteltua maantiepyörään, niin seuraavaksi on sit vuorossa noi klossit ;) xx

   Reply
 8. Marianne August 22, 2016

  Vautsi miten huippua!
  Näyttää aivan ihanalta! :)
  xx
  http://mariannelle.com/

  Reply
 9. Camilla August 22, 2016

  Oon kanssa aina rakastanut pyöräilemistä. Nyt kun asun keskustassa, niin pyöräily on harmikseni jäänyt ihan minimiin. Ihanan aitoja kuvia! :) xx

  Reply
  • Alexa August 22, 2016

   Voi kiitos :) Joo täällä keskustassa ei voi oikein treenejä vetää, enemmän sellasta hyötyliikkumista – hyödyllistä toki sekin :) xx

   Reply
 10. Anni August 22, 2016

  Onpa kiva kuulla että säkin olet löytänyt urheiluharrastuksen itsellesi :) Pyöräily on kyllä mukavan chilliä treeniä.

  Reply
  • Alexa August 22, 2016

   No joo todellakin! :) xx

   Reply
 11. Ev August 22, 2016

  Great photos as always :)
  http://www.evdaily.blogspot.com

  Reply
 12. Nea August 22, 2016

  Musta on aivan mahtavaa, että kirjoittelet postauksia eri aiheista! :) blogisi on ehdottomasti yksi suosikeistani, ellei se ykkössuosikki! Jokainen postaus on kiinnostava, ja kuvat ihan huippuluokkaa!
  Jatka samaa tasokasta bloggailua ;)

  Reply
  • Alexa August 22, 2016

   Voi kiitos ihana! :) xx

   Reply
 13. Mimi August 22, 2016

  Nää pyöräilypostaukset on tosi, tosi kivoja!! :)

  Reply
  • Alexa August 22, 2016

   Hei jee, vähän kiva kuulla! Itse kun vähän jännitin teidän vastaanottoa, kun poikkeaa kuitenkin perus muotihöpinöistä :D xx

   Reply
 14. Suvi August 22, 2016

  En ole ikinä ennen kommentoinut, vaikka pari vuotta olen varmaan blogiasi jo lukenut. Nyt oli pakko jättää kommentti, kun oli niin hyvä postaus ja yllättävästä aiheesta – ja vielä mulle ihan kuin tilauksesta, kun oon just miettinyt maantiepyöräilyn ostamista! Aikaisemmin oon siis ajanut vaan korillisella mummopyörällä, mut ajatus pitempien matkojen polkemisesta on alkanut itää. Tämä postaus oli hyvä boostaus mulle. Kiitos! ?

  Reply
  • Alexa August 22, 2016

   Eikä! Ihan huippua hei! :D Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Bikefit-sessiota, sillä sen avulla pystyy kartoittamaan oikeanlaisen pyörän ja saa siihen juuri itsellesi täydelliset mitoitukset. En ollut tosiaan siitä aikaisemmin kuullutkaan, mutta ihan huippua oli! :) xx

   Reply
 15. Hanna S. June 16, 2017

  Hei, mitä kokoa sinun aurinkolasit ovat?

  Reply
  • Alexa June 16, 2017

   Ne on ne isommat, olikohan se 50? ? xx

   Reply