Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pyöräilyhommia

august 22, 2016, Fitness
alexa-dagmar-pyora2

En olisi vielä hetki sitten uskonut että aikuisiällä voi vielä hurahtaa johonkin harrastukseen samalla tavalla kuin lapsena oli tapana. Niin sitä vain voi käydä! Alkukesästä aloitettiin lapsuudenystäväni Lindan kanssa pyöräilyharrastus ihan puolivahingossa, ja nyt se on sitten jo menoa. Muutama viikko sitten pyöräiltiin meidän faijan landelle saaristoon, ja siitä 150km reissusta meidän pyöräilyinto sai vaan tulta alleen. Se treenin jälkeinen hyvänolontunne kesti useamman päivän ja tuli sellainen olo että sama lenkki on vedettävä uudestaan pian. Tosin ensimmäisellä kerralla mentiin 1-vaihteisilla kaupunkipyörillä, mikä oli kyllä kokemus sekin.

Tuon reissun jälkeen aloin haaveilemaan maantiepyörästä ja ilokseni Larun Pyörästä kyseltiin josko haluaisin koeajaa ja tunnustella maantiepyörällä ajamista reissullamme. Täytyy myöntää että hiukan pelonsekaisin tuntein lähdin pyörää ajamaan, mutta muutaman kymmenen kilometrin jälkeen olin jo sinut uuden ajoasennon ja jalkavaihteiden kanssa. Ehkä paras asia oli se että jalkoja ei hapottanut enää samalla tavalla, kun kehonpaino jakautui huomattavasti tasaisemmin kun kaupunkipyörällä ajaessa. Mäet meni myös kevyemmin ja vauhti oli huomattavasti nopeampaa. Reissun päätteeksi päätin lunastaa pyörän.

It’s crazy how I have fallen for cycling this summer. I feel like a kid again! I would have never thought I would celebrate my book launch by cycling 150km (rather than going out), but that’s what I did this past weekend. It felt so refreshing to be out in the nature, relax and just focus on the cycling. That’s one of the reasons why I love cycling so much, it resets my mind from work-related things – I just simply can’t be online while cycling. I’m still feeling pretty ecstatic from the trip, it was definitely the best way to enjoy the last weekends of this summer.

 

raw-bite

Yksi mun suosikkipatukoista. Niin hyvää ja antaa kunnolla energiaa.

porvoo2 porvoo

Porvoo on kyllä yksi Suomen kauneimmista kaupungeista. Se oli meille vain nopea välietappi, ennenkuin jatkettiin sieltä matkaa saaristoon.

alexa-pyora

Vielä ei ole klossikenkiä! Halusin ensin tunnustella uutta pyörää ja totulla siihen, eli ei makeaa mahantäydeltä. Ehkä ensi kesänä uskallan opetella käyttämään klossikenkiä. Niin ja kuulemma Oakelyn lasit on “se juttu” pyöräilijöiden piireissä. Mä olen vielä tämmöinen amatööri ;)

alexa-dagmar-pyora4 alexa-dagmar-pyora5

Oikeanlainen pyörä (Focuksen pyörä Shimanon Ultegra 11-speed osasarjalla ja kevyellä hiilikuiturungolla) testiajolle valikoitui bikefit-mitoituksen avulla. Minä kun luulin että pyörää ostaessa valitaan vain kaupasta kivannäköinen ja tarkotuksenmukainen pyörä. Bikefit-mitotuksessa kartottiin kroppani rakennetta ja liikkuvuutta, sekä analysointiin ajoasentoa.  Kun kerroin tästä isälleni, niin hän oli himourheilijana suorastaan liekeissä. Olen alkanut miettimään pikatriathlonin vetämistä ensi kesänä ja sitä silmällä pitäen saatan mennä bikefit-sessioon vielä tulevaisuudessakin.

alexa-dagmar-pyora3 alexa-dagmar-pyora

Tiimikypärät.

porvoo3

Jälleen kerran loistava reissu! Pyöräilystä on tullut itselleni ihan loistava henkireikä, sillä se on ihan mahtava tapa nollata aivot, rentoutua ja nauttia luonnosta. Etenkin kun tekee paljon hommia tietokoneella, niin pyöräily on ihan loistavaa vastapainoa sille. Tämä oli jälleen hiukan normaalista sisällöstä poikkeava postaus, mutta ainakin viime kerralla pyöräilyhommat kiinnosti ainakin osaa teistä. Reittivinkkejä saa muuten jakaa!

30 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *