Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

PROJEKTIN AIKATAULU

january 3, 2018, Apartment Blog 2.0

Suurin osa meidän asuntoprojektiin kohdistuneista kysymyksistä liittyy aikatauluun. Miten projekti sujuu ja koska olisi tarkoitus muuttaa? Saimme nimet paperiin marraskuussa ja suunnitelmissa meni odotettua pidempään. Pohjaa pyöriteltiin edestakaisin, siihen asti että olimme vakuuttuneita sen toimivuudesta. Ikkunoita ja muita ratkasuja mietittiin myös pitkään, sillä on fiksuinta tehdä realistiset suunnitelmat heti alkuun ja saada samalla luvat kerralla läpi. Suunnitelmat on siis tehty pieteetillä ihan jo lupia ajatellen, ollaan kuvattu dronella ja tilattu 3D-kuvat suunnitelmista jokaisesta ilmansuunnasta. Eli suunnitelmat on ainakin erittäin selkeät ja se toivon mukaan nopeuttaisi hiukan prosessia.

Lupahakemukset

Saamme viimein tällä viikolla lupa-asiat eteenpäin, kun arkkitehtimme lähestyy suunnitelmien kanssa eri tahoja. Olen kyllä todella kiitollinen siitä että arkkitehti tekee sen puolestamme, sillä heillä on asian suhteen enemmän kokemusta ja toki myös suhteita. Lupa tulee tosiaan hakea museovirastolta, kaupungilta, rakennusvalvonnasta ja taloyhtiöltä, eli kyseessä on aika mittava prosessi. Alustava lupa jo on olemassa, eli rakennusvalvonta ei ole löytänyt syytä siihen että kyseistä tilaa ei saisi rakentaa asuinhuoneistoksi. Se on siis siltä osin selvä, mutta suunnitelmat (erityisesti ikkunat ym.) tulee hyväksyttää kaikilla tahoilla. Näin ei toki normaaleissa remonteissa toimita, mutta kun kyseessä on raakatila, niin prosessit ovat huomattavasti isompia. Lupahakemukset ovat siis äärimmäisen tärkeä osa tätä prosessia ja sitä varjellakseni en tule jakamaan tarkempia suunnitelmia ennen päätöstä. Lähinnä siis siksi että virastot saavat rauhassa tutkia niitä ja tehdä niistä omat päätelmänsä ennen kuin ne lähtevät leviämään netin ihmeellisessä maailmassa. Lupahakemuksien käsittelyyn on hyvä varata n. 3kk, joten realistisesti ajateltuna joskus huhtikuussa päästään aloittamaan.

Rakentaminen

Taloyhtiö tulee purkamaan ja rakentamaan koko vesikaton uudestaan ja se tehdään meidän remontin yhteydessä. Näillä näkymin sekä katon että meidän asunnon rakentaminen voidaan aloittaa samanaikaisesti, eli realistisesti sanottuna huhti-toukokuussa viimeistään. Optimistinen ajatus olisi päästä jouluksi kotiin, mutta uskon että se jää kaukaiseksi haaveeksi. Takaraja on kuitenkin kevät 2019, sillä taloyhtiö vaatii että rakennusprosessi on suoritettu vuoden sisään (lupien saamisesta) loppuun.

Eli tosiaan jonkun verran kärsivällisyyttänne tullaan koettelemaan, sillä ei päästä vähään aikaan tosi toimiin! Varmasti tulen silti päivittelemään tänne ajatuksia ja ideoita, sekä suunnitelmia heti kun saan arkkitehdiltä vihreää valoa.

I’m just writing a little summary in English, because most of the post is about construction regulations in Finland and that’s probably something that you are not that into. To sum things up, we are done with the planning and we are finally ready to start the negotiations with four different parties regarding our project.  We need to get permission to our plans before starting the project, because it’s an old building. It’s totally understandable that we just can’t do whatever we want, because it would be a huge risk to the building. So we totally get that, but it takes time. We have been making really realistic plans, so there shouldn’t be anything major and we should get permissions to build by April-May. So I will let you guys know then, but in the meanwhile I’m going to post something every now for sure. So all we need is patience! 

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *