PROJEKTIN AIKATAULU

Suurin osa meidän asuntoprojektiin kohdistuneista kysymyksistä liittyy aikatauluun. Miten projekti sujuu ja koska olisi tarkoitus muuttaa? Saimme nimet paperiin marraskuussa ja suunnitelmissa meni odotettua pidempään. Pohjaa pyöriteltiin edestakaisin, siihen asti että olimme vakuuttuneita sen toimivuudesta. Ikkunoita ja muita ratkasuja mietittiin myös pitkään, sillä on fiksuinta tehdä realistiset suunnitelmat heti alkuun ja saada samalla luvat kerralla läpi. Suunnitelmat on siis tehty pieteetillä ihan jo lupia ajatellen, ollaan kuvattu dronella ja tilattu 3D-kuvat suunnitelmista jokaisesta ilmansuunnasta. Eli suunnitelmat on ainakin erittäin selkeät ja se toivon mukaan nopeuttaisi hiukan prosessia.

Lupahakemukset

Saamme viimein tällä viikolla lupa-asiat eteenpäin, kun arkkitehtimme lähestyy suunnitelmien kanssa eri tahoja. Olen kyllä todella kiitollinen siitä että arkkitehti tekee sen puolestamme, sillä heillä on asian suhteen enemmän kokemusta ja toki myös suhteita. Lupa tulee tosiaan hakea museovirastolta, kaupungilta, rakennusvalvonnasta ja taloyhtiöltä, eli kyseessä on aika mittava prosessi. Alustava lupa jo on olemassa, eli rakennusvalvonta ei ole löytänyt syytä siihen että kyseistä tilaa ei saisi rakentaa asuinhuoneistoksi. Se on siis siltä osin selvä, mutta suunnitelmat (erityisesti ikkunat ym.) tulee hyväksyttää kaikilla tahoilla. Näin ei toki normaaleissa remonteissa toimita, mutta kun kyseessä on raakatila, niin prosessit ovat huomattavasti isompia. Lupahakemukset ovat siis äärimmäisen tärkeä osa tätä prosessia ja sitä varjellakseni en tule jakamaan tarkempia suunnitelmia ennen päätöstä. Lähinnä siis siksi että virastot saavat rauhassa tutkia niitä ja tehdä niistä omat päätelmänsä ennen kuin ne lähtevät leviämään netin ihmeellisessä maailmassa. Lupahakemuksien käsittelyyn on hyvä varata n. 3kk, joten realistisesti ajateltuna joskus huhtikuussa päästään aloittamaan.

Rakentaminen

Taloyhtiö tulee purkamaan ja rakentamaan koko vesikaton uudestaan ja se tehdään meidän remontin yhteydessä. Näillä näkymin sekä katon että meidän asunnon rakentaminen voidaan aloittaa samanaikaisesti, eli realistisesti sanottuna huhti-toukokuussa viimeistään. Optimistinen ajatus olisi päästä jouluksi kotiin, mutta uskon että se jää kaukaiseksi haaveeksi. Takaraja on kuitenkin kevät 2019, sillä taloyhtiö vaatii että rakennusprosessi on suoritettu vuoden sisään (lupien saamisesta) loppuun.

Eli tosiaan jonkun verran kärsivällisyyttänne tullaan koettelemaan, sillä ei päästä vähään aikaan tosi toimiin! Varmasti tulen silti päivittelemään tänne ajatuksia ja ideoita, sekä suunnitelmia heti kun saan arkkitehdiltä vihreää valoa.

I’m just writing a little summary in English, because most of the post is about construction regulations in Finland and that’s probably something that you are not that into. To sum things up, we are done with the planning and we are finally ready to start the negotiations with four different parties regarding our project.  We need to get permission to our plans before starting the project, because it’s an old building. It’s totally understandable that we just can’t do whatever we want, because it would be a huge risk to the building. So we totally get that, but it takes time. We have been making really realistic plans, so there shouldn’t be anything major and we should get permissions to build by April-May. So I will let you guys know then, but in the meanwhile I’m going to post something every now for sure. So all we need is patience! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

10 comments

 1. aak January 4, 2018

  Tämä on kyllä todella mielenkiintoinen projekti, kiitos kun jaat sen meille lukijoille. Ainakin täällä Tampereella kohtuu monet taloyhtiöt ovat selvitelleet vinttien ottamista asuinkäyttöön ja jotain onkin jo rakennettu, tosin kai rakennusyhtiöiden toimesta. Meidänkin taloyhtiö selvitti asiaa, mutta talo/alue on tarkoin suojeltu joten talon ulkokuorta ei saa muuttaa ja siksi pimeälle vintille ei paljoa kannata rakentaa… Mutta näin ylimmän kerroksen asukkina olen tyytyväinen että yläkerta pysyy hiljaisena, heh. Olisi mielenkiintoista lukea ns. budjetista. En nyt tarkoita että lyöt euromääriänne tiskiin vaan että minkäkaltaisista kuluista projekti karkeasti koostuu, mitä ehkä taloyhtiö maksaa ja mitkä ovat teidän kuluja?

  Reply
  • Alexa January 4, 2018

   Jee, mukava kuulla että kiinnostaa! ? Helsingissä on rakennettu paljon ullakkoasuntoja, mutta uskon että paljon on vielä rakentamatta. Budjettia tulen varmasti avaamaan! Taloyhtiö ei kustanna muuta kun katon rakentamisen, joka olisi siis tullut joka tapauksessa tehtyä ilman tätäkin projektia. Mahtava homma kyllä! ? xx

   Reply
 2. Eerika January 5, 2018

  Olisi mielenkiintoista tietää kuka on teidän projektissa arkkitehtina ☺️ Jos vain suinkin saat/haluat sen kertoa, niin kiva!

  Reply
  • Alexa January 5, 2018

   Joo, varmasti jossain vaiheessa kerron kaikista asiantuntijoista myös! ?? xx

   Reply
 3. H January 6, 2018

  No kyllä tässä varmaan teidän oma kärsivällisyys on eniten koetuksella ? Itselläni olis ainakin vakavia malttamisongelmia tossa tilanteessa.. Mutta siis ihan huikea projekti teillä tässä, todella mielenkiinnolla seuraan!

  Reply
  • Alexa January 6, 2018

   Haha no joo, sitäkin! ? Onneksi tässä on paljon reissuja ja muuta hässäkkää alkuvuoteen, niin aika menee nopeasti! xx

   Reply
 4. Jutta March 11, 2018

  Hei!

  Innolla ja malttamattomana odotan kuulumisia raksaprojektistanne. Talo on jo bongattu ja nyt tuon talon vieressä kadulla on jo roskalava, liittyykö tämä jo teidän projektiin?

  -Jutta-

  Reply
  • Alexa March 11, 2018

   En tiedä mistä talosta puhut, mutta ei ole meillä ainakaan roskalavaa vielä hyvään toviin ? Ei olla vielä edes saatu virallisia lupahakemuksia sisään, kun tässä on ollut kaikenlaista muodollista säätöä viranomaisten kanssa ennen virallista hakemusta. Heti lupaan kertoa kun tulee jotain uutta! ? Onneksi on häät tulossa, niin on muuta projektia mitä puuhastella sen aikaa. Varmaan aika sopivasti häiden jälkeen päästään vauhtiin tän kanssa, olisi aika hyvä ajoitus. ? xx

   Reply
 5. Jutta March 12, 2018

  Ok. Eikö tuon teidän projektikohteen vieressä kadulla muka ole roskalavaa? Nyt siis tiedän, ettei se vielä ole teidän. Ja talon bongasin tuon tänne laittamasi videon perusteella.

  Reply
  • Alexa March 12, 2018

   Mä en osaa sanoa kun en ole kävellyt siitä aikoihin ? Mutta joo mä pidän ajantasalla! ? xx

   Reply