Plan Before & After

Tässä tulee viimein meidän suunnitelmat pohjakuvan muodossa. (Huomaathan että pisteet osoittaa nykytilannetta, poistettavia seiniä yms.) Tällä hetkellä asunnossa on paljon hukkatilaa, on käytävää ja komeroa vaikka muille jakaa! Onneksi meillä on selvä suunnitelma alusta lähtien, ja nyt kaiken selvittelyn jälkeen suunnitelma on myös toteutuskelpoinen. Aina voi nimittäin tulla yllätyksiä vastaan, putkia, hormeja, tai oikeastaan mitä vaan, joka voi vaikuttaa suunnitelmiin tavalla tai toisella. Onneksemme siis suunnitelmat säilyy, eikä mitään sen suurempia yllätyksiä koitunut meidän kohdalle.

Pidän ihan hurjasti tästä meidän suunnitelmasta! Huoneet on isoja, avaria ja valoisia, mutta omaa rauhaakin saa tarvittaessa makuuhuoneista. Jokainen neliö on käytetty hyvin, ja kokonaisuus on selkeä. Mitä siellä pidetään? :)

Here is finally our floor plan! Note that the dots stand for the current situation (walls + cabinets that needs to be taken down). I’m really happy with the plan! The rooms will be big, bright and spacious yet functional. What do you think about our plan? :)

asuntopohjaP.S. Kuvista puuttuu keittiön ja toimiston ikkunat! Molemmissa on siis huoneen päädyssä leveät ikkunat. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 comments

 1. Tara October 21, 2014

  I love it! It’s so spacious :)
  xo

  Reply
 2. Lupe October 21, 2014

  Looks amazing! And so far all choices look great too. Which company? :-)

  Reply
 3. Trina October 21, 2014

  Woowww! Suunnitelmat näyttää todella hyvältä kaikin puolin:). Saanko kysyä vielä, että miten ratkaisette eteisen säilytyksen:)?

  Reply
  • Alexa October 21, 2014

   Jee kiitos vaan! :) Uloimmaiseen keittiönkaappiin (tulee oven viereen) saa kaikki käytössäolevat takit ja systeemit, ja sitten on tietysti vaatehuone. Voi olla että kehitetään systeemiä vieläkin! :) xx

   Reply
 4. Kikka October 21, 2014

  Hienolta näyttää. Jättäisin kuitenkin eteisen paikoilleen. Olohuoneen puoleiselle seinälle vaatenaulakko joka olisi linjassa kantavan pilarin kanssa, keittiön puolelle seinä. Jotenkin tuntuu hassulta nähdä ulko-ovi olohuoneesta sekä syntyy outo pitkä seinä. Varsinkin Suomessa jossa on pitkä märkä kausi on hyvä olla etäinen mihin jättää jalkineet ja takit. Siirtäisin ruokapöydän “eteishalliin” jolloin syntyisi tavallaan ruokasali. Tämä olisi kiva varsinkin jos on paljon juhlia. Vähentäisin keittiön ulommat kaapit ja hankkisin esim kapean metallisen tai antiikkisen saarekepöydän aputasoksi keittön keskelle. Kivalta näyttää, varsinkin vaatehuone on todellista luksusta.

  Reply
  • Alexa October 21, 2014

   Hyviä pointteja viestissäsi, kiitos vaivannäköstäsi! Pitää vielä viilailla viimeisiä ratkasuja :) xx

   Reply
 5. S October 21, 2014

  Wow kylläpä toi vanha näyttää jotenkin ahtaalta ja sokkeloiselta. Mikähän ihmeen villitys joskus vuosikymmeniä sitten on ollut, kun on haluttu kaiken maailman ahtaita pikkusia huoneita? :D Hyvä että asunto pääsee nyt teidän käsittelyyn, suunnitelma näyttää todella hyvältä! Odotan todella tuota sun vaatehuone/kylpyhuone-komboa, haaveilen itse myös tuommosesta yhdistelmästä <3

  Reply
  • Alexa October 21, 2014

   No älä muuta sano! Tässä meidän nykyisessäkin kämpässä oli todella jännittävä tilanjako ennen meidän remppaa! Ihanaa että päästään fiksaamaan alusta loppuun :) xx

   Reply
 6. Kati October 22, 2014

  Näyttää tosi kivalta! Tykkään, kun olkkarista pääsee makkariin ja makkarista vaatehuoneen kautta kylpääriin :)

  Ainut ihmetys tuli tuosta eteistilasta. Meille ei ainakaan riittäisi vain yksi keittiökaappi käytössä oleville talvitakeille, kengille, sateenvarjoille ja muille. Sitten vieraiden takit olisi myös hyvä saada jonnekin.

  Tykkään itse, että eteisessä voi vielä peilistä tarkistaa miltä näyttää, ennen kuin astuu ovesta ulos ja pidän myös siitä, että heti sisälle tultua on jokin pöytä, johon voi laskea käsilaukun ja avaimet.

  Mutta itsellenne te sitä remontoitte :) En malta odottaa, miltä uudistettu asunto tule näyttämään!

  Reply
  • Alexa October 22, 2014

   Kiitti! Joo nimenomaan, mä rakastan myös tota makuuhuoneen kulkuratkasua! Se oli kyllä meiltä hyvä veto. Alettiin eilen miettimään tota eteistä käytännössä ja todettiin sama juttu. Se siitä saatava tila on silti ns. “hukkatilaa”, joten tehdään kyllä eteisratkaisut uusiksi – avaralla ja kivalla tavalla kuitenkin! :) xx

   Reply
   • Kati October 23, 2014

    Aivan. Etteköhän te siitä hyvän ja avaran saa :) Onko tuo muuten minkä vuoden rakennus ja milloin arvioisit remontin valmistuvan?

    Reply
    • Alexa October 23, 2014

     Juuri näin :) 1920-luvulla valmistettu, ja toivottavasti helmikuun loppuun mennessä – o ouu! :D xx

     Reply
 7. Fari October 23, 2014

  Etkö jossain vaiheessa puhunu, että haluaisit saunan? Kivalta näyttää silti (:

  Reply
  • Alexa October 23, 2014

   Joo! Mutta realiteetit tuli vastaan! JA taloyhtiössä on kaks just rempattua saunaan, niin ajateltiin että rakennetaan mieluummin vaatehuone :) xx

   Reply
 8. Siw October 23, 2014

  On kyllä ihanaa avaraa tilaa paljon!! Mä vihaan myös ylimääräisiä seiniä :D Kuitenkin säästäisin ulkoa tultaessa oven vasemmanpuoleisen seinänpätkän paikoillaan (tai no riippuu kuinka pitkä seinä todellisuudessa on, mutta siis sellaisen kaksiovisen kaapin verran jättäisin) ja laittaisin sitä vasten kunnon kaapin takeille/kengille/huiveille yms ulkovarustukselle. Avaruus ja näkymät keittiöstä olohuoneeseen kuitenkin säilyisivät, mutta kaappi kuitenkin jakaisi hiukan eteistä omaksi tilakseen kun ulko-ovi jää tavallaan kahden kaapin väliin. Takit on kuitenkin kiva saada siististi kaappiin niin että esim lenkillä käytettävä tuulitakki ei hinkkaa siihen kalliiseen villakangastakkiin ja että säilytys on muutenkin ilmava. Talvitakit vie yllättävän paljon tilaa! Eikä myöskään tarvis sitten pitää niitä rumimpia lenkkareita tai loskan rumentamia saappaita ihan siinä näkösällä.

  Ja muuten toi alkovi on kyllä aivan täydellinen vaatehuoneen paikka! Vaikka todella kummallinen tilaratkaisu onkin alunperin ollut, tuskin kukaan siellä kuitenkaan sänkyä on pitänyt kun valtava makuuhuone löytyy muutenkin!

  Reply
  • Alexa October 23, 2014

   Joo siis tohon tulee kyllä eteisratkaisu, joka suunniteltiin eilen lukijan vinkistä :D Kun miettii noin isoon kämppään eri ratkaisuja, niin välillä ne olennaiset unohtuu. Kiitos siis teille ja mun mahtavalle mammalle parhaista vinkeistä :) xx

   Reply
 9. nymmeli October 25, 2014

  Pikkuruisen eteisen vankina ( :D ) on tullut mietittyä sitä, mikä olisi toimivin eteisratkaisu. Meidän täytyy tätä asuntoa katsella vielä kevääseen asti – kiitos korkeimmille että valmistumme vihdoin silloin ja voimme alkaa miettiä omaa asuntoa – ja eniten tässä riepoo juurikin vaatesäilytys eteisessä.

  Eteinen on neliöiltään iso, mutta koska joka seinä on rikkonainen (eteisestä menee ovi rappukäytävään, kylpyhuoneeseen, keittiöön, olohuoneeseen ja kahteen makuuhuoneeseen) niin on jo ihme että tänne on saatu tungettua kaksi kaappia :D Kolmelle ihmiselle se on kuitenkin liian vähän, etenkin, kun jatkuvassa käytössä ovat ”ulkoiluvaatteet” ja ”siistit vaatteet”. Talvikin kun kestää sen 6kk niin puolet vuodesta on sellaista toppavaatetulvaa että huhheijaa :D

  Unelmissani myös ulkovaatteille olisi vaatehuone (jonne saisi myös harrastuskamat kivasti) ja eteisessä vain kaunis, siro henkarinaulakko vieraiden takeille. Vähimmäisvaatimus omaan asuntoon on kaappi per nenä ja tuo henkarinaulakko vieraille.

  Onko tuo ovi kylpyhuoneeseen juuri eteiskäytävän puolelta ehdoton? Jos ovi kulkisi heti olohuoneen alusta, saisi tuon käytävän perukan säilytystilaksi – se joka tapauksessa olisi luultavasti aika pimeä pätkä, niin tulisi hyötykäyttöön! Sitten vain varsinaiseen eteiseen sen verran seinänpätkää, että saisi sen henkarinaulakon ja pukeutumispeilin! Itse asiassa, osa seinästä voisi olla lattiasta-kattoon peiliä, silloin säilyisi se avaruuden tunnekin vaikka joutuisikin seinällä katkomaan tilaa.

  Onnea teille uuteen kotiin, teitte niin tai näin niin upeaa jälkeä tulee varmasti!

  Reply
  • Alexa October 25, 2014

   Heippa!

   Ah voi kuinka mä pidän teistä, mitä tekisinkään ilman teidän apua! :) Pitää ehdottomasti pyöritellä noita sun ajatuksia, hyviä sellasia!:) xx

   Reply