PIRUN PMS

january 29, 2019, outfit

Pirun PMS. Se taas muistutti olemassa olostaan viikonloppuna, kun vajosin alakuloon, enkä saanut mitään aikaiseksi. Itkin ja hepuloin ja kaikki itsessäni inhotti ulkonäöstä uravalintoihin – hyvä kun tunnistin ajatuksia edes omikseni! Onneksi seuraan nykyään kiertoani tarkkaan (kiitos Clue-appin) ja pystyn sen avulla tunnistamaan kiukunpuuskat ja ihmeelliset harmitukset PMS-kohtauksiksi. Se helpottaa omaa suhtautumista kummallisiin ajatuksiin, vaikka ahdistus kovin aidolta saattaa tuntuakin. Nyt kun oma kierto on tarkasti selvillä, niin ehkäpä jatkossa pitäisi oikein etukäteen orientoitua alkavaan PMS-viikkoon, vaikka en sitten tiedä siitäkään mikä olisi “mukavin” tapa viettää PMS-päiviä. Kalenterin tyhjentäminen töistä ja itsesäälissä ja jäätelössä kieriskely? Vai päinvastoin megabookkaaminen kalenteriin, rääkkitreeniä ja kaikkea mahdollisimman tehokkaasti päätä nollaavaa? En tiedä, mutta toistaiseksi ainakin lohtupulla ja Netflix-maratoni (täältä sarjavinkkejä siihen) on tuonut pientä helpotusta.

Mitä olen hiukan tehnyt lähipiirissä tutkimusta, niin en tunnu olevan yksin näiden joka kuukausittaisten PMS-tuskailujen kanssa. Osalla ei ole toki oireita ollenkaan (vaikeaa uskoa tätä, mutta lucky you!) ja toisilla on taas sama meininki kuukaudesta toiseen. Meikäläisellä pahimmat päivät kestää onneksi vain päivän-kaksi, ja sen jälkeen olenkin yhtä auringonpaistetta ja täynnä energiaa, mikä on ihan älytöntä! Se kontrasti muutaman päivän välillä on aika käsittämätön, mutta onneksi nykyään osaan sentään yhdistää nuo oireet hormonitoimintaani. Se auttaa ymmärtämään itseäni paremmin ja olen myös oppinut olla tekemättä mitään hätiköityjä päätöksiä kierron loppupuolella. Ei siis mitään suuria elämän suunnanmuutoksia silloin, kiitos!

Onko siellä muita PMS-mörököllejä?

It’s a bit random topic for outfit pictures, but I need to open up! Do you guys suffer from PMS? I have the worst mood swings right before I get my period and it’s crazy. Almost every month when the PMS hits, I feel super tired and anxious, I questions whether I took the wrong career path and if I’m good enough – as a wife, as a friend, as an entrepreneur – you name it. Nowadays I’m tracking my cycle (Clue app, it’s the best!), to be able to associate my anxious feelings to PMS and it definitely helps (among cuddling in bed eating ice cream), when I know that it’s all about the hormones. I just needed to open up, because some people doesn’t really know about PMS and it’s life-changing when you know and understand your body a little bit better. 

Ja nyt kun aiheeseen päästiin, niin mun on vinkattava että muutaman viikon päästä on tulossa hormonitoimintaa ja hedelmällisyyttä käsittelevä podcast-jakso asiantuntijoiden kera. Nauhotettiin se jo viime viikolla purkkiin ja siinä on hurjasti mielenkiintoista asiaa erityisesti hedelmällisyyteen ja lapsihaaveisiin liittyen. ❤️

Zara Beret (similar here!)
My husband’s coat from Zara
Massimo Tutti Sweater (similar here & here)
&Other Stories Trousers
Chanel Bag
Zara Shoes

postaus sisältää mainoslinkkejä

Photos by Hanna Väyrynen

43 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *