Pimennysverhot

Noniin nyt on pimennysverhot olleet jonkun aikaa käytössä, niin pystyn kirjottelemaan teille käytännönkokemuksista. Kuten joskus aikaisemmin olen kertonutkin, olen vannonut silmälappujen nimeen vuosia. Silmälapuissa on se inhottavaa, että niillä on tapana kadota ja varsinkin nukkuessa. Eli aamuauringon paistessa, niistä ei (ainakaan minulle) enää hyötyä. Pimennysverhojen hankkimisesta väännettiin avokin kanssa kättä pitkään, sillä emme päässeet sopimukseen niiden ulkonäöstä. Taustatutkimusta ei juuri tehty, joten emme olleet tietoisia siitä että todella huomaamattomia ja diskreettejäkin malleja on tarjolla.
Nyt valoisan ajan koittaessa etsimme luotettavaa valmistajaa ja muutaman bloggaajan suosituksesta päädyimme tekemään yhteistyötä Aletan kanssa. Parin viikon käytön jälkeen voin jo sanoa etten meinaa luopua näistä ikinä! Unta on tullut melkein samantien, enkä ole herännyt kesken unien.
Loistavana lisäominaisuutena on myös kaukosäädin, jonka avulla pystyy ajastamaan jokaiselle viikonpäivälle omat aikataulut (eli esim. niin että maanantaina verho nousee hitaasti klo 8:15 ja ovat kokonaan auki klo 9:00) Tällaisen ominaisuuden olemassaolosta en ollut edes tietoinen!
Kangasvaihtoehdoissa on vain taivas rajana, mutta me päädyimme suht edulliseen ja yksinkertaiseen vaihtoehtoon. Valkoinen ei toki ole se pimentävin, mutta se sointuu muuhun sisustukseen parhaiten.
// We have had the blackout curtains for a few weeks now and I need to admit that I’m hooked, couldn’t sleep without them anymore! It was nice to find a white simple window shade instead of a black one. 
Our curtain is automatic and it’s also possible to set a timer for it, feels really futuristic and luxurious. 
 
Now I’m sleeping like a baby and I can finally ditch my sleeping mask (they work during flights though…) Great success!
Ensimmäisessa kuvassa verhot osittain kiinni ja alimmaisessa kokonaan.
Otin vielä videoa verhoista (laatu ei tosin paras mahdollinen) sen voi kurkata täältä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 comments

 1. Anonymous May 9, 2013

  Minkä hintaiset nämä ja tuo moottorisysteemi olivat :)?

  Reply
  • Alexa Aavarinne May 9, 2013

   Se riippuu tosi paljon kankaasta / mallista ja moottorista. Lähtien 500€. :)

   xx

   Reply
 2. Anonymous May 9, 2013

  mikäs siinä jos on rahaa…

  Reply
 3. Betty May 10, 2013

  Tosi hyvät! Tuommoiset laitetaan heti, kun muutamme takaisin Suomeen. Meillä on täällä Italiassa ikkunaluukut (tai ei ne luukut vaan sellaiset vedettävät), mutta koko kämpän saa keskellä päivääkin ihan pilkkopimeäksi. Ihanat! Yöllä saa niin paljon paremmin nukuttua, kun on aivan pimeätä. Kiinnostavaa nähdä osaavatko lapset nukkua valoisassa Suomessa!

  Reply
  • Alexa Aavarinne May 10, 2013

   Hihi oi italialaiset ikkunaluukut <3! Pimennysverhot on kyl parhaat:)

   xx

   Reply