Parvekkeen muodonmuutos + 6 vinkkiä parvekkeen sisustamiseen

april 21, 2019, Interior design

Kävin läpi viime kesän kuvia ja sieltä tulikin vastaan parvekkeen sisustusprojekti. Ennen / jälkeen-kuvat kiinnostaa aina, joten halusin pistää nämä jakoon ja kertoa muutamia vinkkejä parvekkeen sisustamiseen. En ollut tosiaan aikaisemmin sisustanut parveketta, joten alotin rehellisesti sanottuna nollasta, mutta lopputuloksesta tuli vielä parempi mitä olisin osannut odottaa!

Vinkit parvekkeen sisustamiseen

•Puiset lattialaatat. Nuo Ikean Runnen-lattiaritilät tekivät jo ihan hurjan muutoksen yleisilmeeseen. Ne on helppo asentaa ja edulliset.

•Verho. Mikäli parvekkeen värimaailma ei miellytä tai kaipaa muuten vain pehmeyttä ja kodikkuuta sisustukseen, niin suosittelen asentamaan parvekkeelle verhon. Ehkä hiukan yllättävä ratkaisu, mutta se toimii todella hyvin. Verhon Ikeasta ja verhotanko on Jyskin teleskooppi suihkuverhotanko. 😂

•Valot. Nuo kyseiset valot on myöskin Ikeasta ja ne on kiinnitetty Clas Ohlsonin teipattavilla kylpyhuonekoukuilla. Hankin Clasulta myös ulkokäyttöön tarkoitetun jatkojohdon valoja varten.

•Kasvit. Ne tekee niin paljon! Jos ei ole hyvä kasvien kanssa, niin suosittelen esim. oliivipuuta ja puksipuuta. Ne ei juuri hoitoa kaipaa.

•Ulkokalusteita on todella rajatusti saatavilla, joten päädyin ostamaan muutamia huonekaluja, jotka ei ole varsinaisesti ulkokäyttöön tarkoitettu. Nuo pöydät on Ellokselta ja vaikka talvella parvekkeelle pääsikin kosteutta, niin pöydät eivät menneet miksikään. Matto oli löytö Granitin alesta ja sohva oli Ikean ulkokalusteosastolta.

•Tuon kaiteen alapuolella olevan keltaisen seinän halusin valkoiseksi, joten teetin siihen mittatilauksena (jollain puuverstaalla) MDF-levyn.

20 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *