Parvekkeen muodonmuutos + 6 vinkkiä parvekkeen sisustamiseen

Kävin läpi viime kesän kuvia ja sieltä tulikin vastaan parvekkeen sisustusprojekti. Ennen / jälkeen-kuvat kiinnostaa aina, joten halusin pistää nämä jakoon ja kertoa muutamia vinkkejä parvekkeen sisustamiseen. En ollut tosiaan aikaisemmin sisustanut parveketta, joten alotin rehellisesti sanottuna nollasta, mutta lopputuloksesta tuli vielä parempi mitä olisin osannut odottaa!

Vinkit parvekkeen sisustamiseen

•Puiset lattialaatat. Nuo Ikean Runnen-lattiaritilät tekivät jo ihan hurjan muutoksen yleisilmeeseen. Ne on helppo asentaa ja edulliset.

•Verho. Mikäli parvekkeen värimaailma ei miellytä tai kaipaa muuten vain pehmeyttä ja kodikkuuta sisustukseen, niin suosittelen asentamaan parvekkeelle verhon. Ehkä hiukan yllättävä ratkaisu, mutta se toimii todella hyvin. Verhon Ikeasta ja verhotanko on Jyskin teleskooppi suihkuverhotanko. 😂

•Valot. Nuo kyseiset valot on myöskin Ikeasta ja ne on kiinnitetty Clas Ohlsonin teipattavilla kylpyhuonekoukuilla. Hankin Clasulta myös ulkokäyttöön tarkoitetun jatkojohdon valoja varten.

•Kasvit. Ne tekee niin paljon! Jos ei ole hyvä kasvien kanssa, niin suosittelen esim. oliivipuuta ja puksipuuta. Ne ei juuri hoitoa kaipaa.

•Ulkokalusteita on todella rajatusti saatavilla, joten päädyin ostamaan muutamia huonekaluja, jotka ei ole varsinaisesti ulkokäyttöön tarkoitettu. Nuo pöydät on Ellokselta ja vaikka talvella parvekkeelle pääsikin kosteutta, niin pöydät eivät menneet miksikään. Matto oli löytö Granitin alesta ja sohva oli Ikean ulkokalusteosastolta.

•Tuon kaiteen alapuolella olevan keltaisen seinän halusin valkoiseksi, joten teetin siihen mittatilauksena (jollain puuverstaalla) MDF-levyn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 comments

 1. Minna April 21, 2019

  Jes, just loistava postaus näin kesän kynnyksellä. Ihana parveke teillä, sulla on kyllä hyvä silmä ja taitoa sisustaa! Kiva että postaus sisälsi myös edullisia hankintoja! :D

  Reply
  • Alexa April 21, 2019

   Jee, kiitos paljon! Ihanaa että postaus inspiroi 😘 Ja vinkit on kyllä kaikki budjettivinkkejä, kun en tosiaan halunnut laittaa hulluna rahaa partsiin, mutta eipä tosiaan tarvinnutkaan kun pienillä jipoilla sai paljon aikaan. 😍 xx

   Reply
 2. Eevis April 21, 2019

  Oot tosi taitava! Ja ennen-jälkeen kuvat on parhaita. Mitä kaikkia kasveja sulla on tuolla parvekkeella jotka näkyy kuvassa? Onko säilyny hyvin hengissä?

  Reply
  • Alexa April 22, 2019

   Kiitos 🙊 Osa on hengissä ja osa ei, mutta just oliivipu ja puksipuu kestää tosi hyvin! ❤️ xx

   Reply
 3. Jassu April 21, 2019

  Itsellä on aika haastava ja kelien armoilla oleva parveke mutta tässä oli hyviä vinkkejä mitä soveltaa, esim voisin nuo parvekelaatat ostaa muovisina koska puu menis sateesta pilalle mutta tois vähän kotoisuutta ennemmin ku kylmä betoni vaikka värivalikoima muovisis laatoissa harmaata oliki ainaki IKEASSA :D

  Reply
  • Alexa April 22, 2019

   Hei noi parvekelaatat on nimenomaan ulkokäyttöön, eli kestää hyvin myös kosteutta. Haltuun vaan! 😍 xx

   Reply
 4. Anni April 22, 2019

  Hei, onko nuo Ikean rottinkisohvat hyvät röhnötyssohvat? Ollaan nimittäin itse hankkimassa samoja, mutta kiinnostaa tietää tuleeko niissä vietettyä aikaa eli ovatko hyvät röhnötykseen. :)

  Reply
  • Alexa April 22, 2019

   On ne muuten hyvät, mutta mä laitoin liukuesteet tyynyjen ja rungon väliin, koska noi tyynyt helposti luistaa muuten 😂 Mutta siis markkinoilla olevista vaihtoehdoista oikein hyvä hinta-laatu. ☺️ xx

   Reply
 5. K April 22, 2019

  Jee kiva postaus, just oon viime päivinä kattonu inspiraatiota sun parvekekuvista. 😍

  Reply
  • Alexa April 22, 2019

   Hei kiitos hurjasti! 😍 xx

   Reply
 6. Sandy April 22, 2019

  Hei kiitos vinkeistä! Mulla on samanlaiset valot odottaneet asennusta jo vuoden verran, kun en oo oikein tiennyt miten ne kiinnittäisin :D samoin toi verhokikka on oikein hyvä!

  Reply
  • Alexa April 22, 2019

   Jee, huippua kuulla hei! 😍 xx

   Reply
 7. Kii April 23, 2019

  Hei Alexa, vielä parvekkeesta, jos kerkiät vastata.Mitä liukuesteitä käytit tyynyn ja rungon välissä? Itsellä ollut työn alla vastaavanlainen mdf-levyn hankinta, mutta kuka Helsingissä leikkaisi vastaavanlaisen yksinkertaisen levyn? Kiitos, jos kerkiät vastata!

  Reply
  • Alexa April 23, 2019

   En yhtään muista mistä hankin ne liukuesteet, mutta jostain ihan perus Clasulta tai Etolasta. MDF-levyä leikkaa varmaan kuka vaan, muistan vaan Googlanneeni eri firmoja ja nappasin sieltä jonkun 🙊 Tsemppiä sisustushommiin! xx

   Reply
 8. Tuuli May 24, 2019

  Moi Alexa! Tää sun partsi on toiminu mun ispiraatioparvekkeena; niin kaunis ja tunnelmallinen! ❤ Oisko sun mahdollista tarkistaa, minkä nimiset nuo verhot on? Ois samantyyppiset hakusessa!

  Reply
  • Alexa May 24, 2019

   Jee, onpa ihana kuulla että voin tuottaa inspiraatiota, nimittäin itse olin aivan hukassa viime vuonna kun tota sisustin 😅 Tuntui myös että ideoita tai inspistä oli tosi vaikea etsiä mistään. Verhot on AINA-nimiset, hyvää sisustusprojektia! ❤️ xx

   Reply
 9. Kristi April 6, 2020

  Hei! :)
  Tosi kaunis sisustus! Mistä olet saanut nämä pöydät?

  Reply
  • Alexa April 6, 2020

   Kiitos! 😍 Olisko ollut Ellokselta! xx

   Reply
 10. Emzi June 6, 2020

  Tää teidän parveke on kyllä niin huge inspiration!! 😍😍 muistatko mistä nuo ruukut ovat (esim. missä tuo hortensia on)?

  Reply
  • Alexa June 6, 2020

   Voi kiitos! Ne on Nougatista 😍 xx

   Reply