PARHAAT VINKIT PARIISIIN

Olen saanut viime aikoina ihan hurjasti kyselyitä Pariisi-vinkeistä ja olen niitä aina tasaisin väliajoin jakanut tällä blogissa. Kokosin tähän yhteen kaikki Pariisin vinkit, joista osan olen jakanut täällä joskus aikaisemminkin.

I get weekly questions about my favorite Paris spots (restaurants, cafés, vintage boutiques etc.), so I thought that it would be time to make a list for you. Hope you enjoy it!

Airbnb

Asuminen Pariisissa on kallista ja huonostakin hotellista saa maksaa itsensä kipeäksi. Suosin itse Pariisissa Airbnb-kämppiä, sillä ne on osoittautuneet parhaaksi hinta-laatu ratkaisuksi kyseisessä kaupungissa. Ja mikäs sen ihanampaa, kun hakea omat patongit lähikaupasta ja tehdä aamupala välillä ihan kotona.

Olen tähän mennessä asunut viidessä eri asunnossa Pariisissa ja voin suositella tätä ja tätä. Molemmissa sijainti ja hinta-laatusuhde täsmää.

To be honest, hotels are really expensive and not that great in Paris, so I’m usually staying at an Airbnb. The value for money is way better and it’s pretty cozy to live like a real Parisian. I have tried at least five different apartments in Paris and this one and this one are my favorites.

Hotels

Jos hotelli tuntuu kuitenkin paremmalta vaihtoehdolta, niin voin suositella Hotel Brightonia ja Hotel Splendid Etoilea. Hinta-laatusuhteelta Airbnb on erityisesti Pariisissa parempi vaihtoehto, mutta nuo molemmat hotellit ovat mielestäni silti oikein kivoja.

If you still feel like staying at an Hotel, I would recommend Hotel Brighton and Hotel Splendid Etoile. I have been staying at both and I can warmly recommend them.

Restaurants

Frenchie
5 Rue du Nil
Jos haluat tajunnanräjäyttävää ruokaa, niin suosittelen Frenchieä. Paikka on vaan niin suosittu, että pöytää on melkein mahdoton saada. Siitä syystä päädymme usein ravintolaa vastapäätä olevaan Frenchie Wine Bariin, jossa on samat sapuskat ja sinne ei oteta varauksia ollenkaan. Välillä saa odottaa pöytää pidempään, mutta se on takuulla sen arvoista.

One of my all time favorite restaurants! The food is amazing and I love the cozy atmosphere. It’s nearly impossible to get a table to the original Frenchie, so we usually end up going to Frenchie Wine Bar, which is as good as the original one.

L’Avenue
41 Avenue Montaigne 
L’Avenuen terassille on päästävä kerran reissussa. Se on ehkä maailman paras people watching-spotti, kun paikka on täynnä tyylikästä tyyppiä toisensa perään. Olen myös törmännyt L’Avenuessa sekä Kardashianeihin että Hadideihin, joten erityisesti muotiviikkojen aikana se on paparazzien mekka. Ruoka on toki myös hyvää, tosin aika hintavaa. Suosittelen erityisesti vegaanista curry -annosta, sitä tilaan yleensä kerta toisensa jälkeen.

The best place for people watching, it’s like being in a fashion show. Totally love the terrace and I have always enjoyed my meals as well. Really fresh and yummy! Pretty pricey though, but worth it. I have never seen that many Birkin bags in my life!

Hotel Costes
241 Rue Saint Honoré
Costes on samaa ketjua L’Avenuen kanssa ja lista on pitkälti sama. Paikan jälkkärit on niiin hyviä (etenkin juustokakku ja pavlova) ja fiilis sisäpihan terassilla on erityinen. Paikka on erityisesti muotiväen suosiossa ja siellä voi myös törmätä vaikka ja kehen. Mutta älä vaan tilaa endiivejä, nimittäin kerran tein sen virheen ja annoksessa oli pelkkiä endiivejä, öljyä ja pippuria. 😂 Onneksi juustokakulla pystyi kompensoimaan!

I totally love Hotel Costes and their restaurant. I love the “mysterious” boudoir theme and the restaurant is lovely as well – especially the terrace. If you go there, you need to try the cheesecake! It’s mouth-watering.

Ralph’s 
173 Boulevard Saint-Germain
Ralph’s sijaitsee Ralph Lauren-putiikin sisäpihalla ja se on myös yksi kaupungin kauneimmista ravintoloista. Listalla on pitkälti klassikoita burgereista ceasar salaattiin.

Ralph Lauren’s restaurant is located in the backyard of Ralph Lauren’s Boulevard Saint-Germain store. Great service, delicious burgers and lovely atmosphere.

Daroco
6 Rue Vivienne
Daroco-ravintola on jo tilana upea sekä hienosti sisustettu. Listalla on pitkälti italialaisia ruokia pizzoineen ja pastoineen, eli jos on italialaisen ruoan ystävä, niin kannattaa ehdottomasti testata.

I absolutely love the interior design and the Italian food is really yummy as well. Totally recommend!

Cafés

Café Marly
93 Rue de Rivoli
Louvren sisäpihalla sijaitseva Cafe Marly on ehdoton turistispotti, joka on kuitenkin sen verran piilossa sivukäytävällä, että moni sen missaa. Menu on hyvin ranskalainen ja tarjolla on myös lämpimiä ruokia. Ruoka on hyvää ja tunnelma taattu

Café Marly is a must in Paris. The iconic view is really beautiful and the menu is full of French goodies.

Wild & The Moon
several locations
Wild & The Moon on kulovalkean tavoin Pariisissa levinnyt trendikahvila, jonka valikoima on täysin vegaaninen. Loistava aamupalapaikka ja paikan erikoiset mehut on todella vertaansa vailla.

The best vegan café in town. Awesome breakfasts and raw juices.

Judy
18 Rue de Fleurus
Vegaanisen ja gluteenittoman ruokavalion ystäville loistava aamupalapaikka. Lista on pullollaan smoothiebowleja, pannareita ja smoothieita. Nam!

An awesome breakfast spot, especially if you prefer vegan / gluten-free diet. Mouthwatering pancakes and smoothie bowls – yum!

Season
1 Rue Charles-François Dupuis
Season on hehkutettu trendikahvila tunnetun Merci-tavaratalon läheisyydessä. Listalta löytyy terveellisiä aamupala- ja lounasvaihtoehtoja. Paikka on ihan kiva, mutta jos on tunnin jono (kuten välillä on), niin en sanoisi olevan jonottamisen arvoinen.

Season is one of the trendiest cafés in town. The list consist of avocado toasts, quinoa salads, açaí bowls and so on. I think the place is nice, but it’s not worth waiting hours in line. So if there’s space I totally recommend it, but if you need to wait for a long time, I recommend trying something else nearby.

Le Pain Quotidien
Several locations
Ketjukahvila, johon turvaudun reissuissa jos muuta ei ole lähellä. Listalta löytyy vähän jokaiselle jotakin, aina perinteisistä croissanteista avokadoleipiin ja salaatteihin.

They have coffee shops in many districts in Paris and it’s definitely a great place for a casual croissant and a cup of café au lait.

Framboise
Several locations
En voi olla mainitsematta meidän lemppari crepe-paikkaa, vaikka se varmasti monen korvaan vitsiltä kuulostaakin. Kyseessä on aika nuhjuinen ketjupaikka, mutta crepesit on vaan tajunnanräjäyttävän hyviä! Framboisesta saa myös gluteenittomia galetteja, mikäli normaaleja crepesejä ei pysty syömään.

It probably sounds like a joke, but I need to give it a shoutout! Framboise is like Starbucks for crepes, but it’s so good! We always go there together with Linda, because they have also have buckwheat crepes in their selection. I wish we had Framboise in Finland, yum!

Culture | Photo Spots

Arc de Triomphe
Eli Riemukaari on tietysti Pariisissa nähtävä! Suosittelen kävelemään Avenue des Champs-Élysées -katua pitkin Riemukaarelle päin. Champs-Élysées on aikamoinen turistikatu, mutta se on koettava ainakin kerran Pariisissa.

Arc de Triomphe is definitely one of the most iconic spots in Paris. I would recommend walking through Champs-Élysées towards Arc de Triomphe. If you want to take a cool photo, I would recommend taking it from the side, because there way less people.

Trocadéro
Trocadéro ja sen ympäristö on paras paikka Eiffelin ikuistamiseen. Jos haluaa olla rauhassa, niin kannattaa tulla jo auringonnousun aikaan.

The best place to take cool Eiffel Tower pictures! I would recommend going there during sunset, less people and it’s really magical!

Pont Alexandre III
Pont Alexandre III-silta on yksi seinejoen ylittävistä silloista näyttävine katuvaloineen. Sillalta on ikoninen Pariisi-näkymä suoraan Eiffel-tornille. Silta-reissu kannattaa yhdistää samalle päivälle Riemukaaren tai Trocaderon kanssa kanssa.

Pont Alexandre III is of the most beautiful bridges, the view is towards Eiffel Tower and it’s the most romantic spot in the evening.

Louvre
Louvren piha on ihan mielettömän kaunis (kuva täällä) ja siellä kannattaa ehdottomasti pysähtyä, vaikka ei olisi museoon menossakaan. Museoonkin kannattaa tietysti ajan kannssa tutustua ja ostaa ehdottomasti liput ennakkoon, mikäli haluaa välttää jonottamisen. Suosittelen myös kävelemään läpi Jardin des Tuileries -puiston tai vaikka pysähtymään piknikille, jos sää sallii.

You should definitely visit Louvre at least once in your life. I totally love to stroll around the Louvre area and there’s nothing better than a good old picnic in Jardin des Tuileries during summer time.

Palais-Royal
Palais-Royal (kuva täällä) sijaitsee aivan Louvren lähistöllä ja palatsin pihalta löytyvät ne kuuluisat turistikuvissa vilahtavat musta-valkoiset pylväät. Palais-Royalin pihalla on myöskin Café Kitsune, josta saa kaupungin parhaat kauralatet.

I always go to Palais-Royal to catch coffee from Café Kitsune, it’s also a great spot for insta-worthy pictures.

Shopping

Tunnetuimmat tavaratalot Printemps ja Galeries Lafayette sijaitsevat Boulevard Haussmannilla , mutta molemmissa on yleensä älyttömästi ihmisiä, joten harvemmin käyn kummassakaan. Sen sijaan tykkään käydä pienemmissä putiikeissa, vintage-liikkeissä ja muutamassa persoonallisemmassa tavaratalossa, jos innostun shoppailemaan.

The most famous department stores Printemps and Galeries Lafayette are on Boulevard Haussmann, but I actually prefer boutiques and smaller department stores. Let me share my favorites!

Department Stores

Le Bon Marché
24 Rue de Sèvres
Le Bon Marché on suosikkitavarataloni. Valikoimaa on asusteista vaatteisiin, sisustustuotteisiin ja kirjoihin – kosmetiikkaa unohtamatta. Tavaratalo on itsessään todella tunnelmallinen ja ihmisiä ei myöskään yleensä ole ruuhkaksi asti.

Le Bon Marche is probably my favorite department store ever. The selection is amazing, from high street to designer wear and the building is really beautiful as well. There’s also less people than in the major department stores, which makes shopping more pleasant.

Merci
111 Boulevard Beaumarchais
Merci on taas puolestaan paljon boheemimpi tavaratalo, jonka valikoimaa voisi luonnehtia artsyksi. Tavaratalo on suhteellisen pieni ja sympaattinen, suosittelen pistäytymään.

Merci is a little bohemian department store. Their selection includes interior design, fashion and art and it’s really unique in it’s own way.

Galeries Lafayette – Champs-Élysées
60 Av. des Champs-Élysées
Galeries Lafayette on avannut uuden modernimman tavaratalon Champs-Élyséesin varrelle ja se kyllä yllätti todella positiivisesti. Valikoima koostuu pitkälti luksusbrändeistä ja cooleista street-merkeistä. Palvelu oli ihan mielettömän ystävällistä ja tavaratalon valikoima todella hienosti kuratoitu. Suosittelen käymään ihan vaan fiilistelymielessä, tuntuu kun olisi modernissa huippumuodin museossa. Samalla reissulla kannattaa myös käydä Riemukaarella, nimittäin se on ihan muutaman askeleen päässä.G

Galeries Lafayette just opened their new modern department store on Champs-Élysées and I was totally mind-blown. The selection is well-curated and the staff is super cool and friendly. It’s like a modern fashion museum and it’s open until midnight.

Shopping Streets


Rue Saint-Honoré
Rue Saint-Honoré ja siitä jatkuva Rue du Faubourg Saint-Honoré on jokaisen designer-tuotteita kuolaavan unelmakatu. Kadun varrelta löytyy niin Chanelit kun Hermesitkin, eli katu on jo ihan ikkunashoppailuunkin täydellinen paikka. Hotel Costesin ravintola sijaitsee myös Saint-Honorélla, joten siellä voi pistäytyä esim. drinkeillä tai lounaalla.

One of my favorite streets, perfect for window shopping. Or if you are looking for a designer bag, this is totally the street to go to. Don’t forget to stop by at Hotel Costes for drinks or lunch.

Avenue Montaigne
Ravintola L’Avenue on juurikin Avenue Montaignen varrella ja samaiselta kadulta löytyy myös hurjasti luksusputiikkeja. Avenue Montaignelle kannatta mennä ihailemaan (putiikkien lisäksi) arkkitehtuuria ja Champs-Elysées on seuraava samansuuntainen katu, mikäli haluaa käydä esim. Sephorassa tai Laduréella pistäytymässä.

Really similar street to Rue Saint-Honoré full of designer stores, nearby Arc The Triomphe. I totally love the old architecture there!

Vintage Boutiques

MB Select
30 Rue Saint-Roch
MB Select on myös loistava vintage-putiikki, josta voi tehdä mielettömiä löytöjä. MB Select on n. 5 minuutin kävelymatkan päässä WK:sta, joten kannattaa käydä molemmissa. MB Selectiltä kävelee vain pari minuuttia Palais-Royalille, joten se kannattaa katsastaa myös samalla reissulla.

MB Select is one of the best vintage boutiques in town. They sell mostly Chanel and Hermès. It’s really close to Palais-Royal, so I highly recommend checking them both.

WK Accessories
5 Rue du Marché Saint-Honoré
WK Accessories-liikkeessä käyn joka reissulla ja valikoima vaihtelee paljon. Yleensä hyllyistä löytyy sekä Chanelia että Hermèsiä, mutta esim Hermèsin laukkujen hinnat vastaavat yleensä uuden laukun hintaa. Chanelien kanssa voi käydä tuuri, nimittäin itse löysin sieltä viime syksynä paljon käyttämäni kankaisen Chanelin. WK Accessories sijaitsee Louvren, Saint-Honorén ja yhden Wild & The Moon -kahvilan läheisyydessä, joten ne kannattaa yhdistää samalle päivälle. Huom. WK on sunnuntaisin ja maanantaisin kiinni.

I always go to WK Accessories, they usually have a great selection of Hermès and Chanel products. There’s also Wild & The Moon café right around the corner to stop by.

Vintage Paris
97 Rue Vieille du Temple
Vintage Parisilla on oma nettikauppa, mutta sen lisäksi myös kivijalka Le Maraisin kaupungin osassa. Olen käynyt siellä muutaman kerran ja putiikki on pieni, mutta käymisen arvoinen mikäli vintage kiinnostaa ja liikkuu Maraisissa.

Vintage Paris has a great online store, but they also have a boutique in Le Marais district. It’s small, but they have really awesome selection.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 comments

 1. Roosa April 16, 2019

  En oo vielä koskaan ollut Pariisissa, ja rehellisesti sanottuna paikka alkanut kiinnostaa vasta ehkä tän vuoden puolella. Kiitos siis tästä postauksesta, huolella ja taidolla tehty <3 Tästä varmasti apua sitten kun Pariisiin saakka pääsen!

  Reply
  • Alexa April 17, 2019

   Kiitos kovasti! 😍 Halusin kerrankin listata kaikki yhteen, kun tästä tähän teidän on sitten helppo palata! ❤️ xx

   Reply
 2. Yinna April 16, 2019

  Notre Dame? Hassua lukea tätä listaa itkevistä pariisilaisista kertovien uutisten jälkeen. No, elämä jatkuu..

  Reply
  • Alexa April 17, 2019

   Todella ikävä juttu kyllä tuo Notre Damen palo. 😔 Mutta toisaalta ehkä ihan mukavaa lukea Pariisista nyt positiivisemmasta vinkkelistä, kun ihana kaupunki se on joka tapauksessa. Onneksi he saivat tosiaan tukea isoilta yrityksiltä mm. LVMH:lta ja L’Oréalilta korjaushommiin. Kauan se toki kestää, mutta ymmärtääkseni Notre Dame on vaurioitunut historian saatossa useita kertoja aikasemminkin, eikä ihme kun kyseessä on satoja vuotta vanha rakennus. ❤️ xx

   Reply
 3. Sanna April 16, 2019

  Hei, lisäisin myös tohon Louvre-kohtaan, että ennakkoliput kannattaa ehdottomasti ostaa Louvren omilta virallisilta sivuilta, eikä amerikkalaisilta lipunvälitysfirmoilta joita Google ensimmäisenä tarjoaa. Jos lippujen kanssa tulee ongelmaa (linkki lippuun ei aukea tai sitä ei meilistä löydy), ei Louvre ota asiaan mitään kantaa ja joudut ostamaan uuden lipun paikan päältä.

  Reply
  • Alexa April 17, 2019

   Hyvä vinkki! Kiitos siitä ☺️ xx

   Reply
  • papukaisa April 20, 2019

   CDG:n kentällä on turist info, josta saa museo-, metro- ym lippuja. Itse ostin Louvreen lipun siitä. Se on heti siinä kun tule matkalaukkujen jälkeen “ulos”. Siinä ei myöskään ole ollut jonoja koskaan kun itse olen mennyt ohi! :)

   Reply
 4. Ella April 17, 2019

  Hyviä vinkkejä, kiitos! :) Shoppailukatuihin lisäisin vielä Champs Elyseen ja Rue de Rivolin ja Les Halles (ostoskeskuksen tyylinen). Vaikka Avenue Montagne ym. mainitut kadut ovat ihania liikkeitä täynnä, aika harva tavallinen tallaaja kuitenkaan niissä pelkästään shoppailee.

  Reply
  • Alexa April 17, 2019

   Champs-Elyseesin putiikit tosiaan mainitsinkin tuon Avenue Montagne-kohdan alla. 😘 xx

   Reply
 5. papukaisa April 17, 2019

  Poikkesin viime reissulla Costesissa lounaalla, mutten valitettavasti saanut pöytää sisäpihalta. Oletko aina varannut pöydän etukäteen? Jos, niin onko tosiaan niin että vain puhelimitse onnistuu pöytävaraus? Ja kiitos kaikista vinkeistä, parin kuukauden päästä taas työreissu ja näistä otetaan kyllä tipsit talteen! :)

  Reply
  • Alexa April 17, 2019

   Jee, huippua! 😍 Costes on kyllä niin tuuripeliä! En oo koskaan varannut pöytää (ja tuskin onnistuisinkaan kun en puhu ranskaa 😅), mutta aina jos on ollut tilaa niin olen päässyt sisäpihalle. Muutamia kertoja “ei ole ollut tilaa” ollenkaan koko ravintolassa, mutta epäilen että olin vaan heidän makuun väärin pukeutunut tai jotain 😂 Mene ja tiedä… xx

   Reply
 6. Anne-Maria April 17, 2019

  Love your content recently! You have always the most inspirational visuals and post ideas. Keep up the lovely work! :)

  Just one little thought: as I am reading your content in English, would it be possible to take the colour a notch to the darker side? I do it mostly from my laptop and it’s a bit difficult to focus on the text. Eyes keep flickering to the darker Finnish as it’s easier to follow.

  Reply
  • Alexa April 17, 2019

   Thank you so much! 😘 Sure thing, I’ll fix it for my next post. Thanks for the feedback! xx

   Reply
 7. Nicole April 26, 2019

  Hello,

  Love your blog, have been reading it for a while. Its always inspiring to read about your trips and fashion.
  I wonder what preset your using to get your beautiful picture (specially on the food and the white and bright photos) posible to buy this somewhere?

  xxx

  Reply
  • Alexa April 28, 2019

   Aww thank you so much! 😘 I’m currently mostly developing the presets I’m using myself on photoshop, I just add exposure and fix the shades (especially blue and green) ❤️ xx

   Reply