PARHAAT PODCASTIT

march 27, 2018, Uncategorized

Podcastit ovat olleet omassa arjessani suuren kulutuksen kohteena viimeisien kuukausien ajan, ne ovat mullistaneet maailmani täysin! Kotona kuuntelen podeja päivittäin, se saa kotiaskarreet sujumaan niin paljon mielekkäämmin! Sen lisäksi välimatkat taittuu aina podeja kuunnellessa, samoin myös salitreenit. Välillä kuuntelen itseäni viisastuttavia ohjelmia ja toisinaan otan podit ihan viihteenä. Huvittaa että heräsimme tähän mediaan näin myöhään, muistan nimittäin että Cosmon edellinen päätoimittaja hehkutti podcasteja jo  viisi vuotta sitten – mutta mieluummin myöhemmin kun ei milloinkaan! Nyt todella ymmärrän mihin kyseisen formaatin suosio perustuu, se on viihdettä jota kiireinenkin ehtii kuluttamaan. Sen avulla voi kehittää tietämystään tai vaikkapa kielitaitoa, tai toki ihan rentoutuakin. Uskon että podcastien suosio tulee vielä kasvamaan entisestään ja tekijöistä ainakin Suomen markkinoilla on vielä pulaa, mutta onneksi moni suomalainen bloggaaja on jo podeista innostunut – hyvä me!  Kirjoittelin podcasteista hieman jo viime vuoden puolella, mutta saan päivittäin kyselyitä hyvistä podeista, joten ajattelin tehdä teille listan lemppareistani.

Ura

How I Built This
Kyseessä on siis bisnesmaailmaan keskittyvä podi, jossa on jokaisessa jaksossa vieraana joku maailman menestyneimmistä yrittäjistä. Konsepti on niin kiehtova että jaksolla ei ole oikeastaan niin väliä, kuuntelen joka tapauksessa. Olen saanut tästä podcastista niin paljon draivia ja inspiraatiota! On ollut myös hauska huomata että moni self-made millionare on ollut täysin kouluttamaton, mutta pärjännyt silti yritysmaailmassa menestyksekkäästi. Lempparijaksot: Airbnb, Instagram ja Spanx.

Framgångspodden
Ihan huikea ruotsalainen urapodi! Framgångspoddenissa on hiukan rennompi ote kun How I Built This -ohjelmassa ja vieraita on laidasta laitaan – aina menestyskirjailijoista huippubloggaajiin ja yritysjohtajiin. Ohjelmassa pureudutaan haastateltavaan henkilöön todella monipuolisesti, eikä ainoastaan ura-aspektilta. Lempparijaksot: Isabella Löwengrip ja Bianca Ingrosso

Viihde

NONSENSE by Alexa & Linda
Tähän alkuun on tietysti pakko nostaa täysin puolueettomasti mun ja Lindan podia, eli NONSENSE-podcastia. Podcastissä aiheet vaihtelevat aina syvällisemmistä pohdinnoista mitä älyttömimpiin tarinoihin, kuten nimi Nonsense kertookin. Jutellaan siis kaikesta aina rahasta seksiin, mikään aihe ei ole tabu! Kuunnelluimmat jaksot liittyvät yllätys yllätys seksiin, kaikki jaksot löytyy Soundcloudista ja iPhonen podcast-appin kautta.

Afterwork
Suomalaisista podeista suosikkini! Podin takana on Pupulandia-blogin Jenni Rotonen, PR-ammattilainen Riina Järventaka sekä radiotoimittaja Petra Soikkeli. Afterwork on ihanaa kevyttä viihdettä, ihan kun olisi kavereiden kanssa höpöttämässä. Aiheet ovat mielenkiintoisia ja vaihtelevia, odotan aina innolla uutta jaksoa! Lempparijaksot: Kauniita unia, oman kullan kuvia?, Nostalgiatripillä ja puolukkapäivät

Kaverin Puolesta Kyselen
Tiia Rantanen ja Anna Karhunen ovat tämän hysteerisen hauskan podin takana. Tästä jos jostain tulee hyvälle tuulelle! Mimmeillä on takataskussa aikamoinen liuta “kavereiden” tarinoita, respect! Viimeksi kun kuuntelin tätä lentokoneessa, niin sain aivan jäätävän hepulikohtauksen – kyyneleitä valui suuhun asti! Lempparijaksot: Kaikki!

Tuplakääk
Musla-sivuston Kirsikan ja Ennin perustama hulvaton julkkisjuoru-podcast. Jos jenkkijulkkikset kiehtoo, niin suosittelen kuuntelemaan! Olen jo Kirsikalle lupautunut menemään vieraaksi, joten Tuplakääk-spesiaalijakso Alexan kanssa on varmasti jossain vaiheessa tulossa. Lisää jaksoja mimmit, kiitos!

Alice & Bianca – Har du sagt A får du Säga B
Kyseessä on tämän hetken kuumin ruotsalaispodi. Podcastin takana on somevaikuttaja ja TV-tähti Bianca Ingrosso ja hänen ystävänsä Alice Stenlöf. Podcastin myötä koko Ruotsi tietää mimmien suosikkiasennot makuuhuoneessa, unohtamatta tietenkään niitä kiusallisimpia kokemuksia. Too much information todellakin, mutta juuri se tekee podcastista äärimmäisen viihdyttävän. Kieli on myös sen verran yksinkertaista, että ei tarvitse olla kielinero tätä kuunnellakseen. Lempparijaksot: Sexsnack Deluxe, Tjejsnack

Metti & Hanna
Huikeeta että blogikollegani Metti ja Hanna ovat myös aloittaneet oman podcastin! Vasta neljä jaksoa on tullut ulos, mutta innolla olen jokaisen jakson kuunnellut. Aiheet vaihtelee aina perhe-elämästä muotiin ja hyvää juttua todella riittää. Eniten minua kuulijana kiinnostaa nimenomaan perhe-elämään liittyvät ajatukset ja kommellukset, sillä molemmat leidet ovat ihan supermammoja.

Näiden lisäksi on tullut kuunneltua myös Hannan ja Joonaksen podcastia, sekä myös Anna Pastakin podia. Innolla odotan myös Saran, Elisan ja Mariannan uutta starttia! Tilaa uusille tekijöille podcast-skenessä tosiaan riittää, ainakin itse kuuntelen niitä niin paljon että tuntuu että ohjelmia ei ole tarpeeksi. Omia vinkkejä saa myös kommenttiboksissa jakaa!

I wanted to share my favourite podcasts, but most of them are in Finnish. Except How I Built This, which I have mentioned earlier here. It’s about innovators, entrepreneurs and self-made millionaires. It’s so inspiring, I have been listened almost every episode. The stories are always really interesting, but my favourite episodes would be Instagram, Airbnb and Spanx.

17 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *