Our Kitchen

Keittiö tuntuu ehkä kaikista “valmiimmalta” huoneelta kaikista, siellä ei ole juuri mitään mikä minua häiritsisi tai mitä kaipaisin lisää. Makkariin ja olkkariin on tosiaan tulossa vielä ne valoverhot  ja olohuoneeseen kaipailen vielä muutamia muitakin juttuja. Muutoin olen todella tyytyväinen kaikkeen, tästä asunnosta on kuoriutunut oikea unelmakoti meille!
 
// Our kitchen is probably the “readiest” room in our apartment, there’s nothing that bothers me nor anything I’d like to add.  We’re getting the beautiful white curtains to our bedroom and living room soon, can’t wait! Otherwise, I’ve really fallen in love with this place:)
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

52 comments

 1. Anonymous February 4, 2013

  Ihan törkeen upeen näköstä! On kyllä todellakin oikee unelma :) Millä kameralla oot muuten ottanu nää kuvat, tosi hyviä!
  J

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Kiitti:) Mulla on Canon Eos 600D :)

   xx

   Reply
 2. Julia LK February 4, 2013

  Voi vitsi! On kyllä ihanan näköistä. Toi lattia, leveä ikkunataso ja toi pöytä. Huhhu! Ja onks tuolla kaappien päällä vielä shampanjaa sievässä rivissä? :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Hihi kiitoksia:) On joo, kauheen näköisesti ne on nyt siellä, haluaisin etsiä jonkun kivan matalan (joko valkoisen tai puisen) viinipullontelineen tonne:)

   xx

   Reply
 3. ITSJUL.blogspot.com February 4, 2013

  beautiful kitchen! love this minimalistic style :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Thanks:)

   xx

   Reply
 4. Anonymous February 4, 2013

  Kuinka paljon teillä on neliöitä asunnossanne?:)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   65:)

   xx

   Reply
 5. Heidi February 4, 2013

  Mulla on myös sama runko ja se on osottautunut tosi hyväksi! :) Millä objektiivilla muuten otit nämä kuvat?

  P.s Erittäin kaunis keittiö!

  Reply
 6. Anonymous February 4, 2013

  Helppohan sen teillä on ku pappa ja mamma betalar ;) Tuskinpa huonekaluliikkeen myyjällä on varaa tuon kokoiseen asuntoon Helsingin ytimessä tuon tasoisella sisutuksella, vaikka kuinka saisi henksuhintaan tavaaa :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Helppohan sun on tulla tänne arvostelemaan, kun et tiedä asioidet oikeita laitoja:) Ihan vain tiedoksesi, en ole pyytänyt / saanut vanhemmiltani rahaa siitä lähtien kun olen työelämässä ollut ja teen kahta kokopäivätyötä (myymäläpäällikkönä ja blogi) enkä opiskele, joten ei ole tarvettakaan. xx

   Reply
 7. Ninah February 4, 2013

  Vaikken itse olekaan noin minimalistisen tyylin ystävä, niin täytyy kyllä silti sanoa että silmä lepää noissa kuvissa :). Ja mitä enemmän shampanjaa, sen parempi :D. Pitäisi itsekin keksiä jokin nätimpi säilytysratkaisu kuin pullot rivissä olkkarin lipaston päällä… :P

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Haha kiitos vaan:) Juu ei ole mullakaan ollut prioriteettilistalla ihan ykkösenä, mutta sitten kun sopiva tulee vastaan!

   xx

   Reply
 8. Anonymous February 4, 2013

  Ihana keittiö. Jotenkin vaan hassu tuo sijainti, on ikään kuin keskellä ja matkan varrella ennen makuuhuonetta. Sopisi paremmin olohuoneen yhteyteen. Muuten ihana asunto!

  -lissu

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Kiitti:) Haha joo tää oli alkuperäisessä pohjassa ihan samalla tavalla, me ensin ajateltiin myös laittaa olohuoneen yhteyteen, mutta siitä olisi tullut liian ahdas ja tämä iso keittiön tila olisi jäänyt vähän liian isoksi toimistoksi tms…
   Mutta tämä toimii kyllä loistavasti, sillä mä hoidan blogijutut ym. aina tästä keittiöstä käsin ja se on kiva että on tilaa ympärillä:)

   xx

   Reply
 9. Karen February 4, 2013

  Upea asunto kerrassaan! Ihana vaalea ja kodikas värimaailma :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Kiitti:)

   xx

   Reply
 10. Kaisa February 4, 2013

  Montako neliötä asunnossanne on? :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   65:)

   xx

   Reply
 11. Tytti February 4, 2013

  Ihanan näköistä! :-)

  http://thirdtimeblog.blogspot.fi

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Kiitos:)

   xx

   Reply
 12. Anonymous February 4, 2013

  Nätti koti, kyllä sulla on silmää :) Tosin noi sampanjapullojen säilytyspaikka ei ehkä omaa silmää niin mielytä tai saati ole teknisesti oikea ;) Mun on aina pitänytkin kysyä, että oletteko mammasi kanssa ainoa zarron työntekijät? :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Haha joo mä oon samaa mieltä niistä pulloista:D Mun mies on laittanu ne sinne! Ollaan joo, meillä on kyllä yks apulainen joka tekee tarvittaessa:)

   xx

   Reply
 13. Anonymous February 4, 2013

  Tosi kaunista! Ainoastaan ehkä harmittaa vastauksesi tuohon kommenttiin pappabetalar -jutussa (joka tosin oli aika ikävän sävyinen). En ole vielä ymmärtänyt, miksi bloggaajat aliarvioivat lukijoitaan, vai onko kyseessä se, että pääkohderyhmää ovat hyvin nuoret tytöt? En tarkoita, että blogissa tulisi omia tulojaan sen enempää julistaa, mutta toisaalta on myös hassua kertoa, että tuollaisen asunnon pystyy ostamaan Helsingin keskustasta palkalla, joka on kuitenkin melko tavallinen. En usko, että myöskään blogitulot _kenelläkään_ nousevat niin suuriksi, että pystyy ostamaan asunnon yli 5000 euron neliöhinnalla. Tämä ei ole kateellisen kommentti, mutta turhautunut olen kyllä! Varsinkin kun itse tietää, ettei pelkillä (korkeakoulutetun hyvillä) palkkatuloilla ole mahdollista ostaa asuntoa kantakaupungin alueelta, mikäli ei ole valtavia säästöjä (10% asunnon hinnasta on sen verran, ettei sitä yksin pysty säästämään), perintöä tai vanhempia apuna. Näissä vaihtoehdoissa ei ole mitään pahaa tietenkään, mutta tekisi mieli vain kirkua, kun monet bloggaajat toteavat rahojen olevan aina täysin itse ansaittua palkkaa. Toki silloin, jos kuukausitulot alkavat lähennellä sitä 6000 euroa kuukaudessa kummallakin osapuolella, niin uskon. Siihen asti ihmettelen, miksi lukijoita pidetään niin tyhminä, että selitys uppoaa?

  Se on kyllä totta, ettei raha-asiat kuulu muille. Mieluummin kuitenkin näkisin vastauksena, että ”raha-asiat eivät kuulu sinulle” kuin sen, että valehdellaan kaiken olevan mahdollista palkkatuloilla. Sinunkin kohdallasi ajattelisin, että monet lukijat voivat haaveilla samasta, ja se ei kaikille ole vain mahdollista :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Kiitos asiallisesta kommentistasi. Koen kuitenkin loukkaavana sen että vihjailet minun valehtelevan, vaikka kerroin pelkästään faktat. Olen asuntoni ostanut puoliksi mieheni kanssa asuntolainalla (jota Suomessa kyllä myönnetään, mikäli talousasiat ovat vain kunnossa) ja lainaa myönnettäessä minulla ei edes mitään blogituloja ollut. Toivottavasti vastaukseni oli nyt tarpeeksi selkeä. xx

   Reply
 14. Anonymous February 4, 2013

  Makunsa tietysti kullakin, mutta muhun tollanen kliininen “valkoista valkoisella” -sisustustyyli ei vaan pure :D. Kukat on kyllä kauniita yksityiskohtia, muuten ton huoneen yleisilmeestä tulee vähän sellainen olo, että asuukohan tuolla edes ketään.

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Haha mulla on tohon kliinisyyteen useita syitä! a) Siivosin tietysti kuvia varten, onhan se inhimillistä ettei täällä olla tavarat ihan tip top kaiken aikaa. b) Muutettiin vasta syksyllä, joten ei ole ollut varaa hamstrata mitenkään järjettömästi tavaraa, kyllä se elämä tuo niitä tullessaan c) Äidin asunto on niin värikäs ja täynnä tavaraa, että mulle on tullut siitä pieni kammo ja täten yritän tehdä omasta kodistani mahdollisimman raikkaan ja seesteisen:)

   xx

   Reply
 15. Sanna InspiredByLove February 4, 2013

  Kaunista! Mene kyllä meidän maut ihan yks yhteen. ;) Täällä kanssa pinkki tulppaanikimppu piristää keittiön pöydällä.

  http://interiordesignerinspiredbylove.blogspot.fi/

  Ja btw, todella inhottavaa kun jotkut anonyymit tulee tänne kateellisena taas kommentoimaan. Ihan uskomattomia nuo ihmiset välillä! Oikeasti toisesta korvasta sisään vaan ja toisesta ulos (mutta senhän sinä jo tiesitkin).

  Ihanaa päivää sinulle kaunis Alexa!! <3

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Hihi mukava kuulla, oonkin pari kertaa käynyt kurkkaamassa sun blogia:) Haha noo negatiivisiin kommentteihin on onneksi jo melkein parin vuoden blogiuran aikana ehtinyt tottumaan. Tosin turhauttaa tietysti se kun totuuden kertoo, niin ei meinata uskoa:D Kiitos samoin! xx

   Reply
 16. M February 4, 2013

  Touche! Oot Alexa niin nuori vielä, mutta diggaan tosi paljon sun kypsästä tyylistä elämän suhteen. Ja myös asennoitumisesta näiden ihanien anonyymien nillityskommentteihin :D

  Reply
 17. pinkcherry February 4, 2013

  wow I Love it! it’s gorgeous

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Thanks:)

   xx

   Reply
 18. Sara February 4, 2013

  Aivan ihana keittiö! Ja tuo valaisin on täydellinen, mistäs se on peräisin? :)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Kiitos:) Se on Flosin Rosy Angelis, Zarrosta:)

   xx

   Reply
 19. Nana February 4, 2013

  Aivan ihanan näköinen keittiö – ja miten paljon tilaa kokkailulle! Ovatko nuo kynttilähurrikaanitkin Zarrosta vai mistä noita upeuksia saa ;)

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Hihi kiitti:) Stockalta on!

   xx

   Reply
 20. Christina Klein February 4, 2013

  Your kitchen is perfect!

  xx
  Christina Klein
  http://bychristina.blogspot.com/

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Thanks:)

   xx

   Reply
 21. Anonymous February 4, 2013

  Todella kaunis koti ja keittiö teillä! Saanko udella mistä ruokapöytä on hankittu ja mikä on sen ympärysmitta?

  terv. Eliisa

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Kiitos:) Tämä on alkuperäistuotannosta Eero Saarisen pöytä (jostain 50-60-luvun taitteesta), mutta Knoll valmistaa uudistuotantoa. Tämän ympärysmitta on 130cm Knollia jälleenmyy ainakin Stockmann:)

   xx

   Reply
 22. Anonymous February 4, 2013

  Moi Alexa! Tää mun kysymys ei nyt liity mitenkään mihinkään, mutta tuli jostain syystä vaan mieleen kysyä että tykkäätkö eläimistä? :D

  Reply
 23. Anonymous February 4, 2013

  Olen aika hyvin perillä keskustan asuntojen hinnoista ja teidän asuntonne remonttien jälkeen on useamman sadan tuhannen euron arvoinen. Tuollaisen asunnon lainanlyhennys korkoineen per kuukausi huitelee kyllä semmosissa summissa, mihin hyvin harvalla nuorella on varaa (vaikka olisi korkeasti koulutettu ja työelämässä). Mielestäni olet erittäin etuoikeutetussa asemassa, että voit pelkällä yo-koulutuksella työskennellä äitisi firmassa niin huikealla palkalla, että sillä voidaan maksaa tuollaista luxus-asuntoa. Toivottavasti osaat arvostaa sitä ja tiedostat kuinka onnekas oletkaan.

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Ymmärrän pointtisi, mutta ostimme asuntomme ihan hirveässä kunnossa (täällä oli elänyt kaiken maailman kotieläimiä ja kissan pissa oli imeytynyt parketin läpi) jolloin neliöhinta ei ollut edes yli 5000€. Remontoimme tämän ankaralla budjetilla (kyllä mieheni on loistava budjetoimaan ja käyttämään Exceliä) ja toimme tarvikkeita jopa Puolasta saakka säästämisen vuoksi. Remontti tehtiin pääasiassa itse ja tuttavien voimin, joten siinäkin säästimme kuluissa aika mukavasti. Ymmärrän kyllä että asunnon arvo (ja jälleenmyynti hinta) on remontin jälkeen huomattavasti korkeampi, mutta se ei tarkoita sitä että lainanlyhennykset olisivat määritelty sen mukaan. (kuten varmasti tiedätkin…)

   Ja säästämisestä sen verran että mikäli aloittaa työt (esim. kesätyöt) 14-vuotiaana, jolloin kotona asuessaan ei ole menoja, pystyy helpostikin säästämään mukavan pesämunan tulevaisuutta varten. Totta kai tämä edellyttää sen ettei nuorukainen tuhlaa palkkarahojaan tuolloin turhaan krääsään ym.

   Itse aloitin työnteon nuorella iällä ja tiedän todellakin mitä työnteko on. Olen työskennellyt muissakin yrityksissä ja oppinut sitä kautta paljon tienaamisesta ja säästämisestä. Huonoimmillani tiskasin minimipalkalla, mutten silloinkaan valittanut. Eli olen todellakin kiitollinen tämänhetkisestä elämäntilanteesta, nautin joka hetkestä, sillä koskaan ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan:)

   xx

   https://alexadagmar.com/2011/12/asunto-ennen-remonttia.html

   Reply
 24. Anonymous February 4, 2013

  Ihana tuo pöytä! Ja todella kaunis asunto muutenkin! :) Itse tilasin nimittäin joulun aikoihin Stockalta kyseisen pöydän valkoisella kannella, niin kiva nähdä että näyttää noin tyylikkäiltä livenäkin ;) Toimitusaika onkin sellaiset 10 viikkoa, että vielä olisi noin kuukausi odoteltavaa. :D Olen about sun ikäinen ja ostin Punavuoresta myös asunnon noin vuosi sitten. Pöydän jälkeen alkaa asunto olla vihdoin kondiksessa! Mistä ostitte muuten teidän keittiön? :) Kiitos ihanasta blogista Alexa!

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 5, 2013

   Wau, no hyvää kannattaa odottaa;) Ja fiksua ostaa asunto, jos mahdollisuus on! Meidän keittiö on Kvikistä:) Todettu oikein hyväksi!

   xx

   Reply
 25. Anonymous February 4, 2013

  Tämä taitaa olla ensimmäinen kommenttini koskaan mihinkään blogiin, mutta nyt teki mieli tarttua aiheeseen.

  Monilla lukijoilla tuntuu olevan hieman vääristynyt käsitys tai ehkäpä enemmänkin tietämättömyyttä Suomen asuntolainajärjestelmästä. Minusta tuntuu kummalliselta, että ihmiset, joilla ei asiasta ole tietoa ovat kuitenkin niin hanakasti syyttelemässä valehtelusta ym.

  Minä ostin vuonna 2006 yhdessä aviomieheni kanssa asunnon, joka todennäköisesti pyörii samassa hintaluokassa Alexan ja hänen miehensä kodin kanssa. Minä olin silloin 21-vuotias opiskelija ilman palkkatuloja ja mieheni 27-vuotias keskipalkkainen palkansaaja. Asuntolainamme on jaettu puoliksi ja vanhempani (jotka myöskään eivät ole varakkaita) ovat taanneet pienen summan lainasta (mikä ei siis tarkoita sitä, että he olisivat maksaneet osan asunnosta). Säästöjä meillä ei ollut. Näillä tiedoilla ja todella tarkalla maksusuunnitelmalla saimme tilastollisesti keskimääräistä suuremman asuntolainan. Emme tosin ensimmäistä pankista, josta kysyimme, mutta lopulta pankista, joka vuosien varrella on osoittautunut meille parhaaksi mahdolliseksi.

  Suomessa nuorten aikuisten on suuhteellisen helppo saada asuntolaina. Pankkien kanssa pystyy usein neuvottelemaan esimerkiksi lyhennysvapaan ensimmäisen vuoden, jonka aikana voit maksaa ainoastaan lainan korkoja, et lyhentää itse lainaa. Jatkossakin pystyt vaihtamaan tiukan paikan tullen lainan kuukausierää.

  On myös hyvä muistaa, että ensiasunnon ostaja, kuten Alexakin, ei joudu maksamaan varainsiirtoveroa asunnosta. Tämä saattaa tarkoittaa useiden kymmenien tuhansien eurojen säästöjä pitkällä aikavälillä, jos ensiasunnokseen ostaa tarpeeksi tilavan asunnon, josta ei ole tarvetta muuttaa pois lähivuosien aikana.

  Jo usean viime vuoden ajan asuntolainojen korot ovat olleet todella alhaalla, joten asuntoon sijoittamista pidän tällä hetkellä erittäin kannattavana ratkaisuna etenkin alueilla (kantakaupunki, ns. suojelualueet jne.), joilla asuntojen hintojen lasku on äärimmäisen epätodennäköistä ja vuokralla asuminen hyvin kallista.

  Korostan vielä, että tämä on tietenkin oma subjektiivinen näkemykseni enkä sitä miksikään muuksi väitä. Olen jo jonkin aikaa seurannut Alexan asuntoon liittyviä postauksia eikä minusta ole missään vaiheessa tuntunut siltä, että hän olisi vääristellyt mitään, monet asiat ovat enemmänki tuntuneet itselleni hyvin tutuilta. Ai niin, ja eihän se oikeasti kellekään edes kuulu, miten hän on asuntonsa rahoittanut.

  t. Vienka

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 4, 2013

   Kiitos sinulle Vienka että tulit kommetoimaan, puit ajatukseni sanoiksi kerrassaan tyhjäntävällä ja johdonmukaisella tavalla! Sanomattakin selvää että musta tuntuu kurjalta ja turhauttavalta kun ihmiset eivät kerta toisensa jälkeen suostu uskomaan, että vanhemmillani ei ole osaa eikä arpaa tähän asuntoasiaan saatika muihin raha-asioihini. Asunto on nimenomaan loistava sijoitus, huomattavasti järkevämpää kuin vuokralla asuminen. Nämä ovat tietysti niitä prioriteettikysymyksiä, karsimme taloudessamme sitten muusta; meille ei ole esim. autoa, mikä pitkällä tähtäimella käy hyvin kalliiksi.

   Kiitos iltani piristämisestä ja oikein mukavaa jatkoa sinulle!:)

   xx

   Reply
 26. Anonymous February 5, 2013

  Etkös sä joskus maininnutkin, että otitte vielä asuntolainan? Harva sun ikänen tekee nini paljon rahaa (tai on saanut jo säästöön), että olisi vara asunto ostaa. Ja hienoa, että sun vanhemmat ei syydä sulle rahaa, vaikka heillä sitä onkin:) Varmaan ne nyt vähä pieniä juttuja sponssaa, niiku moni vahempi (esim. kahvinkeitin tms.).

  Reply
  • Alexa Aavarinne February 5, 2013

   Haha veikkaan että jos joku kattois mun vanhempien verotiedot, niin suu varmaan loksahtaisi auki:D Kun ei ne oikeesti tienaa keskimääräistä enempää! Mutta tosiaan jotain perintöhuonekaluja olen tietysti saanut, itse ostetut ovat sitten vähän edukkaampia muutamaa poikkeusta lukuunottamatta:)

   xx

   Reply
 27. Anonymous September 28, 2013

  Onpa raivostuttavia ihmisiä. Oleni itsekin törmännyt aivan vastaavaan syyttelyyn, että eläisimme avopuolisoni kanssa vanhempien siivellä.

  Olen 21 ja poikaystäväni 25, eikä kukaan usko, että olemme omilla tuloillamme ja omalla asuntolainalla maksaneet tämän ihanan asunnon, joka meillä on. Vaikka meidän molempien vanhemmat tienaavatkin hyvin, eivät he anna meille rahaa. Mutta sitähän ei kukaan muu voi ymmärtää…

  Kun on kaksi ahkeraa työssäkäyvää ihmistä, jolla on luottotiedot kunnossa, voi helpostikin ostaa unelmiensa asunnon – vaikka näinkin nuorena.

  Tsemppiä sulle Alexa, tiedän kuinka raskasta on kuunnella moista valitusta ja syyttelyä. Olet ihana ja inspiroiva ihminen! :)

  Reply
 28. SaritaS January 25, 2016

  Heippa! Minkä kokoinen teidän tulppaani pöytä on halkaisijalta? :)

  Reply