Our Engagement Trip To Antwerpen

belgium-antwerpenantwerpen-jewelsinstaaachampagne mens-style tulips _MG_8585 antwerp-breakfast antwerp antwerp2Tässä muutamia kuvia Antwerpenistä. Poikaystäväni halusi lähteä maailman suurimpaan timanttikaupunkiin suunnittelemaan sormusta, ja mielestäni se oli ihan huikea idea. Pakko antaa pisteet siitä että hän halusi tehdä tämän kaiken yhdessä, sillä kaikki tähän liittyvä oli ihan super mielekästä ja ikimuistoista. Antwerpen oli kaupunkina ihan mieletön! Otettiin Brysselin kentältä juna ja matka kesti ainoastaan noin puolisen tuntia Antwerpeniin. Ydinkeskusta on ihanan pieni ja arkkitehtuuri on silmiä hivelevää. Kaupungissa vallitsi ihanan kotoinen ja turvallinen fiilis, ja olisin voinut jäädä sinne pidemmäksikin aikaa. Ihania pieniä kahviloita ja putiikkeja oli mielin määrin, ja paikalliset olivat todella mukavia.

Antwerpen on kuuluisa timanteistaan, mutta siellä kannattaa silti olla varuillaan. Useat turistit menevät nimenomaan ostamaan kaupunkiin timantteja ja pitkäkyntiset ovat hyvinkin tietoisia tästä. Huijarikauppiaita siis löytyy ja etenkin Diamond Districtillä kannattaa pitää lompakosta huoli. Antwerpenin kaupunki on asiaa helpottaakseen tehnyt luotettavista kaupoista listan, joka löytyy täältä. Aloitettiin kierros Röell -nimisestä putiikista, jatkettiin Van der Vekenille ja päädyttiin lopulta takaisin Röellille. Tuli vain sellainen olo että Michael tunsi tyylimme ensisilmäyksellä, ja olisin melkein voinut antaa hänelle vapaat kädet. Poikaystäväni tuntee timantit ja materiaalit todella hyvin, joten suunnitteluprosessi oli meille hyvin helppoa. Sen lisäksi Michael kertoi meille vaihtoehdoista paljon, ja hänestä tuli todella hyvät fiilikset. Läppä lensi ja shampanja virtasi, joten suunnittelu ei käynyt takuulla tylsäksi! Kaikki tehtiin mittatilauksena, joten sormuksia ei saanut heti mukaan. Olisin tietysti halunnut kaikki heti nyt, mutta tavallaan odottamisessakin oli oma jännityksensä. Saimme sormuksista kuvia sähköpostiin niiden työstämisen edetessä, ja lopulta sormukset tulivat muutaman viikon päästä turvallisesti kuriirilla Helsinkiin. Omistan sormukselle ihan oman postauksen ensi viikolla!

P.S. Sisustusblogissa uutta!

Here are a couple of pictures from Antwerpen. After proposing my boyfriend told me that we are going to fly over to Antwerp to design our rings. What a lovely idea, I thought. Antwerpen is well known for their diamonds, so I couldn’t imagine a better place for an engagement trip. First we flew to Bryssel and then we took a train to Antwerpen directly from the airport. It was super easy and pretty inexpensive. I have never been interested in interrailing , but after really seeing the prices and distances in Western Europe, I actually started craving for a good-old road trip. It would be so cool during the summer!

Anyway, we arrived in Antwerpen early Friday morning and started hunting for the perfect jeweller right away. Honestly neither of us didn’t really know Antwerpen, so I’m glad we found this site about trustworthy jewelers. At first we went to Röell, then continued to Van der Veken and later on came back to Röell. Michael just seemed super passioned and honest and he totally got us. Honestly, I’m sure he would have done a great job designing the ring even without our help. We designed the ring together with him and we also saw the centerpiece diamond before he started preparing the ring. After the day we flew back home and we got e-mails from him during the process. Everything went super smoothly and we received the rings two weeks later. I’m super satisfied how it turned out, it couldn’t be better. I’m going to make a separate post about the ring later next week. :)

P.S. New on the apartment blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

34 comments

 1. Naomi February 21, 2016

  Antwerpen looks so beautiful! I would love to visit it.
  Can’t wait to have a more precise article about the ring.

  I love interrailing, I encourage you to try it with friends! Of course it won’t be the same holidays as going in a big city where you stay one week in the same hotel. It’s more adventurous and the best is to go with a backpack and not a suitcase!

  Reply
  • Alexa February 21, 2016

   You should! I totally loved Antwerpen! :) xx

   Reply
 2. Sara V. February 21, 2016

  So great to read about your engagement trip to Antwerp! And so cool you’ve been to my country :) I could’ve almost bumped into you!
  If you loved Antwerp and you’d like to come back to Belgium, I recommand you to visit Bruges and Ghent, also amazing cities! I don’t know If you’ve ever been there before.

  Can’t wait to read more about your gorgeous engagement ring!

  X Sara

  Reply
  • Alexa February 21, 2016

   I have heard a lot of great things about Bruges! :) Should definitely go there sometime! xx

   Reply
 3. Rossu February 21, 2016

  Mitä tämmöinen lysti kustansi kaiken kaikkiaan? Vai kuullaanko se ensi viikolla ;)

  Reply
  • Alexa February 21, 2016

   Normaalisti kun kyse on omista rahoistani, niin voin kyllä ihan avoimesti kertoa mitä olen käyttänyt mihinkin. Mutta tosiaan kun sormusta en ole itse maksanut, niin en halua myöskään julkisesti kertoa sen hintaa. Voin kyllä tehdä jonkun suuntaa-antavan taulun siitä mitä erilaiset timanttisormukset maksaa tms., kun kysehän on kirkkaudesta, väristä, muodosta, koosta jne. :) xx

   Reply
   • Aura February 21, 2016

    Ois super kiva jos jaksaisit semmosen väsätä niin sais vähän mielikuvaa kustannuksista ja tietää sitten että voiko vastaavaa harkita itsekin! :)

    Reply
 4. Katja February 21, 2016

  Mielettömän upeita kuvia! Antwerpen näyttää suorastaan taianomaiselta kaupungilta, sinne on kyllä joskus päästävä! Ihanaa, että halusit jakaa meidän lukijoiden kanssa teidän spesiaalin matkan xxxx

  Reply
  • Alexa February 21, 2016

   Aivan ihana kaupunki, suosittelen lämpimästi! :) xx

   Reply
 5. Annika February 21, 2016

  Ahh ihana Antwerpen! Olen käynyt siellä monta kertaa, ehdottomasti Belgian ihanimpia kaupunkeja! Olitteko yötä Antwerpenissä vai Brysselissä? Ja onko Michael siis teidän tuttunne vai? Jäi vähän epäselväksi mutta hyvin tuttavalliselta hän ainakin kuulostaa jutun perusteella :D

  Onnittelut vielä jälkikäteen paljon kihlauksesta :) Jos saan kysyä niin kuka oli ensimmäinen kelle kerroit kihlauksesta? :) Uskomatonta miten kauan olette pystyneet pitämään sen salassa!

  Reply
  • Alexa February 21, 2016

   Haha ei Michael oli entuudestaan tuttu, mutta musta on vaan ihan ok puhutella etunimellä, etenkin kun kyseessä oli niin LUPSAKKA KAVERI. Lupsakka, haha paras sana ever. :) xx

   Reply
 6. Jessica February 21, 2016

  What a lovely idea of your fiancé! Would love to see a picture of him and can not wait to see a close up of your beautiful ring! :)

  Reply
  • Alexa February 21, 2016

   I’m sorry, but I won’t be posting a picture of him. But he might be in my book ;) xx

   Reply
 7. Hanna February 21, 2016

  Kotikaupunkini Antwerpen! Itse en ole kyllä törmännyt koruostoksille lähtiessäni näihin huijareihin, omasta kokemuksesta sen huomaa kyllä nopeasti mitkä paikat ovat epäluotettavia. Oma vihkisormukseni (sekä kihla!) on myös ostettu täältä, vieläkin ihastelen sitä parin vuoden jälkeen. Mutta kaupunki pitää tosiaan huolen omistaan & turisteista todellä hyvin, ettei huijauksia tapahdu. Kiva että teillä oli onnistunut reissu!

  Reply
  • Alexa February 21, 2016

   Ihana paikka, voi onnekas kun asut siellä! :) xx

   Reply
 8. Maya February 21, 2016

  Antwerpenista olen kuullut pelkkää hyvää, ehkä joku kerta tulee itsekin käytyä! Mulla pisti silmään, että kirjoitit sormuksista monikossa. Hankkiko kihlattusi siis itselleenkin sormuksen vai sinulle kaksi? Jos saa udella.

  Reply
  • Alexa February 21, 2016

   No joo todellakin! :) Tilattiin siis molempien sormukset sieltä! xx

   Reply
 9. Sanna/Beauty Box February 21, 2016

  Upea idea ja todella romanttista. :)<3

  http://www.beautyboxblog.com/

  Reply
 10. Carian February 21, 2016

  I’m so happy for you Alexa, congratulations! Wish you and your boyfriend all the luck together!

  xx Carian

  Reply
  • Alexa February 21, 2016

   Thanks dear! :) xx

   Reply
 11. Annn February 21, 2016

  Upeita maisemia siellä ollut. Mistä Celine merkin aurinkolaseista pidät eniten? Oliko sulla kahdet eri malliset audreyt?

  Reply
  • Annn February 21, 2016

   Siis kahdet eri mustat, audrey ja havanakos se toinen.. Kummista pidät enemmän/ ollut käytössä?

   Reply
   • Alexa February 22, 2016

    Preppyt on ollut enemmän käytössä, mutta mulla on ollut ne vuoden pidempään :D Vaikee sanoa, tykkään molemmista! xx

    Reply
    • Annn February 22, 2016

     Et helpottanut valintaani ;-D Hmm, ei tiedä yhtään mitkä haluaisi.. Siis tietty kaikki! Mutta mitkä nyt ekana hankkisi :-)

     Reply
 12. M February 22, 2016

  Moikka! Olipa ihana juttu ja onnea vielä kihlauksesta! Oliko mielestänne Antwerpenissä parempi hintataso kuin Suomessa, noin mututuntumalla? Meillä on ensi vuonna häät ja aion tehdä vihkisormuksen myös mittatilauksena, niin olen miettinyt Antwerpen-vaihtoehtoa myös, jos siitä on erityisesti hyötyä siis :)

  Reply
  • Alexa February 22, 2016

   En ole (syystä) itse kauheasti tutustunut valikoimaan Suomessa, mutta kihlattuni nyökytteli tuolla. Kyseessä on kuitenkin maailman timanttikeskus (ja timantit ovat paikkallista raaka-ainetta, kun taas Suomessa tuontitavaraa) ja Antwerpenissä putiikeilla on enemmän kilpailua kun näillä yksittäisillä täällä Suomessa. Kannattaa ehdottomasti miettiä sitä! Samalla saisi vielä ihanan matkan ja kokemuksen ;) xx

   Reply
   • M February 22, 2016

    Olipa nopea vastaus! :D mutta kiitos! Ei siitä varmaan ainakaan haittaa olisi jos kävisi paikan päällä vähän katselemassa ;)

    Odotan jo seuraavaa postausta sitten itse sormuksesta.

    Mukavaa viikkoa!

    Reply
    • Alexa February 22, 2016

     Haha täällä mä oon kärppänä odottelemassa kommentteja :D Joo siis käykää ihmeessä, suosittelen! Varmasti vielä keväällä / kesällä tuplasti ihanampi kokemus! xx

     Reply
   • S February 22, 2016

    Jos saa udella, mistä syystä et ole kiinnostunut Suomen valikoimaan ? :) Sitten kun aihe on ajankohtainen itselle olen aina toivonut hakevan sormuksen ulkomailta, mutta onko jotain mitä varoa Suomessa sormusta hankkiessa ?

    Reply
    • Alexa February 22, 2016

     No siis mulla ei ollut vaihtoehtoja :D Mies sanoi että lähdetään Antwerpeniin, niin lähettiin sinne! xx

     Reply
 13. Paula February 22, 2016

  Onnittelut kihlauksesta!
  Mitä tarkoitat, että timantit ovat siellä paikallista raaka-ainetta? Eihän Euroopassa ole timanttikaivoksia??

  Reply
  • Alexa February 22, 2016

   Kiitos! Muotoilin asian kiireessä väärin :) Mutta täältä löytyy lisätietoa asiasta: https://en.wikipedia.org/wiki/Antwerp_diamond_district “about 84% of the world’s rough diamonds passed through the district, making it the largest diamond district in the world with a turnover of 54 billion dollars.” xx

   Reply
 14. Milena July 2, 2017

  What a lovely way of getting your rings! It seems so much more special to design it yourself and have it custom-made like this! Anterwerpen is such a beautiful city as well <3

  http://milenawears.com

  x

  Reply